FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cele mai frumoase vremuri!

«12»
pisybaby11.06.2006 10:07

haha asta cu generatia anilor 80 am citit-o vineri la ultimul clopotel a sfarsit de clasa a 12-a de i-am facut si pe colegi si pe profi sa planga

pisybaby11.06.2006 10:09
De inghetata Polar isi mai aminteste cineva? Cea ambalata ca si untul...
vai era mortala inghetata aia.... :D
felix4you200211.06.2006 10:31
Ca daca sunteti dupa '80, mi-e greu sa cred ca amintirile voastre dinainte de revolutie sunt indeajuns de clare. Mai exact, mi-e greu sa cred ca un copil de 2-3 ani a inteles ceva din meciurile Craiovei in UEFA.
Craiova a fost echipa care a dovedit ca ne putem depasi conditia de fotbal mediocru si ca putem visa la o cupa europeana. este prima echipa care ne-a unit pe toti suporterii romani in speranta ca vom vedea o finala europeana. mai tirziu, in 1984, si Dinamo ne-a oferit aceasta iluzie. eu, unul, regret ca nu am mers si ei in finala, desi sunt stelist convins care a avut norocul sa mearga pe Steaua la meciurile din 1985/86 de la parcursul extraordinar de pina la sevilla.
axl2311.06.2006 12:06

sunt, sunt de enumerat o gramada, tricourile tunate cu numarul 7 pe spate, abtipildurile bulgaresti cu diferiti rambo de aplicat cu fierul de calcat pe tricou, inghetata aia la cornet care curgea(noi, in mangalia, aveam toata vara, trei lei bucata), ghiozdanele alea mici de gradinita si apoi alea mari de scoala, oribile ambele, tuberbane, limonine, cicloane, pistoale facute din carlige de rufe si fasole ca munitie, cei norocosi pistoale de cowboy cu capse, cowboy-ii si indienii din plastic rosu, mai tarziu soldateii aia mici din plastic verde, mici si multi, basculanta aia mare cu cuva rosie careia i se rupeau rotile daca te suiai in ea si aveai mai mult de 25 de kile, strigatul LUMINAAAA, pe la 8 cred, cand incepea telejurnalul, petardele facute din gamalii de chibrituri, doua pietre de cremene si bandizolir, care lasau urme de ciori moarte pe peretii blocurilor, tunurile de carbid, carucioare de butelii originale, tigari bt, ht, kent, apoi assos si lm, toate din bulgaria, acadelele tiganilor si mai ales merele alea verzi invelite in zahar candel, URSS=ursul roade strachini sparte si palme de la tovarasa cand o spuneai, celelalte batai ale tovarasei, cu rigla aia mare, lunga, groasa si din lemn, de-ti rupea palmele, apucatul de perciuni care imi pare ca inca se mai poarta, mingile alea de 35 de lei, din cauciuc gros, care dureau ca dracu cand tragea unul vreo "bomba" si se lipea de tine, stop a mea si jur pe rosu, capacele de canalizare ghinioniste si norocoase, tinutul de mana cand mergeai cu scoala la spectacol, colectia norocosilor de jules verne, colectie mai mult imprumutata decat citita, cheful din '86 cand aveam 6 ani si m-a imbatat unchi-miu cu tuica si vin, coada de la sifonarie, practica din vacanta de vara din care n-am mai prins decat o sesiune de depanusat porumb, oranjada la plic de hartie pe care o beam turnand apa direct in plic, felia de paine uda cu zahar, scovergi, brifcor cu decantatii pe fund, batoanele de ciocolata invelite in ceolofan, acum doua zile am vazut ca au aparut din nou, masina aia mica, cu trei roti, argintie, care aducea produse unor particulari, si asta pe vremea lui ceausescu, apoi a venit revolutia de care m-am bucurat fara sa inteleg nimic, jana gheorghiu la televizor, 4m = mult mai multa muzica, guma care sterge sida, oamenii de la minolta, v-am prins, vrajitoarelor! sssst, felix!, tinerama, un prieten, poate singurul, gumele tipi-tip si kent, alea care aveau poze cu fotbalisti, pe numere, tin minte ca romario avea numarul 1, aproape terminasem colectia pana mi le-a furat un tigan, jocurile electronice, street fighter, compoatele si poker-ele, iliescu la televizor, abracadabra si mica, ba da/ba nu, arlechino, michael jackson, rock-eri si depeche-isti, camasile in carouri legate de mijloc, rucsac in spate, de blugi sau macar imitatie de piele, bocanci, si cat mai prafuiti cu putinta, calculatoarele cip3 cu programul basic, jocul ala, sabotor, new kids on the block, snap, dr. alban, vanilla ice si rece ca gheata pe caseta video, run dmc, apoi, televiziunea prin cablu, salvati de clopotel, mtv, italia uno si ambra cu t'apartengo, domenica 5, cu fetele alea si cu sanii lor imensi, mai dire banzai!, clasa divizata intre take that si east17, apare black underground mafia, r.p.d., parazitii, injur, genius, t-short, ro-mania, k-1, Gigi becalli, si deja s-a prostit muzica romaneasca.

mda, vremuri bune.

cred ca o sa editez post-ul asta de fiecare data cand mi-aduc aminte de altceva.

alex ripper12.06.2006 16:02

cavit,apa aurora,

Kustino12.06.2006 18:59

E foarte interesant de urmarit ce a nascut acel mail care a circulat pe la toti in ultimul timp, cunosc 4 forumuri ( cu specific diferit ) care au cateva pagini scrise la subiectul asta. A declansat un val de nostalgii virtuale .

dutzu_yo14.06.2006 07:34

nascut in 87,multe dintre cele evocate de voi nu au facut parte din viata mea...dar crescand alaturi de multi prieteni ce se incadreaza in acea frumoasa perioada pot sa spun ca nu am fost chiar lipsit de astfel de evenimente!generatia voastra e cea la care "fenomenul" a atins apogeul,generatia mea este "ultimul mohican",facand parte din acei copii care inca pot spune cu mana pe inima ca au avut o copilarie fericita si carora nu le vine sa creada in ce HAL se joaca copiii de acum !

in incheiere nu pot spune decat multumesc petru aceasta reevocare a unor vremuri din pacate apuse si ca ma inclin in fata voastra !

sa traiti multi ani pentru a povesti si altora ce inseamna cu adevarat viata !

crafft15.06.2006 14:26

ba eram nebuni rau .noi ne bateam toata ziua cu pietre si bate cu alte blocuri,jukam gropita cu monezi,ne lefteream de surprize.leapsa,pac-pac cu cornete etc,parca eram si mai multi adica erau multi copii,ne bucuram de o surpriza turbo o saptamana si rontaiam guma doua zile,traiam orice cu bucurie si la intensitate maxima dar gata am 23 ani si deja vorbesc ca bunicu

p.s.nu va mai fi niciodata ce a fost si copii de azi nu ne vor intelege niciodata

Dawson15.06.2006 18:21

Nu cred ca aceasta e problema - sa ne inteleaga pe noi, cei care am trecut de multisor de varsta copilariei, copiii de azi.

Fiecare generatie are modul sau specific de a se manifesta la diferite varste, dar aceste caracteristici sunt trasate in principal de elemente superficiale. Esenta ramane aceeasi.

Un astfel de text care evoca nostalgic perioada copilariei nu a fost conceput pentru a exprima regretul dupa detalii ridicole din vremuri apuse. Detaliile respective, oricat de semnificative ar fi, nu fac altceva decat sa dea substanta, culoare si savoare imaginii de ansamblu. Ele marcheaza in timp - si spatiu, in cazul romanilor - actiunea povestilor.

Cu siguranta multe dintre preferintele copiilor de azi se vor ascunde in desuetudine, permitandu-le acestora, la vremea adolescentei si primei tinereti, redescoperirea lor, fie si prin texte nostalgice. Poate ca si copiii de azi se vor amuza pe seama vreunui joc in retea, asa cum eu, spre exemplu, stand inconjurat de grupuri multimedia ultraperformante, ma amuz cand ma gandesc ce complicat mi se parea primul meu HC85.

E adevarat ca pentru cei care au acum intre 25 si chiar 45-50 de ani, amintirile respective care contin atatea si atatea elemente ridicole, trezesc in mare masura si sentimente nostalgice. A fost una dintre cele mai negre perioade din istoria noastra, pe care noi am avut sansa sau nesansa s-o traversam la varste fragede, dar, ca orice om trecator prin lumea asta, ne gandim deseori ce bine-ar fi sa ne intoarcem un pic in timp sa schimbam cate ceva in destinul nostru. Dar mereu ridicam fruntea sus si incercam sa facem acum totul mai bine ca atunci, fara regrete, doar cu speranta. Povestea cu "traieste clipa" e, pe cat de adevarata, pe atat de complexa. Stiti voi - fugit irreparabile tempus...

alex ripper15.06.2006 18:30
E foarte interesant de urmarit ce a nascut acel mail care a circulat pe la toti in ultimul timp, cunosc 4 forumuri ( cu specific diferit ) care au cateva pagini scrise la subiectul asta. A declansat un val de nostalgii virtuale .

de` kustino,omul traieste din amintiri si alea au fost chiar vremuri misto.

cANAL16.06.2006 08:25

Acum in clasa I toti umbla cu celulare de ultima generatie si eu pana la liceu nici nu stiam ce e aia.

DOUBLE16.06.2006 08:56
Bai, dar nu-i nici unul mai "copt" pe aici? Ca daca sunteti dupa '80, mi-e greu sa cred ca amintirile voastre dinainte de revolutie sunt indeajuns de clare. Mai exact, mi-e greu sa cred ca un copil de 2-3 ani a inteles ceva din meciurile Craiovei in UEFA.

buna, eu sunt nascuta in '70. in timpul meciurilor craiovei nu s-au tinut ore. vad si acum radio-ul mic de pe catedra.iar nebunia din scoala din 08.05.1986 nu cred ca o pot uita vreodata:)))

Dawson16.06.2006 23:25

Hehe, pe 8 mai 86 aveam ore dimineata langa laboratorul de fizica. La intrare era un soi de holisor, in care de obicei jucam fotbal cu ce apucam. Erau acolo doi stalpi de sustinere pe care-i foloseam ca bare pentru poarta. Fiecare dintre noi a incercat sa imite cat mai bine miscarile lui Duckadam. Normal, asta a durat toata ziua. A fost singura data cand am stat o zi intreaga in laboratorul de fizica! E drept, au mai fost zile cand ne invoiam de la romana sau mate pentru a merge acolo: era singurul loc din scoala cu televizor!!! Intamplarea facea sa avem fizica miercurea. Ne uneam cu A-ul sau cu C-ul (noi eram B-ul) ca sa putem urmari meciurile. Honved, Goteborg, Sparta... O, tempora!

manuela17.06.2006 09:23

Ma jigniti :) eu ma jucam toata ziua atac-pac si elastic. :roll:

weeezer_2017.06.2006 09:28

io jucam matzele-ncurcate :D

felix4you200217.06.2006 19:03

cine-si mai aminteste de spectacolele cenaclului flacara de pe stadioane ? frumoase amintiri erau de la acestea. asteptam cu nerabdare emisiunea de pe radio3 in care sa ascult toipul si ultimele noutati despre cenaclu.

I.LIVE.4.STEAUA23.06.2006 17:55

sarumana ! il lasatzi pe "X" afara?? 8O

Alexandra D24.06.2006 08:17

Totusi eu cred ca fiecare generatie are o copilarie frumoasa cu specificul ei. Si nu conteaza efectiv ideologia politica ce guverna atunci, pt simplul fapt ca nu esti constient de ea...nu constientizezi lipsurile generate de comunism si lipsa de libertate, te bucuri de fiecare lucru mic. Asa se poate spune ca bunicii nostri, de exemplu, au avut o copilarie mult mai "pura" decat a noastra, nu? Eu sunt nascuta in '88, cred ca reprezint generatia "de granita" care nu-si mai aduce aminte nimic de vremurile comuniste, dar nici nu a copilarit in "era net-ului".

weeezer_2024.06.2006 08:52

offtopic:

Eu sunt nascuta in '88...

multi inainte! :wink:

«12»