Axl, nu mai denatura ce spun, ca stii bine la ce ma refer.
Am denaturat, sau na, am, denaturat nitel, nu ca sa te atac pe tine sau mai stiu eu ce, ci ca sa-mi expun niste idei pe care le vroiam spuse mai demult dar n-am avut pretextul.
In alta ordine de idei, hai sa ne imaginam Steaua fara cioban, in C. Trecem peste aspectul insignifiant al catorva suporteri care ar parasi-o, pentru ca ei nu sustin o echpa din C, n-are nicio importanta. Ce conteaza sunt datele, si datele sunt urmatoarele:
Steaua este in C
Steaua este detinuta de catre altcineva
De la datele astea construim mai departe. Steaua este in C, Steaua trebuie sa se ridice in A, cu demnitate si onoare, sa redevina ce-a fost, sa ajunga acolo unde ii este locul, cea mai iubita si cea mai puternica echipa din Romania. Fara blaturi, fara aranjamente, fara valize, fara premieri, o Stea curata mai presus de toate.
Bun. Unde ar trebui sa se intample toate astea? In Vest? In Norvegia? Nu, la noi acasa, in Romania. In Romania, unde avem NENUMARATE exemple de echipe de fotbal care au facut acest lucru, s-au ridicat din C in A fara blaturi, aranjamente, valize, premieri, etc. NOT. Nimic nu se ridica la noi fara coruptie, mita, nepotism, nicio afacere de interes national nu s-a ridicat pe propriile picioare, prin propriile puteri, legal, regulamentar, firesc, fara ajutor. Si noi vrem ca Steaua sa se ridice din C in A mai curata si mai stralucitoare ca niciodata? In fotbalul romanesc, care-i mai murdar si mai corupt decat justitia romaneasca? Se poate intampla asta?
Si apoi avem alt patron, nu ciobanul. Urmand rationamentul de mai sus, vom avea Steaua ridicata din C in A cu ajutorul blaturilor, aranjamentelor, valizelor, premierilor, dar macar nu-l vom mai avea pe cioban, nu? Adica va fi aceeasi Marie cu alta palarie. Numai ca noul patron al Stelei nu va mai fi cretinul obsedat de expunere care este acum, nu? Si care-i diferenta? E minora in fond. In schimb am avea 5, 6 , 7 ani de C si B. Un fleac, avand in vedere ca am scapat de cioban. Dar am scapat cu adevarat de cioban, sau de ceea ce reprezinta el? Coruptie, nepotism, grobianism? Nu. Cine crezi ca o sa cumpere Steaua? Cine crezi ca o sa fie "salvatorul" Stelei? Cine o sa fie, ca sa folosesc o expresie americana stupida, cavalerul in armura alba? Cine o sa fie incoruptibilul, cinstitul, cu inalta tinuta morala, cu simtul datoriei, cu profesionalismul necesar? Exista asa ceva in Romania de azi?
In niciun caz sa nu se inteleaga ca sugerez ca e mai bine cu ciobanul. In niciun caz! Il vreau mort si ingropat. Dar asta nu face ca ce am spus eu mai sus sa nu fie adevarat. Romania nu este tara in care o echipa din C sa ajunga in A curata. Nu este pentru ca nu este.
Sa ne dumirim. Nu avem cum sa ne dumirim. Asta-i situatia si noi pur si simplu nu putem sa facem nimic, decat sa urlam inutil si isterizati pe forumuri, sub pelerina autosuficientei. Fie traim cu impresia ca ne-am pastrat un strop de demnitate si nu mai mergem la meciuri dar iubim Steaua in continuare, fie mergem la meciuri in continuare constienti (si nu e nicio ironie sau gluma) ca daca n-am face-o noi ar face-o altii.
(Asta cu aia care merg la meci sunt tradatori, becalisti, vanduti, plm, e frectie la picior de lemn, nu-s, sunt oameni ca noi, care vad lucrurile ca noi, dar care au ales varianta sa mearga la meci, atat, si-s de blamat ce-i care-i jignesc pentru asta si se considera mai cu mot decat ei)