Foarte bine punctat !
singurul aspect pozitiv privind europa league este coeficientul care daca jucam an de an in champions fara sa facem macar 4-5 puncte in fiecare an va avea de suferit. e posibil sa ajungem peste 2-3 ani sa nu mai fim cap de serie in play offul CL. cel mai bun exemplu este Dinamo zagreb care a avut vreo 3 ani de champions la rand in care au facut 0-1 puncte.
Mai trebuie mentionat ca in fata de EL, in UCL egalul sau victoria se puncteaza mai consistent. Dinamo Zagreb sunt in cadere fiindca au fost zero barat, in afara de cele doua calificari in grupele UCL au fost spulberati si prin Europa League. Uite cum sta situatia la noi pe ultimii ani :
'11-'12 Europa League - 6.866
'12-'13 Europa League - 13.360
'13-'14 Champions League - 8.375
si inca ceva, nu se stie in Champions League ce conjunctura prinzi. sa fim seriosi si Unirea si CFR-ul au prins niste conjuncturi favorabile coroborate cu ceva noroc de au ajuns ei sa lupte pana la ultimul meci pt calificarea in primavara UCL.
Poti sa ai sansa. In toate cazurile, nu tot timpul prinzi o grupa cu trei reprezentante ale "fotbalului mare" (cum am avut-o noi pe cea cu Lyon, Bayern si Fiorentina sau cum a prins OM anul trecut). Cum am mai zis si eu anterior, campioana Romaniei trebuie sa-si fixeze mereu ca obiectiv locul 3, caci echipe precum Slavia, Basel sau Braga (intalnite de campioanele noastre) pot fi surclasate.
ca si comparatie, oare voi nu ati fi preferat sa ne fi calificat la mondiale si sa ne dea toti pe acolo cate 2,3-0 decat sa fi pierdut barajul cu grecia?
Unii zic ca nu. Dar stii cum e...vulpea cand n-ajunge la struguri..
Iar legat de Champions League...ma doare capul. Am mai scris pe tema asta si revin cu intrebarea : cum ar fi ca o echipa care promoveaza dintr-o Liga secunda, sa nu joace pe "prima scena", pe motiv ca o sa "o ia pe cocoasa" ?!
Mi-aduc aminte in urma cu cativa ani, cand incepusera importurile de sud-americani. Pe toti ii auzeai, da, am auzit de Steaua, joaca in Liga Campionilor. Niciunul nu vorbea de semifinala Cupei UEFA si evident, niciunul nu stia ca ros-albastrii au castigat CCE in '86 si au mai jucat o finala in '89. De asta "Liga" e atat de importanta. Aici iti consolidezi brandul, aici iti "forjezi" jucatorii si le conferi experienta, aici ai vizibilitate.
Scrie cineva mai sus, "targ de jucatori". Pai unde traim oameni buni ? Avem granitele inchise si nu stiam eu ? Jucatorii romani sunt sortiti sa plece la "mai bine". Voi ca romani preferati sa exportam jucatori pe la arabi, rusi, azeri, kazahi sau mai stiu eu ce natie exotica sau in "fotbalul mare" ? Ca daca vreti in fotbalul mare, UCL este calea !