FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua - Astra 4-6 (1-0) (1-1) (1-1) (1-1) 3-5 ld

«12»
Empyro14.07.2014 14:23

@xray

Pe Filip nu-l apreciez negativ pentru ratarea unui penalti, ci pentru prestatia din teren. Legat de meciul cu Ajax, imi intareste teoria. Dupa cum vezi, nu a jucat cu Prepelita si Filip concomitent in teren. Iar in privinta lotului, a se observa Vlad Chiriches (cel care marcheaza golul care trimite meciul in prelungiri, printr-o executie personala), Rusescu, s.a.m.d.

Legat de comentariile din trecut, nu-mi pasa de ceea ce spuneau niste agnostici subiectivi. Comentariile mele sunt bazate pe cu totul si cu totul alte criterii. Performantele astea din ultimii doi ani, n-au aparut din neant, ci pe valoarea si relatiile de joc create de un nucleu de jucatori. Nucleu care nu mai exista in prezent prin disparitia urmatorilor : Tatarusanu, Chiriches, Bourceanu, Pintili , Rusescu.

In sezonul premergator castigarii campionatului '11-'12 (cel in care eu, cel putin, am revenit la stadion), Steaua incepuse sa joace fotbal. Cum, necum, cu Levy , Iliesta sau Stoichita, ne miscam binisor pe teren, jocul incepuse sa mearga. Nu intamplator am urcat pe locul 3 la finalul acestui sezon, ne-am castigat derbiurile si am scos din nou capul in "primavara" Europa League. Astea sunt chestiuni pe care n-ai cum sa le reusesti fara valoare, de altfel a se consulta lista de jucatori (Tatarusanu, Cojocaru, Stanca, Gardos, Galamaz, Iliev, Geraldo, Martinovic, Chiriches, Parvulescu, Latovlevici, Emeghara, Lupu, Dananae, Mustata, Matei, Bourceanu, Brandan, Prepelita, Dorinel Popa, Balan , Radut, Bicfalvi, Bajenaru, Rosu , Tanase, Nicolita, Nastasie, fratii Costea, Tatu, Nikolic, Machado, Rusescu, Chipciu .

Si ca un amendament, consider ca renuntarea (pentru sezonul '12-'13) la urmatorii jucatori : Iliev, Emeghara si Brandan, a fost o greseala mare de management. Totodata, consider ca lotul acela era mai valoros (uniform in tot lotul), decat cel din prezent si ca in sezonul '12-'13, chiar si Mihai Stoichita ti-ar fi castigat titlul cu ceea ce avea la dispozitie, mai greu, dar ar fi facut-o !

Daca mergem la capitolul cifre, din nou, se confirma aceeasi situatie de fapt :

'11-'12 Veniri 6,85 mil. EUR / Plecari : 1,75. mil. EUR

'12-'13 Veniri 3,7 mil EUR / Plecari : 0,1 mil. EUR

'13-'14 Veniri 3,32 mil. EUR / Plecari : 13 mil. EUR

'14'-'15 veniri 0,4 mil EUR / Plecari : 2,4 mil. EUR.

Fotbalul se face pe bani si cifrele nu mint niciodata. 51,2 mil. EUR era valoarea estimata a lotului Stelei inainte de preilimariile de anul trecut, 34,1 mil. EUR este cea actuala. Dupa cum vezi caderea nu e subtila, ci brutala.

Valori comparative ale posibililor adversari din play-off UEFA Champions League :

Ludogorets Razgrad - 33,7

Dinamo Zagreb - 48,3

Red Bull Salzburg - 66,85

Sparta Praga - 26,05

Cum spuneam chiar daca teoria motivarii este adevarata in cazul lui Gardos, Szukala, Lato, Tanase, Popa sau Chipciu, nu asta-i buba in cazul lui Iancu, Stanciu, Prepelita , Filip, Rapa, Parvulescu sau Arlauskis.

xray14.07.2014 15:01

@Empyro

In comm-ul anterior, comparatia cu comentarii din 2012 nu te viza pe tine, nici in ce n-ai spus atunci si nici in ce ai spus acum in 2014.

In rest sunt de acord cu ce ai scris mai sus! :thumbsup:

PS

Apropo de transferuri, cata relativitate este si cum poti lua tepe si ascultand de cei avizati:

"Reghe mi-a zis că avem un fundaş la fel de bun ca Chiricheş. E vorba despre Doru Bratu. Mare noroc am avut ca l-am luat pe Bratu! Îi dau doar două mii de euro pe lună, iar Reghecampf crede că va ajunge în curand la nivelul lui Chiricheş", spunea Gigi Beclali despre Bratu în 2012, la scurt timp după transferul fundaşului la Steaua.

http://www.prosport.ro/fotbal-intern/Liga-...ii-ani-12933079

rtj18.07.2014 11:30
«12»