mda..... raspunzi cu obraznicie..... ai tupeu de valah! inca nu stiu daca sa cobor nivelul ..... sa zicem ca ma abtin inca sa te plimb un pic pe la bariera....... dar cu seriozitate iti dau un sfat: sigur ca tu poti incerca sa fii arogant si prost crescut, netul suporta orice enormitate, dar genul acesta de comportament sfarseste invariabil in ridicol!
ok, am citit acuzele de tip dejist anii '50..... despre capitalistii de fatada care au spoliat, cu becali care a venit la Steaua rupt in cur si acum e putred de bogat caci a supt sangele suporterilor, despre fotbalul romanesc cel aducator de performata si profit pentru toata lumea ..... rahaturi semidocte care frizeaza bunu' simt! nici o problema, sa zicem ca pot inghiti si eu asa "gunoi", dar eu te-am intrebat direct, concret si pertinent: Ciobanul, un oier cu scoala putina, un taranoi, un maimutoi fanfaron..... SI-A BATUT CUMVA JOC DE Steaua IN ANII IN CARE A PATRONAT-O? a "uitat" vreodata becali ca Steaua este cel mai important nume al sportului romanesc, a tarat el Steaua in uitare si in derizoriu sportiv? orice evaluare nu trebuie facuta punctual, ci pe o perioada cat de cat semnificativa. unde sunt acum cluburile care au concurat cu Steaua in ultimii 10-15 ani? unde au ajuns acele "branduri" patronate de oameni de afaceri "respectabili", bine conectati la realitatile politice ale acestor vremuri? unde este rapidul lui Copos, Dinamo a lui Badea, Timisoara, uta, Craiova...... a coborat vreodata Ciobanul Steaua la aceste niveluri injositoare? raspunsul este NU! Steaua a luptat mereu din rasputeri sa fie cea mai buna, Steaua si-a dorit mereu sa castige pe teren, Steaua a sperat si a visat mereu triumful sportiv, Steaua a jucat mereu in europa luptandu-se adesea parte in parte cu mari nume ale fotbalului continental! daca ii legati atatea tinichele lui becali, agatati-i la rever si cei doi ghiocei magici: valencia si Ajax! lumini si umbre in mandatul lui becali, sigur, dar lumina a fost uneori coborata din vechile basme! cine nu a fost la teren pentru jocurile cu valencia sau Ajax nu va putea cuprinde niciodata magia povestii numita Steaua Bucuresti!
oierul are multe pacate, dar nu si-a batut joc de Steaua! ..... si eu nu cred ca isi bate joc nici macar acum, cand dincolo de orice discutie pro sau contra, situatia lui personala este foarte complicata!
asa ca nea rusule, lasa-ma tata cu Armata lu' matale! generalii tai sunt morti si ingropati pentru echipa noastra! au uitat-o demult si nici ca le pasa de ea.........
Nu cred ca Ivanski e genul de om care sa raspunda primul cu nesimtire si aroganta, asa cum e cazul altora, deci las-o mai usor cu asta.
Ai pus o intrebare tampita la care eu insa voi binevoi sa-ti raspund: NORMAL CA BECALI SI-A BATUT JOC DE Steaua! Situatia manageriala la club a fost, este si va fi una neprofesionista. Vrei sa-ti dau si niste exemple? Iti dau:
-antrenori pusi pe cumetrii sau doar pentru ca sunt simpatici (aici ii includ si pe cei de la echipa a doua sau de la juniori) care apoi sunt demisi dupa cateva meciuri mai proaste, aceiasi antrenori la care se va reveni dupa un an-doi (vezi cazurile Lacatus, Stoichita).
-faptul ca isi atribuia si alte roluri in afara de cel de finantator, adica se baga peste antrenori (Hagi, Lacatus si mai nou, Reghecampf). Se ajungea chiar la nevoia de a fi mintit, asa cum o facea Olaroiu, pentru a-l lasa in pace
-circlu mediatic si de prost gust care inconjura ceea ce trebuia sa fie cel mai profesionist club din Romania si un exemplu pentru celelalte cluburi (vezi faza cu Ajax, cand neinvitat de acestia la banchetul de dinainte de meci, a inceput sa abereze ceva legat de pantofii lui de mii de euro si de cat de saraci erau sefii Ajax-ului)
-nesiguranta care domnea in randul jucatorilor si antrenorilor. Acestora le era frica pur si simplu de patron dupa un meci mai putin reusit. Iti dau cazul lui Radut care a facut la un moment dat un meci bun si a fost laudat de patron excesiv, iar apoi nu a mai iesit in evidenta (dar nu a jucat prost!) si a fost facut praf.
- si-a batut joc pur si simplu de niste persoane care au scris istorie: Sames, Iordanescu, Hagi, Lacatus (cel mai mare regret al meu e ca l-a facut dintr-o fiara, un mielusel, un lucru inimaginabil pentru mine), Ienei, Dumitrescu etc. Sigur, unii cu caracter mai docil l-au iertat, dar atitudinea sa grosolana pentru aceste persoane, inseamna o atitudine grosolana la adresa istoriei Stelei, deci implicit la adresa clubului.
-faptul ca implici Steaua intr-un scandal de genul "Valiza" sau ca atunci cand a alergat jucatorii Bistritei pentru a-i premia. Si nu-mi spune mie ca a vrut sa-si apere sansele ca nu e asa!
-atitudinea neprofesionista la adresa unora dintre jucatori care s-au transferat in alta parte si carora, desi au avut o contributie majora la performantele clubului, nu li s-au dat banii promisi inainte (cazul Chiriches)
Ar mai fi cateva, dar nu am timpul necesar acum si oricum nu asta era topicul forumului.
Ai mai zis o chestie, cum ca doar el a facut performanta si restul patronilor si-au batut joc de cluburile lor. Nu e chiar asa. Vezi tu, atat Steaua, cat si Dinamo sau Rapid au avut performante comparabile in erele Becali( 3 campionate, o cupa si cele doua sezoane bune in Europa), Copos( 2 titluri, 4 cupe si sferturile cupei UEFA) sau Borcea(3 campionate, 6 cupe). In afara de Europa nu am fost niciodata clar mai buni decat rivalele noastre. Aminteste-ti de perioada 2007-2011 cand in campionat ne bateam pentru locurile 3-4 si pierdeam majoritatea derby-urilor cu Dinamo mai ales, dar si Rapid. Faptul ca Rapid si Dinamo au ajuns atat de jalnic si noi nu, e doar de conjunctura:
-Din punctul meu de vedere, retrogradarea Rapidului a venit cum nu se putea mai bine pentru ei. Desi se afla in reconstructie, au anuntat ca vor veni noi investitori si viitorul nu mai arata asa de gri. Mai mult ca sigur ca vor reveni in Liga 1 la anul.
-Destinul lui Dinamo trebuia sa-l avem si noi. Borcea a abandonat echipa si a plecat din tara din cauza problemelor cu legea, nu cred ca ar fi vrut el sa-i lase clubul lui Negoita. Pana la urma era jucaria lui preferata. Totusi, cu investitii minime echipa nu poate concura cu Petrolul, Astra sau chiar Steaua.
- Si acum Steluta. Ce crezi tu ca se intampla daca nu castigam campionatul sezonul trecut si terminam pe un loc 3-4? Cu Becali in puscarie, investitii minime, ajungeam sa ne bazam pe vanzarea de jucatori si cumpararea unor chilipiruri de la Chiajna sau echipe din astea, pe modelul Dinamo.
O sa revin mai incolo cu mai multe, daca mai e cazul, dar acum nu prea mai am timp.