Am zis sa incepem de la ceea ce am discutat mai demult. Am pus propunerile mele (1-7) si a lui Azzido (8,9).
Am luat de bun ceea ce a scris Costi mai devreme, de aceea am inceput.
Cand vine vorba de persoane eu, la moderare, n-am decat 2 cereri, pentru moment: vreau sa i se dea iar acces lui Maye si vreau ca fiecare sa spuna daca vrea sau nu sa participe. Nu este nici o rusine daca nu vreti; vreau sa stiu pe cine ma pot baza.
1.Desigur ca trebuie sa scriem despre transferuri, rezultate si asa mai departe. Insa intr-o nota anti-Jiji.
Adica, sa zicem ca-l ia pe Chipciu. In loc de articolul optimist, in care sa-i uram bafta si asa mai departe, trebuie sa aratam ca am luat atatia jucatori promitatori care s-au plafonat in mizeria fotbalistica si morala de la club. Adica sa-i uram sa nu aiba soarta unui Radut sau Ochirosii(astea fiind exemplele care-mi vin acum in minte, poate sunt altele si mai elocvente). Nu e musai sa enumeram de fiecare data de ce Jiji este de vina, reiese si din articol.
Sa zicem ca avem un rezultat de genul 0-5 la Haifa. In locul cronicii in care sa discutam strict fotbalistic, sa aratam declaratiile dinainte de meci, sa aratam ca unii jucatori sunt impusi, sa amintim ca acum cativa ani, fara sa se vehculeze sumele ametitoare de bani de acum, nu aveam ce juca cu echipele de calibrul lui Macabbi.
Adica, sa ne folosim de sport pentru a demonstra de ce nu se poate vorbi de sport cat timp e jegul aici.
2.Trebuie sa continuam cu articolele despre istorie a lui Gandalf. Chiar daca, momentan, numai o parte mica le citesc in intregime, trebuie sa insistam. Pentru ca este datoria noastra sa ne promovam istoria, gloriile s.a.m.d.
De asemenea, la partea cu istoria trebuie sa aratam diferentele intre ceea ce era inainte de Jiji si ce este acum. Si din punct de vedere sportiv dar, mai ales, din punct de vedere moral.
3.Majoritatea spunem ca Steaua inseamna CSA. Pai haideti sa demonstram asta. Haideti sa promovam din nou articolele de pe Steaua.ro pe prima pagina a site-ului. Ai dreptate, baietii de acolo fac o munca laudabila si, de aceea, trebuie promovati aici, unde traficul este mult mai mare.
Aici se poate ca unul din articolele principale sa fie mereu luat de pe Steaua.ro (cand dai click pe el sa fii direct redirectionat acolo). Sau putem sa facem un fel de bara pe lateral in care sa apara articolele de pe Steaua.ro(la fel click=redirectionare). Mai sunt si alte variante.
Eu, unul, as scoate de la "urmatorul meci" meciurile echipei de fotbal si le-as pune numai pe cele ale CSA
4.Pentru ca suporterul roman are memoria scurta, saptamanal(sau la o perioada determinata de timp) sa postam un articol in care sa amintim o tampenie din trecut de-a babuinului(valiza, carpa rosie la gat, interzicerea suporterilor, fugarirea jucatorilor de la Bistrita). De asemenea, putem vorbi despre certurile cu diverse glorii, precizand cine sunt acele glorii si ce au facut pentru Steaua.
Stiu ca despre astea s-au mai scris, insa trebuie sa le amintim, trebuie ca saptamanal sa readucem in memoria suporterului macar o tampenie facuta de becali.
5.Trebuie sa le oferim suporterilor exemple de comportament. Trebuie sa le aratam ca, in alte locuri, suporterii au o voce si si-o fac auzita. Eventual in comparatie cu ce am facut noi. Sa le aratam ca pentru Betis Sevilia s-au strans 20.000 de oameni intr-un oras cu cateva sute de mii de locuitori, in timp ce, in aceeasi perioada, pentru Steaua s-au strans 4000 intr-un oras cu 2 milioane(o parte din ei venind din afara Bucurestiului). Exemple mai sunt: Dinamo Zagreb sau Legia Varsovia(astea imi vin acum in minte).
De asemenea, exemplele astea ar putea fi baza unor dezbateri pe forum: ce au facut bine, ce au facut rau, ce putem aplica la noi, cum ne putem inspira de la ei.
6.O idee care am preluat-o de la mitingul la palat: sa spunem pe site povestea diferitor suporteri, din Bucuresti, din provincie, tineri, batrani care sa spuna de ce Jiji este un cancer, de ce refuza sa vina la meci(sau de ce au renuntat la absenteism). Adica sa le aratam suporterilor ca multi dintre ei, multi care au zeci, sute de meciuri la activ, au renuntat la drogul lor pentru binele Stelei. Trebuie sa dam exemple concrete, nu generale. Bine, asta inseamna sa si gasim oameni dispusi sa faca asta.
7.Din punct de vedere al moderarii. Postarile cretinilor gen flory_steaua vor fi sterse imediat, fara explicatii. Asta nu inseamna ca toti care posteaza in favoarea prezentei la meci vor fi cenzurati. Oamenii care pot lega 2 ideei, cu care este evident ca poti purta o discutie logica in contradictoriu vor fi lasati sa posteze(atata timp cat nu sar calu') in speranta ca ii vom convinge de ce nu trebuie facut asta.
8. am putea chiar sa infiintam categorii noi de articole: de exemplu, saptamanal, am putea sa scriem un articol/doua despre istoria fenomenului ultra din lume, cu poze de la meciul x din italia, cu un filmulet cu atmosfera, ce mesaje au avut aia, cine a avut piro, ce coregrafie , incidente, etc
9. Filmuletul zilei: o chestie interesanta luata de pe youtube, dar care sa aiba legatura cu fotbalul/sportul din lume, gen: x a dat un gol de la 50m, acum 30 de ani, Van Basten a dat un super gol contra Stelei, acum x ani Steaua umilea Dinamo cu 5-0, etc. Putem chiar sa prezentam ultima sectiune ca pe un no comment, asta ca sa scapam de nevoia de a avea un redactor care sa munceasca zilnic la chestia asta.