Acuma nu imi este clar daca ii era frica sa nu ceara un salariu prea mare sau ii era frica sa nu aibe pretentia unui lot de bun simt si jucatori care sa nu fie toti liberi de contract si refuzati de altii...
Mie imi este foarte, foarte clar. Chiar e una dintre cele mai sincere declaratii ale lui Gigel. Dan Petrescu este un antrenor cu nume si greutate. Oricat ar parea de neinteresant, cand ai in CV Kuban, dar mai ales D. Moscova (e suficient sa te uiti sa vezi ce alte nume de antrenori gasesti prin "Russian Premier League"), e clar ca omule e in alta categorie, cea cu buget.
Petrescu a antrenat dupa plecare din Romania, pe salarii de peste 1 mil. EUR, salarii imposibil de acoperit in Romania. Dupa ce a plecat de la arabi, omul asteapta vara sa poata sa mearga la o alta echipa cu buget. Daca e adevarat ca s-a oferit, atunci e evident ca spus ca o face, fiindca :
1) Era ferm convins ca are suficienta valoare lotul actual sa castige titlul si sa-si mai treaca in cont un titlu de campion ;
2) Era vorba strict de o situatie de "criza", in care venea sa dea "o mana de ajutor", ca Olaroiu in 2011, atat si nimic mai mult, fara vreun gand de a ramane si din vara si strict fiindca era liber de contract si n-avea nimic de pierdut.
Deci o situatie win-win. Dar, aici ciobanul ar fi avut dreptate. Pentru ca suporterul chiar nu ar fi inteles ca Dan Petrescu vrea sa antreneze in fotbalul mare, pe salariu mare si competitiv, drept dovada si tu Cristi, te gandesti la "alte conditii" decat cele financiare.
Olaroiu sau Petrescu nu au niciun motiv sa lucreze in Romania.
Referitor la "pretentia de lot". Cum am spus, sa fii convins ca "bursucul" stia ca are material de lucru pentru nivel de Liga 1. Eu am mai spus si in alte comentarii. Nu ai nevoie de atat de multi bani ca sa faci o echipa competitiva. In primul rand ai nevoie de iscusinta si mai apoi de o suma rezonabila. In momentul de fata cu 5 mil. EUR faci echipa de grupele CL, cu jucatori liberi de contract, rebuturi si alte cele. Steaua si Ludogorets sunt singurele echipe din zona asta (europa central-estica si balcani) care au cheltuit bani.
Uita-te in Liga 1, uita-te la Astra, la jucatori precum De Amorim, Fatai sau Tembo. O letzcaie nu a cheltuit Neculai pe ei, la fel si in cazul Petrolului sau ASA. Nu trebuie sa ma crezi pe cuvant ai la dispozitie istoric de transfer pe transfermarkt. Uita-te chiar si la ASA ca o nou-promovata cu 40.000 EUR cheltuiti in transferuri termina pe locul doi sau ia campionatul, cu jucatori "terminati" si liberi de contract.
Sunt sute de jucatori interesanti numai in Europa care asteapta sa fie descoperiti. Imagineaza-ti aia trei de la Astra, la ce nivel ar fi ajuns cu Steaua (mai ales cea a lui Reghe-Neubert).
Si un ultim exemplu, foarte relevant in sezonul 2011-2012, APOEL Nicosia ajunge in sferturile UCL, ce-i drept si cu mult noroc. Ei bine afla ca 1.5 mil EUR au costat transferurile din ultimele trei sezoane inaintea celui in care au realizat aceasta performanta.
Renuntati la obsesia asta cu banii, priceperea e cea mai importanta. La Steaua s-au aruncat milioane , poate chiar vreo douazeci, pe fereastra !!
@Alexandru H. M-am uitat cu cati bani au construit cipriotii de la APOEL Nicosia, echipa care a mers in sferturi si am ramas siderat : 1.5 mil EUR !!! Atat i-au costat transferurile din ultimii trei ani inaintea sezonului cu pricina, anii in care au mai prins o data grupele UCL.
Deci...banul sau competenta ?