Gică Hagi asigură că Ianis e viitorul nationalei:
"Este unic, mai bun decit eram eu"
Fotbalul romanesc nu trece prin cea mai bună perioada dar Gică Hagi, cel mai mare jucator roman al ultimilor 20 de ani, stie deja ce fotbalist il poate depăși.
Este vorba chiar de fiul sau, Ianis Hagi, cel care a reusit să marcheze un gol superb in meciul cu Turcia U-15, cîștigat cu 4-3 de Romania.
Iar Gică Hagi a vorbit la emisiunea Contraatac de la GSP TV despre evolutiile lui Ianis: "Este mult mai bun decit eram eu la virsta asta. Loveste cu ambele picioare la fel de bine, este unic din punctul asta de vedere, a dat gol cu dreptul din lovitură libera acum a sutat cu stingul. Nu are astfel de probleme. Pasează si mai bine decit o faceam eu, este un jucator de echipa Dar un jucator ofensiv care trebuie să joace in jumatatea adversa Trebuie să fie serios in continuare, vorbesc mereu cu el despre fotbal să vad cum il intelege"
Titlu cap de coloana gsp.ro: Gica Hagi asigura: "E mai bun decat eram eu"
Hagi a gresit-o grav aici. L-a expus inutil de fiu-sau. In primul and, Ianis asta e umflat destul de mult si sustinut de tot ce misca, raul, ramul, sunt altii mult mai talentati decat el. Dar chiar daca ar fi fost cel mai fenomenal talent - ceea ce nu e -, nu ar fi trebuit sa-l expuna in modul asta. Ridica niste stachete la un nivel urias, iar asteptarile si judecatile ulterioare se vor face la aceste stachete. Ii creaza un handicap urias.
Daca Ianis ar deveni un jucator sub-mediu de Liga I (ceea ce deja mi se pare o performanta), adica un fel de Chiacu sau un fel de Cristocea, sau un fel de Al. Grigoras, ar fi considerat o panarama, un ratat, un nus cum. Ca doar taica-su, nu altcineva, a zis cutare si cutare. Desi a fi fotbalist de Liga I e o mare performanta raportata la media de fotbalisti care termina junioratul si ajung sa evolueze la acest nivel. Cred ca e un raport de vreo 1/100.
Observati titlul bombastic, fortat, dat de astia de la gsp. Chiara daca Gica nu a zis ce apare in titlu, ci ceva destul de diferit, presa o sa speculeze si o sa foloseasca asta pentru a vinde.
Singurul lucru normal pe care-l poate face un parinte in situatia asta e sa spuna tat: "Vedem ce va fi, ii place, e important ca vrea, ramane ca viitorul sa decida cat poate. Fie si numai pentru el, dac nu va face peformanta, anii astia il vor forma pentru viata, pentru ca-l vor invata camraderia, spiritul de competitie, lupta dreapta, bla, bla. Rolul formator... etc., etc.".
Mai ales ca Hagi spune ca fii-su era mai bun decat era el la varsta lui, dar nu spune ce s-a intamplat cu aia care erau mai buni decat el la varsta lui.