FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Monarhia salveaza Romania?

«12»
guido11.09.2012 20:48
Pai daca stam sa analizam monarhiile moderne, vedem ca regele are obligatii reduse; in multe cazuri mai reduse decat cele pe care le are presedintele Romaniei.

Daca am reinstaura o monarhie constitutionala, atunci s-ar alege prin vot direct primul ministru si nu presedintele ca acum. Si acum ei se bat ca chiorii pentru presedentie tocmai pentru ca presedintele numeste primul ministru. Guvernul e miza, acolo sunt banii; de acolo se conduce, efectiv, tara.

Partidele ar fi tot aceleasi, politicienii ar fi tot aceiasi. Si cine crede ca un rege i-ar face pe astia sa se comporte mai civilizat este cel putin naiv. E datoria noastra sa ii facem sa se schimbe pe nenorocitii astia. Apoi putem discuta de monarhii...

Puterea regelui intr-o monarhie depinde de constitutia tarii....daca se va trece la monarhie trebuie revizuita constitutia...daca Romania va trece la monarhie,acest lucru nu poate fi generat de politic ci de popor. De ce nu cred ca exista vointa politica pentru reinstaurarea monarhiei...?

De ce cred ca mai intai trebuie sa existe o vointa covarsitoare din partea poporului la care politicul sa adere si nu s-o genereze...?

Deoarece daca se voia politic incoronarea Regelui Mihai,nu se astepta pana acesta implinea 91 de ani si nu eram la inceput de drum dupa 22 de ani... Deci daca poporul va dori rege cu siguranta nu va accepta unul de paie.....

Alexandru H.12.09.2012 06:26
Nu exista o lege salica universala pentru toate monarhiile lumii....in cazul Regelui Mihai...a avut 5 fete....el a renuntat la casa de Hohenzollern si a desemnat-o mostenitoare pe Margareta....daca decizia lui va fi votata in Parlament este valida

Statul roman e singurul in masura sa stabileasca, daca ar dori sa se reintoarca la monarhie, pe cine pune pe tron si cum va fi sistemul de succesiune. La o adica ar putea sa sara peste Mihai si Margareta si sa-l puna pe nepot. Sau sa mearga spre o alta casa dinastica.

guido12.09.2012 06:51
Statul roman e singurul in masura sa stabileasca, daca ar dori sa se reintoarca la monarhie, pe cine pune pe tron si cum va fi sistemul de succesiune. La o adica ar putea sa sara peste Mihai si Margareta si sa-l puna pe nepot. Sau sa mearga spre o alta casa dinastica.

Corect !

Ivanski12.09.2012 09:10

Romania va fii salvata in primul rand de noi, daca ne desteptam. Ca si conducator, trebuie unu care sa nu ne vanda cum au facut pana acuma mai toti, cu mici exceptii.

alexafa17.09.2012 13:29
Romania va fii salvata in primul rand de noi, daca ne desteptam. Ca si conducator, trebuie unu care sa nu ne vanda cum au facut pana acuma mai toti, cu mici exceptii.

Care sunt exceptiile?

Ivanski17.09.2012 14:00

Cand am spus mici exceptii ma refeream la vechii nostri conducatori. Mihai Viteazul (Dacul cel rau) , Stefan cel Mare, etc...

«12»