@xray
Pe Filip nu-l apreciez negativ pentru ratarea unui penalti, ci pentru prestatia din teren. Legat de meciul cu Ajax, imi intareste teoria. Dupa cum vezi, nu a jucat cu Prepelita si Filip concomitent in teren. Iar in privinta lotului, a se observa Vlad Chiriches (cel care marcheaza golul care trimite meciul in prelungiri, printr-o executie personala), Rusescu, s.a.m.d.
Legat de comentariile din trecut, nu-mi pasa de ceea ce spuneau niste agnostici subiectivi. Comentariile mele sunt bazate pe cu totul si cu totul alte criterii. Performantele astea din ultimii doi ani, n-au aparut din neant, ci pe valoarea si relatiile de joc create de un nucleu de jucatori. Nucleu care nu mai exista in prezent prin disparitia urmatorilor : Tatarusanu, Chiriches, Bourceanu, Pintili , Rusescu.
In sezonul premergator castigarii campionatului '11-'12 (cel in care eu, cel putin, am revenit la stadion), Steaua incepuse sa joace fotbal. Cum, necum, cu Levy , Iliesta sau Stoichita, ne miscam binisor pe teren, jocul incepuse sa mearga. Nu intamplator am urcat pe locul 3 la finalul acestui sezon, ne-am castigat derbiurile si am scos din nou capul in "primavara" Europa League. Astea sunt chestiuni pe care n-ai cum sa le reusesti fara valoare, de altfel a se consulta lista de jucatori (Tatarusanu, Cojocaru, Stanca, Gardos, Galamaz, Iliev, Geraldo, Martinovic, Chiriches, Parvulescu, Latovlevici, Emeghara, Lupu, Dananae, Mustata, Matei, Bourceanu, Brandan, Prepelita, Dorinel Popa, Balan , Radut, Bicfalvi, Bajenaru, Rosu , Tanase, Nicolita, Nastasie, fratii Costea, Tatu, Nikolic, Machado, Rusescu, Chipciu .
Si ca un amendament, consider ca renuntarea (pentru sezonul '12-'13) la urmatorii jucatori : Iliev, Emeghara si Brandan, a fost o greseala mare de management. Totodata, consider ca lotul acela era mai valoros (uniform in tot lotul), decat cel din prezent si ca in sezonul '12-'13, chiar si Mihai Stoichita ti-ar fi castigat titlul cu ceea ce avea la dispozitie, mai greu, dar ar fi facut-o !
Daca mergem la capitolul cifre, din nou, se confirma aceeasi situatie de fapt :
'11-'12 Veniri 6,85 mil. EUR / Plecari : 1,75. mil. EUR
'12-'13 Veniri 3,7 mil EUR / Plecari : 0,1 mil. EUR
'13-'14 Veniri 3,32 mil. EUR / Plecari : 13 mil. EUR
'14'-'15 veniri 0,4 mil EUR / Plecari : 2,4 mil. EUR.
Fotbalul se face pe bani si cifrele nu mint niciodata. 51,2 mil. EUR era valoarea estimata a lotului Stelei inainte de preilimariile de anul trecut, 34,1 mil. EUR este cea actuala. Dupa cum vezi caderea nu e subtila, ci brutala.
Valori comparative ale posibililor adversari din play-off UEFA Champions League :
Ludogorets Razgrad - 33,7
Dinamo Zagreb - 48,3
Red Bull Salzburg - 66,85
Sparta Praga - 26,05
Cum spuneam chiar daca teoria motivarii este adevarata in cazul lui Gardos, Szukala, Lato, Tanase, Popa sau Chipciu, nu asta-i buba in cazul lui Iancu, Stanciu, Prepelita , Filip, Rapa, Parvulescu sau Arlauskis.