FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Discutii generale despre Liga 1/2

«1456»
Lari13.05.2013 22:26

"Cand am promovat, Liga și Federația mi-au spus să fac un dosar de licențiere. L-am facut. Acum vad prin presă că unele echipe nu și-au luat licența, dar se incearcă salvarea lor. Așa ceva nu e normal! Echipele care nu și-au luat licența ar trebui să fie primele retrogradate. Sunt 3 care nu și-au luat licența, acestea să pice, alaturi de incă o echipa În locul celor trei echipe fară licență s-ar salva alte trei formații.

Să ramană in prima ligă doar echipele care au trecut prin procedura de licențiere! Restul, treaba lor, indiferent de nume! Și eu (Viitorul Constanța), dacă nu o să am la anul o hartie la dosar, mă duc in B, mă duc in C, unde mă vor trimite" a spus Hagi.

rtj14.05.2013 18:28

Are dreptate si Hagi. E frustrant sa vezi ca unii care nu si-au platit datoriile raman pentru ca se fac jocuri de culise. Cu toate astea, aceste 2 echipe nu sunt Viitorul sau Chiajna, cu 10 suporteri acasa si 0 in deplasare, au si ele istoria lor. Pana la urma, ce vina au acei jucatori care, desi neplatiti, desi adunati de pe la juniori, au reusit sa se mentina in Liga 1, ambele echipe avand un retur mai mult decat bun, daca e sa ne uitam la conditii. Ce vina au suporterii ca niste mafioti au pus ghearele pe clubul lor doar pentru a spala bani?

Reforma trebuie sa vina de la politicieni. M-am uitat acum cateva zile la un episod din Replay, unde Marius Mitran a explicat de ce au decazut echipele oraselor mari, cu traditie, in dauna Victoriilor, Urziceniilor s.a. Explicatia a fost simpla: pe vremea comunista, mai marii statului tineau cont ca moralul cetatenilor sa fie cat mai bun, pentru a munci mai mult. Astfel se investea in echipele de fotbal din orasele mari, industriale ( Arad, Pitesti, Cluj etc). Oamenii se duceau la meciuri, echipa practica un joc bun, prindea cupe europene unde intalnea echipe puternice, nu ca acum, iar populatia era fericita si muncea cu spor.

Spaniolii aia nu au fost prosti ca au investit in sport. Asa ar trebui sa facem si noi. Intr-o saptamana gri, de rutina, o zi in care sa te duci la meci, e mai mult decat binevenita.

P.S.: Hagi ar face bine sa isi aduca aminte de clubul la care s-a lansat in fotbalul mare, de Farul. Echipa aia se zbate in Liga a 2a, e aproape desfiintata si, totusi, are un potential mult mai mare decat Viitorul. Nu inteleg de ce nu face o fuziune si mizeaza in continuare pe acest proiect inodor si insipid. Fotbalul fara suporteri nu exista!

Lari14.05.2013 18:34

Avand in vedere comentariile aparute in ultima perioadă in presă cu privire la procesul de licențiere și la configurația Ligii I in sezonul urmator, Direcția Competiții a FRF precizează urmatoarele:

1. Conform art.6 din Regulamentul FRF de organizare a activității fotbalistice, preluat integral din Regulamentul FIFA privind aplicarea statutului, dreptul unui club de a participa in campionatele ligilor naționale depinde, in primul rand, de meritul sportiv al acestuia și, in al doilea rand (in cazul nostru, numai in Liga I), de indeplinirea criteriilor stabilite pentru licențiere. Un club va evolua in ediția urmatoare a Ligii I numai in cazul in care indeplinește, in mod cumulativ, urmatoarele condiții:

a) Se clasează la finalul ediței 2012/2013 pe unul din locurile 1"14;

b) A obținut licența pentru participarea in ediția 2013/2014 a campionatului Ligii I (potrivit prevederilor art.22 din Regulamentul de aplicare a statutului FRF).

2. Astfel stand lucrurile, echipele din Liga I care se vor situa la finalul campionatului pe locurile 15, 16, 17 și 18 vor retrograda in Liga a 2-a, iar echipele cluburilor care nu obțin licența pentru sezonul urmator nu vor avea dreptul să participe in campionatul Ligii I, ediția 2013/2014, chiar dacă s-au clasat pe un loc neretrogradabil.

3. Condiția aratată la pct.1 lit.b) este aplicabilă și cluburilor din Liga a 2-a care se vor clasa pe primele două locuri in fiecare serie.

FRF

drughi189724.05.2013 21:32

OFF: Am si eu o intrebare...A fost blat si la dinam0 - viitorul?

Adrian24.05.2013 22:15

O fi fost. Tot ce se poate. Desi dinam0 nu e nu stiu ce. Nu mi se pare chiar asa incredibil ca Viitorul sa ii bata.

Macar ca le-a dat Lazar gol :) Bravo lui! Ma bucur ca el si Bejan au reusit sa se impuna la Viitorul.

drughi189726.05.2013 00:05
O fi fost. Tot ce se poate. Desi dinam0 nu e nu stiu ce. Nu mi se pare chiar asa incredibil ca Viitorul sa ii bata.

Macar ca le-a dat Lazar gol :) Bravo lui! Ma bucur ca el si Bejan au reusit sa se impuna la Viitorul.

Pai daca a batut viitorul titularii lui dinamu ma gandesc ca era posibil sa bata si rezervele Stelei,fara sa fi fost niciun fel de aranjament....ma gandesc si eu,zi-mi daca cuget gresit :)

MoWeed26.05.2013 00:19

E bine ca am inceput sa ne si mintim singuri.

In ritmul asta, in curand o sa ne mintim ca alde Boloni si Tudorel Stoica au fost niste nimeni si ca, pana sa vina Jiji la Steaua, eram o echipa de divizia b.

Alexandru H.26.05.2013 05:57

Sigur ca Viitorul putea bate Steaua rezervelor. Steaua, insa, nu trebuia sa lase loc la speculatii. In momentul in care au bagat rezerve, in momentul in care Jiji a inceput spectacolul ala grotesc de bucurie la golurile oaspetilor, tinerea pe banca a lui Rusescu/Popa, era cat se poate de clar ca accepti sa fii numit blatist.

Si Reghe sa fie mai retinut, o multime din deciziile ce au dus la crearea impresiei ca e blat sunt ale lui. Nu cred ca i-a zis patronul sa bage doar rezerve sau sa-i tina pe cei doi titulari pe banca. Revolte de astea de doi lei se fac inainte de meci, cand te certi cu Jiji de la comportamentul lui si incerci sa faci o echipa competitiva

Adrian26.05.2013 09:23
Pai daca a batut viitorul titularii lui dinamu ma gandesc ca era posibil sa bata si rezervele Stelei,fara sa fi fost niciun fel de aranjament....ma gandesc si eu,zi-mi daca cuget gresit :)

Nu la scoru' ala.

Hai sa nu ne facem acum ca nu vedem si ca nu stim. Steaua a aruncat meciul la comanda jegului. Nu e asta prima rusine pe care o aduce el pe capul echipei.

red&blue_boy06.06.2013 12:04

" Sistemul F U C K Off

Dacă-i asculti, sunt un fel de zece negri mititei suferinzi, care se cer singuri afara Ex-Buscă vrea să iasă din fotbal, Niculae se vaita Copos e infrant, Borcea n-a mai putut, Porumboiu geme constant, ca o lauza

Fotbalul nu e o afacere, pentru nu-i tratat ca o afacere. Cu mici exceptii, e doar ocazia de a iți face imagine si de-a spala multi bani, de a primi spagi sub onorabila formă de contracte de publicitate. Foarte interesantă este reactia la cazul RCS-Dragomir a celor care chiar ar fi trebuit să ceară o anchetă serioasa pentru că erau banii lor. Or, reactiile au fost după cum urmează: Să vedem intai dacă a existat un prejudiciu. Nu inteleg: ce a facut rau?. Mitică a facut mereu bine fotbalului romanesc, Nu mă interesează.

Se tot insistă pe faptul că a fost desfiintată Cooperativa si că asta ar trebui să ne bucure. De fapt, ea doar si-a schimbat forma, dintr-una atomizata in care mai multe grupuri se luptau pentru a-și atinge interesele, iar unul pierdea, intr-una piramidala in care un club are cu-atat mai mult de câștigat cu cat se află mai aproape de varful puterii, doar cei de jos se reintorc in divizia inferioara caci asta-i viata!, ce să facem?

Un sfant viclean zdrangane cheile la portile raiului, impartind bule si bilete de favoare. Aceste norme si regulamente nu sunt batute in cuie de la inceputul jocului, altfel, unde ar mai fi puterea? În Romania, si nu numai in fotbal, interpretabilitatea legilor a fost si este lucrul cel mai bine gandit, această ambiguitate generală s-a construit cu maximă precizie. Criteriile fundamentale potrivit carora se retrogradează si se promovează nu devin astfel decat după ce Mircea Sandu spune că-s asa, la sfarsitul jocului.

Cand lucrurile incep a puti si se mai ridică niste sprancene, e readus sef la arbitri Ioan Craciunescu, ca unic posibil garant al corectitudinii. Domnia Sa se infiintează demn si hotarat, asa cum cucul te convinge prin cateva iesiri dezinvolte din ceas că-i ora exacta După care dispare, cu o expresie tragică de om care-ar fi vrut, dar n-a putut.

Competitia in sine nu reprezintă decat un preambul, cateva efecte speciale pentru popor. Important e să se invartă caruselul, iar miscarea să nu permită ochiului vederea prea multor detalii. Dar cine să le vada Suporterii? În Istanbul, multi fani ai echipelor rivale, despre care ai crede că de-abia asteaptă să se prindă pentru a se descapățana, s-au unit avand ca miză niste copaci. În Romania, s-au desfiintat ori au fost retrogradate nemeritat echipe mari, dar cei mai multi fani si-au lins propriile rani, continuind să le producă pe-ale altora.

Ce sisteme Play In, Play Out sau Play Off? Pană nu se va instaura sistemul " F U C K off, toate echipele sunt condamnate la retrogradarea vesnică din fotbalul mare. "

http://www.adriangeorgescu.ro/2013/06/04/sistemul-****-off/

Lari03.08.2013 15:20

Ca sa stim, pe viitor (Nicolae Cristescu NU baga, oficial, niciun ban la Rapid, dar ameninta cu datu' in judecata pentru recuparea banilor):

rapid.jpg

«1456»