Confunzi imigratia cu miscarea maselor de oameni si contactele dintre diverse populatii in anumite scopuri.
Stiu foarte bine ce e imigratia.Sau emigratia, depinde din ce directie privesti lucrurile...
Indiferent ca sunt legali sau ilegali, emigrantii si-au pus amprenta asupra bugetelor tarilor,atat a celor de origine,cat si a celor in care s-au stabilit...
Ai exemplul bugetului Romaniei care s-a revigorat bine dupa 2002 dupa ce oamenii au putut circula liber in Europa.Sau oare SUA de cine a fost ridicata ?De bastinasi?...
Ma rog, eu cred ca emigratia este un fenomen global normal,care ajuta la un echilibru monetar si cultural.
Lol, tu chiar crezi ca emigrantii contribuie la dezvoltarea economica a natiunii in cauza? Poate 1%, restul sunt doar mana mai ieftina de lucru decat populatia gazda pentru diversi afaceristi privati.
Rolul emigrantilor este unul foarte important pentru economia unei tari!
Aici in Portugalia,o tara de emigranti(mai bine de 10% din populatie este afara),romanii si ceilalti au fost foarte bine primiti prin anii 99 -2005 pentru ca aveau mare nevoie de mana de lucru care sa acopere locurile de munca lasate vacante de portughezii plecati sa lucreze in strainatate!
Asa si in cazul altor tari,totul se echilibreaza prin emigratie.