FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

MariRomani.ro

«123»
armanovici14.07.2006 18:37

si le-a sters singur, impresionat de ce a putut posta!

***alex***17.07.2006 16:15

FORZA Al.I.Cuza! :D

IL_Diablo17.07.2006 17:41
-Antonescu este vinovat pentru moartea a sute de mii de militari romani, pentru ca a facut din romani niste criminali prin asasinarea a circa 80 000 de evrei. Antonescu a fost un mare patriot dar un foarte slab om politic, este unul dintre cei ce au construit esafodul caderii noastre in bolsevism prin politica dusa

-Mihai Eminescu.[/color]  

Eminescu este ROMANUL. El i-a intrupat pe toti cei de pana la el si a fost in toti cei de dupa el. Fara Eminescu nu existam.

Oki... eu asemenea aberatii nu am mai vazut.

Maresalul Ion Antonescu:

[...] trebuie tinut cont de faptul ca Maresalul Ion Antonescu a elaborat o decizie prin care evreii nu au fost trimisi pe front, imaginând pentru ei o mobilizare pentru servicii civile, lasându-i astfel, practic, sa îsi continue activitatile lor cotidiene. Tot Maresalul Ion Antonescu a facilitat, prin documente, si punerea la dispozitie a mijloacelor de transport necesare plecarii evreilor în Palestina. Astazi, traiesc în Israel circa 500.000 de evrei originari din România, multi dintre ei plecând înca din perioada când la conducerea Statului Român s-a aflat Maresalul Ion Antonescu.[...]

Chestia asta o spune Prof. Dr. Josif Constantin Dragan. (istoric de prestigiu, autor a numeroase volume (Noi Tracii, Imperiul Romano-Trac, Istoria Romanilor), cu contributii esentiale in interpretarea unor aspecte esentiale ale trecutului romanilor din cele mai vechi timpuri si pana astazi. A infintat si coordonat Centrul de Studii Istorice de la Venetia. A condus activitatea Fundatiei Europene care ii poarta numele, avand sedii in Romania, Italia, Spania, Franta, Grecia. Fundatia este menita sa aseze istoria Romaniei in adevarurile ei incontestabile. Prof.univ.dr. Josif Constantin Dragan i se datoreaza recunoasterea meritelor deosebite ale savantului Nicolae Georgescu Roegen si ale parintelui ciberneticii Constantin Odobleja, nume de rezonanta internationala care ani de zile au fost mentinute in conul de umbra al anonimatului... ETC).

Eminescu a fost poet. S-a jucat cu vorbele cu ideile. Altii au fost oamenii de actiune. Toti eroii militari conducatori sau simplii executanti sunt vinovati de moartea oamenilor. Motivatiile lor atunci erau in interesul tarii din care fac parte. Poate acum par incorecte. Sa nu stricam istoria prin prisma tuturor informatiilor care ne invadeaza astazi.

Virgil17.07.2006 17:52

De cand merge Gigi pe mâna Maresalului ? Parca mergea pe cea a Capitanului,si stim bine ca legiunea se avea ca soarecele cu pisica cu Ion Antonescu.

Eu merg pe mâna Voievodului care a unit pentru prima oara în istorie cele trei tari românesti.Desi vorba lui "alex ripper",Mihai Viteazul era wallah toata ziua,notiunea de român neexistand in acele vremuri.

IL_Diablo17.07.2006 18:31
:) Glumeam cand am zis de Gigi. Habar nu am ce preferinte are. Dar din topul asta, banuiesc ca pe Antonescu l-ar prefera. Pro si contra Antonescu sunt multe dovezi. Dar cred, ca Antonescu este mai mult respectat decat urat. Faptul ca e in top 10 dovedeste asta.
Gica Chioru21.07.2006 06:45

Petre Tutea:

Eminescu

In ceea ce-l priveste pe Maresalul Antonescu am fost foarte (prea) retinut cand am scris ceea ce am scris despre el. Din pacate Antonescu a facut mult rau Istoriei Nationale prin activitatea sa de Conducator al Romaniei. Ar fi suficient sa scriu despre victimele din timpul asa zisei rebeliuni legionare cans soldati ai Armatei au fost pusi sa traga in civili neinarmati asasinand, printre altii, 9 femei si trei copii numai in Bucuresti. Evenimentele acelor zile semanand izbitor cu cele petrecute multi ani mai tarziu cand puterea fesenista/iliescista a tras in oameni ce nu aveau alta vina decat ca erau in zona respectiva. Antonescu a fost un "animal" politic ca oricare altul si daca este idealizat de o parte a poporului Roman este datorita faptului ca noi nu avem Martiri! Aceasta nevoie de Martiri si de Martiriu face ca Antonescu sa fie considerat un mare Conducator al Romaniei cand, de fapt, el a fost unul slab ce ne-a condus rau si urat. Si asa cum am scris mai sus a reusit sa faca din noi niste criminali.

eu asemenea aberatii nu am mai vazut.

Ar trebui sa nu te joci cu astfel de afirmatii... Ceea ce am spus eu sunt fapte. Este un fapt ca au murit cel putin 80 000 de evrei in Transnistria, este un fapt ca dupa ce a primit incuviintarea lui Hitler a dat lovitura de Stat prin care i-a indepartat de la putere pe legionari, etc. A dus sute de mii de soldati romani la Stalingrad, la cotul Donului, in Crimeea si in stepele Calmuce fara ca Hitler sa i-o ceara!!! Doar asa... din calcul politic, pac! a dus niste amarati nepregatiti si neechipati intr-o confruntare gigantica punand Soldatul si Armata Romana intr-o situatie fara iesire, situatie dupa care suferim si astazi, din ambele parti, fiind acuzati de lasitate si tradare de unii si de cotropire, de crime impotriva civililor de ceilalti.

Virgil21.07.2006 08:29

@ Gica

E punctul tau de vedere sau e un punct de vedere oficial ?

Daca e punctul tau de vedere,exista posibilitatea sa fie subiectiv.

Altceva spuneau românii acelor timpuri despre el.Ca ar fi eliberator,si pe buna dreptate,eliberase românii din Basarabia.Ca ar fi reintregitor de tara,ca ar fi luptat cu vitejie impotriva dusmanului sovietic,care pe atunci nu ne era "prieten".

Iata o suma de fapte,pentru care natiunea contemporana lui,l-a numit erou.

Cam acelasi lucru spun si istoricii de azi.

Acum,cand timpurile sunt altele si unghiurile de vedere s-au schimbat,cand unii cauta un tap ispasitor pentru holocaust,nu e greu sa scoti in fata cea mai proeminenta figura a unor ani tulburi.O figura care prin forta imprejurarilor,a fost aliatul lui Hitler.

Ma opresc aici si spun,e doar parerea mea.Ca o concluzie a ceea ce am citit in carti sau in ziare despre el.Nu stiu daca a facut mai mult bine decat rau,dar stiu sigur ca unii,simpatizanti sau urmasi ai celor care au fost in dezacord politic cu Ion Antonescu,nu-l pot vorbi de bine.

Gica Chioru21.07.2006 08:46

Virgile, niciodata nu conteaza altceva decat faptele. Consecintele faptelor lui Antonescu sunt cele pe care le resimtim cu totii.

Asasinarea evreilor in Transnistria este un fapt de necontestat, dealtfel nu se contesta decat numarul victimelor, de la 80 000 la 270 000. Probabil ca adevarul in ceea ce priveste numarul evreilor asasinati este undeva la mijlocul acestor cifre.

In ceea ce priveste evenimentele din ianuarie 41 parerea mea personala este mult mai categorica si il consider pe Antonescu un individ lipsit de orice scrupul in a acapara intreaga putere in Stat si de a pune toate capacitatile Tarii in slujba lui Hitler. Dupa decembrie 1989 presa acelor timpuri a devenit accesibila oricui. Datele oficiale ale Politiei spun ca au murit, numai in Bucuresti, 370 de civili si trei soldati. Curios este faptul ca tustrei soldatii au fost niste Ion Doe, adica necunoscuti... :D De fapt nu au existat victime din partea Armatei.

Inca ceva, in ceea ce-l priveste pe Antonescu vor exista intotdeauna puncte de vedere total diferite. Eu cred ca el trebuie considerat un patriot Roman ce a fost prea mic pentru a face fata unor vremuri atat de mari si de grele ca de altfel intreaga generatie de politicieni contemporana lui.

SebaS26.07.2006 11:38

Garda, Capitanul,

Ne preschimba'n soimi de fier,

Tara, Capitanul,

Si Arhanghelul din cer

.................................

O, vino la noi Capitane,

Ne zbatem în truda si–amar,

Pierdut–am si limba si lege,

O, vino, re'naltã–un altar.

..................................

Totusi sa il votam pe ANTONESCU ;)

Cand cititi ceva despre Antonescu...uitati-va cu atentie la numele autorului si daca facea parte din organizatia secrta(FM)...care vrea doar "binele" si "bunastarea" intregii planete....

concluzia FORZA Steaua

PS: a zis cineva din tvr ca Gigi era in primii 5!!! impreuna cu ceausescu, dar au aranjatastfel incat sa nu apara in primii 10! TVR era oricum anti-Becali:) Tin minte ca la otv a fost o emisiune in care sondajul era daca Becali ar iesi pe locul 1...iar 86% au votat ca DA

optzecisiopt30.07.2006 21:15

In primul rand ma gandesc ca exista notiunea de roman pe vremea lui Mihai Viteazul ca nu o fi fost nebun sa uneasca el niste valahi cu niste moldoveni si cu un tinut care "apartinea" ungurilor.

E greu sa ma hotarasc pe cine votez intre Antonescu si Mihai Viteazul care au fost niste personalitati impresionante pentru vremea lor. Sa ne gandim ca totusi Mihai beneficia de o doza de respect din partea sultanului care la randul lui beneficia de o mare doza de respect(frica) din partea Europei crestine. Chiar matematic vorbind mi se pare demonstrat faptul ca Mihai a influentat foarte mult istoria europeana din acel moment.Despre Antonescu nu pot spune (dintre atatea) decat ca a fost singurul dintre aliatii Germaniei naziste pe care Hitler l-a respectat ca pe un egal spre deosebire de Mussolini.

Antonescu sau Mihai Viteazul :?: hm... grea decizie

estephany09.08.2006 06:13

Din principiu aceasta initiativa mi se pare cel putin nepotrivita.Si asta pentru ca nu poti sa spui ca de-a lungul istoriei unei tari x sau Y au fost mai buni decat altii.Din simplu motiv ca nu poti sa compari perioade istorice si oamenii care le-au marcat.Nu poti sa compari performantele sportive ale Nadiei cu realizarile lui Mihai Viteazu sau Stefan cel Mare.e aberant.Toate marile personalitati care au intrat sau nu in acest top au contribuit intr-un fel sau altul la dezvolatrea si afirmarea identitatii de azi a Romaniei.Asta e mai curand un top de popularitate.Mai potrivit ar fi fost "Cei mai iubiti romani".Mi s-ar fi parut mai aproape de adevaratul substrat al acestui top.

«123»