Sunteti atat de opresati incat cei mai vocali nationalisti anti-maghiari sunt aia care nu au vazut la fata vreodata un ungur. Uite, eu am vazut... de fapt, ti-am tot zis dar nu se potriveste propagandei pe care incerci sa o servesti pe aici.
Dude, eu nu vreau sa moara ungurii. Nu sunt meganationalist, nu sunt antimaghiar.
Sunt de acord cu ce zici tu in legatura cu acei nationalisti. E adevarat. Eu nu le-am dat niciodata dreptate si niciodata nu am fost alaturi de ei.
Ce am cerut eu a fost ca statul roman sa nu se mai comporte precum o fetita, ci sa creasca o pereche de **** si sa spuna tare si clar "Aici e Romania, romanii au drepturi, discutiile astea secesioniste nu vor fi tolerate."
Si gandeste-te bine, Alexandru, eu vin dintr-o regiune a tarii unde gasesti chiar foarte multi romani care vor sa se rupa de Romania. Oamenii astia sunt dezamagiti de Romania, sunt nemultumiti. Ii doare pe ei fix in cot de Ungaria mare sau de drepturile maghiarilor. Pur si simplu nu vor sa mai duca in spate alte regiuni ale tarii(ca sa nu incepem o discutie pe tema asta, asta e parerea lor, nu a mea).
Eu nu am zis niciodata ca mi-ar fi facut mie vrun ungur rau. Dar asta nu inseamna ca ignor un lucru care se petrece aici, in zona asta.
a) Limba spaniola e folosita in acte oficiale prin mai toate statele cu minoritati importante mexicane, cubaneze sau portoricane (New Mexico, California, Arizona). In statul Puerto Rico, unde vorbitorii de limba spaniola sunt majoritari, limbile oficiale sunt Engleza si... Spaniola.
Spune-ne te rog unde e maghiara limba oficiala in Romania. Unde scrie ca e limba oficiala a acestui stat?
Limba maghiara nu e limba oficiala in Romania. Deci nu vad de ce e folosita in institutiile statului.
b) Sunt suficiente afaceri in Statele Unite ce refuza sa serveasca clienti. "We reserve the right to refuse service". Din punctul meu de vedere sunt afaceri de doi lei, ce nu inteleg importanta relatiei client-patron. Or fi si prin Harghita/Covasna afaceri de genul asta, desi eu nu am intalnit. Sfatul meu e sa iei numele localului, sa-l promovezi pe retelele sociale din comunitate pentru a-l forta sa-si schimbe atitudinea. Dar desi am auzit zeci de indivizi care se plang ca nu au putut sa cumpere paine din Secuime, niciunul nu a precizat, cu subiect si predicat, care e magazinul acela, adresa lui si niciunul nu a incercat sa intreprinda o campanie de informare... Ceea ce imi intareste ideea ca cei mai multi mint... sau imi servesc o versiune incompleta asupra evenimentului.
Iar intelegi ce vrei tu. Refuzul ala nu e facut in functie de rasa sau etnie. Daca ai acolo Ferrari si platinum card, te pupa si in cur, indiferent ca esti negru, albastru, musulman sau o piatra. Da' daca vii cu trabant si maruntis, normal ca te dau afara. Poti sa fii tu cel mai alb crestin de pe pamant.
Sunt de acord cu tine ca asta e o prostie. Da' asta este, e vorba de fite, nu ura.
Daca nu ai auzit numele magazinului e pentru ca alea sunt in maghiara si nu prea le poti citi. Sau tu crezi ca, daca treci pe acolo, vezi tot felul de "La Dorel" si "Trei Urechi Albastre"? Nu, frate. Dai numa' peste "Boldogszagyztsxyz".
Cat despre crimele impotriva poporului roman... nu-mi amintesc sa existe chestia asta in codul penal. Poate in Turcia sau Coreea de Nord. Aici daca arzi o papusa in mijlocul orasului esti amendat pentru iresponsabilitatea gestului de piroman, nicidecum de nationalist. Arborarea unui steag inventat iar nu e crima; sunt orase destule in Romania ce si-au inventat o sigla proprie, au pus-o pe un steag si l-au aninat pe Primarie, fara ca cineva sa se scandalizeze (vezi Doljul). Pai daca Doljul a putut sa o faca fara nicio problema, de ce nu poate judetul Covasna sa faca la fel? Ah, ca te deranjeaza pe tine... da, foarte logic.
Dupa cum am zis, tu vezi situatia cum vrei tu. Tu nu te poti pune in locul unui roman care locuieste in zona aia si care zilnic e insultat si poate chiar si batut de unguri.
Eu te-am tot intrebat unele lucruri si tu tot eviti sa raspunzi.
Ce faci cand un ungur se trezeste intr-o zi ca steagul ala al secuilor ii zice lui sa omoare romani?