FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

MariRomani.ro

«123»
IL_Diablo09.07.2006 19:12
Richard Wurmbrand (n. 24 martie 1909, București - d. 17 februarie 2001, Los Angeles) a fost un evreu convertit la creștinism, pastor lutheran, persecutat între 1941-1944 de autoritãțile române ca evreu și dupã instalarea regimului comunist în România deținut politic ca protestant.

Am intrebat o gramada de persoane cine este R. W. Cu greu am aflat. Cati dintre voi stiau inainte sa scrie Virgil? si atunci intrebarea. Cine a votat un personaj necunoscut. Atatia oameni considera ca R.W. este cel mai mare roman. Hmm... sau oare TVR impreuna cu presedintia se gandesc ca se apropie intrarea in U.E. Iar noi trebuie sa dovedim ca nu suntem rasisti, xenofobi sau antisemiti. Dar nu... nu pot crede asta. Ar face TVR o chestie de genul cu televizoru noi mintim poporul. no... nu cred. E totul in mintea mea.

Dawson09.07.2006 20:00

Aseara am aflat si eu cine este R.W. Mi se pare pertinenta interventia lui Diablo. Nici eu nu pot sa cred ca au auzit atatia oameni de omul respectiv si l-au mai si votat!!!

no_problem10.07.2006 00:30

Eu l-am votat pe Mircea Eliade.

Virgil10.07.2006 03:04

Stai linistit.Nu crede nimeni ca tu l-ai votat pe Wurmbrand.

Dawson10.07.2006 14:53

@no_problem

Si eu! :wink: Cel putin acum, in "finala". Ca inainte cred ca va dati seama pe cine din postarile anterioare... 8)

armanovici10.07.2006 17:31

Sa iti mai spun un motiv pentru care ma bucur ca Nadia este in primii 10 meritat!

Un articol din mirror de astazi..citind m-am simtit mandru ca sunt roman...datorita Nadiei cea perfecta!

nadia1yo.jpg

Cunoscatorii stiu ce inseamna Brazilia '70 , Torvill and Dean si Tiger Woods...perfectiunea!

Dawson10.07.2006 17:48

Ok. Am recunoscut si recunosc meritele Nadiei pe plan sportiv, asa cum am mai spus anterior.

Dar repet: sportivii nu au ce cauta in top 10!!!

Oricum, e o facatura totul...

alex ripper10.07.2006 17:53

nu toti sportivii...dar la capitolul imagine nimeni nu a adus mai mari beneficii ca Nadia.Asa ca din punctul meu de vedere merita sa fie acolo.

@dawson tie nu iti convine ca zelea codreanu a ajuns doar pe 20 si cat a fost.eu consider ca nu avea ce sa caute mai sus de locurile 40-50.

Intrebarea mea e ce cauta Mihai I in top.Nu a facut mai nimic pentru Romania.Doar ca l-a dat jos pe Antonescu si ne-a dat pe mana rusilor.

Dawson10.07.2006 18:04

1. Mihai I nu este in top 10.

2. Capitanul a readus in constiinta natiunii ideea de romanism, intr-o epoca la fel de periculoasa ca acum.

3. Vrajelile cu sportivii, imaginea, blabla... lasati-le! Toate astea seamana cu o secventa dintr-un film relativ recent cu Minnie Driver care interpreta un personaj obsedat sa devina Miss USA si care la un moment dat, asistand la o situatie de criza - o femeie gravida intrata in travaliu cand se afla in supermarket - a sarit, spre stupoarea tuturor celor prezenti, s-o "ajute", urland "la o parte toata lumea, eu sunt Miss Texas" :lol: :lol: :lol:

armanovici10.07.2006 18:43

As indrazni sa te contrazic, ba mai mult sa polemizez cu tine dawson...dar nu imi cade bine la stomac...suntem stelisti la urma urmei.

Tot incerci sa "slefuiesti" imaginea unui fost lider politic simpatic tie...ai motivele tale cu care eu nu sunt de acord...ca a fost conducatorul unui curent care era total impotriva bolsvismului si comunismului...asta nu inseamna ca respectivul curent trebuie agreeat.

E ca si cum ar trebui sa aleg intre cel mai mic rau...intre un Stalin si Hitler...nu ar fi normal sa aleg nazismul pe motiv ca Stalin a omorat mai multi oameni decat sistemul hitlerist...Prefer alta varianta sincer.

Iar despre "constiinta natiunii"...afla ca si CVT o readuce constant in atentia publicului, da, acum in zilele noastre, epoca la fel de periculoasa precum cea amintita de tine...si cu toate astea nu sunt adeptul lui.

Sunt sanse mari ca peste ani sa fie privit drept un martir al neamului, un "om de exceptie".

Ma repet, istoria ne joaca feste, este umila mea parere.

Iar tu stimabile dawson esti la fel de puiut in privinta capitanului precum sunt eu puiut vizavi de Nadia...si sa faci o comparatie precum cea cu Miss Texas mi se pare total deplasat, ca sa folosesc un cuvant relativ bland...nu poti sa faci o asemenea comparatie...iar Nadia a incetat de mult sa fie un ex-sportiv roman!

Dawson10.07.2006 20:21

In momentul in care confunzi doctrina legionara cu nazismul esti descalificat definitiv in privinta cunostintelor in ale istoriei.

Apoi, nu am comparat-o pe Nadia cu Miss Texas. Pentru numele lui Dumnezeu, am nimerit pe sait la rapid din greseala??? :lol: Am dat un exemplu, cred eu, emblematic. mai dau unul: Jim Carrey in Dumb&Dumber, cand alearga dupa aia sa-i dea servieta, intalnind un gardian in aeroport care incerca sa-i restrictioneze trecerea, scoate legitimatia si zbiara "e ok - sunt sofer de limuzina!" :lol: :lol: :lol:

Gica Chioru11.07.2006 07:29

Eu cred ca un astfel de "plebiscit" duce inevitabil la aparitia fostilor sau actualilor sportivi in top. Cred, de asemenea, ca aparitia pastorului in primii 10 ne edifica si la modul practic in ceea ce priveste felul in care s-a votat. De altfel si aparitia gurului Bivolaru ne spune exact acelasi lucru.

Am intervenit, insa, in aceasta discutie doar pentru ca Dawson face greseala sa intre intr-o discutie Codreanu vs Nadia Comaneci.

Dawson, prietene, ce sa discuti cu unul care vorbeste despre imagine cand e vorba de MARI ROMANI?

Apoi, un astfel de top nu trebuie comentat ci doar constatat. O discutie argumentativa ne-ar duce pe cei ce am lua-o in serios la apoplexie, iata:

-Antonescu este vinovat pentru moartea a sute de mii de militari romani, pentru ca a facut din Romani niste criminali prin asasinarea a circa 80 000 de evrei. Antonescu a fost un mare patriot dar un foarte slab om politic, este unul dintre cei ce au construit esafodul caderii noastre in bolsevism prin politica dusa, si ma refer si la lovitura de Stat antilegionara, slabind resursele umane ce ar fi putut rezista.

-Brancusi si Eliade nu au ce cauta intr-un astfel de top. Nu vreau sa intru in amanunte de romanism pentru ca la acest capitol sta foarte bine si Maresalul dar nici Brancusi si nici Eliade nu inspira necesara doza mesianica Romanilor.

-A.I.Cuza. Aparitia acestuia intr-un astfel de top este datorata ignorantei Romanilor si politicii bolsevice de a pune o figura palida si tradatoare a Istoriei Nationale in detrimentul adevaratilor MARI ROMANI ai epocii, Romani ce au reusit ca intr-o jumatate de secol sa scoata Romania din inapoierea semifeudala in care se lafaia cu drag.

-Carol I a venit in Romania sa se chiverniseasca, pe el insusi si pe familia lui. A reusit. Cred ca doar admiratia noastra pentru rigoarea, disciplina si corectitudinea nemtilor ii pune pe Hohenzolerni in prim planul Romanilor.

-Mihai Viteazul si Stefan cel Mare. Niciunul dintre ei nu avea habar de ceea ce e Romanul. Existau insa rumanii, mujicii satelor romanesti. Ramane marele mit al Primului Intregitor de Tara, mit ce, dupa parerea mea, trebuie intretinut si exploatat. Cred ca din acest punct de vedere Mihai Viteazul poate fi primul Mare Roman.

-Mihai Eminescu.

Eminescu este ROMANUL. El i-a intrupat pe toti cei de pana la el si a fost in toti cei de dupa el. Fara Eminescu nu existam.

George Stan11.07.2006 13:30

Ia mai spune-ne tu, DE, lumineaza-ne, arata-ne calea, tu Luna intre stele...

hai rapedu haidee

Dawson11.07.2006 14:32

Auzi bai, DE, du-te .....la scoala!!!!!!!!!!!!!!! :lol:

alex ripper11.07.2006 14:34

va certati degeaba,oricum cel mai mare roman e Ghitza Muresan :lol: :lol: :lol:

alex ripper11.07.2006 17:11

DE atata vreme cat nu cunostii oamenii,te rog sa te abtii de la "sfaturi" de genul celor de mai sus ca "la biblioteca" sau "puneti mana pe o carte". Nu cred ca esti in masura sa dai astfel de sfaturi.Nu te crede superior.Poate sunt suporteri care au citit mai mult ca tine.

forever_STEAUA11.07.2006 17:16
bine ca n-aveti pistoale sau carlige de agatat la abator..

Ce cale sa va arat, nu v-am spus odata?

Calea e una: la biblioteca!

Nu rezolva asta tot, dar macar reduce debitul de ineptii si tot e un pas inainte. Toate acestea``intru`` decenta discutiei, ca sa preiau din jargonul legionar, preluat, la randul sau, de careva acum cateva posturi. Si ``intru`` trezirea ideii de a nu bate campii.  

Shalom!

Dragul meu, nu are sens sa iti pierzi pretiosul timp cu niste inculti ca noi. Da o fuga pana la biblioteca si citeste o carte... sigur gasesti una pe care inca nu ai citit-o.

armanovici11.07.2006 17:53

In primul rand stimate DE:pot sa te ating...imi satisfaci acest capriciu?...de ce te bagi ca lebada in lac in speranta ca ai sa faci valuri?

Lasa-ne pe noi astia mai "necititi" in universul nostru arian,ros-albastru,fara nici o nuanta de visiniu...sau cenusiu.

In primul rand nu e vorba de superioritate

ne iei de fraieri?...ce sa intelegem din mesajele tale?...ca ai venit cu ganduri pasnice, sa ai o discutie decenta...si manat de intentii pozitive, ne inviti la "cure prin lectura"?...fara sa ne superi?...asa sperai?

Incearca sa nu arunci benzina peste foc, altfel ne silesti sa iti oferim mai mult timp pentru lectura, limitandu-ti accesul la mult prea "limitatul forum fcsteaua.ro".

@dawson...am confundat doctrina legionara cu nazismul tot atat cat ai confundat tu o oarecare Miss Texas cu legenda Nadia Comaneci!

alex ripper11.07.2006 18:10

@DE ba a fost total inutil.Scriu repede si nu stau sa verific gramatica.Si oricum nu primesc sfaturi de la necunoscuti.

Vezi poate te retinem din cititul vreunei carti sau vreunui tratat de filosofie,cine stie ce citesc geniile ca tine.

Si cum spunea colegul meu,mai arunca tu vorbe si o sa iti oferim mai mult timp liber.

armanovici11.07.2006 19:18

Multumim, stimate utilizator de DEX si wikipedia, multumim ca ti-ai rapit din pretiosul timp pentru si ai coborat printre muritorii de rand...evident, pentru a ii lumina cu asemenea cuvinte emfatice, atat de des intalnite printre suporterii rapedului, cei superiori si singuri impotriva tuturor incultilor...atat de specific lor.

Sunt convins ca te simti patruns de un sentiment unic de superioritate, gandindu-te ca faci parte din "tagma visinie".

Mult succes in lupta cu "prichindeii inculti"...sunt convins ca vei gasi din plin...si nu trebuie sa iti recomand unde...

alex ripper11.07.2006 20:27

DE vezi ca se scrie viagera si nu "vagera". :wink: vezi nu mai cauta paiul din ochiul altuia ci vezi barna din ochiul tau mai intai.

armanovici13.07.2006 19:42

Hai mai DE...pe cand am inceput sa ne distram

Asa de repede te superi,iti iei jucariile si pleci?

gone13.07.2006 20:01

Eu as fi vrut ca Eugen IONESCU, HENRI COANDĂ, Nicolae IORGA si Nicolae TITULESCU sa fie in primii 10. Dar se pare ca altii sunt mai importanti.

I.N.Money14.07.2006 17:48

Din pacate romanul il considera important pe JJ sau pe Razvan Lucescu.Din pacate acest proiect s-a dovedit o mare prostie.

Interesant ar fi daca unul din cei mentionati de mine mai sus ar castiga acest "sondaj" cu mari romani,sa vedem atunci reactii. :roll:

Dawson14.07.2006 17:57

Fratilor, unde sunt postarile lui DE? Mai pot fi gasite? Aveam si noi o pata de... culoare, si voi ati sters-o! 8)

«123»