FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Stirile zilei

«1555556557558559689»
vlad24.03.2011 22:07
Ma amuza cand vad la ce costuri a ajuns aceasta cotineata, citind din presa cam ce cantitati de materiale s-au folosit. Cu toate utilajele,transporturile,materialele si manopera nu se ajungea la 200 de milioane. Si inca nu s-a terminat . Se vor mai suplimenta cheltuielile ulterior. Sa tina minte toti romanii ca la o lucrare de asemenea marime 40-50% se pierd in afara constructiei propriu-zise.

Costurile pentru terminarea noului stadion National au crescut cu 50% in patru ani, pină la 736 de milioane de lei. Un contract de consultanță, atribuit pe 15 martie 2010, dar publicat abia ieri, a mai adaugat la nota de plată a Primariei Capitalei incă 374.250 lei.

Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat ieri o suplimentare la costurile alocate construirii stadionului, prin incă un act Aditional. De data aceasta este vorba de suma de 374.250,38 lei

articol gsp

Consultanta despre ce? Au apelat la Marmureanu? Au chemat nemtii sa ne verifice stadionul? BATAIE DE JOC!

Vad ca vrajeala asta cu consultanta este apanajul ( dar si defect profesional-doctorul e cu consultatia) doctorului primar. A mai platit o firma sa acorde consultanta unei alte firme care asigura consultanta firmei care se ocupa de restaurarea fantanilor de la Unirii.

predatorpulse725.03.2011 06:12
Costurile pentru terminarea noului stadion National au crescut cu 50% in patru ani, pină la 736 de milioane de lei. Un contract de consultanță, atribuit pe 15 martie 2010, dar publicat abia ieri, a mai adaugat la nota de plată a Primariei Capitalei incă 374.250 lei.

Primaria Municipiului Bucuresti a anuntat ieri o suplimentare la costurile alocate construirii stadionului, prin incă un act Aditional. De data aceasta este vorba de suma de 374.250,38 lei

Toata stirea se poate rezuma cu clasicul :wanker:

E incredibil ce hotii se pot face in tara asta INCA. Cum pana mea pot astia sa justifice aceste cheltuieli?

MoWeed25.03.2011 06:18

Sincer, va asteptati la altceva? Daca-l facea putin mai mare si se lua in considerare amenajarea zonei din jurul stadionului, probabil ar fi ajuns mai scump decat Wembley

dee25.03.2011 09:43

nu trebuie dramatizat, costurile sunt mari, insa comparativ cu alte stadioane de aceeasi capacitate ( ex. Galatasaray 52.000 loc) sunt aproximativ egale. Al turcilor a costat 180 mil E, asta 175 mil E (736 mil lei), la care se va mai adauga si amenajarea exterioara, deci hai sa spun un 200 mil. E la final. Exista in Bucuresti un grup de firme care detin monopolul pentru orice lucrare publica (la fel ca in oricare alt oras din tara), care trebuie sa profite fiecare in parte, deci o sa mai descoperim si alte acte aditionale , diverse contracte de consultanta si experitiza.

@vlad, dar cat a costat proiectarea pentru National Arena? e interesant de stiut, mai ales ca ei au preluat un proiect gata facut, pe care doar a trebuit sa-l adapteze. (cat a primit firma care l-a proiectat initial si cat a luat partea romana)

Le reseau pansant25.03.2011 09:59

Ca sa fiu cinic chiar imi doresc sa se intample ceva aiurea la stadion poate asa se vor face niste anchete si o sa avem si noi o imagine mai chlara asupra cursului lucrarilor. Este de-a dreptul incredibila bataia de joc a astora cu stadionul fonduri peste fonduri desi santierul se rezuma astfel:

-constructie interaurbana pe o suprafata medie

-absenta constructiilor, degajamentelor si cailor de acces spre santier toate acestea fiind deja facute intrucat stadionul se afla in oras (unde exista deja strazi, etc)

-prezenta deja a utilitatilor (apa, curent, linii mare tensiune, etc) deci iarasi cheltuieli in minus si un oarecare avans in lucrari,

-zona amenajabila post constructii infima cateva mii de metri patrati, in special gazon si pertere de flori

-absenta obligatiei de a construi dupa finalizarea stadionului cai si rute de acces spre acestea (am mai spus se afla in oras unde exista deja toata infrastructura necesara (ma rog asa cum e ea).

-lipsa unor lucrari foarte complexe precum terasamente, stabilizari de terenuri, impaduriri etc sau conexiunii la drumuri nationale/autostrazi

Ca sa nu spuneti ca sunt eu dement uitati-va la cateva stadioane moderne construite in afara orasului si veti vedea acolo cum arata zona imediata a stadionului pe o raza de la 100m la aproximativ 1,5-2km, si pe urma comparati cele 2 situri unde s-au facut lucrarile.

axl25.03.2011 10:09

Ati uitat sa adaugati la costuri demolarea celui vechi.

dee25.03.2011 10:19

Pentru 25.000- 30.000 tone de deseuri ( nu cred ca a rezultat mai mult), costurile pentru demolare sa fi fost vreo 4 milioane de lei vechi + tva, deci 1,2 mil E e un mizilic, comparativ cu costul total al stadionului. Stiu ca demolarea celui din Cluj a costat in jur de 400.000 E si a fost facuta extrem de rapid.

vlad25.03.2011 12:00

O saptamana imi trebuie sa ma uit prin santier,pe proiect si pe facturi si va pot spune cu o marja de maxim 5% care ar fi fost costul corect sau cati bani s-au evaporat.

Pai n-au fost in stare sa incheie contract cu o firma de paza sa nu fuga aia din Giurgiu cu (,) cablurile din santier.Asta fost si scopul. Sa fuga cati mai multi cu materiale.

Tot ceea ce zic este doar imaginatia mea,nu este absolut nimic adevarat si voi nega cu tarie ceea ce voi spune.Voi bate campii!

Am mai fost eu singurel pe la o lucrare hidrotehnica sa fac niste verificari ,se amuza dirigintele de santier cand m-a vazut pe acolo (foarte sigur pe el ca ma va face cum vrea el dupa ce a "dormit" 2 ani langa hotii,pardon , langa investitorii straini). Recunosc, cand am plecat se milogea de mine "sa fiu " mai atent la rezultate si sa nu fiu mai catolic decat Papa. Surprizele le-am avut cateva zile mai tarziu,cand comparand pozele,notele cu solutiile tehnice care ar fi trebuit adoptate am constatat grave probleme de executie. Nu a fost suficient sa se fure din start cu oferta ,s-a furat si din ceea ce ar fi trebuit executat.Nu a interesat pe nimeni ceea ce am semnalat eu. Dar este Romania!

bebeto25.03.2011 14:05

nu inteleg ce va agitati atata pt un stadion ,din moment ce in Bucuresti se ,,fura'' probabil de 2 ori pe atat in fiecare an din asfaltari si...reasfaltari.

sincer acum,stiti voi vreun proiect facut in Romania din bani publici care a costat vreodata doar atat cat era normal sa coste?

dejoc26.03.2011 21:33

2 frati belea

razvan2831.03.2011 13:57

Pai tu crezi ca sefii de santier sau/si lucratorii nu au mai luat si ei niste ciment , niste nisip , niste cabluri pe acasa ? Ce vrei frate , e criza...

pcsbb01.04.2011 16:29

L-am auzit in direct pe porcu' de Marian Iancu la sport.ro:

Marian Iancu a anuntat ca societatea care detine palmaresul Stelei va fi desfiintata."Ciobanul a initiat un demers de a cere in instanta insolveta asociatiei care detine palmaresul Stelei. Este drept ca la mijloc este vorba si despre o datorie de cateva milioane de euro, insa daca se va realiza acest lucru, ne vom scoate palaria in fata Stelei."

"Trebuie sa incercam sa ne devarasam de perioada bolsevica. Trebuie sa le dispara din piept cele doua stele. Palmaresul curat este de 2-3 campionate si asa trebuie sa ramana. Sa uitam de titlurile luate inainte de revolutie, sa uitam de Cupa Campionilor."

Ce am inteles e ca ciobanul renunta la palmaresul Stelei de pana in 2003. Spune ca societatea care detine palmaresul va fi desfiintata, dar palmaresul nu poate sa dispara asa in neant. Daca ciobanul chiar renunta la palmares doar de dragul de a scapa de datorii de cateva milioane de euro, zic eu ca ar fi un lucru bun pentru noi, cred ca ar trebui sa renunte la numele de Steaua si sa-si formeze propriul club care sa n-aiba nici o legatura cu Steaua Bucuresti. :bananadance:

David01.04.2011 16:31

Ar fi mult prea dubios.

dejoc01.04.2011 16:40

Nu trebuie sa se intample asa ceva

Adrian01.04.2011 17:47

Daca ciobanul renunta la palmares, nu e nici o problema. Doar ca despre echipa lui nu se va mai discuta pe acest site. Atat.

danimarcu01.04.2011 18:32
L-am auzit in direct pe porcu' de Marian Iancu la sport.ro:

Marian Iancu a anuntat ca societatea care detine palmaresul Stelei va fi desfiintata.

Iancu nu-i nenea ala gras si urat care anunta acum doi ani ca Steaua va fuziona cu Unirea? :ce_oameni:

Daniel-Ionut01.04.2011 18:35

Cine il mai crede pe acest Baloo din Banat?

A inceput cu presiunea pe arbitrii, a continuat cu transferurile lui Szekely, Surdu si Nicolita pe Bega, acum vad ca se dizolva palmaresul, pana maine cred ca se desfiinteaza Steaua, se muta Poli AEK sa joace prin campionatul Serbiei... :ce_oameni:

pytycrys01.04.2011 19:51

Jabba*

red&blue_boy01.04.2011 20:15

Iancu are gura mare,mult prea mare...

razvan2801.04.2011 20:47

De la atata supt nu ma mir...

Stryker02.04.2011 06:10

Eu cred ca a fost doar o gluma de 1 Aprilie ... in primul rand nu vad de unde ar detine "Jabba" informatia asta si in al doilea rand e cert ca Jiji nu poate renunta la palmares, daca mai vrea ca echipa sa se numeasca Steaua Bucuresti.

Tertipuri din astea ieftine de a mai scapa de datorii s-au mai facut si fara pierderea palmaresului, vezi cazul Craiovei, insa din cate se pare chestia asta s-ar putea sa-i coste pe prazari locul in primul esalon, oricum Jiji la relatiile pe care le are gaseste o solutie "viabila" in cazul in care se va confrunta cu adevarat cu aceasta problema.

bogdinho'02.04.2011 07:41

" Patronul l-a sunat pe manager si l-a laudat pe brazilian in discutia cu el. Stoica l-a contrazis si de aceea Gigi a incheiat convorbirea

Maicon Oliveira strică atmosfera la Steaua, desi n-a jucat deocamdată in meciuri oficiale. Brazilianul a facut show in amicalul cu Dacia Chisinau, din weekendul trecut, dar prestatia lui mai rau a stricat relatiile dintre sefi. Becali l-a sunat pe Mihai Stoica după meci, incintat de jocul pe care il etalase sud-americanul: "Bai Mihaie, ce fotbalist e Maicon asta! Atacant adevarat! Ai vazut ce executii frumoase a avut? Nici n-ai fi zis c-a fost primul lui meci!".

Managerul general a vrut să-i strice impresia: "Gigi, stai linistit, nici n-o să atingă mingea in meciurile oficiale! A fost doar un amical, iar adversarul a fost unul slab. În campionat, nici n-o să-l mai observi pe Maicon pe teren!". Becali s-a enervat si i-a inchis telefonul in nas!

A fost a doua dispută dintre conducatorii Stelei de cind l-au adus pe brazilian. Teia Sponte l-a propus in Ghencea si l-a convins pe Ciobanul să-i ia imprumut pină la 30 iunie. MM n-a avut nici o implicare in afacere, ceea ce l-a deranjat. A incercat să impiedice perfectarea imprumutului, dar nu a izbutit. Și-a pastrat insă convingerea că Maicon nu e un fotbalist suficient de bun pentru Steaua si continuă să-l critice cu fiecare ocazie pe care o are. În afara discutiei recente cu Becali, Stoica a contestat valoarea atacantului venit din Ucraina si față de alte persoane din club. Cu toată opozitia managerului, Oliveira va fi titular azi, impotriva Timisoarei. El l-a impresionat pe Cirtu, care-l consideră o optiune mai bună decit Bilasco.

Maicon a fost singurul jucator care a venit la Steaua fară ca eu să stiu de transferul lui. În rest, am fost instiintat de fiecare data inclusiv in cazul lui Mihai Costea"

Mihai Stoica, manager general Steaua "

sursa : GeSePe.ro

Inca o data imi dau seama de " curva " numita MM Stoica. Era de asteptat ca el isi va baga ghearele peste antrenori ca sa il impuna titular pe " melcul " Bilasco. Nu poti sa tii pe bara un jucator precum Maicon si sa titularizez unul ca Bilasco.

Edit :

A decazut total acest MM , de la admiratia tuturor a ajuns un dictator la fel ca Ciobanul , rusine !

Incredibil in ce rol de rahat a ajuns MM-ul , vrea sa promoveze jucatorii Urziceniului , dar sper ca intr-o luna sa nu mai vedem niciunul in primul 11. Lato ii va lua locul lui Brandan , Radut lui Ricardo , iar Maicon va juca inaintea lui Bilasco. De Marinescu,Galamaz sau Onofras nici nu se mai pune problema :)

Ronnie02.04.2011 20:04

Conform GSP si Prosport, Junior Moraes a semnat cu Steaua!

red&blue_boy02.04.2011 20:06

Uraaaaaaaaaa !!!!!!!!!!!!!!! :dry:

stockton02.04.2011 20:33

Si desigur pleaca Maicon.

«1555556557558559689»