Nume complet: Ilie Stan
Data nasterii: 17 octombrie 1967
Locul nasterii: Pogoanele, Buzau, Romania
Ca fotbalist, a cunoscut consacrarea la Steaua Bucuresti pentru care a jucat nouă sezoane. Cu Steaua a evoluat in finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, pierdută in fata echipei italiene AC Milan. A mai jucat in Belgia, Cipru si Israel.

In 2002 si-a inceput cariera de antrenor, fiind secundul lui Anghel Iordanescu la echipele arabe Al Ain, Al Ittihad sau Al Shababi dar si la echipa nationala a Romaniei. Ca antrenor principal a debutat in 2003, la Al-Seeb in Oman. Cea mai mare realizare ca antrenor a fost inregistrata pe banca tehnica a echipei Victoria Branesti pe care a promovat-o din Liga a II-a in Liga I, in doar doua sezoane, intre 2008-2010. In aprilie 2011 a demisionat de la conducerea gruparii ilfovene din cauza rezultatelor modeste, nereusind sa mentina echipa in Liga I in primul ei sezon din istorie in acest esalon.
In august 2011 a fost numit antrenor principal la CS Mioveni, dar a plecat doar dupa doua etape dupa o cearta cu conducerea clubului.
Ilie Stan e increzator ca va imprima ros-albastrilor un stil spectaculos si ca echipa se va bate la titlu
- Domnule Stan, cum e, veniti la Steaua?
- Am vorbit cu Ciobanul si am acceptat să antrenez Steaua fară să stau prea mult pe ginduri. M-a sunat la miezul noptii si m-a intrebat dacă sunt pregatit.
- Și ce i-ati raspuns?
- Normal că vin pentru că asta e visul meu, să antrenez Steaua. Cine nu vrea să ajungă la cea mai galonată echipă din Romania?
- Ciobanul e nemultumit de stilul de joc al Stelei. Ce veti schimba?
- Vineri ne intilnim să oficializam colaborarea, apoi mă apuc de treaba. Obiectivul meu e să fac echipa să joace ofensiv, să urcam in clasament si să avem rezultatele pe care patronul si suporterii le doresc de la Steaua. Cunosc jucatorii si am incredere in mine, nu o să fie greu să mă adaptez, cred că voi reusi.
"Mai rau ca in momentul de față la Steaua nu este posibil, nici chiar cu mine pe banca Meciul de la Nicosia a fost la fel de prost ca cel cu Sportul. Nu vad solutii imediate pentru iesirea din criza Cert este că este nevoie de un soc la echipă si neaparat e nevoie de revenirea pe Ghencea, acolo unde Steaua e la ea acasă", a mai declarat Ilie Stan.
Alte declaratii:
"Ciobanul m-a sunat imediat după meciul cu AEK Larnaca. M-a intrebat dacă sunt pregatit să vin la Steaua si i-am spus că da. De cand am inceput să joc fotbal mi-am dorit să joc la Steaua, vis care s-a realizat, apoi mi-am dorit să antrenez Steaua. Dumnezeu stie ce o să fie. Sper să duc la capat această responsabilitate. Becali m-a intrebat cu cine vreau să lucrez, cu Mihai Stoica sau cu Narcis Raducan, si i-am spus: "În situatia de față, vreau să lucrez cu Narcis". Mi-aș fi dorit să lucrez cu MM, dar nu in situatia actuala.. Atunci, Becali mi-a spus: "Bine, asta este decizia ta.
Mi-a garantat pană in vară postul, dar in fotbal nu se stie niciodata numai rezultatele vorbesc. În iarna vom avea o discutie pentru a vedea care este directia in care trebuie să meargă echipa si să incercam să mai aducem jucatorii de care avem nevoie.
Este foarte important meciul cu Otelul. Apoi va fi pauză si voi avea timp la dispozitie să-i cunosc pe jucatori. I-am simtit pe jucatori obositi din punct de vedere psihic, astfel că pană la jocul cu Otelul mă preocupă starea lor. De la suporteri am primit multe mesaje in care mă roagă să incercam să aducem echipa pe Ghencea. Și la jucaroi am simtit că "și doresc să revină pe Ghencea sau macar să revenim la baza de pregatire, să facem antrenamentele. Din mesajele primite, am inteles că galeria va veni langă echipă dacă vom juca in Ghencea" - DigiSport.