Eu cred ca un astfel de "plebiscit" duce inevitabil la aparitia fostilor sau actualilor sportivi in top. Cred, de asemenea, ca aparitia pastorului in primii 10 ne edifica si la modul practic in ceea ce priveste felul in care s-a votat. De altfel si aparitia gurului Bivolaru ne spune exact acelasi lucru.
Am intervenit, insa, in aceasta discutie doar pentru ca Dawson face greseala sa intre intr-o discutie Codreanu vs Nadia Comaneci.
Dawson, prietene, ce sa discuti cu unul care vorbeste despre imagine cand e vorba de MARI ROMANI?
Apoi, un astfel de top nu trebuie comentat ci doar constatat. O discutie argumentativa ne-ar duce pe cei ce am lua-o in serios la apoplexie, iata:
-Antonescu este vinovat pentru moartea a sute de mii de militari romani, pentru ca a facut din Romani niste criminali prin asasinarea a circa 80 000 de evrei. Antonescu a fost un mare patriot dar un foarte slab om politic, este unul dintre cei ce au construit esafodul caderii noastre in bolsevism prin politica dusa, si ma refer si la lovitura de Stat antilegionara, slabind resursele umane ce ar fi putut rezista.
-Brancusi si Eliade nu au ce cauta intr-un astfel de top. Nu vreau sa intru in amanunte de romanism pentru ca la acest capitol sta foarte bine si Maresalul dar nici Brancusi si nici Eliade nu inspira necesara doza mesianica Romanilor.
-A.I.Cuza. Aparitia acestuia intr-un astfel de top este datorata ignorantei Romanilor si politicii bolsevice de a pune o figura palida si tradatoare a Istoriei Nationale in detrimentul adevaratilor MARI ROMANI ai epocii, Romani ce au reusit ca intr-o jumatate de secol sa scoata Romania din inapoierea semifeudala in care se lafaia cu drag.
-Carol I a venit in Romania sa se chiverniseasca, pe el insusi si pe familia lui. A reusit. Cred ca doar admiratia noastra pentru rigoarea, disciplina si corectitudinea nemtilor ii pune pe Hohenzolerni in prim planul Romanilor.
-Mihai Viteazul si Stefan cel Mare. Niciunul dintre ei nu avea habar de ceea ce e Romanul. Existau insa rumanii, mujicii satelor romanesti. Ramane marele mit al Primului Intregitor de Tara, mit ce, dupa parerea mea, trebuie intretinut si exploatat. Cred ca din acest punct de vedere Mihai Viteazul poate fi primul Mare Roman.
-Mihai Eminescu.
Eminescu este ROMANUL. El i-a intrupat pe toti cei de pana la el si a fost in toti cei de dupa el. Fara Eminescu nu existam.