FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Cele mai frumoase vremuri!

«12»
coabe10.06.2006 11:18

"Aceasta este o scrisoare nostalgica, adresata celor are fac parte din generatia NOASTRA, GENERATIA X. Nascuti la inceputul anilor 80, vedem acum in anul 2006 cum casa parintilor nostri este de 50 de ori mai scumpa decat atunci cand au cumparat-o ei, si realizam ca noi o sa platim pentru casele noastre in jur de 50 de ani.

Nu avem amintiri despre primii pasi pe luna, nici despre razboaie sangeroase, dar ne pricepem la istorie si la politica mai mult decat cred batranii, care bombane in spatele nostru ca "noi nu stim nimic". Suntem ultima generatie care a jucat `scunsea, Castel, Ratele si Vanatorii, Tara tara vrem ostasi, Prinsea, Sticluta cu otrava, Pac Pac, Hotii si vardistii, ultimii care au strigat "Un doi trei la perete stai", ultimii care au folosit telefoanele cu fise, dar primii care ne-am jucat pe jocurile video (remember Mario?) si primii care am vazut desene animate color.

Noi am purtat jeansi elastici, pantaloni evazati, geci de blugi de la turci, iar cine avea firme gen Lee sau Diesel era deja lider de gasca. Baietii si-au scris numarul fotbalistului preferat cupasta de dinti pe tricouri, iar fetele si-au cusut pe blugi stelute si inimioare. Noi nu am dat Capacitate, nu am dat grile la admitere si am fost ultimii Soimi ai Patriei, cu costumele alea groaznice de nepotrivite cromatic.

Am invatat poezii in romaneste la gradinita, nu in engleza, si am cantat MULTI ANI TRAIASCA nu HAPPYBIRTHDAY la aniversari.

Spuneam misto si fain in loc de cool. Am sorbit din ochi Beverly Hills, Melrose Place, TwinPeaks, Dallas.. si cine zice ca nu s-a uitat ori minteori nu avea inca televizor. Ne uitam la desenele animate de la italieni si ne eraciuda ca nu avem si noi subtitrare sa intelegem de ce naiba s-a certat Mila cu Shiro.Reclamele de pe posturile straine ne innebuneau, si abia asteptam sa vina si la noi inghetata Magnum, saupustile alea absolut superbe de apa. Intre timp, ne consolam cu Tango cu vanilie si ciocolata si clasicele bidoane umplute cu apa de la robinet, care turnate in cap ne provocau pneumonii. Si uite un motiv bun sa nu mergem la scoala. Noi am ascultat si Metallica, si Ace of Base, si DJ Bobo, si Michael Jackson, si Backstreet Boys, si TakeThat, si inca nu auzisem de manele; singurele melodii de joc fiind horele la chefuri, la care nimeni nu stiapasii, dar toti dansam. Dar spre deosebire de copiii din ziua de azi, am auzit atat de Abba, si de Queen, cat si de noile nume gen 50 Cent si Britney Spears. Pe ei daca ii intrebi, "muzica a inceput cu Backstreet Boys, care nici nu mai sunt cool acum, orikum!".

Am citit Licurici, Pif si Hercule (care aveau cadou niste jucarii bestiale) si am baut Cico si sucuri dela tec fara sa ne fie teama ca au prea multe E-uri, iar la scoala beam toata clasa dintr`o sticla de sucfara teama de virusi. Noi am injurat arbitrul care ne-a furat la meciul cu Danemarca, si poate ca tot noi i-am trimis 10000 demailuri de "dulce".

Noi nu ne dadeam bip-uri, ne fluieram sa iesim afara, noi nu aveam dolby surround, taceam toti ca sa auzim actiunea filmului, nu aveam Nintendo sau Playstation ci jocuri tetris si jocuri de televizor, de care ne plictiseam la o luna dupa ce le cumparam si le uitam pe dulap, pline de praf.

Abia asteptam la chefuri sa jucam Fantanita, sau Flori, fete sau baieti, sau Sticla, sau Adevar sau Provocare, sau orice ne dadea un pretext sa pupam !pegura! pe cine "iubeam". Noi suntem cei care inca au mai "cerut (sau li s-acerut)prietenia", care inca roseam la cuvantul "SEX", care dadeam cu banul care sa intre in farmacie sa cumpere prezervative, pe care apoi sa le umplem cu apa si sa le aruncam in cap la colegi, care am completatmii de oracole, sperand ca iubitul sau iubita va citi acolo unde scrie "De cine iti place?" ca ne place de el/ea.

Este uimitor ca inca mai suntem in viata, pentru ca noi am mers cu bicicleta fara casca, genunchiere si cotiere; nu am avut scaune speciale in masini, nu am aruncat la gunoi bomboanele care ne cadeau din greseala pe jos, nu am avut pastile cu capac special sa nu fie desfacut de copii, nu ne-am spalat pe maini dupa ce ne-am jucat cu toti cainii si toate pisicile din cartier, nu am baut doar apa imbuteliata, ne-am tavalit si balacit prin toate baltile si nu am tinut cont de cate lipide si glucide mancam. Noi am auzit cum s-a tras la Revolutie, noi am fost martorii a trei schimbari de bancnote si monede, noi am ras la bancuri cu Bula, noi am fost primii care auauzit-o pe Andreea Esca, noi suntem cei care mai tinem minte emisiunea "Feriti-va de magarus". Suntem o generatie de invingatori, de visatori, de first-timers…" :roll:

Daca esti de-al nostru,felicitari !

Sursa : http://noreason.webmasterscafe.info/generatia-x.html

metzzz10.06.2006 11:58

GG pentru articol...bine zis cu fluieratu pt a iesi din casa...doamne ce vremuri :D .vezi ca ti`ai pus cocalarii electronici in cap :))))

AGRESSIVO198+110.06.2006 12:17

Daca totul e scris de tine...esti tare(si ai dreptate)

Nu e scrisa de el,dar el are meritul de a fi adus-o in atentia noastra.

Moderator

IL_Diablo10.06.2006 12:18

Imi place articolul. Chiar foarte mult. Si eu sunt nascut in 80 si imi aduc aminte cu placere de anumite lucruri. ai uitat ceva totusi. O parte dintre noi, niste pusti atunci ne plimbam pe langa Jean Pavel. Am fost acolo intr-o mana de oameni cand se forma cea mai frumoasa galerie, pt cea mai frumoasa echipa. :wink: A.U. 100%

forever_STEAUA10.06.2006 12:23
Daca totul e scris de tine...esti tare(si ai dreptate)

Articolul respectiv circula pe mail de ceva timp... Aveam pe undeva si versiunea Beta... :)

http://noreason.webmasterscafe.info/generatia-x.html

coabe10.06.2006 12:53

sunt niste ghilimele pe acolo............nu cine la scris conteaza ci ideea in sine... :roll:....in ziua de azi majoritatea copiilor au ca idolii manelisti....pe vremea noastra nici nu auzisem de ei....nu auzisem de multe lucruri :roll:

albanezul10.06.2006 14:06

corect coabe man.plus ca..pe langa manelele atat de necesare pushtimii numai joace pe calculator..ori noi cand eram mici nici nu shtiam ce e aia o discheta!..asta e generatia mecdonalds..oricum vremurile traite de noi,nu ni le poate lua nimeni!

forever_STEAUA10.06.2006 14:18

Iti mai aduci aminte?

- Banane verzi tinute pe dulapul din bucatarie la copt.

- Dozele goale de Coca-Cola, pepsi, bere...etc, expuse pe dulap

- Roboteii din pachete de tigari straine goale

- O portocala mincata in jumatate de ora, decojita de toate cojile si pielitele si degustata pe indelete.

- Pif vs. Rahan. Sau daca nu, benzile desenate din Cutezatorii.

- Practica in uzina vs. practica agricola.

- Bomboanele Cip, multicolore si mici cit o gamalie, care se mincau direct cu limba.

- Dropsurile chinezesti anti-tuse, care generau dependenta. Ca si lipiciul Pelican...

- Uniforma azurie de PTAP, cu bereta care putea fi purtata sugubat, pe-o ureche. Trageri (vorba vine... prilej de picnic UTC-ist).

- Catalogul Neckermann pe post de coffee table book, pe care-l rasfoiai in vizite si cu care te jucai jocuri de genul "alege-ti un singur lucru de pe fiecare pagina".

- Cenaclul Flacara.

- Drajeurile cu dextroza Olimp.

- Negustoresele poloneze de la "nudisti". Turistele est-germane (cica veneau si suedeze, dar nu le-a vazut nimeni).

- Tenisii de Dragasani vs. baschetii chinezesti.

- Comandantul de unitate cu snur albastru (cel mai tare!).

- Focul din ultima seara de tabara.

- Brigazile artistice si de "agitatie"(?!).

- Ciocolata chinezeasca Golden Bee, cu o albina gigantica pe ambalaj.

- Televizoarele Venus, Diamant si Sport. Telecolor!!!

- Album duminical. Gala desenului animat. Cascadorii risului.

- Orele de dirigentie, orele de constitutie, orele de economie politica.

- Cacao (sau ce-o fi fost...) indiana Maltova mincata direct din borcan, cu lingurita.

- Glucoza "din fabrica" - cu textura de sapun, dar care macar nu-ti spargea dintii.

- Pufarine.

- Orasul strabatut pe jos in creierii noptii si prin nameti pentru ca ai pierdut ultimul autobuz plecind de la un "majorat".

- Coniac albanez, vodca poloneza, vermut Mamaia.

- Cerneala Pescarus (pentru norod) vs. cerneala Pelikan (pentru " premianti").

- Fotbalul cu fise pe catedra. Tabloul "lui" deasupra catedrei.

- Matricola si bentita.

- Peisaje decolorate si acoperite de rahat de muste in compartimentele de tren, in camerele de hotel si in scara blocului.

- Radioul Gloria, cu nume de orase exotice pe cadran unde ascultai cotele apelor Dunarii, "Moldova Veche (cu accent pe primul "o") baisse cent centrimetres..., corul Madrigal, teatru radiofonic si, bineinteles,

" Aici Radio (pauza scurta) Europa Libera".

- Metronomul lui Radu Teodoru vs. topurile lui Andrei Voiculescu.

- Pick-up-ul cu placi din Bulgaria vs. magnetofonul rusesc Majak

- Cipicii crosetati din macrame vs. espadrilele cu talpa de sfoara.

- Cravatele din piele de la Fondul Plastic (basca, toate celelalte orori de la Fondul Plastic...).

- Bicicleta Pegas cu coarne vs. semicursiera Turist.

- Gumela vs. guma chinezeasca in foita de orez.

- Mihai Constantinescu, Marius Teicu, Olimpia Panciu, Eva Kiss, Gil Dobrica, Marian Nistor, Marina Scupra.

- ABBA vs. Boney M.

- Circuitul casetelor video in natura.

- Canistrele cu benzina din portbagaj la plecarea in vacanta.

- Raftul cu scule in portbagajul fiecarei Dacii.

- Apa calda de ziua lui, de ziua ei si de 23 august.

- Bateria de la masina carata pina sus, in apartament, ca sa ai lumina pentru teme.

- Fondu' clasei.

- Fier vechi (?), castane (?!), sticle si borcane ("atita-ti trebuie, sa-mi iei borcanele de muraturi!"), maculatura (ideal, cartele perforate de calculator, ca trageau greu la cintar).

- Careul din prima zi de an scolar.

- Uniforme zdrentuite in ultima zi de liceu.

- Jurnalele dinaintea filmelor de la cinema (cine-si mai aduce aminte despre ce era vorba in ele?...)

- Elevul de serviciu pe scoala.

- Elasticu' = sarit pina la pierderea cunostintei.

- Nectarul bulgaresc ("bea-l cu apa minerala, ca e prea gros, o sa ti se opreasca in git...").

- Caramelele bulgaresti vs. bomboanele cubaneze.

- Nita & Nastasescu. Revista de fizica & chimie. Comentarii la romana.

- Ciorapii flausati (ideal cu trei dungi).

- Maieurile de plasa chinezesti, vopsite si purtate peste tricou de alta culoare.

- Ceasurile Raketa.

- Aparatele foto Smena.

- Apa minerala Aurora, cu sedimente ("e buna, are fier, minerale...").

- Tigarile Cismigiu (Kent-urile romanesti care va sa zica).

- Frucola vs. Brifcor vs. Zmeurata.

- Patinele cu rotile (patru, ca la masina).

- Pungile de un leu.

- Serialul "Liniile maritime Onedin".

- Cupa Campionilor Europeni.

- Dumitru Prunariu.

- "Povestiri istorice" vs. "Legendele Olimpului".

- Winnetou vs. Old Shatterhand.

- Caciulile rusesti din blana de iepure.

- Caciula de dama tip "burlan", jambierele multicolore, mania tricotatului.

armanovici10.06.2006 14:29

Continua...ce frumos suna...Doamne ce vremuri...nici musca nu se auzea la Cartile junglei, iar cine avea video era pilos rau!

Imi vine sa plang cand imi amintesc de acele vremuri...iarna cu sania pe strada, jucam patrate...un gen de tenis cu piciorul la scoala, jucam fotbal pana imi rupeam tenisii...nascut in '80 am prins atatea vremuri frumoase...si comunism(stateam la coada cu cartela, ca eram mai descurcaret si ma bagam in fata) am prins si revolutia, democratia, CARITASUL :P

Campionate Mondiale de fotbal cu Romania calificata...cei mai frumosi ani i-am prins intr-o perioada neagra din istoria Romaniei dar frumoasa d.p.d .v a libertatii...ne jucam cu atata placere jocuri care astazi au disparut...jocuri in care tu erai eroul si nu o maneta de playstation.

Serbet..bicicleta Comoda...Ucraina.

Ionutdal10.06.2006 16:05

Ce nostalgie ??? , colectiile de turbo si portofelul cu surprize .Si eu sunt nascut in 80 , am prins aceleasi vremuri , Imi aduc aminte cum mergeam la meciuri la 12 ani pe scara la tramv 8 , unii se agatau dupa tramvai alti se suiau chiar pe el . Of ce bine e sa-ti amintesti de acele vremuri , :oops:

forever_STEAUA10.06.2006 16:15

Colectiile de cutii de bere, de pachete de tigari... , cartonase cu fotbalisti...

Pacat ca, copiii de azi nu stiu sa se joace... Sau cel putin nu asa cum o faceam noi...

Alexandra D10.06.2006 16:20

Ce sa zic, eu sunt nascuta in '88, deci nu imi amintesc nimic din perioada pe care o evocati voi. Totusi, oricat de urat suna pt astia care au acum vreo 12 ani, amintirile din copilarie si adolescenta au valoare indiferent de conducere politica si ideologie. Nici eu nu ma identific cu desenele care se dau acum dimineata la TV, parerea mea e ca s-a pierdut mult din "inocenta", totul e pervertit.Dar asta s-ar putea sa nu fie un lucru atat de rau precum suna,pentru ca nu e decat o adaptare la mersul lucrurilor, la anii care vin.

buyakabuyaka210.06.2006 16:35

Ce vremuri si ce distractii !!! :cry: :cry: :cry:

PS mi se pare ca ati omis frunza :D

forever_STEAUA10.06.2006 16:39

Am omis multe...

Genunchii si coatele julite... cred ca asta era ceva constant in copilaria mea... :twisted: :twisted:

Bogdan4Steaua10.06.2006 17:08

De inghetata Polar isi mai aminteste cineva? Cea ambalata ca si untul...

felix4you200210.06.2006 17:21

ati omis fuga de la scoala sa vedem jocurile craiovei, ale lui Dinamo si Steaua in cupele europene, marile cuplaje bucurestene, intre care si unul cu peste 100.000 de spectatori, contrabanda cu tigari vek, vikend, lm si assos, lichiorurile bulgaresti, etc

stella10.06.2006 17:22

ce facusi angelo?

vocea Irinei Nistor

brifcor

laptele la sticla

teava cu cornete

forever_STEAUA10.06.2006 17:29

Tigarile Carpati, sotronul, nu te supara frate, bunul gospodar, furatul cretei de la scoala pentru desene pe asfalt, x+y=iubire scris peste tot...

felix4you200210.06.2006 19:52
laptele la sticla
si daciile lasate pe 4 sticle de lapte dupa ce i-au fost furate rotile :D

si itb-ul deselat de calatorii aflati pe scara, de "lapte gros", TV 2 ore pe zi, apa calda de sarbatori :evil:

sergiu_titan10.06.2006 20:01

Eu bem suc de la TEC de la dozator un sifon colorat eram innebunit era sarbatoare ...

Cand nu am baterie si mai incerc sa fluier vre un tov asa cu o faceam cand eram mici imi dau seama ca nu poate auzii de termopane sau mai tin minte cand bagam 1000 lei la aparat sa scot 3000 sa merg la scoala

Lumea se schimba cu mare viteza acum...

Hassan10.06.2006 22:04

Eu sunt nascut in 1984, si in afara de clasicele jocuri de "castel", "v-ati ascunselea", "tara tara vrem ostasi", mai tin minte statul pana la 9-10 noaptea la fotbal in fata blocului, desi parintii ma strigau de la 8 sa vin acasa, jocul "la malai" cu cine tine cele mai putine pe picior sta in poarta, si clasicul tenis de picior. Era vremea tigarilor Assos si a lipsei de griji. Toti ne distram, ne uitam la Pif si Hercule si desenele de la italieni si habar n-aveam de jocurile pe calculator. Dar am si amintiri fotbalistice

-ascultarea la radio(nu aveam TV pe atunci) a finalei din '89 cu Milan, intrebandu-l pe tata daca ai nostri castiga o cupa mare

-Steaua magica a anilor '90. [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color], fratii Ilie, Panduru, Ilie Dumitrescu, Militaru, Belo.

-Steaua castigand titlu dupa titlu si jucand in grupele Champions League cu granzii europei. Tin minte cand a jucat cu Borussia Dortmund in Ghencea. Nu intelegeam cum poate iubi cineva alta echipa decat aceasta. Joaca asa frumos, si este cea mai buna!

-Bucuria dupa 3-2 ul din Ghencea cu PSG. Tristetea dupa retur

-Meciul Romania-cehoslovacia 2-5. Nu intelegeam cum poate lua portarul nostru atatea goluri

-Euforia de la USA 1994, masini cu steaguri trecand prin fata blocului, eu urland "Romania" pe geam de la etaju 9

-ascultatul la radio (din zgarcenia TVR) a returului cu Panathinaikos, 2-5 dupa ce facusem 4-4 acasa :(.

stella11.06.2006 00:10
si daciile lasate pe 4 sticle de lapte dupa ce i-au fost furate rotile :D

si itb-ul deselat de calatorii

la asta m-am gandit si eu in legatura cu sticlele de lapte :D cat despre itb... si acuma este aglomerat... aaa, si inca ceva.... metrou venea la 2-3 min

IONUTZ-CIPRIAN11.06.2006 05:44

:evil: >>>Ce vremuri,ce tara,ce oamenii,imi este dor de vremurile alea cand ne durea in popou de tot,nu aveam nici un stres la nimik,mie dor de inghetata aia la pachet,de sucurile CICO de guma de mestecat cu surprize,de fumurile de BT care le trageam la kilometri de casa sa nu ma vada cineva cunoscut,de bidoanele si "tunurile" de carbit,sunt multe chestii disparute,niste " dinozauri" ai vremurilor noastre,ce frumos era,as da timpul inapoi sa mai apuc macar o zi din zilele alea,pacat ca totul se schimba in jurul nostru,cred ca daca s-ar apuca cineva sa faca un film cu "actiunile "din vremea copilariei noastre ar iesi "belea" rau de tot,GARCEA SI OLTENII ar fii la pitici,of ce dor imi este!!!>>> :twisted:

razvy irr.11.06.2006 07:38

OFF ce vremuri.Sa nu uitam de pestisorul de pe televizor,de bibelourile din casa+mileuri,carpete cu "Rapirea din Seray",lustrele de la turci,fel si fel de jocuri la bara de covoare din fata blocului,pufuleti,pufarine,lapte-gros,capra,ultima banca din clasa,baza,TEC_ul din colt,bataliile cu cornete de prin blocurile in constructii sau circurile foamei(care acum sunt locuinte de lux sau locuri de expunere a fitzelor),bucuria cand jucam o leapsa prin groapa facuta de muncitori in fata blocului,tatuajele cu scuipat,baietelu' care face pipi lipit pe usa din baie,sau bucatareasa de pe usa din bucatarie,verde-stop p inghetate,colectia de timbre sau surprize,blocurile si spatele caietelor mazgalite cu 100%A.U. sau Armata Ultra',gropita sau liniuta cu banu,plastilina,X si 0,muzica DISCO,Prodigy,T Short,tricourile patate de fructele din spatele blocului pe care le culegeam in san,portofelu',helas,ora exacta de la radio,vocea Irinei Nistor de pe casetele video,Desenele cu Mihaela,frigiderele Fram,cainii crescuti in fata blocului,Gardiana 10,caciulile cosmonaut sau alea rusesti,Vocea lui Ilie Dobre cand comenta(comenteaza)cate un meci la radio,pixurile Atlas,mineriadele,baba-oarba,cate o baba care tipa mereu la noi sa facem liniste cand noi ne jucam cumingiile de cauciuc de 25,35 sau 45,eugenia,bateriile 777,alifia chinezeasca ....si exemplele pot continua si culmea,unde vorbim noi toate astea?:Pe Internet. :D

Dawson11.06.2006 08:19

Bai, dar nu-i nici unul mai "copt" pe aici? Ca daca sunteti dupa '80, mi-e greu sa cred ca amintirile voastre dinainte de revolutie sunt indeajuns de clare. Mai exact, mi-e greu sa cred ca un copil de 2-3 ani a inteles ceva din meciurile Craiovei in UEFA.

«12»