FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Stirile zilei

«1657658659660661689»
France9802.05.2014 20:34

la CFR treaba e simpla. paszkany a investit bani doar pana a luat primul campionat. Dupa aia clubul a trait doar din ce producea. Si a produs o gramada. calificari champions, unde mai ales calificarea din 2012 le-a adus o suma enorma de bani, au vandut si pe bani buni multi jucatori (pereira, culio, traore, bastos etc). Clubul inca ar fi trait 1-2-3 ani fara probleme, dar ungurul fiind falit a scos banii de la club.

La Steaua eu vad un mare merit al lui Gigi. Nu uitati ca d-abia in sezonul trecut s-au marit premiile la europa league. in sezoanele trecute erau egale cu 0 premiile din europa league. intr-adevar din sezonul trecut chiar se castiga sume bunicele din europa league (sume bunicele pt nivelul campionatului romanesc adica 3-4-5 mil pe an). Iar premiile din 2006-2008 din grupele champions erau aproape la jumate fata de cat sunt acum.

dar in anii 2010-2011 echipa era clar pe minus. intr-adevar se mai compensa cu ce s-a castigat 2006-2008 cand am participat in grupe. dar si atunci s-au cheltuit(fara cap) sume imense. numai cand ma gandesc de 2007 cand a venit Hagi si s-au adus jucatori de multe milioane (parca vreo 10 sau cam asa).rada, golanski, szekely, plesan,zapata,Dayro moreno, emeghara, Vali badoi, parca si Marius Croitoru a costat mult, toti astia au venit pe sume de minim 1 milion (unii chiar 1.5-2).

Daca nu am fi avut un nebun ca Gigi care sa bage bani de la el, chiar si atunci cand era contestat de toata lumea, chiar si atunci cand terminam pe 4-5-6, doar simplul fapt ca suntem un brand urias nu ne-ar fi ajutat la nimic. Sa tinem cont ca la Dinamo si Rapid pe langa faptul ca au ajuns 0 ei mai au si datorii uriase la fosti jucatori, la bugetul statului etc.

Daca intram si anul asta in grupele champions (sincer imi e putin frica, dar o sa conteze mult tragerea la sorti) eu spun ca 7-8-9 ani clubul nu va avea nici o problema sa domine financiar liga1 orice s-ar intampla. Evident, atata timp cat nu se vor scoate bani de la club.

cristi cosor06.05.2014 11:48

Dupa cum probabil stiti,antrenorul Selei ne invita pe pagina sa de facebook pentru a ne da cu parerea despre locul unde se va sarbatori castigarea campionatului.

Cred ca trebuie sa lamurim odata si problema asta a terenului propiu pentru ca nu se cade ca un club de talia noastra sa nu stie care-i este casa.

As fi bucuros sa stiu mai multe detalii despre negocierile oficialilor de la club cu cei de la Armata.Sunt curios sa aflu daca nu se putea obtine o micsorare a chiriei in schimbul investitiilor de modernizare de exemplu.

Pe de alta parte sunt la fel de curios care este planul de dezvoltare pe termen lung al clubului si daca stadionul Steaua se regaseste in acest plan.Sau poate ca astfel de curiozitati nu isi au rostul in situatia de fata.

Alexandru H.06.05.2014 14:58

Steaua nu are stadion propriu. Templul e proprietatea unei entitati ce are doar legaturi sentimentale cu actuala echipa. Iar acea entitate isi bate joc de toata zona Ghencea... poate ca un actor privat, poate un parteneriat public-privat, sau poate chiar statul (desi nu mi-as dori o astfel de interventie) ar putea sa puna in valoare perimetrul si sa-l transforme intr-un spatiu dedicat sportului (stadion de fotbal si antrenament, stadioane artificiale, terenuri de zgura pentru tenis, parcare ecologica, parc, poate chiar un mic hotel, restaurante).

Dar momentan e clar ca solutia cea mai buna e National Arena. Jucam in CL, castigam campionate, e normal sa ne dorim stadionul cel mai modern si spatios (si vad ca asta e si opinia celor mai multi dintre suporteri - Ghencea nu prea a ridicat stacheta anul asta ca numar de spectatori). Bani de nou stadion nu vor fi prea curand - nu vine Primaria sa ne ridice stadion iar bani de cumparat teren/construit arena nu are nimeni din conducere.

Pe de alta parte sunt la fel de curios care este planul de dezvoltare pe termen lung al clubului si daca stadionul Steaua se regaseste in acest plan.Sau poate ca astfel de curiozitati nu isi au rostul in situatia de fata.

Pe mine ma intereseaza care este planul de dezvoltare pe termen lung a instalatiilor sanitare din cadrul stadionului Ghencea.

xray06.05.2014 17:12
As fi bucuros sa stiu mai multe detalii despre negocierile oficialilor de la club cu cei de la Armata.Sunt curios sa aflu daca nu se putea obtine o micsorare a chiriei in schimbul investitiilor de modernizare de exemplu.

Din pacate aceste negocieri au esuat si pentru ca acea chirie era o sursa de venit.

Investitiile facute anterior in modernizare de CL(2005-2006, vreo 3 mil dolari) nu numai ca nu au scazut chiria, au dublat-o iar ele fost insusite de proprietar. Nu mai spun de baza construita pentru Academie, cand a infiintat-o ciobanul, inclusiv un mini hotel pentru cazarea sportivilor.

Pe vremea aceea, Becali visa si marirea capacitatii si acoperirea, dar daca nu a primit concesionare a sistat. Altfel, dupa finalizarea noi investitii, Steaua putea fi data afara oricand din Ghencea fara sa mai primeasca ceva, exact cum a fost data si dupa modernizarile din 2005-2006 amintite mai sus.

S-a ajuns la o formula de compromis, pentru a putea folosi baza de antrenament: sa dispute minim 10 meciuri pe Ghencea contra a 240.000 euro/an, suma minima acceptata de MApN. Daca joaca mai multe, plateste suplimentar cate 24.000 euro/meci. Deci, ca joaca, ca nu joaca in Ghencea, Steaua plateste chirie min 240.000 euro/an.

Din pacate, nu cred ca stadionul Ghencea va mai fi modificat sau modernizat in urmatorii 10-20 de ani. Statul nu are bani, iar baza din Ghencea(inclusiv stadionul) a fost declarata obiectiv militar.

access08.05.2014 19:39

Ce se aude pana la urma? Pleaca Piovacarii si kapetanos. Am auzit azi la digi cum ca Steaua a trimis un email Sampdoriei prin care cere prelungirea aranjamentului pentru Piove.

Stiri ceva mai mult ?

France9808.05.2014 22:44

Kapetanos pleaca sigur. Pacat ca s-au cheltuit niste bani buni de tot cu el din toamna de cand a venit si pana acum (salariu de 200-250.000eur).

Cu Piovaccari e cam complicat, daca chiar are 700.000 cat se zvoneste noi in cel mai bun vis am putea sa ii dam 250-300. Oricum ar fi bine sa il pastram, mie imi place extrem de mult de el, daca era folosit si in retur titular de drept 100% era primul in clasamentul golgheterilor.

Totusi nu mi-as face (mari) probleme daca ar pleca Pio si Kapetanos. Pt mine ar fi f important sa nu plece niciunul dintre Tatarusanu, Szukala, Latovlevici pana la urma si Tanase incepe sa arate un joc cat mai bun si nu mi l-as dori plecat.

Avand in vedere politica noastra care ne axam extrem de mult pe fotbalisti romani daca pleaca din cei de mai sus, e greu sa aducem pe unii de valoare apropiata. Dar pe de alta parte trebuie sa ii intelegem si pe jucatori si clubul, multi au deja ani buni la echipa noastra si vor un transfer in strainatate.

Daca ar fi doar problema financiara eu sincer i-as da oricand lui tatarusanu 500.000-600.000-800.000eur si sa ramana in continuare pe salariu cat are acum. Cu 500.000 ma indoiesc ca iei portar de valoarea lui. Cred ca ar fi o idee buna asta, de ex daca pleaca Szukala unde mai gasim fundas de valoarea lui? Decat sa cumperi pe altul sa dai 500.000-1 milion, ii dai omului direct banii astia si semnezi prelungire de contract. Dar asta doar la aia care nu vor sa plece, cei care inca au motivatie pentru clubul nostru.ca daca vor sa plece nu mai ai ce face.

Ultimele campanii de transfer(2013 si iarna asta) nu au mai fost la nivelul celor din 2010-2011-2012( care au creat echipa asta minunata). Daca o tinem tot asa nu e de bine. Se aude ca Alin tosca ar fi rezolvat. sincer nu cred sa fie jucator de ce avem nevoie. aaa, pe viitor, sau ca rezerva nu e problema, dar daca pleaca lato avem nevoie de un jucator foarte bun pe postul ala, sa intre titular. un guilherme de la petrolul de ex. echipa asta a fost formata transferand varfurile de la echipele din liga1, ar trebui sa mergem pe tactica asta.

eMagic09.05.2014 17:01
thk09.05.2014 20:55
Bilete pentru finala: http://www.gsp.ro/fotbal/cupa-Romaniei/exc...ile-425504.html

image-61EE_536D0A11.jpg

Si in 3hr numai sunt bilete la peluza . Cate bilete s-au pus in vanzare de numai sunt locuri ? Se discutase si ceva de prioritate cei care au fost tur retur Steaua - Dinamo . La ce peluza stam , peluza 2 ?

eMagic09.05.2014 22:19

Da, dar nu au fost puse bilete spre vanzare online acolo (daca nu ma insel).

France9810.05.2014 00:26

cred ca s-au pus cam 2/3 din totalul biletelor in vanzare, au mai oprit special sa mai bage si la case.Din ce am observat la data punerii in vanzare, o sa fim in tot stadionul cu exceptia partii de stadion de la Peluza 1 - partea dinspre tribuna1 (cam unde au stat ungurii sa dau un exemplu). Acolo probabil ca or sa stea 500-1000 de la Astra + o zona mica tampon.

Destul de haotice preturile cred ca e primul meci unde la tribune la inelele 2 si 3 se face diferenta intre central si periferic. Pana acum, cam la toate meciurile la inelele 2 si 3 de la tribune erau la gramada, toate acelasi pret.

Astept sa se puna si de la meciul cu Otelul.

eMagic13.05.2014 11:05
Becali i-ar fi anuntat pe jucatori că plata salariilor va fi aminată pină in luna iunie, pentru că nu traversează o perioadă bună din punct de vedere financiar. Patronul roș-albastrilor i-a rugat pe jucatori să aibă rabdare ca in contul clubului să intre banii de la UEFA, proveniti din participarea in grupele Ligii Campionilor.

Cum adica "nu traverseaza o perioada buna dpdv financiar" ?!! Steaua se autofinanteaza de ceva vreme, dar asta tot nu are bani sa plateasca jucatorii.

In fine, articolul intreg e aici: http://www.gsp.ro/fotbal/Liga-1/campioni-d...eri-425770.html

SuperstaR1813.05.2014 13:34

Daca vreti bilete in peluza noastra, puteti face rezervari de la magazinul din Grand Arena Berceni. Eu am fost azi si mai erau mii de bilete. Dati banii in avans si biletele vin incepand de vinerea asta (sau ceva de genul). Partea proasta e ca nu exista nici cea mai mica urma de chitanta, dar na :D hai sa mergem pe incredere.

xray13.05.2014 16:38
Cum adica "nu traverseaza o perioada buna dpdv financiar" ?!! Steaua se autofinanteaza de ceva vreme, dar asta tot nu are bani sa plateasca jucatorii.

In fine, articolul intreg e aici: http://www.gsp.ro/fotbal/Liga-1/campioni-d...eri-425770.html

1) In fiecare editie, UEFA nu vireaza banii decat dupa ce se incheie sezonul CL si EL. E logic.

Si banii pe Chiriches vin in transe.

In stire e vorba de prima de campionat si calificare in grupe CL, de 200.000/ jucator(peste 4 mil euro, cu taxe), nu de salarii.

2) De ani de zile e publica informatia ca la Steaua este o conventitie intre conducere si jucatori ca salariile sa se dea trimestrial, nu la 1-2 luni.

3) Orice firma pe profit poate sa aiba sincope la lichiditati din cauza clientilor neincasati(rau platnici sau nu au inca bani nici ei).

Deci este pe profit, dar are banii in cont cand vireaza aia. De aceea toti se apeleaza la imprumuturi pe termen scurt, fie la banci, fie la terti ... fie amana si ei plata furnizorilor pana isi incaseaza clentii.

Exact ca la Steaua, unde principalele surse de venit sunt de la UEFA si drepturi TV.

Din banii pe bilete, mai ales la jocurile din Ghencea cu audienta scazuta, abia achita chiria si ... amenzile, care s-a vazut ca nu sunt mici. :)

xray14.05.2014 06:22

"Steaua, din ce in ce mai iubită!

În septembrie 2009, IRES realiza un sondaj de opinie in ceea ce priveste preferintele suporterilor din fotbalul romanesc. Atunci, 44% dintre respondenti se declarau fanii Stelei. După ce echipa a cîștigat două titluri de campioană consecutiv si are sansa să facă iar eventul după 17 ani de pauza cifrele s-au imbunatățit semnificativ. Acum 54% dintre respondenti au dezvaluit că tin cu Steaua, la mare distanță situindu-se Dinamo si Rapid. Interesant este că doar unu la sută din respondenti au ales ca favorită echipa nationala

Despre această situatie vorbeste in studiul IRES presedintele FRF, Razvan Burleanu: "Cred că echipa natională nu a mai beneficiat de atentia cuvenită din partea FRF. Trebuie să fii atent si să gestionezi o mie de detalii ca să poti spune că intr-adevar ai facut tot ceea ce trebuia pentru prima selectionată""

15nlpxt.jpg

Sursa: GSP

ADRIAN080814.05.2014 11:58

Clubul potailor a depus cerere de intrare in insolventa ...

http://sport.hotnews.ro/stiri-fotbal-17255...-insolventa.htm

Insolventa nu este un lucru rau pentru o societate comerciala, ii permite un timp de respiro in care trebuie sa se reorganizeze si sa-si prioritizeze anumite datorii ce le are de platit catre terti inclusiv jucatori, antrenori, bugetul statului etc ...

Desigur ca din insolventa poti iesi .... cu scut sau pe scut ... depinde de ce se doreste ...

SteauaToronto14.05.2014 12:13

mai bine asa oricum se faceau de ras in Europa...asa Dinamo nu joaca, vasluiul nu joaca cred ca intra CFR Cluj in Europa.

ADRIAN080814.05.2014 13:16
mai bine asa oricum se faceau de ras in Europa...asa Dinamo nu joaca, vasluiul nu joaca cred ca intra CFR Cluj in Europa.

posibil sa fie cum spui tu, sa nu joace in preliminarii europene .... dar cred ca tocmai intrarea in insolventa le da drept sa joace in Europa ... faptul ca au un plan de reorganizare in care primeaza plata datoriilor catre terti ( in special buget) le poate da dreptul sa participe ... nu stiu sigur care sunt regulile UEFA ...

dar e sigur ca nu poti aduce jucatori de valoare , pentru ca practic societatea nu are venituri .... posibil sa vanda masiv mai toti jucatorii cu o cota cat de cat rezonabila ... iar din banii obtinuti sa lichideze datoriile si sa le dea peste bot impresarilor ... :D

chestia e ca, toate coregrafiile alea au fost doar praf in ochi ... si asta sa le intre bine in cap alora care vor sa vada mereu Steaua in competitii interne si externe .... ca important este viabilitatea economica a clubului si nu orgoliile lor marunte indiferent ca suntem suporteri, ultrasi, conducere, impresari etc ...

asa ca rugamintea mea este sa incercati sa va comportati civilizat atunci cand veniti la meciuri ... mai lasati tortele si fumigenele, bataile , scandalurile si actele vandalice ... consecintele le suporta si clubul prin amenzi si meciuri fara spectatori ...

clubul are nevoie de liniste, de meciuri cu suporteri in tribuna - platitori de bilete si abonamente .... ca se mai cumpara cate un tricou sau fular cu insemnele clubului este bine primit ...

xray14.05.2014 14:02

@ADRIAN0808

Nu, intrarea in insolventa nu iti da dreptul sa participi in Europa. Este cazul Rapidului, care nu putea participa in UEFA pana nu se stingea starea de insolventa.

Deci, poti participa in campionatul intern, dar nu in UEFA.

Ai dreptate. Steaua(clubul si suporterii) trebuie sa-si dea mana sa traverseze zona asta complicata economic. Nici nu vreau sa ma gandesc ce s-ar intampla daca s-ar extinde conflictul din Ucraina, unde si acolo, in special in Donetsk, este un butoi cu pulbere.

A baga clubul in amenzi nenumarate si mari de dragul de a aprinde o torta si in meciuri fara istoric este un deserviciu facut clubului. Dupa intemnitare, Reghe nu a plecat si ciobanul nu a intrat in depresie si disperare cu puscaria. Putea sa vanda toti jucatorii, lua datoria si tot profitul, iar apoi vindea FCSB SA, daca se gasea cumparator, care sa o ia de la zero: cumparat alt lot etc.

Ai vazut cum au fugit (si fug) toti: Iancu, Porumboiu, Bucsaru, Copos, Paszkany, Badea, Borcea, Adamescu etc.

Problema nu e ca au fugit aia! Sa ii ia dracu! Problema e ca nu a venit/vine nimeni serios in schimb(Rapid, Dinamo, Vaslui, Timisoara etc.)!

xray14.05.2014 14:38

PS

Contradictia cu UEFA rezida din faptul ca daca ai datorii, trebuie sa faci dovada ca le-ai achitat in momentul licentierii de catre UEFA, ori insolventa este cea care sisteaza temporar achitarea datoriilor(nu se mai platesc nici penalitati) pana in momentul in care, conform planului de restructurare-reorganizare, agentul economic insolvent intra pe bilant pozitiv. Adica are de unde achita. UEFA nu tine cont de asta. Ori platesti, ori out!

Insolventa este o "gaselnita" in fotbal numai pe plan intern, de a reesalona datorii fara penalitati pana in momentul in care intri pe profit. Oricum, daca nu intri in termenul de gratie prevazut in planul de redresare si aprobat de instanta, urmeaza falimentul si lichidarea.

De fapt insolventa este "o mana de ajutor legala", ca datoriile sa nu afecteze cash flow-ul si incasarile sa le folosesti numai pentru buna functionare, nu si a platii datoriile.

eMagic14.05.2014 15:00

Biletele pentru Steaua - Otelul Galati - http://www.steauafc.com/ro/articol/bilete_...telul20mai2014/

Suporterii Stelei vor putea achizitiona de pe www.biletesteaua.ro tichetele pentru partida la sfarsitul careia va avea loc ceremonia de decernare a trofeului si medaliilor de campioni pentru jucatorii si membrii staff-ului ros-albastru.

Preturile acestora sunt urmatoarele:

PELUZE

INEL 3 10 LEI

INEL 2 15 LEI

INEL 1 15 LEI

TRIBUNA A II-A

INEL 3 20 LEI

INEL 2 25 LEI

INEL 1 PERIFERIC 15 LEI

INEL 1 MEDIAN 25 LEI

INEL 1 CENTRAL 50 LEI

TRIBUNA I

INEL 3 20 LEI

INEL 2 25 LEI

VIP 3 50 LEI

VIP 2 75 LEI

VIP 1 100 LEI

LOJE 300 LEI

France9814.05.2014 15:06

Tocmai mi-am cumparat :). Felicitari clubului pt preturile decente de la bilete pt meciul cu Otelul. Asa ar trebui sa fie mereu!

xray14.05.2014 15:34

Daca as decide eu la Steaua, as da periodic bilete gratuit galeriilor (6-7000 bilete, prin lideri) la meciurile de acasa si in toate meciurile din deplasare. Evident, fara nicio conditionare! Liderii le vor distribui, functie de merite, celor din grupurile lor.

Ar putea fi pusa ca un premiu de a nu se lasa provocati de dusmani si a nu mai atrage amenzi si suspendari.

Din unele reactii de pe site, sunt convins ca nu toata lumea stie Regulamentul FRF privitor la suporteri. Bun, rau, trebuie respectat, pana la modificarea lui intr-un sens sau altul. Altfel au de suferit toti. Clubul, echipa si suporterii.

De aceea clubul, prin presedintele de imagine, trebuie comunice permanent cu liderii galeriei pentru o informare corecta si a stabili un consens pe zona de interes comun.

Nu stiu cum stau lucrurile in realitate, dar "de afara" am senzatia ca aceasta comunicare nu este o regula, ci ocazional sau fortuit.

France9815.05.2014 16:59

Tot se intensifica zvonurile ca ar veni Guilherme de la gazari la noi.

Nu pot sa zic ca nu imi place, dar mie imi place ca jucatorii de aparare sa fie mai inalti si mai bine facuti. In schimb Guilherme are calitati ofensive bune, are doar 24 de ani, este extrem de constant (singurul jucator care a jucat toate minutele in campionatul asta).

Nu l-am urmarit cu mare atentie dar ca joc imi aduce aminte de alt fost stelist venit de la o echipa din Ploiesti. Pompiliu Stoica :D

SteauaToronto15.05.2014 18:08

Selectie de jucatori pentru Academia Steaua!

FC Steaua Bucuresti anunta ca, in perioada 26-30 mai, vor fi organizate mai multe actiuni de selectie pentru copii cu varste cuprinse intre 6 si 10 ani.

Acestea se vor desfasura dupa urmatorul program, in incinta Complexului Sportiv Steaua, de pe Bulevardul Ghencea, Nr. 45:

- 26 mai - copii nascuti in anii 2004 si 2005

- 28 mai - copii nascuti in anii 2006 si 2007

- 30 mai - copii nascuti in anul 2008

Toate actiunile de selectie vor incepe la ora 15:00, pe terenul de mini-fotbal din incinta Complexului Sportiv Steaua.

Copiii TREBUIE sa aiba asupra lor echipament sportiv si adeverinta medicala. In plus, cei legitimati la un alt club sunt obligati sa se prezinte cu o autorizatie scrisa din parte clubului de care apartin. In cazul in care aceste documente nu sunt prezentate, selectia nu va fi efectuata.

Parintii copiilor care sunt interesati sa participe la selectie sunt rugati sa confirme participarea la adresa de email academiasteaua 2***@***.

VA MULTUMIM SI VA ASTEPTAM!

Sursa: SteauaFC.com

Kekea16.05.2014 10:49
Daca as decide eu la Steaua, as da periodic bilete gratuit galeriilor (6-7000 bilete, prin lideri) la meciurile de acasa si in toate meciurile din deplasare. Evident, fara nicio conditionare! Liderii le vor distribui, functie de merite, celor din grupurile lor.

Ar putea fi pusa ca un premiu de a nu se lasa provocati de dusmani si a nu mai atrage amenzi si suspendari.

Din unele reactii de pe site, sunt convins ca nu toata lumea stie Regulamentul FRF privitor la suporteri. Bun, rau, trebuie respectat, pana la modificarea lui intr-un sens sau altul. Altfel au de suferit toti. Clubul, echipa si suporterii.

De aceea clubul, prin presedintele de imagine, trebuie comunice permanent cu liderii galeriei pentru o informare corecta si a stabili un consens pe zona de interes comun.

Nu stiu cum stau lucrurile in realitate, dar "de afara" am senzatia ca aceasta comunicare nu este o regula, ci ocazional sau fortuit.

Fara nici o conditionare? Asta este practic imposibil. Daca nu se face voita conditionarea aceasta se face indirect in mintea celor care primesc biletele. Plus ca prin aceasta schema iar se balacareste lumea pe internet din cauza distributiei de bilete.

Ar trebui sa se dea bilete gratuite abonatilor. Asta ar fi o idee buna

«1657658659660661689»