si tanase cum a venit? a venit vedeta si a murit demult ca speranta! la orice club unde patronul nu impune vreun jucator anume la echipa, tanase ar sta linistit la echipa a 2-a.
Tanase a venit si a jucat titular intr-o echipa care si cu aportul la joc, golurile si assisturile lui:
- a luat la pas un campionat, o cupa si o super cupa.
- s-a calificat 4 ani consecutivi in grupele ELsi CL, a castigat o grupa EL, 2 primaveri europene, optimi EL.
- in Liga 1 e de 27 de partide neinvinsa.
- etc.
Tanase este victima unei imagini negative pe care multi o preiau ca pe o placa si o canta indiferent de prestatia lui din teren.
Nu sunt avocatul lui Tanase si nici al altui jucator, dar constat cu tristete ca si echipa si suporterii care o sustin au acelasi tratament virtual:
- atunci cand echipa castiga, critici ... cand pierde critici ... Cai de batatie MM, Reghe si ... acarul Paun-Tanase.
- articole care vizeaza ceva pozitiv sunt constat depunctate. (Peluza Nord alaturi de echipa -nota 2 , Deplasare Cluj (Peluza Nord)- nota 2, CFR - Steaua 0-1 -nota 3 etc ...). Asta ca sa citez numai cele recente!
- la topic meci, poze sugerand din text ca jucatorii se drogheaza ...
De unde concluzia ca pe cineva deranjeaza tare ca desi ciobanul si MM sunt la puscarie, Steaua nu a luat-o la vale inca!
Ca atac personal, au cam terminat cu ei, si a devenit din ce in ce mai vocal atacul la Reghe, urmatorul pe lista.
In fine... am luat apararea lui Tanase, asa cum o iau oricarui jucator care imbraca tricoul Stelei si care, in opinia mea, a adus un aport echipei Steaua. Idem pentru antrenori!
Ok, fiecare care e liber sa zica ce vrea, dar ca membru al acestui site, nu pot sa nu-mi exprim dezaprobarea fata de negativismul asta exacerbat, care nu ne duce in perimetrul socializarii in jurul echipei. Dimpotriva.
PS
Probabil, acum daca nu-l injur non stop pe Tanase sunt un "Dodelist cocalar", cum inainte eram etichetat becalist sau MM-ist. ![]()
PS2
Ura unora fata de Tanase vine numai din faptul ca ei cred ca Tanase este titular numai ca asa vrea ciobanul. Exact de asta a "suferit" si Banel. Orice greseala era taxata la maxim.
Dar este fals. Eu l-am auzit la Fanatik cand l-a criticat si a spus ca e titular numai cand antrenorul considera. Apoi, ciobanul nu este omul care sa tina teren o petarda, sau unul indisciplinat doar ca a dat bani pe el. Exemple sunt multe: Plesan, Szekely ... lotul Urziceni, Mihai Costea etc. L-a pedepsit pe Iancu etc.
Acum, cu atat mai putin, ciobanul nu mai e in pozitia de a impune echipa in teren lui Reghe. Stie ca daca se supara asta ramane in fundul gol.