FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Un articol cat o lectie de viata

«12»
Gica Chioru04.11.2006 13:46

Maria Andries ne da o lectie. Maria Andries reuseste sa arate ca Femeia Romana este mai Barbat decat Romanul. Maria Andries reuseste sa ne arate cat de stupizi suntem cand ne complacem in patetismul ancestral si cat de penibili in umilinta noastra. Maria Andries nu loveste nicio clipa intr-un fotbalist ce a gresit dar loveste dur, loveste cu barda in cretinismul nostru national de care nu suntem capabili sa ne dezbaram. Maria Andries se revolta! se revolta impotriva noastra, a "barbatilor" cu sange de iepuras coclit ce preferam sa plangem si sa ne amagim cu filozofia lui "asta e, se intampla si la altii..."

Multumesc Marie.

Hai să-l decorăm!

După înfrîngerea de la Madrid, peste Bănel Nicoliţă s-a revărsat un sirop gros de lacrimi. Halal naţie de bărbaţi languroşi, dacă nu-şi şterg nasurile unul de umărul altuia nu se simt deplini. Pînă şi Gigi furiosul şi-a muiat discursul ca la o comandă dată de la Bruxelles.

Ce-a făcut Bănel să merite asta? Bănel a dat cu ascuţitul. A dat un autogol cum rar se vede la un asemenea nivel. A dat de pămînt cu munca şi cu moralul echipei sale. A dat de pămînt cu isterica de speranţă, dar a dat aşa bine, încît, o dată în viaţa ei, speranţa n-a murit ultima, ci în minutul 70.

Ce-am făcut noi după ce-a făcut Bănel? În loc să ne rămînă ochii pironiţi pe faza aceea de un farmec sinistru, în loc să înţelegem unde sîntem şi de ce ne-am afundat acolo, ne-am mutat privirile pe Bănel consolat în treacăt de Beckham. Ce frumos, ce poză sublimă! Marele blond cu un pantof stîng l-a bătut pe spate pe un român. Extaz naţional! Iar am confundat dispreţul şi mila occidentalilor cu politeţea.

Ne-am îmbătat cu gestul gentilomului Beckham, aşa cum s-a îmbătat Bănel cu parfumul pielii lui, după cum făcea haz un ziar spaniol. Am refuzat ca întotdeauna să tragem învăţătura aspră a învinşilor. Păi, ce, noi învăţăm din greşeli? Noi ridicăm gafa la rang de virtute şi caterinca la rang de filosofie de viaţă.

Într-un meci de fotbal, oriunde s-ar juca el, nici Mioriţa, nici meşterul Manole, nici Toma Alimoş, nici calul aferent n-au vreun un amestec. Dar noi ne încăpăţînăm să le facem loc în fenomen, ne raportăm la stupida aia de baladă de parcă în plin secol XXI ar mai fi la modă cîntatul din frunză. Să fim serioşi!

Să nu reducem Liga Campionilor la nişte texte cu oi, fie ele clonate sau nu. Să spunem lucrurilor pe nume, ratării - ratare, valorii - valoare. Să lăsăm naibii patetismele impotente şi să măsurăm cu frică şi cutremur distanţa neiertătoare care ne desparte de occidentali, de fotbalul lor, de nivelul lor de trai, de instituţiile lor.

Dar noi nu înţelegm asta. Noi îl înţelegem pe Bănel. Pentru că toţi ne simţim ca el. Nu pentru o singură fază, ci pentru o întreagă istorie. Asta e. Ne plac loserii. Ne plîngem de milă, în loc să ne dăm palme şi să ne ruşinăm pînă şi în somn de neputinţa noastră.

Bănel nu e un om prăbuşit, la capătul puterilor, e un tip sănătos, bine plătit şi în floarea vîrstei. Nu e terminat, nu e rănit, nici măcar zgîriat cît de cît. E doar deprimat. Dar asta nu e mare chestie la noi în ţară. O fi el mare român, dar de ce să-l facem marele deprimat? Cu ce ne-a impresionat, mă rog, în acest sezon?

Românii care s-au strîns pe Bernabeu, românii aceia care au plătit biletul cu euroi smulşi cu trudă din molozul Spaniei, românii aceia s-au întors a doua zi la lucru şi au încercat să uite autogolul lui Nicoliţă. Pentru că la lucru, acolo la ei, în orice mediu profesionist din afara României, ratarea se pedepseşte, nu se premiază. Dar ceea ce e valabil pe plantaţiile de căpşuni iberice, nu ţine la noi.

Bănele, să mergi înainte! Şi să mai comiţi, băiete, tot din astea, că-ţi zicem bravo! Ne faci să ne simţim mai buni, mai drepţi şi teribil de români. Nu numai că te-am iertat, dar aproape îţi sîntem recunoscători. Spaniolii te-au făcut sfînt, noi ar trebui măcar să te decorăm. Fără momentul tău lipsit de graţie, cine ştie pe cine lăudam. Pe vreun nenorocit de învingător.

radooku_steaua04.11.2006 15:14

Superb articolul.... Pare ciudat intr-un fel ca este semnat de o femeie... Imi retrag toate parerile care le-am avut la adresa fetelor care sunt preocupate de fotbal... Este un model de ziarist si imi place ca are o gandire fascinanta..Diferenta dintre ea si multe din celelalte femei care se uita la fotbal este faptul ca, in timp ce restul se uita dupa freza, macho si muschi , Andries se uita cu un spirit critic si chiar ii place fotbalul. Felicitari

Virgil05.11.2006 09:29
...Diferenta dintre ea si multe din celelalte femei care se uita la fotbal este faptul ca, in timp ce restul se uita dupa freza, macho si muschi , Andries se uita cu un spirit critic si chiar ii place fotbalul. Felicitari

Eu cred ca-i place si sa se bage in seama.Si mai cred ca în comparatie cu celelalte femei îsi face meseria pentru care e platita cu bani frumosi.

Altfel,daca nu cumva e lezbiana,daca nu cumva uraste barbatii,e si ea o femeie ca toate celelalte.

Care vor barbati cu bani,celebri,aratosi,focosi,de preferinta tineri si liberi de orice obligatie.

zyder05.11.2006 12:55

Desi sunt intrucatva deacord cu andries cum ca prea ne multumim cu putin si ca vezi doamne nea consolat Beckham in rest pot sa afirm ca andries ii o editorialista slaba chiar foarte slaba oricat ai incerca cu parere de rau si sa ma scuze restul doamnelor si domnisoarelor femeile nu au acel extaz si pasiune cu care barbatii traiesc fotbalul uni au o pasiune care nu poate fi atinsa niciodata de catre o femeie ele sunt alcumva mai un ruj mai un pudrat pe nas :twisted: articolul respectiv era mai bine primit parerea mea de la un barbat in rest incerci si tu sa faci cate un articol mai spumos eu zic ca ai dat rateu :lol: pacat de "talentul" tau dupa cum ziceai Ovidiu :lol: :lol:

Mihai Somanescu05.11.2006 13:22

si mie mi-a placut.

forever_STEAUA05.11.2006 15:27
Desi sunt intrucatva deacord cu andries cum ca prea ne multumim cu putin si ca vezi doamne nea consolat Beckham in rest pot sa afirm ca andries ii o editorialista slaba chiar foarte slaba oricat ai incerca cu parere de rau si sa ma scuze restul doamnelor si domnisoarelor femeile nu au acel extaz si pasiune cu care barbatii traiesc fotbalul uni au o pasiune care nu poate fi atinsa niciodata de catre o femeie ele sunt alcumva mai un ruj mai un pudrat pe nas :twisted: articolul respectiv era mai bine primit parerea mea de la un barbat in rest incerci si tu sa faci cate un articol mai spumos eu zic ca ai dat rateu :lol: pacat de "talentul" tau dupa cum ziceai Ovidiu :lol:  :lol:

Esti cumva femeie? Ca sa zici tu ce "extaz" au femeile cand privesc un meci de fotbal? M-am saturat de atitudinea asta de doi lei ...

Piece of Mind06.11.2006 08:48

Maria Andries este o ziarista exceptionala.

sile2206.11.2006 09:39

O aberatie de articol ca toate articolele ei , sunt impotriva femeilor in fotbal si le rog macar aici sa ne lase !!!

SSK06.11.2006 12:16

Andries scrie uneori articole interesante, insa de multe ori este excesiv de veninoasa. Iar cu articolul asta oricum cred c-a dat-o in bara.

sorin_77706.11.2006 16:07

Am citit articolul, dar nu are sustinere...

Nici un barbat nu a plans cand si-a dat Banel autogol, iar cei ce au plans nu sunt barbati.PUNCT!

Asta nu are de-a face cu natiunea noastra nicidecum, ci mai mult cu conditia femei.iarasi PUNCT!

korynna06.11.2006 16:27

...suntem in anul 2006 mai baieti...am trecut prin multe si am evoluat de la neanderthal!!pot sa imi iau ban pt postul asta,dar chiar nu ma intereseaza.nu pot sa imi spun linistita parerea si sa iubesc fotbalul k vine omu' pesterii si imi zice sa il las in pace!ce draq probleme aveti voi cu mine?care e problema k imi place fotbalul si cum draq nu va duce capu' k eu chiar ma uit la fotbal si nu dupa fotbalisti?chiar asa de tare va roade?fac ce vreau si nu am chef sa imi spuna X sau Y daca pot sa ma uit la fotbal sau daca am voie sa-mi exprim parerea!vedeti-va de treaba voastra si mai bine va tineti gura k dupa ce k aticolul asta e un jeg si o rusine pt noi k romani il mai si sustineti!voi va umiliti cand spuneti k va place asa ceva!credeti k lu' Beckham i-a fost mila? :lol: mila imi e mie de voi...stiti voi fotbal...umiliti-va in continuare cu articole d'astea romanilor...articolul asta e o aberatie si nu are nicio treaba cu fotbalul...e fix una care n-are ce face si hai sa infigem cutitu in rana si sa ne facem singuri de kko k nu ne-au facut spaniolii destul...faptul k Beckham l-a ridicat pe Banel nu era mila ci pur si simplu a fost un gest simplu si frumos care dem fair-play si ca il intelege.nu inteleg ce ati fi vrut voi sa se intample?sa il ia Banel la bataie pe Beckham cand a pus mana pe el nu?da,stiam k doar atat puteti si atunci ne salvam onoarea nu?asa k niste animalute ce suntem noi romanii...k de s-a dus si taranu' la madrid si a dat autogol...eh asta e,dak erati voi acolo impreuna cu domnisoara care a scris articolul reprezentati Romania mult mai bine,aratati lumii mentalitatea de oameni ratati si frustrati...FELICITARI CA SUNTETI ROMANI!Banel e de mii de ori mai demn decat 70% din oamenii Romaniei!Nu avea nevoie de consolarea nimanui,dar cum unii nu stiu ce e aia performanta si k dupa ce aceea o greseala poate sa darame tot ce ai construit pana atunci,il acuza de faptul k isi plange de mila...NU,nu isi plangea de mila,plangea k a dezamagit o natiune,si daca pentru voi asta inseamna a fi mai putin barbat...atunci cine mai este?

forever_STEAUA06.11.2006 16:41

@korynna

Draga, cred ca nu ai inteles nimic...

korynna06.11.2006 16:47

ba eu cred k am inteles si tu n-ai inteles pt k dak ai fi facut-o ai fi fost revoltat/a de articolul respectiv.daca tu nu esti,e partea a doua...faptul k eu nu am vazut nicio rusine in gestul lui Beckham si in lacrimile lui Banel e treaba mea.da' sa fii jignit k roman si sa mai si apreciezi asta e altceva.

Virgil06.11.2006 18:08
... da' sa fii jignit ca roman si sa mai si apreciezi asta e altceva

Aceasta din urma fraza din postul de mai sus este adresata clar autorului acestui topic si celor care au fost de acord cu el.

Astept lamuririle lor.

Trebuie sa fii de acord korynna ca nu toti cei care au postat au fost pe aceeasi lungime de unda cu Gica Chioru,colegul nostru în echipa fcsteaua.ro,pe care altfel îl apreciez.

Consider revolta ta îndreptatita,dar tonul a fost dur.

Gica Chioru06.11.2006 20:42
.vedeti-va de treaba voastra si mai bine va tineti gura ca dupa ce ca aticolul asta e un jeg si o rusine pt noi ca romani il mai si sustineti!voi va umiliti cand spuneti ca va place asa ceva!credeti ca lu' Beckham i-a fost mila? :lol:  mila imi e mie de voi...stiti voi fotbal...umiliti-va in continuare cu articole d'astea romanilor...articolul asta e o aberatie si nu are nicio treaba cu fotbalul...e fix una care n-are ce face si hai sa infigem cutitu in rana si sa ne facem singuri de kko ca nu ne-au facut spaniolii destul...faptul ca Beckham l-a ridicat pe Banel nu era mila ci pur si simplu a fost un gest simplu si frumos care dem fair-play si ca il intelege.nu inteleg ce ati fi vrut voi sa se intample?sa il ia Banel la bataie pe Beckham cand a pus mana pe el nu?da,stiam ca doar atat puteti si atunci ne salvam onoarea nu?asa ca niste animalute ce suntem noi romanii...ca de s-a dus si taranu' la madrid si a dat autogol...eh asta e,daca erati voi acolo impreuna cu domnisoara care a scris articolul reprezentati Romania mult mai bine,aratati lumii mentalitatea de oameni ratati si frustrati...FELICITARI CA SUNTETI romani!Banel e de mii de ori mai demn decat 70% din oamenii Romaniei!Nu avea nevoie de consolarea nimanui,dar cum unii nu stiu ce e aia performanta si ca dupa ce aceea o greseala poate sa darame tot ce ai construit pana atunci,il acuza de faptul ca isi plange de mila...NU,nu isi plangea de mila,plangea ca a dezamagit o natiune,si daca pentru voi asta inseamna a fi mai putin barbat...atunci cine mai este?

Consider ca prima parte a mesajului tau nu are o legatura directa cu articolul de aceea nu l-am selectionat.

Draga Korynna, asa cum ti-a spus si colegul de mai sus nu ai inteles pe de-antregul articolul si nici completarea mea. Ce trebuie sa intelegem cu totii:

1.Nicolita a gresit. Toti gresim si nimeni de pe acest site sau de aiurea nu l-a acuzat pe Nicolita pentru greseala sa.

2.Faptul ca Beckham l-a sustinut pe Nicolita este firesc. Faptul ca acelasi Nicolita a fost sustinut de catre toti coechipierii lui iar este ceva firesc. Faptul ca noi nu-l acuzam este ceva firesc.

3.Chiar si faptul ca unii dintre noi avem o atitudine de "Banele, suntem alaturi de tine sau Banele, capul sus" este pana la urma ceva foarte firesc.

Dar.

Sa nu vezi penibilul situatiei, sa nu fii capabil sa discerni intre ridicol si omenesc, sa nu vezi ca aceasta eroare a fost facuta de un jucator lipsit total de stiinta jocului si care nu este la prima eroare de acest fel, sa nu vezi ca este vorba de un jucator care nu gandeste, un prost, cu alte cuvinte si care distruge intr-o fractiune de secunda munca unei echipe si speranta atator suporteri, ei bine, asta este o tampenie.

Asta in ceea ce priveste partea fotbalistica a situatiei. dar nu despre asta vorbeste Maria Andries in articol si nici eu nu m-am referit la asta in completarea mea la articolul Mariei.

Maria Andries se refera la o acceptare fatalista a greselii lui Nicolita. Maria Andries isi bate joc de reactiile noastre lacrimogene lipsite de demnitate. Iar eu sunt poe deplin de acord cu ea. Vrei sa-ti spun ceva? Mi-e sila de cei ce au avutr reactii de genul, "aoleu, Banele, ce caracter frumos ai, ce tigan de caracter esti tu. nu bei, nu fumezi, nu f***, aoleu banele, ce frumos esti, ce cuminte esti..." Mi-e sila!

Nimeni nu i-a cerut capul!

Nimeni nu a zis ca e un tigan borat si ca nu are ce cauta la Steaua!

Nimeni nu a zis ca e o gloaba de fotbalist!

Dar nu plangeti ca niste muieri f**** si neplatite... pe umarul astuia...

ps. Korynna, "Banel e de o mie de ori mai demn"... De ce fato? Ca si-a dat autogol si a inceput sa planga cand a vazut cat de idiot a fost?

zyder06.11.2006 22:13
Desi sunt intrucatva deacord cu andries cum ca prea ne multumim cu putin si ca vezi doamne nea consolat Beckham in rest pot sa afirm ca andries ii o editorialista slaba chiar foarte slaba oricat ai incerca cu parere de rau si sa ma scuze restul doamnelor si domnisoarelor femeile nu au acel extaz si pasiune cu care barbatii traiesc fotbalul uni au o pasiune care nu poate fi atinsa niciodata de catre o femeie ele sunt alcumva mai un ruj mai un pudrat pe nas :twisted: articolul respectiv era mai bine primit parerea mea de la un barbat in rest incerci si tu sa faci cate un articol mai spumos eu zic ca ai dat rateu :lol: pacat de "talentul" tau dupa cum ziceai Ovidiu :lol:  :lol:

Esti cumva femeie? Ca sa zici tu ce "extaz" au femeile cand privesc un meci de fotbal? M-am saturat de atitudinea asta de doi lei ...

1) Stare psihică de mare intensitate caracterizată prin slăbirea contactului cu lumea exterioară. 2) fig. Stare de fericire deplină; beatitudine; euforie.

Editat. Moderatorii

radooku_steaua07.11.2006 05:58

Frate da ce impresionati sunteti de 2-3 lacrimi date de nervi in nici un caz ca ii pasa lui ca a dezamagit Romania, ca si-a facut natiunea de ras. Cine crede ca Nicolita se gandea la suporteri in acel moment cred ca e naiv. Daca nu il acuzam nici dupa greseala asta, subliniez il acuzam nu il condamnam, pai atunci cand sa o facem? Ati fi fost la fel de induiosati daca dupa golul 4 al lui Boro Carlos ar fi inceput sa planga in lacrimi? Ati fi deschis iar 20 de topicuri cu "Capul sus Banele" , "Esti cel mai bun Banele" ? Acum vad ca cine greseste e titularul pe viata si capitan si cine joaca bine eventual e rezerva. Eu zic ca se creaza un precedent periculos. Nu mai fiti mandrii de looseri ci fiti mandrii de invigatori !

saphyrre07.11.2006 07:47

Nu stiu ce rost are topicul asta, parca si forumul asta incepe sa "miroase" la fel cu cele de la gsp.. probabil din prea multa plictiseala se incep discutii pe teme de genul asta. Articolul nu e rau, insa nu e nici pe departe ceva deosebit.. whatever.

Danntes07.11.2006 08:30

Gica Chioru sunt absolut total de acord cu tine. Dar noi poate nu suntem stelisti cand spunem ca la Steaua colcaie de jucatori atehnici fara imaginatie, jucatori din care sare mingea ca din coltul mesei.

As vrea sa vad si eu un articol pe siteul asta care sa combata mentalitatea din topor a lui MM si Oli in materie de transferuri.

Ni se spunea odata vitezisti si fantezisti...aveam odata jucatori inteligenti...

radooku_steaua07.11.2006 08:35

Nu cred ca trebuie sa dam vina pe Olaroiu pentru jucatori pe care ii avem. El de foarte putine ori isi impune punctul de vedere in fata lui MM , cel care se ocupa de transferuri si cel care a afirmat ca mai degraba sa aiba o echipa inalta si puternica decat una formata din pitici tehnici.

lorry1007.11.2006 09:35

daca pretindem ca suntem suporteri adevarati atunci trebuie sa ne sustinem echipa la bine si la rau!!!!!nu cred ca din cauza unei greseli care i se poate intampla oricui trebuie sa aruncam cu noroi in Banel pana una alta el ne-a ajutat de atatea ori sa fim pe culmile gloriei, dar din pacate lucrurile frumoase se uita repede si toata lumea tinde mereu sa scoata in evidenta numai ce e negru si urat!Nu sustin ca el trebuie laudat decorat sau facut un erou, dar nici nu este necesar sa-i denigram imaginea noi cei care pretindem a fi romani si stelisti pana la moarte!Daca stam si privim putin in trecut si Blondul cu Pantoful stang a facut multe greseli profesionale!!!!Nimeni nu e perfect si nimeni nu trebuie condamnat asa a vrut Dumnezeu sa se intample mai bine am lauda prestatia de exceptie a intregii echipe din meciul cu Real-ul si am incerca sa vedem si peste gard putin acolo unde s-a ratat in cel mai stupid mod un penalty dat cu multa ingaduinta de un arbitru care a facut o diferenta clara intre numele celor doua echipe!!!!Intr-adevar nu trebuie cazut in penibil si nu trebuie laudata gafa monumentala a "noului erou de la Sevillia" asa cum ne placea sa-l numim sezonul trecut (dar dupa cum spuneam multi uita lucrurile frumoase ) dar nici nu trebuie aruncat cu noroi intr-un singur om cand greseala a fost a doua persoane!!!!Portarul Cernea nu avea ce cauta acolo, dar si el a avut momente magice in aceeasi seara si a salvat echipa din situatii mai mult decat critice!Eu zic ca cel mai important lucru este sa realizam ca Steaua a jucat de la "REAL LA REAL " cu o echipa careia nu-i este cu nimic mai prejos!Asa ca haideti sa fim suporteri nu ziaristi acizi si sa dam a cezarului ce-i a cezarului si sa incetam cu criticile inutile si sa privim in viitor cu incredere in Steaua NOASTRA NOROCOASA!

korynna07.11.2006 17:51

1. nu l-a acuzat aiurea decat maria andries in articolul de mai sus,aaa si l-a mai si jingnit,dar oricum nu asta conteaza,nu?asa am fost invatati sa taiem in carne vie si sa criticam orice greseala,chiar daca a fost autogol,chiar daca era altceva tot critici de genul asta se scriau k asa-i romanu'.s-au mai vazut auogoluri si la case mai mari si nu a fost executat nimeni.da,a gresit si?e om.

2.gresit,voi il acuzati(ca se plange degeaba,ca nu-i barbat,etc.)

3.pai cam este firesc sa-l sprijini cand are nevoie.

penibilul situatiei este ca unii oameni se lasa prostiti de un articol "artistic"daca pot sa-i spun asa.un articol la sentiment,care manipuleaza,ajungand pana la urma sa-i dai dreptate incercand sa ajungi la cine stie ce inchipuite invataturi cand,de fapt,totul iti este scris chiar in fata,dar nu vezi.in articolul asta sunt niste aberatii,se insista pe greseala lui Banel ca si cum asta ar fi de acum incolo "pacatul originar"si trebuie ca toata lumea sa stie si sa nu uite sau ierte niciodata,se mai insista si pe faptul ca suntem sclavii unei mentalitati inapoiate.

sa imi explice cineva ce e atat de extraordinar la un articol "filosofic" despre greseala lui Banel si depsre conditia romanilor de primate?chiar nu isi da nimeni seama ca e articolul ideal pentru manipularea opiniei publice si pentru publicitate negativa?pai ce s-a gandit domnisoara:citeste si "moromete" un articol "gandit" si gata,eu sunt o mare scriitoare si cititorii prostiti.

de unde pana unde acceptarea fatalista a greselii lui Nicolita?nu a existat asa ceva;faptul ca a fost numit capitan intr-un meci pt a i se ridica moralul nu este acceptare fatalista,ci o metoda chiar indicata de a obtine rezultate favorabile de o pers frustrata si nu esecuri,cum ar fi normal dupa ce s-a intamplat.important este cat de repede se ridica dupa ce a cazut,iar asta a fost un element ajutator?nu inteleg ce a deranjat atat de tare...

nimeni nu a incurajat autogolul sau a incoronat prostia,ci doar a mai dat o speranta si putina incredere unui OM care a clacat.

Multumesc pt cuvinete din final Gica Chioru,nu stiam ca nu iti poti sustine punctele de vedere fara jigniri.

PS:pai e mai demn "baiatule" pt k e un om realizat pe fortele proprii si s-a ridicat de undeva foarte jos(fara prea multe sanse de reusita)punand mult suflet si prosti am fi,cred eu,daca am crede ca lacrimile lui nu au fost adevarate si ca autogolul a fost o greseala care necesita o acceptare fatalista!

incercati sa "cititi printre randuri",dar nu vedeti ce este scris mare chiar in fata ochilor vostri!

radooku_steaua07.11.2006 18:06

Eu zic ca nu are rost sa ne certam pe seama trecutului. Articolul e bun dupa parerea mea, releva adevarul si exprima o opinie obiectiva din partea cuiva care se uita la fotbal dar nu simpatizeaza cu nimeni. Ziarista doar trage niste semnale de alarma cu privire la faptul ca Nicolita s-a transformat din gafeur in erou. Si mai am o intrebare pentru tine. Pe tine daca nu te-ar fi certat cineva in viata cand ai gresit ai mai fi avut rezultate pozitive? Te-ai fi indreptat de la sine? Ai fi vazut unde ai gresit si ce e de facut ca sa nu repeti greseala? Cam atat.

korynna07.11.2006 18:18

greseala lui a fost una foarte grea si si-a dat singur seama de gravitatea situatiei.si stai linistit ca a fost certat de destui oameni,dar tocmai pentru ca astfel de greseli mari te distrug psihic si iti pot lua toata increderea in fortele proprii,noi,trebuie sa invatam sa trecem peste resentimente si peste dezamagiri penru a ierta.nu pentru a sarbatori prostia,ci pentru a ierta o greseala omeneasca fara a fi penibili in nici un fel.maria andries nu mi s-a parut ca a avut o atitudine obiectiva pentru ca,la fel cum am zis mai sus,in cuvintele ei eu nu gasesc decat aroganta si neintelegere pentru ceva omenesc,mascate sub niste cuvinte,vrand dinadins sa faca rau prin gravitatea manierei in care a fost scris articolul.

este bine sa fii mustrat,dar de cei care au competenta in domeniu,nu de orice persoana care se pricepe la cuvinte.mustrarea trebuie sa fie constructiva nu distructiva.

Gica Chioru07.11.2006 18:56

Korynna, pui mult suflet in mesajul de mai sus, iti marturisesc ca-mi place ce si cum scrii. Insa amesteci lucrurile. Vezi tu, daca autoarea s-ar fi referit la Nicolita in articolul ei nu i-as fi acordat nicio atentie pentru ca toata presa a scris despre acesta. Autoarea, pe numele ei Maria Andries, face exact ceea ce ti-am spus mai sus, nimic mai mult si nimic mai putin.

Te-a jignit ceva in raspunsul meu? Te asigur ca nu am avut nicio clipa intentia s-o fac. M-am exprimat ceva mai "caustic", poate, dar acele randuri nu-ti erau adresate ci erau la modul general.

ps.in ceea ce priveste fatalismul de care-ti vorbeam, nu stiu, poate esti foarte tanara, intotdeauna cand pierdem ceva, undeva, iese la iveala si nu ma refer numai la fotbal acum. Si daca o femeie, in cazul asta Maria Andries, ne arata cat de patetici suntem, eu o aplaud.

.maria andries nu mi s-a parut ca a avut o atitudine obiectiva pentru ca,la fel cum am zis mai sus,in cuvintele ei eu nu gasesc decat aroganta si neintelegere pentru ceva omenesc,mascate sub niste cuvinte,vrand dinadins sa faca rau prin gravitatea manierei in care a fost scris articolul.

Vad ca tot nu intelegi mare lucru. Maria Andries nu-l ataca cu nimic pe Nicolita. Ar trebui sa-ti indrepti patosul catre cineva care sa-l merite. Nu e Nicolita acela.

«12»