FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Romanii sunt destepti

«1234»
drvladyk06.07.2012 17:30

Lasa-l ma ca vorba aia... fericiti cei saraci cu duhul... Eu nu ii zic nimic tanarului imberb de mai sus, caci i-am promis ca-l ignor si sunt baiat de cuvant. Dar spune-i din partea mea ca dupa 6 ani de facultate si unul de stagiu, si multi altii de lucrat efectiv, am tras concluzia( buna-rea nu stiu) ca aia care invatau 12 ore pe zi si mai aveau si timp de forumuri au iesit cei mai slabi doctori. Mai spune-i te rog ca ar fi de bun simt sa emita pareri dupa ce va lucra efectiv in sistemul medical, macar vreo 2 ani asa, nu dupa ce l-au lasat si pe el la mi sa se joace cu stetoscopul si sa faca o anamneza...

Semnat:

un baiat care a facut facultatea aia pe vremea cand se facea scoala( am picat cu 8.95 in primul an) si care a lucrat vreo 6 ani in ro inainte sa-si ia lumea in cap. si nu ma cacam pe mine pe forumuri sa dau sfaturi, elegant spus, idioate, unor colegi care s-au izbit de sistem.

PS mai spune-i ca peste hotare nu sunt numai sclavi sunt si baieti care dupa 2 ani si ceva de inghitit flegme isi fac demersuri si vor avea la anul un englez care va munci pt un roman... nu-i zi si ca nu tot ce zboara se mananca, il va invata viata, sper... unii nu invata niciodata din pacate

Mie mi-e sila si sa-i spun hai sictir...spune-i tu daca vrei

PS2 si intreaba-l care-i faza cu aerul conditionat la examene? e stresat, transpira mult?

PS3 mai intreaba-i si pe moderatori cam cat timp ii mai permit acestui specimen sa te faca loaza si sa te ia cu hai sictir in conditiile in care ti-ai dat si tu cu parerea fara sa jignesti pe nimeni

Sper sa nu fie vreun blestem, ii doresc numai bine specimenului, dar sunt curios daca cineva din neamu lui ar avea o problema ca mama ta sau a lui tupac, sau a multor.. tot asa tare-n gura ar fi?

cand vad din astia imi doresc sa ne ia Ue dreptul la vot, sa nu ne primeaca in Schengen, si din astia sa iasa din tara cu viza

Joga Bonito06.07.2012 18:56

Si faza cu picatul, se refera picatul anului sau a rezidentiatului? Adica daca l-ai picat cu 8.95 inseamna ca l-ai dat in anul ala in care erau sute de 10 sau cum? A, da, invatati de rupeai in marele centru universitar Constanta. Aha. Apropo, nu stiu daca ai observat dar e prima postare dupa vreo 2 luni de inactivitate. Si am cont pe un singur forum. Tu pun pariu ca o freci zilnic pe aici.

Revenind. Pe mine deranjeaza strict nulitatile care nu s-au adaptat la sistem si eu migrat (fiind nulitati). Si integrati in sistemul din Vest (care merge fara cusur) se gasesc sa ne tina noua, celor ramasi, teorii si impresii in cel mai pur stil romanesc. Uite, pe aia o sa-i oftic cu fiecare ocazie, indiferent daca vor maretii moderatori sau nu.

blindica06.07.2012 19:50

Este o banala campanie la o ciocolatica de 0,99 ron.

clausblaus06.07.2012 20:36

@Joga

Te stiam prost de gura si de asta am evitat de multe ori sa intru in polemici cu tine,dar acum ai dat cu mucii in fasole!

A pleca din tara si a munci cinstit,cu contract de munca si cu toate drepturile aferente,nu inseamna a fi sclav.Vai de scoala pe care o urmezi daca nu stii ce inseamna a fi sclav!

Si sistemele de afara au multe neajunsuri,asta n-o poate nega nimeni,insa ai oricum mai multe drepturi decat ca cetatean roman in tara ta.

Am fost internat nu de mult in spital pentru o interventie chirurgicala la genunchi si am ramas impresionat de atentia care mi s-a acordat,de ingrijirile de care am beneficiat si asta fara sa dau spaga sau sa-mi aduc nu stiu ce medicamente,lenjerii sau mai stiu eu ce de acasa.Si atunci nu este normal sa te intrebi:de ce acasa nu se poate?

Nu-ti tine nimeni teoria chibritului,nu ti se plange nimeni in mod special tie(nu esti tu in masura sa schimbi ceva)ci doar se fac unele comparatii.

Si pentru ca veni vorba de comparatii:compara salariile unui sofer(sot)si a unei asistente medicale(sotie),in tara, cu cele castigate de "sclavii" ce muncesc afara,scade o chirie,facturile obisnuite,cheltuielile pentru intretinerea unui copil in liceu si fa diferenta,vezi cu ce mai ramane sclavul si cu ce mai ramane patriotul!!!!

Joga Bonito07.07.2012 06:54

Vai, povestea vietii tale. Stai sa-mi sterg o lacrima.

Fii atent si casca ochii. Poti sa intorci banii cu lopata acolo unde esti si sa castigi inzecit, miserupe. Atata timp cat ai plecat ca un cetatean semidoct si cu foame in glanda, iar apoi te-a lovit ratiunea (sau ipocrizia) subit si terfelesti imaginea Romaniei, e normal sa reactionez. Nu-i vorba de patriotism din ala de doi bani de genul "basarabia, pamant romanesc", e o chestie de bun-simt.

Mai nou, e la indemana oricarui analfabet cu buletin sa emigreze. Nu ai descoperit tu apa calda. Sa fii sanatos daca ai impresia c-o sa obtii altceva in afara de resturile de la straini, chiar daca bineinteles castigi de 10 ori mai mult decat un medic cu vechime sa zicem.

Si cu asta am incheiat si subiectul!

Kellerman07.07.2012 10:33

Sunt de acord cu Joga Bonito. In totalitate.

Bai daca vrei sa schimbi ceva, solutia nu e sa emigrezi. Asta da dovada de lasitate si lipsa de caracter, demnitate si alte chestii. Sa jignesti toata natia precum a facut-o ala de pe prima pagina, este iarasi jignitor. Da, situatia actuala este tragica, dar ce ai facut sa incerci sa o schimbi ? ai iesit macar sa protestezi ? bine, si asta cu protestele e aiurea, pentru ca romanii nu prea stiu sa protesteze, iar aia care stiu sunt vazuti suporteri huligani. Huliganismul este singura sansa de a mai salva tara, dar nu o sa intaleaga mult, ca e cu NON VIOLENTA la noi in tara, ne place sa o ardem non violent, si daca se poate sa emigram ca pisdele care n-au tupeu sa ridice pumnu' sus si sa isi ceara drepturile.

In concluzie, du-te dracu in alta tara, du-te in america, poate iti iei o bomba nucleara cat de curand (ca si aia e inevitabila, au cazut toate imperiile mari dealungul istoriei, o sa cada si america).

Pentru ala de pe prima pagina care a spus ca nu-si doreste sa i se nasca copiii in tara asta, iti doresc sa ti se nasca in India ba, sa nu aiba ce manca, sa moara pe drumuri, in timp ce tarile "civilizate" din vest o ard cu miliarde de dolari si campanii gen "HAI SA SALVAM LIBIA SAU SIRIA DE NISTE TIRANI" in loc sa ajute cu adevarat si lumea de acolo, de pe celalalt continent. Du-te ba in tarile alea, fii fericit si "demn" ca ai emigrat intr-o tara TERORISTA. Cresteti copiii in tarile teroriste, fa-i si tu teroristi precum sunt 90% din americani.

blindica07.07.2012 11:02

Este o dovada de curaj sa lasi totul in urma si sa-ti faci loc printre straini. Sa fii respectat si apreciat acolo unde tara natala nu este vazuta bine, reprezinta un plus pentru tine, ca om.

La fel este de apreciat si sa reusesti sa schimbi ceva fiind aici, in tara.

Nu inteleg de ce sa ajungeti la cearta si sa va doriti raul unul altuia, iata, in momentele acestea in care clasa politica dezvolta un circ nemaivazut chiar pe munca, timpul si sanatatea noastra.

Joga Bonito, din ce categorie/clasa fac parte parintii tai? Dupa ce vei finaliza facultatea, daca o vei finaliza, ce vei face? Ce specialitate ai, ai sanse sa te dezvolti in sistemul actual? Vreau sa stiu daca ai posibilitatea sa iti deschizi un cabinet dupa aceea si daca, momentan, muncesti in paralel cu studiul.

Kellerman07.07.2012 11:25

Daca te duci si lucrezi ca doctor, da, poate e de apreciat. Daca reusesti sa contribui cu ceva in dezvoltarea tarii respective atunci merge. Daca te duci doar ca sa scapi de Romania, mai bine te duci direct in pamant.

clausblaus07.07.2012 11:48

@Joga-Vom vedea cu ce resturi te vei alege tu dupa ce termini scoala!

@Kell-Chestia cu protestatul ar fi buna daca ar da roade,dar stii la fel de bine ca si mine:"cainii latra,caravana trece."Poti sa protestezi la infinit,nimeni nu te baga in seama.

La dezvoltarea economiei unei tari nu contribuie doar doctorii,ci toti cei ce muncesc cu acte in regula si platesc taxele,fie ei lacatusi-mecanici,zidari,sculeri-matriteri sau necalificati.De apreciat este ORICE munca,atata timp cat o faci onest fara a incalca legile!

@Blindica-Nu ne certam,asa pare....doar opinii diferite!

Eu unul nu vreau raul nimanui.

drvladyk07.07.2012 13:01
@Blindica-Nu ne certam,asa pare....doar opinii diferite!

Eu unul nu vreau raul nimanui.

ba ne certam claus atunci cand vine unul din asta care vorbeste doar din carti si din ce a vazut pe net, sa jigneasca o groaza de oameni cum a facut tanarul de mai sus.

Kellerman, ti-am prins ideea n-o mai baga cu doctoru plecat ca nu ma imbunezi, foloseste si tu inginerul, sau marinarul ca tot e la moda:))

@jb, tinere nota aia era la admitere in anii 90, si despre alte centre universitare te rog sa-ti dai cu parerea doar daca esti bine informat, cum de altfel ar fi de bun simt sa faci si in legatura cu alte aspecte ale vietii, asta daca stii ce e notiunea aia de bun simt. si apropos de timpul meu in care mananc rahat pe forumuri, mi l-am castigat tinere dupa vreo 10 ani de munca, acolo sau aiurea, acum tind sa muncesc mai putin pe bani mai multi, deci imi ramane timp de forumuri, eu nu am nimic de demonstrat nimanui, am facut-o deja, celor care conteaza, deci daca vreau sa munceasca altul in timp ce eu o ard cu baietii aici nu vad care-i problema. in rest bafta iti doresc si " succesuri"

_____

A vazut nevasta-mea ce ziceam si a citit postu de mai sus si cica asa eram si eu prin anu 3,4 plin de optimism si idei, pana am vazut ca trece prin stomac. cica sa nu ma mai iau de baiatu ala ca oricum vede el:))

hai mai bine cu o melodie sa ne bucuram:)):))

Castravetele - Sunt Sanatos.mp3

Ronnie08.07.2012 20:33
Sunt de acord cu Joga Bonito. In totalitate.

...

Consideri ca este mai important respectul de tara fata de respectul de sine? Explica-i despre onoare si demnitate baiatului tau de 10 ani care vrea sa se duca in tabara la mare cu clasa si are nevoie de 10 milioane din salariul tau de 8.

Kellerman08.07.2012 20:44

E mai important respectul pentru tara.

Joga Bonito09.07.2012 10:39

Frate, ati ajuns ca niste can-can-nisti. Insistati pana-n panzele albe sa aveti ultima replica...

Ia sa-i luam in ordine:

danimarcu, fratica, tu dai like la toate ineptiile care misca? Nu le potrivesti si tu putin la tine in cap? Esti ca si securistii, dai like doar ca sa fii impotriva curentului.

Ronnie, evident ca nu trebuie sa-i explici chestiile alea savante unui pusti de 10 ani. In schimb, ai sansa sa-i explici ca tati a picat bacul si ajuns muncitor necalificat (nu ca ar fi o drama) cu 800 RON pe luna. Asa ca pe viitor, e problema pustiului daca vrea s-o arda la Costinesti cu toti cocalarii si pitipoancele in devenire sau sa puna mana pe carte si sa faca ceva util. Recunosc ca si eu nu m-am dus in tabara la mare cand am avut 10 ani, ci am fost in munti la bunici, dar nu simt ca mi-am ratat in mod deosebit copilaria.

drvladyk, deci stai asa ca sa punem lucrurile cap la cap. Tu zici ca ai picat admiterea (nota e relativa) la o facultate infiintata in anii 90', unde ajung refuzatii de la Bucuresti sau Iasi? Si iti umfli cu atata patos muschii in fata mea, care am intrat cu 10 la admitere? Tu nu vezi ca eu la 23 de ani am mai multa coerenta si substanta in exprimare decat ai tu la 40+? Pai atunci cand n-o sa ma mai informez de pe net si de pe carti (lol) o sa mut Carpatii din loc.

Asa am distrus si mitul doctorului destept care munceste pe branci in Occident, lol.

nemilosul, ia zi, bai, geniule... si prietenii tai din Dambovita sunt victima profesorilor si a sistemului? http://stirileprotv.ro/stiri/bacalaureat20...i-pregatit.html

Plecati, fratilor, toti, la capsuni, la constructii, la medicina de performanta. Sa ramanem 100.000 in tara asta. Dar 100000 de daci adevarati care infrunta orice greutate si lupta pentru tara lor. Cu si asta am incheiat subiectul. Sa se inchida si laba asta de topic.

Joga Bonito09.07.2012 10:59

Stai ca l-am ratat pe blindica.

Ca sa-ti raspund punctual:

1.) Mama mea a terminat facultatea de Geologie de la Cluj (pe vremea lui Ceausescu, 5 ani), iar tatal meu facultatea de Petrol si Gaze Naturale de la Ploiesti.

2.) Am o situatie financiara stabila, asa ca momentan lucrez voluntar la unitatea de primiri urgente smurd Timisoara.

3.) Dupa ce termin facultatea am de gand sa raman in Romania. Se cam moare pe capete si simt ca am sansa sa schimb ceva. Desigur, pot sa plec pe 6000 de euro in UK, 10000 in Scandinavia sau pur si simplu sa-mi iau lumea in cap si sa plec in SUA. Imi este la indemana.

4.) Specialitatea ti-o alegi la rezidentiat. In ultimii ani, cardiologia s-a prima fiindca ai posibilitatea, dupa cum ai punctat si tu, sa-ti deschizi un cabinet. Din ce am vazut eu poti sa reusesti si in Romania, dar trebuie sa fii destept si sa ai o rezistenta mare la sictir.

danimarcu09.07.2012 11:12
danimarcu, fratica, tu dai like la toate ineptiile care misca? Nu le potrivesti si tu putin la tine in cap? Esti ca si securistii, dai like doar ca sa fii impotriva curentului.

Intr-adevar,urat e viciul asta nou! Azzido e de vina! :spank:

Plecati, fratilor, toti, la capsuni, la constructii, la medicina de performanta. Sa ramanem 100.000 in tara asta. Dar 100000 de daci adevarati care infrunta orice greutate si lupta pentru tara lor. Cu si asta am incheiat subiectul. Sa se inchida si laba asta de topic.

Esti penibil de penibil!De fapt faci pe desteptul ,dar gandesti ca o gaina beata.

Emigratia a avut,are si va avea mereu un rol considerabil in dezvoltarea economica a intregii lumi.

Daca nu exista ,probabil ca oamenii inca traiau in caverne,ceea ce era bine intrucat acolo probabil te simteai si tu in elementul tau!...

Ronnie09.07.2012 11:24

Nu-mi dai si mie niste likeuri la poza de pe facebook te rog? :D Promit ca dau inapoi :))

Kellerman09.07.2012 11:33
Emigratia a avut,are si va avea mereu un rol considerabil in dezvoltarea economica a intregii lumi.

Pe mine nu ma intereseaza lumea. Pe mine ma intereseaza Romania ca aici traiesc. Pe mine nu ma intereseaza sa ajut tari teroriste sa se dezvolte. De ce m-as duce sa lucrez in SUA ?

drvladyk09.07.2012 13:12

Refuzat oi fi tu, iti explicam ca e de bun simt sa vorbesti despre ceva doar daca esti informat, dar greu cu bun simtul.. Si te rog nu imi mai raspunde ca oricum nu mai vad ce zici, mi-ai facut destula sila... Daca imi trebuie sa ma bag in seama cu orice copchilas de-si umfla muschii la tastatura asa imi trebuie

Abia astept sa salveze asta Romania:)):)):)):))

Marius09.07.2012 13:15
De ce m-as duce sa lucrez in SUA ?

Pentru ca ai trai intr-o tara in care esti respectat? Pentru ca ai avea un venit mai aproape de cel pe care il meriti? Pentru ti-ai putea intemeia o familie fara a avea permament grija zilei de maine? Pentru ca n-ai sta in jeg? Pentru ca ai profesa in domeniul pentru care te-ai pregatit si care iti place?

Sigur, tu nu cred ca te-ai putea duce sa lucrezi in alta tara. Dar sunt oameni care pot si, din cati cunosc eu, unul nu regreta pasul, ba dimpotriva.

danimarcu09.07.2012 13:51
Nu-mi dai si mie niste likeuri la poza de pe facebook te rog? :D Promit ca dau inapoi :))

Ti-as da cu draga inima,acum pana nu imi trece viciul,dar nu am cum:eu nu am cont pe facebook(si nici nu o sa-mi fac vreodata!) :)

blindica09.07.2012 14:57
Stai ca l-am ratat pe blindica.

Ca sa-ti raspund punctual:

1.) Mama mea a terminat facultatea de Geologie de la Cluj (pe vremea lui Ceausescu, 5 ani), iar tatal meu facultatea de Petrol si Gaze Naturale de la Ploiesti.

2.) Am o situatie financiara stabila, asa ca momentan lucrez voluntar la unitatea de primiri urgente smurd Timisoara.

3.) Dupa ce termin facultatea am de gand sa raman in Romania. Se cam moare pe capete si simt ca am sansa sa schimb ceva. Desigur, pot sa plec pe 6000 de euro in UK, 10000 in Scandinavia sau pur si simplu sa-mi iau lumea in cap si sa plec in SUA. Imi este la indemana.

4.) Specialitatea ti-o alegi la rezidentiat. In ultimii ani, cardiologia s-a prima fiindca ai posibilitatea, dupa cum ai punctat si tu, sa-ti deschizi un cabinet. Din ce am vazut eu poti sa reusesti si in Romania, dar trebuie sa fii destept si sa ai o rezistenta mare la sictir.

Chiar ma enervasem pentru o clipa si ma gandeam sa arunc in stanga si-n dreapta cu abuzuri, cum era posibil sa imi strici tenul de mod. neraspunzandu-mi ?![ glumesc ]

Asadar, vii dintr-o familie de oameni cu studii superioare absolvite, ceea ce ar trebui sa fie, desi nu neaparat adevarat, o baza ca ai primit o educatie consistenta.

Nu ne-am nascut toti egali asa cum au incercat altii sa ne spuna, drept dovada ca situatia ta financiara iti permite sa nu lucrezi pe bani in timpul scolii, ceea ce este foarte important, fie c-o faci pentru a plusa la CV mai incolo sau chiar iti place, este foarte important ca nevoia de bani sa nu te preseze in timpul studiului.

Momentan simti ca poti schimba ceva dupa facultate, dar nu ai certitudinea. Dupa ce vei finaliza studiile si vor mai trece un an sau doi, sunt mari sanse sa iti dai seama ca te-ai inselat.

In orice caz, reusita pentru tine pe plan intern ori va veni tarziu, ori deloc.

Eu daca te voi avea ca doctor trebuie sa am incredere ca ma tratezi fara sa astepti beneficii financiare de la mine, fiindca nu am bani. Aici iar intervine situatia pentru care te-am intrebat toate cele de mai sus. Ai crescut intr-un mediu prielnic reusitei: asigurat financiar si cultural.

Avand in vedere ca ai fost crescut in ideea ca se poate reusi aici si, probabil, in familia vezi niste exemple reale ( sau nu ), cred ca de aici si din varsta ta se trage pozitivismul cu care ai abordat situatia in paginile anterioare.

Ai niste conditii din start mult mai bune fata de cei pe care i-ai criticat ca au plecat, sigur ca unele merite le ai si tu, nu este nevoie sa jignesti pe nimeni. Singurul tau merit, deocamdata, este ca nu ai deviat de la traseu, asa cum ar fi facut-o multi.

Daca viata va dovedi ca te-ai inselat, probabil nu vom afla niciodata!

ARKA09.07.2012 15:13

Daca nu exista ,probabil ca oamenii inca traiau in caverne,ceea ce era bine intrucat acolo probabil te simteai si tu in elementul tau!...

Confunzi imigratia cu miscarea maselor de oameni si contactele dintre diverse populatii in anumite scopuri.

Din cate stiu tari ca Japonia,China,Coreea au fost si sunt 99% monoculturale/monorasiale si s-au dezvoltat destul de bine. Asa cum au fost si tarile europene si SUA pana nu demult. Imigratia in masa(in marea majoritate non-europeni in tarile europene/albe/crestine) a fost declansata dupa al 2-lea razboi mondial cu un anumit scop.

Lol, tu chiar crezi ca emigrantii contribuie la dezvoltarea economica a natiunii in cauza? Poate 1%, restul sunt doar mana mai ieftina de lucru decat populatia gazda pentru diversi afaceristi privati.

Marius09.07.2012 15:46
Lol, tu chiar crezi ca emigrantii contribuie la dezvoltarea economica a natiunii in cauza? Poate 1%, restul sunt doar mana mai ieftina de lucru decat populatia gazda pentru diversi afaceristi privati.

Ca mana de lucru, mai ales aia ieftina, nu contribuie la dezvoltare economica, nu? :steag_sah_mic:

drvladyk09.07.2012 17:17

Cand vrei sa pleci Mariuse te duci si tu unde ai ceva concret, mai greu sa alegi si tara.

Ca mana de lucru, mai ales aia ieftina, nu contribuie la dezvoltare economica, nu? :steag_sah_mic:

Sa stii ca aia nu contribuie chiar asa de mult, ca la taxe nu se inghesuie, si ocupa locuri de munca ale bastinasilor doar pt ca accepta sa munceasca pe mai putin.

Marius09.07.2012 17:38
Simcer ce te face sa crezi ca acolo esti respectat, ca ai scapa de grija zilei de maine? Ca nu stai in jeg? Chiar ma imdoiesc....Daca ai o profesie care e cautata, gen doctor, it-ist sau ai un creier care da pe afara poate ai sanse sa reusesti dar altfel nu vad cum.

Sunt tari in care esti mult mai respectat ca acolo si cu siguranta ai mult mai multe sanse sa reusesti.

SUA nu e deloc exemplul concludent. As opta pentru Elvetia, asta ca sa ridic o minge la fileu.....

Cei pe care ii cunosc si care mi-au impartasit din experienta lor sustin ca asa e. Ca sunt respectati, ca nu stau in jegul in care stam noi, ca nu au grijile pe care le avem noi si cate si mai cate. Si nu vorbesc de SUA, nu am nici rude si nici amici acolo. Vorbesc de Germania, de Italia, de Canada, de Spania, de Arabia Saudita... mai nou de Qatar. Coincidenta sau nu, relatarile lor sunt atat de similare incat ai jura ca sunt toti vecini de bloc.

Iar cand vorbesc de emigrat, evident ca vorbesc de un indivit realizat in tara sau cu potential de a se realiza. Scursurile care pleaca la furat din magazine in Franta nu intra in categoria asta.

Pentru mine e simplu... daca esti maturator cu 5 clase in Romania, cam tot asa vei si afara. Insa daca esti un individ care performeaza in tara, e clar ca in Romania, in cele mai multe cazuri, nu-ti vei atinge potentialul maxim.

@drvladyk

Contribuie si aia, tind sa cred ca destul de mult. Nu se reduce totul la taxe, salariul ala pe care il primesc, cat de mic o fi, inseamna bani rulati in economia respectiva, afaceri care apar sau care prospera etc.

«1234»