FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

FRF interzice primele.

«12»
Virgil14.05.2006 15:33

Dupa cum s-a anuntat, presedintele clubului de fotbal Gloria Bistrita, Jean Padureanu, a inaintat un memoriu la Comisia de disciplina a FRF si Ligii profesioniste, prin care reclama tentativele publice si insistente ale finantatorului Stelei, Gigi Becali, de a oferi prime de joc pentru jucatorii bistriteni, acestia urmand sa realizeze, pentru respectivii bani, un rezultat de egalitate sau chiar o victorie in partida cu Rapid Bucuresti.

In cele din urma, partida s-a incheiat cu scorul de 1-0, in favoarea rapidistilor.

Gesturile finantatorului Stelei nu au impresionat neplacut numai conducerea formatiei Gloria, ci si pe aceea a federatiei. Astfel, intr-o interventie televizata, presedintele Ligii profesioniste, Dumitru Dragomir, care este si vicepresedinte al FRF, a anuntat ca va propune Adunarii Generale a fotbalului adoptarea unui articol in statut prin care asemenea practici sa fie interzise. Recent, si presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca va inainta o propunere similara Adunarii Generale, care se va tine luni, 15 mai, la sediul FRF.

Sursa : www.onlinesport.ro

Astept opiniile voastre sincere in aceasta problema.

Triphat14.05.2006 16:00

Becali e bolnav mintal, un idiot, pe care nu-l intereseaza deloc imaginea Stelei! :x

stella14.05.2006 18:33

e urat sa alergi cu sacii dupa niste jucatori rupti in cur, cum sunt cei de la Bistrita... e de prost gust sa alergi dupa orice jucator cu punga... consider acest gest ca fiind unul suburban facut dintr-o mentalitate primitiva.

foarte bine ca FRF vrea sa interzica aceste practici

spre_2414.05.2006 18:36

f urat...aiurea se vedea Becali alergand dupa tzaranii aia...trebua sa le strigam: "PT VOI CARUTA E METROOOUU E METROOOU E METROU:D:d/

sandilau14.05.2006 23:25

[...]Becali mai bine ar face niste transferuri ca lumea sa castigam la pas campionatu' gen Chelsea si nu sa alerge pe ultima suta de metrii cu sacosa de bani.

Am mai spus-o si repet ca [...]Becali vrea sa faca performanta cu minimul posibil financiar, asta pt imagine si pt a aparea pe sticla cat mai des in speranta unei cariere politice. Omu nu are "foame" de performanta sportiva extraordinara. TOTUL E VRAJEALA!

Totusi avem noroc ca investe la Steaua, atat cat o face pt ca a devenit dependent de faima, pozitiva sau negativa.

Sunt curios cand s-o resemna in privinta carierei politice dandu-si seamna ca nu are sansa...ce va face cu Steaua?!...

Editat. Nu jigni. Moderatorii

Melku14.05.2006 23:39

Becali le-a mai dat o palma dusmanilor gasind cadru legal chiar in codul civil pentru aceste prime explicand asta in interviul de dupa meci (Steaua - CFR Cluj), asa ca actiunea pe care FRF vroia sa o ia nu se justifica legal, sunt atacuri asupra lui Becali, bezmetice, tendentioase si deloc gandite. Tot poporul si-a dorit echipe in cupele europene, acum cand Steaua a ajuns in semifinale tot nu e bine, a generat o invidie de nedescris ce s-a materializate printr-o campanie media anti-Steaua si implicit anti-conducatorilor ei.

La intrebarea "Domnule Becali,credeti ca este moral sa oferiti acesti bani?" el a raspuns "Cumpar moralitatea cu acesti bani" - e normal? nu,normal ar fi ca moralitatea sa fie ceva normal dar anormal este sa incercam sa luam masuri cand niste persoane dau niste bani nu pentru a fi avantajati ci pentru a trai intr-un sistem corect.

Virgil15.05.2006 05:38

Chiar daca e legal in codul civil,nu e permis sa dai buzna in incinta unde se afla jucatorii vizati,fara acordul unui oficial al acelei echipe.

Ceea ce face Becali e un joc psihic,dar si mascarada si hartuire la un loc.

E ceva ce nu s-a mai facut pana acum,cel putin la vedere,si nu da prea bine pentru imaginea unui om care se afla pe o pozitie atat de inalta.

spre_2415.05.2006 07:42

ba invidioasa e lumea asta :)) vede ca Jiji are bani sa dea si ei nau si ce fac? interzice primele..:)) aiurea rau

IONUTZ-CIPRIAN15.05.2006 08:20

:evil: ><>>>Nu are nimik ca o sa se interzica astfel de practici,nu este vizata numai Steaua ci si celelalte echipe din campionat,insa nu cred ca vor disparea astfel de practici,or sa mai fie dar din umbra o sa se faca asftel de mici "plati" as fi curios ce sanctiuni or sa fie daca cineva este prins!!Si inca ceva...bai spre 23 tu intelegi cea ce scrii,ca eu nu inteleg nimik,mai dute la scoala si mai invata gramatica ca pun pariu ca esti corigent!!!>>>> :twisted:

Gaby15.05.2006 08:43

Ii pot accepta multe prostii lui Becali, dar circul facut cu bistritenii mi s-a parut super rusinos.

Treaba din codul civil este discutabila, si imi pare rau ca se transforma jocul de fotbal intr-o batalie juridica.

Piece of Mind15.05.2006 09:21

Nu cred ca "oferta publica de recompensa" are o corespondenta clara in Codul Civil, mai precis intr-un articol. Ea este o institutie juridica nascuta dintr-o interpretare doctrinara si jurisprudentiala in materia obligatiunilor.

poisonsnakebite200215.05.2006 10:37
Chiar daca e legal in codul civil,nu e permis sa dai buzna in incinta unde se afla jucatorii vizati,fara acordul unui oficial al acelei echipe.

Ceea ce face Becali e un joc psihic,dar si mascarada si hartuire la un loc.

E ceva ce nu s-a mai facut pana acum,cel putin la vedere,si nu da prea bine pentru imaginea unui om care se afla pe o pozitie atat de inalta.

Pai Gigi trebuie sa ia lectii de la Padureanu, ca sa stie exact cum se fac chestiile astea....nu dand buzna peste jucatori. oricum, jean o stie cel mai bine, ar putea preda lectii. de la rapid au primit primele de joc, si ar fi fost culmea sa primeasca de la Gigi. Si oricum....Jean a vrut sa para Huomo Morale....bleah :x

Nu cred ca "oferta publica de recompensa" are o corespondenta clara in Codul Civil, mai precis intr-un articol. Ea este o institutie juridica nascuta dintr-o interpretare doctrinara si jurisprudentiala in materia obligatiunilor.

CUM???

Piece of Mind15.05.2006 11:01

CUM???

NU exista in Codul Civil un articol care sa faca referire la "oferta publica de recompensa". Aceasta este o creatie a literaturii de specialitate (juridice). Nu are rost sa intram in detalii "tehnice".

1on15.05.2006 11:06

Io ma mir cum Jean Blatuleanu vorbeste de moralitate

Motanu D15.05.2006 11:07

Sau altfel zis, moral sau nu, gestul de a recompesa adversarii pentru un joc corect nu este interzis de lege !

Atat vreme insa cat legea nu permite explicit acest lucru ma tem ca initiativa FRF / LPF nu poate fi atacata...

Io ma mir cum Jean Blatuleanu vorbeste de moralitate

Hotul striga hotii...

Piece of Mind15.05.2006 11:25

Am intervenit in aceasta discutie doar pentru a sublinia faptul ca declaratia lui Gigi privind natura suportului financiar acordat jucatorilor Gloriei (oferta publica de recompensa prevazuta in Codul Civil) este falsa. Este posibil ca omul, nefiind de specialitate, sa fi inteles gresit ce i-au spus avocatii sai.

In alta ordine de idei, consider ca nu este nimic ilegal in a premia jucatorii altei echipe. Cand in speta promisiunea vine de la reprezentantul echipei Steaua si este facuta de maniera aia, putem spune ca este insa jenanta.

Virgil16.05.2006 16:23

Comisia de Disciplina a FRF a clasat, luni, cazul finantatorului FC Steaua, Gigi Becali, care le-a promis fotbalistilor echipei Gloria Bistrita ca-i va premia, in cazul in care nu vor pierde meciul cu Rapid, din etapa a 27-a a Diviziei A.

"Nu exista in regulament nici un articol care sa califice drept abatere disciplinara reactia domnului Gigi Becali", a explicat presedintele comisiei, Doru Viorel Ursu.

gsp

alex_Ra216.05.2006 16:42

Mi se pare ca George Becali a cam exagerat la chestia asta cu fugitu prin Bucuresti dupa jucatorii bistritei, creca a facut-o ca sa apara la TV si sa se vb (mai mult) prin presa de el, altfel nu stiu ce vrut sa demonstreze.

Nu ash vrea sa se interzica primele pt adversarele contracanditatelor, nici nu vad cu ce deranjeaza, ba in unele cazuri ajuta, dak nu s-ar fi promis bani pt gloria cu rrapidul de sub pod, nu cred ca jumate echipa chiar ar fi incercat sa scoata puncte, dar s-a vazut ca cealalte jumate juca pt rrapizi, numai sa nu mai fuga patronul unui club de talia Stelei cu banii dupa niste jucatori de kkt ca e anormal.

Melku16.05.2006 16:45

Codul civil

Promisiunea publica de recompensa

Art.929 (1) Cel care promite public o suma de bani in schimbul executarii unei prestatii este obligat sa o plateasca, potrivit promisiunii sale.

(2) Daca promisiunea este retrasa inainte de a primi executarea prestatiei, promitentul este obligat sa restituie, pana la concurenta pretului promis, cheltuielile facute cu buna-credinta daca nu demonstreaza ca prestatia ceruta nu putea fi obtinuta.

II Despre consimtamant

Consimtamantul liber

Art.930 (1) Consimtamantul partilor trebuie sa fie liber si exprimat in cunostina de cauza.

(2) Consimtamantul este viciat cand este dat prin eroare, smuls prin violenta ori provocat prin dol. De asemenea, consimtamantul este viciat in caz de leziune.

Piece of Mind16.05.2006 17:36
Codul civil

Promisiunea publica de recompensa

Art.929 (1) Cel care promite public o suma de bani in schimbul executarii unei prestatii este obligat sa o plateasca, potrivit promisiunii sale.

(2) Daca promisiunea este retrasa inainte de a primi executarea prestatiei, promitentul este obligat sa restituie, pana la concurenta pretului promis, cheltuielile facute cu buna-credinta daca nu demonstreaza ca prestatia ceruta nu putea fi obtinuta.

II Despre consimtamant

Consimtamantul liber

Art.930 (1) Consimtamantul partilor trebuie sa fie liber si exprimat in cunostina de cauza.

(2) Consimtamantul este viciat cand este dat prin eroare, smuls prin violenta ori provocat prin dol. De asemenea, consimtamantul este viciat in caz de leziune.

Prietene, fara suparare, dar te rog frumos sa nu mai dezinformezi lumea aiurea! Ceea ce ai scris tu reprezinta un pasaj din PROIECTUL noului Cod Civil (varianta 2004)!!!

Prin urmare, ACTUALUL Cod Civil, in vigoare, nu prevede nimic legat de promisiunea publica de recompensa.

Melku16.05.2006 18:06

Da,ai dreptate, mea culpa :oops:

Piece of Mind16.05.2006 19:49
Da,ai dreptate, mea culpa  :oops:

Nici o problema, sper ca nu am fost prea dur. :wink:

spre_2416.05.2006 19:52
ma da cum frate sa interzica asa ceva? ce influenteaza cu ceva asta?
Melku16.05.2006 19:57

@ Piece of Mind

Nicidecum, neatentia care poate provoca confuzie sau eroare in randul "maselor" trebuie sanctionata :)

DTP-Ludacris16.05.2006 20:32

Nu inteleg ,dak e lege care permite ..cum poate FRF sa interzica ? oricum...suntem singuri impotriva tuturor ... :twisted:

«12»