Decebal Rãdulescu, dat afarã de la GSP TV la ordinul lui Dumitru Dragomir?
Conducerea postului GSP TV a luat miercuri searã decizia de a întrerupe colaborarea cu Decebal Rãdulescu, invitat permanent în emisiunea Contraatac, moderatã de Costin ªtucan. Motivul? Unele surse afirmã cã Dumitru Dragomir, președintele LPF, s-ar fi enervat din cauza aparițiilor lui Costantin Iacov în aceastã emisiune și i-ar fi amenințat pe șefii postului cã va întrerupe contractul transmisiilor partidelor din prima ligã.
ªeful Ligii a încercat în ultimele douã luni sã programeze meciurile de pe Antena 1 și de pe GSP TV la ore care nu conveneau celor douã televiziuni. De asemenea, Corleone era nemulțumit de emisiunile critice la adresa lui și de popularizarea lui Constantin Iacov. Dragomir ar fi avut douã cerințe: Decebal Rãdulescu sã fie concediat, iar Constantin Iacov sã nu mai aparã la GSP TV. În semn de protest și de solidaritate, Costin ªtucan, moderatorul emisiunii, a anunțat cã își va da și el demisia.
Iacov a fost conducãtorul clubului FC Național și este unul dintre adversarii lui Dumitru Dragomir. Acesta a și depus o plângere penalã împotriva șefului Ligii și, recent, și-a anunțat intenția de a candida la alegerile pentru șefia FRF.
Contactat de adevarul.ro, Decebal Rãdulescu a declarat: "Vreau sã îmi fac meseria corect, sã dorm linștit seara și sã nu încasez degeaba bani pentru o zi de muncã." Ziaristul a fost amendat luna trecutã cu 30% din salariu pentru cã ar fi fumat într-un loc nepermis și a lãsat hârtii în studioul în care avea loc emisiunea Contraatac. Culmea e cã Decebal Rãdulescu s-a lãsat de fumat în urmã cu un an și jumãtate! ªi Costin ªtucan a fost amendat cu 10% din salariu pentru același motiv, urmând sã-și prezinte și el astãzi demisia.
UPDATE Poziția GSP TV
La solicitarea "Adevãrul", conducerea diviziei Sport a Intact a trimis un punct de vedere în legãturã demiterea lui Rãdulescu. În comunicare, Cristian Crețu, director editorial al diviziei Sport din trustul Intact, a precizat cã despãrțirea de Decebal Rãdulescu nu are nicio legãturã cu Dumitru Dragomir.
"Conflictul a apãrut din cauza plângerilor repetate ale celor de la administrativul salonului de protocol de la Antena 1 și GSPTV, care au reclamat atitudinea necuviincioasã a lui Rãdulescu și ªtucan", a motivat Crețu amenzile primite de cei doi.
Conducerea GSP TV spune cã neînțelegerile cu Rãdulescu și cu ªtucan au început în luna august, când GSP TV era condus de Dan Matiescu și Radu Naum. "Inclusiv decizia de miercuri a încetãrii colaborãrii cu Rãdulescu a aparținut domnului Dan Matiescu, care a cunoscut foarte bine situația respectivã", se mai precizeazã în comunicare.
Potrivit conducerii GSP TV, Decebal Rãdulescu va fi înlocuit în emisiune de invitații speciali Radu Naum și Emil Grãdinescu.
Adevarul
COSTIN ªTUCAN
Demitere și demisie
Recunosc, la început nu mi-a plãcut numele "Contraatac". Era acum un an, cînd GSPTV își pregãtea intrarea pe piața aglomeratã a televiziunilor de sport. Timpul presa, ne întîlneam într-un birou din Bãneasa ca sã comprimãm în cîteva ore discuții care, în mod normal, ar fi durat luni de zile. Nu mã plîng, Cristi Zagaradniuc, redactorul șef, și Radu Naum, directorul, duceau greul: angajãri, grile de programe, tratative.
Contraatac ne-a intrat în sînge la fel de repede cum a intrat și postul pe piațã. Searã de searã, de la 7, aveam porția de adrenalinã împreunã cu vechiul prieten Decebal Rãdulescu .
Luni ne înjura Becali, iar Borcea își desființa jucãtorii, marți invers, miercuri venea Dragomir și spunea vrute și nevrute, joi aveam reclamații de la Dragomir, vineri se certau Becali cu Borcea, iar lunea o luam de la capãt. În unele seri ne distram, în altele ne venea sã ne luãm lumea-n cap.
În tot acest timp, telespectatorii ne repetau obsesiv: "Ne-am sãturat de Becali, de Borcea, de Dragomir…!" Încercam sã schimbãm, sunam jucãtori, foste glorii, îi invitam, însã de cele mai multe ori ne loveam de refuzuri. Pînã la urmã, în crizã de timp, ne întorceam la variantele accesibile, Becali, Borcea, Dragomir, și circul reîncepea.
Am fãcut acest tur de forțã un an, însã în ultimele luni am sesizat o schimbare. Unele variante, altãdatã la îndemînã, nu mai tolerau criticile. Era clar cã stilul nostru deranja, se fãceau presiuni sã ne schimbãm. Însã nici unul dintre noi nu bãnuia grozãvia. Lui Decebal i s-a reziliat contractul, fãrã nici o explicație. Cum ideea inițialã de Contraatac nu mai existã, am închis cercul. Rolul meu la GSPTV s-a încheiat printr-o demisie.
DECEBAL RÃDULESCU
Conștiințã, nu bani!
Vremea subteranelor. Sau vremea asta a existat dintotdeauna? Un singur an am lucrat la GSP TV. Au fost presiuni mari fãcute de oamenii din fotbal cãtre postul TV. "Dã-i afarã pe m..iștii aia doi!". Ãsta e Mircea Sandu. "Voi vreți ore bune pentru meciuri și poponarii ãia doi mã înjurã în fiecare searã". Ãsta e Dumitru Dragomir. ªi exemplele pot continua. Eu și Costin am plecat la drum cu gîndul cã vom putea schimba ceva. Eram entuziaști. Vînoși în idei și chiar în ceea ce am fãcut anul ãsta. Dar cineva a vrut sã punã stop. Blaturile astea dintre presã și șefii din fotbal existã. Am fost dat afarã de la GSPTV fãrã nici un motiv. Costin ªtucan pleacã și el. E jurnalist. Nu altceva. Eu mã întorc în presa scrisã și ies din teritoriul gri.
Cristi Crețu, director editorial GSPTV - Sabina Petre, Director General GSPTV
De la bun început trebuie spus cã despãrțirea de Decebal Rãdulescu nu are nici o legãturã cu Dumitru Dragomir. Tot timpul cît au fost la GSPTV, Decebal și Costin ªtucan au beneficiat de independențã editorialã deplinã. Inclusiv în momentul în care noua conducere a preluat GSPTV de la 1 septembrie, prima ședințã editorialã a fost cu ei. Li s-a comunicat cã emisiunea Contraatac reprezintã programul cel mai important și va fi tratatã ca atare din toate punctele de vedere.
Ceea ce a aflat noul management din interiorul companiei se referã la un conflict intern existent în luna august, conflict care nu a avut nici o legãturã cu activitatea jurnalisticã. Conflictul a apãrut din cauza plîngerilor repetate ale celor de administrativul salonului de protocol de la Antena 1 și GSPTV, care au reclamat atitudinea necuviincioasã a lui Rãdulescu și Stucan.
Trebuie precizat cã respectivul conflict a avut loc în luna august în timpul cînd GSPTV era condus de domnii Dan Matiescu și Radu Naum. Inclusiv decizia de ieri a încetãrii colaborarii cu Rãdulescu a aparținut domnului Dan Matiescu, care a cunoscut foarte bine situația respectivã.
Conflictul intern al celor doi a degenerat la un moment dat. Astfel, s-a hotãrît sancționarea celor doi cu 10 la sutã din venitul net pentru ªtucan și 30 la sutã pentru Rãdulescu. Trebuie precizat faptul cã nu s-a pus nici un moment problema încetãrii colaborãrii cu Rãdulescu.
Dupã mai multe discuții cu Resursele Umane, Decebal a refuzat sã accepte sancționarea, declarînd cã în situația în care se pãstreazã sancțiunea va renunța la emisiune. Pusã în fața acestui fapt, vechea conducere a luat decizia încetãrii colaborãrii.
Despãrțirea de Decebal Rãdulescu este regretabilã și se datoreazã doar unui orgoliu nemãsurat. Vã asigurãm cã nu are nici o legãturã cu Dumitru Dragomir.
În privința lui Costin ªtucan, inclusiv în discuțiile de ieri, conducerea GSPTV l-a asigurat cã rãmîne unul dintre oamenii importanți ai postului. Chiar și în noua grilã, care va începe pe 12 octombrie, emisiunea Contraatac va fi moderatã tot de Costin ªtucan, cu invitații speciali Radu Naum și Emil Grãdinescu. În situația unei demisii a lui ªtucan, emisiunea va fi continuatã de la sfîrșitul lunii în același format și cu aceeași denumire de o nouã gazdã. Eventuala demisie a lui Costin nu ar putea fi decît un nou pas într-un rãzboi al orgoliilor fãrã sens și fãrã logicã.
Dumitru Dragomir
"N-aș fi în stare de așa ceva!" - Președintele LPF, Dumitru Dragomir, se apãrã și spune cã în ciuda faptului "cã am gura mare, n-am venin în sînge pentru a face rãu"
- Domnule Dragomir, aveți vreo implicare în demiterea lui Decebal Rãdulescu de la GSP TV?
- N-aș putea fi în stare niciodatã de așa ceva! ªtiu cã am gura mare, însã n-am venin în sînge pentru a face atît rãu unei persoane. N-am nimic de împãrțit cu Rãdulescu, care, pînã la urmã, nu mi-a fãcut niciodatã, nici un rãu.
- Este adevãrat cã, nemulțumit fiind de faptul cã sînteți uneori atacat în cadrul emisiunii, schimbați orele de disputare a meciurilor din Liga 1 pentru a fi mai dificil pentru GSP TV și Antena 1?
- Pe mine mã doare în pãlãrie de ceea ce se spune. Orele le modific dupã cum vor echipele. Respect foarte mult patronul de la Antena 1 și, pentru cã televizeazã cea mai importantã partidã pe etapã, evit sã modific ora de disputare, de comun acord și cu echipele respective.
- V-ați simțit ofensat pînã acum de emisiunile Contraatac?
- M-a deranjat o singurã data, atunci cînd Constantin Iacov a fost invitat în cadrul show-ului și a spus mai multe lucruri urîte la adresa mea. La scurt timp, cînd am fost invitat la emisiune, am avut ocazia sã lãmuresc toate afirmațiile care m-au deranjat și nimic mai mult.
gsp