FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Articolul tau-editia nr.1

«12»
armanovici26.02.2006 02:18

fcsteaua.ro va ofera posibilitatea de a deveni redactor al siteului suporterilor stelisti.

Articolul trebuie sa aiba tema:"Echipa mea,si la bine si la rau" si sa aiba o lungime decenta.

Aveti dreptul de a posta articolele in acest topic pana la data de 19.03.2006 ora 22.00 GMT cand topicul va fi inchis.

Echipa fcsteaua.ro va decide care articol este castigator,va premia autorul cu un dvd "Steaua-Lens" si deasemenea va promova articolul ca articol principal timp de 2 zile!

Mult succes!

Va rog nu postati altceva in afara de articole!

FANATIK RED-BLUE26.02.2006 08:27

Dupa meciul cu Heerenveen de acasa, mi-am dat seama ce eforturi au facut unii sa ajunga acolo, dar, eu zic ca nu era necesar ca suporterii sa-i fluiere pe jucatorii echipei noastre. Ei au facut 3-1 la olandezi, toti fanii au sarit in picioare, dar acum aproape toti i-au huiduit tare (am facut si niste rima). Cu toate acestea eu m-am bucurat ca mergem mai departe in C. UEFA, alaturi de colegii rapidisti. Sa fim romani! Pacat ca dinamovistii nu sunt cu noi! Eu imi sustin echipa, la bine si la rau! Chiar la 5 ani am facut niste versuri:

De cand m-am nascut, stiam ca voi fi un mare stelist,

Dar nu un mare artist!

dundelu26.02.2006 17:42

O sa imi incep comentariul prin a spune ca am avut marele ghinion de a ma naste in Galati, si probabil de aceea unii ar spune ca nu sunt un suporter adevarat, sau sa imi caut alt site unde sa postez! Poate ca au dreptate, nu am fost niciodata cu Steaua la un meci in deplasare in Europa, nu am stat niciodata ore in sir la coada pt un bilet/abonament, nu am stat in frig, sau canicula pt Steaua, nu am mers kilometri intregi prin tara pt Steaua! Si atunci poate te intrebi la ce naiba mai tin cu Steaua?? Pentru ca imi ofera ceva ce banii, femeia, mama, masina, vecina, tigara, alcoolu, nu o sa imi poata niciodata oferi! Pt ca certurile cu vecinii pt tipete la ore tarzii, cu parintii, cu prietena, cu prieteni din copilarie care tin cu alte echipe, nu ma vor schimba!

Desi ma inrosesc, mi se umfla venele, imi vine sa iau un pietroi sa pocnesc pe cineva cand se bucura ca Steaua pierde nu pot sa fac afirmatii de genul m-am nascut cu asta in sange. Obsesia pt acest club, pt aceste culori, a aparut in timp, si acum e prea tarziu ca sa ma las de acest drog!

Rusine pt specatorii care s-au dus pe Stadionul National si care la 1-0 pe herenveen au injurat propria echipa si au strigat "Demisia".

Sunt aceeasi care la 3-1 pt Steaua in Olanda afirmau ca Steaua e cea mai tare, aceeasi care se gandeau zi si noapte la Steaua.

Herenveen cand a jucat acasa a fost incurajata si aplaudata chiar si atunci cand era condusa cu 3-1, romanii isi injura proprii frati, aici e diferenta intre noi si occident. Faptul ca nu avem stadioane, parcari autostrazi, scoli, hoteluri, bani, masini, plaje, mansion, banci nu e mare lucru, se fac in timp.......romanul a fost, este si va fi figurant, mofturos, uita de unde pleaca. Pt ce sa avem stadioane ca sa avem unde injura? Putem fi campioni, dar vom fi rusinea Europei

Parerea mea : Tudor Caruceru

--> Sanatate maxima, fericire exagerata<--

ultrasiliberi28.02.2006 08:48

Povestea ultrasilor stelisti incepe demult,are o lungime considerabila si nici nu se va termina prea curand!Supararea mea a inceput chiar pe acest site cand am citi un comment la "remember 10 ani de titan boys" atunci un "suporter" spunea cum ca titan boys sunt niste "semintari!Acest suporter a uitat ca tre sa vina la stadion sa INCURAJEZE echipa Steaua!Tiatan boys alaturi de alte grupuri ultars(din Peluza Nord sau sud) sau din tara au o pasiune comuna!IUBESC Steaua!Haideti sa uitam cu totii de acest termen de "semintari" sa cantam si sa strigam sa purtam Steaua spre victorie!Prin licee,prin scolii incep sa se nasca viitori ultrasi si chiar de la varste fragede se poate vedea ca Steaua e de departe cea mai iubita echipa din Romania!Haideti sa ne fructificam acest ajantaj si sa fim cu toti,"semintari" sau ultrasi,Armata ULTRAS!Haideti sa fim stelisti si la bine si la rau!

hoconda28.02.2006 18:12

Sunt atat de multe de spus incat nici nu stiu cu ce sa incep, nu pot spune ca Steaua este ec hipa cea mai iubita sau cea mai frumoasa din tara (astea sunt doar de reclama), pot spune insa ca este un adevarat fenomen, a tinut si tine in continuare capul sus in europa unde pana anul acesta Rapid, Dinamo practic nu existau, pot spune ca se poate numi un deschizator de drumuri. Si totusi acesti jucatori sunt hiduiti de asa "suporterii" ei care cred ca daca dau o suma pe un bilet pot face orice pe stadion. Nici nu ma gandesc ce se intampla daca cumva pierdeam cu 3-0. Trebue sa invatam o data pentru todeauna ca echipa cel mai mult trebuie sustinuta la greu, vedeti asta este diferenta dintre noi si cei din occident. Cei de la Heerenveen aplaudau la 3-1, iar la noi ......! Va rog sa reflectati toti cei care ati huiduit echipa, sau sa va puneti macar 2 minute in locul lor, voi cum v-ati simti??

Theo@Steaua28.02.2006 18:30

<delete>

DaRk_Star28.02.2006 23:18

"Steaua,la bine si la rau"....meciul cu heerenven este,probabil,cel mai indicat meci dupa destula vreme in care se poate aduce in discutie problema asta...chiar daca nu este deocamdata o problema in sine pentru ca am totusi convingerea ca au fost destul de putini cei care au contestat Steaua ,cu tot ce inseamna:jucatori,antrenor, conducere...

partida in sine a fost clar cea mai slaba facuta de stelisti in cupele europene in acest sezon,mai slaba chiar decat deplasarile de la dublin si trondheim...totusi,asta ar trebui sa fie cu atat mai mult un motiv de incurajare a echipei,pentru ca este o mostra clara de "scapare" a unei echipe care a evoluat foarte bine in acest sezon european... si atunci de ce "rusine sa va fie"?! pentru ca in fata unei echipe desigur mai slabe, baietii au avut o zi mai putin reusita,datorata in buna parte si unei relaxari normale si poate chiar meritate dupa meciul tur...? apropo de acel meci,au reusit sa castige clar pe un teren pe care marele Ajax a fost spulberat...

articolul asta nu se vrea transformat intr-o pleadorie in favoarea Stelei... recunosc, chiar si eu am fost dezamagit in finalul meciului... dar,repet,au fost destul de putini cei care au fluierat echipa...si probabil erau acei care s-au ofticat pt o seara "pierduta" ,pt 5-10 lei cu care ar fi baut 2-3 beri.... dovada ca echipa a fost totusi sustinuta in continuare am primit-o dupa terminarea meciului,dupa ce baietii au salutat galeria si dupa ce am iesit pe portile stadionului:impreuna cu cei cativa tovarasi cu care am stat la peluza 1 am inceput sa cantam..cantam pe strada,in tramvai,iar in statia de metrou a fost de-a dreptul superb...toata statia (piata muncii) era ros-albastra si dintr-un capat sau din celalalt se dadea tonul...locul era mai larg,asa ca am putut sari in voie (as fi vrut un pogo :D )..la fel s-a intamplat si in metrou..am trecut de gara de nord, de Stefan cel mare, de crangasi,stelistii s-au imputinat dar atmosfera a ramas..la grozavesti chiar am ramas singur-restul tovarasilor erau nevoiti sa plece inapoi la pitesti- ,dar,dand la o parte modestia,am simtit mai mult decat dupa meciul cu lens,de exemplu,ca sunt mandru ca sunt stelist, mandru ca am sustinut echipa la bine,dar mai ales in acea seara ,la rau...

armanovici01.03.2006 01:10

Cateva lucruri care va pot ajuta sa nu deviati si sa concepeti un articol foarte bun.

Tema articolului este:"Echipa mea,si la bine,si la rau"

Stim ca nu demult Steaua a avut un meci mai putin reusit care ne-a afectat..Nu va axati pe acel meci.

Scrieti despre aceasta tema in general,nu va axati pe un caz particular.

Incercati sa nu folositi argoul de cartier si/sau jargoane.

Exprimati-va sentimentele..si sunt convins ca veti scrie un articol pe cinste!

Anonymous01.03.2006 14:59

50000 de suporteri hamesiti, ciorchine peste ciorchine, pana si pe scarile de evacuare, de se ofticau observatorii UEFA hlizindu-se la ele...asa debuta meciul cu Heerenveen, pentru prima data pe un stadion aureolat de certitudinea victoriei, de acea siguranta a unei mari echipe, pentru care in iarba nu se punea decat problema scorului; pe banca, usor incovoiat, cu tigara aprinsa in coltul buzelor, Oli isi astepta sentinta, ce avea sa vina razlet, la sfarsitul meciului, ca o sfidare, chiar dupa ce torpila lui Bruggink pedepsea plasamentul romantic al fostului portar al Boavistei. Ce se intamplase? peste prestatia din retur se trasese o cortina stufoasa in spatele careia 100000 de ochi priveau incruntati, urcandu-si flegmele dambovitene in varful gatului; semne de intrebare se ridicau maiestuoase peste Lia Manoliu, din fum de tigara gretos, iar fluieraturile, chiar daca nu generalizate l-au descumpanit pana si pe Goian, aciuat langa galerie la un salut stingher. Inca o piesa de teatru pusa la cale de destin, morala fiind, pentru a cata oara?, ca nu iubim o echipa ci un anumit meci...e o lectie din care trebuie sa invatam, in primul rand pentru noi, ca romani, obisnuiti cu jumatatile de masura

Anonymous01.03.2006 19:34
Mie mia parut sincer rau ca Steaua nu a putut trece de rosenborg.Performanta de a ajunge in grupe era una pe care echipele romanesti nu au reusito de ceva ani buni.Si ce daca unii spun ca am pierdut meciul din cauza lui Radoi nu e Superman e om si orice om are dreptul sa greseasca.Acum suntem in UEFA si am avut un parcurs destul de bun pana acum.E drept ca am pierdut 3 puncte dar asta nu inseamna ca trebuiau fanii sa-i huiduie pe stelisti au jucat cat de bine au putut si au obtinut calificarea.Sper sa trecem de Betis Sevilla si sa ajungem undeva unde echipele din Romania nau ajuns de mult.Eu cred ca aceasta performanta ar aunca Bucurestiul in aer.Dar daca nu ne calificam asta este macar sa jucam cat de bine putem.Eu sunt cu Steaua pana la moarte,la bine si la greu si am sa mor fericit.FORZZA STEAUAAAA.

[/u][/i]
sebi_steaua02.03.2006 17:49

Domnilor. Trebuie sa nu fim duri cu ei. Totul a decurs bine. Stiti de ce? Fiindca "dusul rece" a venit la timp. Putea veni la in tur, dar Dumnezeu a facut sa nu fie asa. Trebuie sa credem in forta noastra, si sa sustinem si la bine, si la greu, ca d'aia suntem suporteri ULTRAS, echipa noastra, Steaua. Cosmin Olaroiu trebuie sa-si imbunatateasca mentalitatea. Nu trebuie sa fi codas. Trebuia sa ai mentalitate de campion. De aceea a fost demis de la Poli Timisoara. Succes Stelei in dubla cu Betis.

P.S. Atentie! Nu-i usor! E totusi o echipa pe care de revenire, asa ca avem meci extrem, extrem de greu.

Rhadhoo2703.03.2006 22:15

" Pentru ce te duci, ma, la meci? Spune-mi ce castigi de acolo? Iti dau tie stelistii vreun ban...?" Acesta este un citat din gandirea exprimata in cuvinte a unui personaj care nu intelege viata de pe stadion. Acestui personaj ii este dedicat articolul. Nu numai dobandirea

unei sume de bani iti poate genera o satisfactie si o bucurie in viata.

Iata echipa noastra magica, Steaua Bucuresti, iese la incalzire inaintea unui meci important. Templul Fotbalului Romanesc - Stadionul Ghencea este plin ochi de suporteri indragostiti de tot ceea ce inseamna Steaua.

O mare ros-albastra in tribune creeaza o imagine unica, de vis: steagurile sunt fluturate cu mandrie, fularele si esarfele sunt pregatite, legate la gat sau la maini pentru a fi la indemana.

Peluzele incep sa freamate, se da tonul la cantarile cu care ne intampinam favoritii. Crainicul stadionului ne indeamna si ne ajuta sa ii salutam pe baietii nostri in stilul caracteristic numai stelistilor. Asteptam de la ei un meci fantastic. Urmarim cu totii si studiem atent centrarile, suturile, pasele...toate par sa mearga bine; suntem convinsi de faptul ca baietii sunt in forma si vor face un meci bun.

La ora debutului partidei vulcanul Ghencea erupe o data cu intrarea pe gazon a "zimbrilor" ros-albastrii. Ei sunt mandria Romaniei, mandria noastra a celor peste 5 milioane de stelisti.

Incep emotiile cele mai mari, unii tremura, altii se roaga pentru ca Steaua sa castige. Important este ca impreuna cantam din rasputeri "trup si suflet" si "Steaua, clubul nostru drag...". Meciul

incepe si asa cum este normal surprinde echipa noastra in atac, "navalind" asupra adversarilor,

in incercarea lor de a ne face pe toti fericiti. Peluza se transforma instantaneu intr-o mare de culori - galben, verde, portocaliu etc. In mijlocul peluzei se poate distinge clar o mare inima perfect conturata in culorile pe care le iubim atat de mult. Ros-Albastru. Deasupra apare un banner pe care este inscriptionata o minunata si extrem de sugestiva expresie: " din multimea de culori - o iubire ros-albastra!". Inima noastra este cu Steaua!!! Tot stadionul aplauda coregrafia

strigand din suflet "Forza Steaua!!!" Euforia ne cuprinde pe toti si parca instinctele ne indeamna sa cantam, sa strigam, sa ne eliberam de toata energia negativa acumulata la scoala, la serviciu etc.

La un moment dat, cat ai clipi, tot stadionul se ridica in picioare, se aud pentru putin timp incurajari de genul: "hai, hai..." siii... este goool Steaua. Imnul nostru inedit se aude in boxe este cantat de toata suflarea stelista prezenta la meci. Furtuna se dezlantuie in Ghencea! Bomba explodeaza, stadionul ia foc. Cunoscuti sau nu ne imbratisam si radiem de fericire.

O atmosfera care genereaza o SATISFACTIE mai pretioasa decat multe altele.

Dupa ce este salutat marcatorul golului de catre suporteri atat de puternic incat sa se auda pana in "Groapa" si pana in Giulesti, meciul se reia. Steaua continua sa atace si ajunge de cateva ori in

situatia de a marca, dar rateaza in-extremis. Strigate de lupta se aud in tribune.

Vine insa un minut blestemat in care adversarii nostri scapa spre poarta intr-un contraatac fulger. Steaua incaseaza un gol nemeritat si scorul este egal. Suporterii simt ca echipa are nevoie

de incurajari. Jucatorii par mai putin lucizi decat la inceput si jocul nu mai functioneaza asa cum ar trebui. Spre finalul meciului catastrofa se petrece... Primim si al doilea gol si ne

indreptam spre o infrangere. Unii suporteri isi pierd speranta, amutesc...

Aici insa se disting foarte usor suporterii care iubesc Steaua din suflet. Ei continua sa scandeze numele echipei, sa spere si sa ajute pe cat pot. Din nefericire in aceasta zi nu au putut schimba multe . Am suferit o infrangere insa Steaua este calificata mai departe in Cupa Campionilor Europeni.

Stelistii sunt chemati sa salute galeria care i-a sustinut SI LA BINE SI LA RAU.

Aceasta este Steaua noastra. Impreuna SI LA BINE SI LA RAU. Pana la moarte si dincolo de ea!

FanSteaua4Life04.03.2006 14:44

Toata lumea stie ca Marius [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color] a fost, este si va fi simbolul Stelei...Am auzit si eu, ca multi dintre voi, pentru prima data ca "Fiara" de mic copil tinea cu rivali nostri de o viata, poate unii dintre noi sunt umpic dezamagiti.Asta am simtit si eu cand am auzit aceste lucrui, insa am voie sa ma simt dezamagit de aceste om care a dat tot ce avea mai bun pentru un club pentru care la inceput a jucat din profesionalism iar apoi, putin cate putin a inceput sa il iubeasca???Oare am eu voie sa ma simt tradat de el???Din numeroasele meciuri jucate in culorile ros-albastre se poate gasi vreun meci in care nu a incercat sa dea totul pe teren???Nu cred ca exista vreunul, poate si din aceasta cauza a devenit cel mai iubit dintre stelisti, cel mai respectat, cel mai aclamat...

Imi aduc aminte de primul meu derby Steaua-Dinamo vazut in Ghencea, cand am intrat pe stadion impreuna cu tatal meu am inceput sa plang de fericire, derbyurile pe care pana atunci le urmaream la televizor se desfasura in fata ochilor mei, puteam simti atmosfera incendiara, acel spirit care domneste in Ghencea...Au trecut ani, am vazut zeci de meciuri pe Ghencea, am dormit de zeci de ori prin gara de Nord, am asistat lavictorii, egaluri sau infrangeri, am cantat, am strigat, am simtit si am trait fiecare moment pe care l-am petrecut pe stadioanele unde juca Steaua...

Poate nu sunt printre cei norocosi, cei care s-au nascut in Bucuresti, de multe ori sunt luat peste picor de cei din galeria Farului care in majoritate imi sunt prieteni si vecini de cartier, "-Ce faci, iti tradezi orasul? Te duci la meciuri la Steaua in loc sa iti susti echipa propriului oras?Cand vine Steaua in Constanta te duci in galerie la stelisti in loc sa stai in galeria Farului?"...Se numesc ultrasi si merg la meciuri doar pentru ca este gratis, insa ei nu stiu ce inseamna sa mergi sute de kilometri din banii propri pentru a vedea un meci al echipei iubite, nu stiu ce inseamna sa cumperi un bilet care normal costa 50 000 lei la pretul de 5 - 600 000 lei doar pentru a fi alaturi de baieti, nu stiu cum e sa stai toata noapte prin gara din simplu motiv ca nu ai cu ce sa te intorci acasa, dar cel mai important e ca aceste lucruri pentru mine nu conteaza, bani oricum se duc, timpul la fel, insa ceea ce iti da satisfactie este timpul petrecut in incercarea de a crea echipèi Steaua atmosfera pe care o merita...

Cand sunt pe stadion ma gandesc la [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color], la Domnul Ienei, la Balint, Bumbescu, Hagi, Iovan, Belodedici, Dukadam, Radoi, Ogararu, Paraschiv, Zenga, Protasov si multi altii, oameni care au scris sau nu istorie, care au facut sau nu cariera, sau care pur si simplu au jucat, au antrenat sau au condus Steaua, si ma gandesc, oare merit sa ma numesc suporter al acestei echipe? Nu cer prea mult? Oare am oferti eu acestei echipe cat mi-au oferit ei?Oare am dreptul sa ma bucur impreuna cu ei? Da, am tot dreptul din lume sa

ma bucur impreuna cu ei, sa fiu alaturi de ei, sa simt ca ei, dar oare am eu dreptul sa le arat obrazul, sa ii huidui sau sa le cer demisia???Cu ce am ajutat eu echipa Steaua sa castige un meci???Poate prin prezenta mea la stadion, poate prin cantecele pe care le fredonez, dar oare eu am fost mereu la inaltime, oare nu a existat nici un meci in care am canta mai putin dintrun motiv sau altul, oare nu am lipsit la nici un meci??? Suntem oameni, toti avem momente mai bune sau mai rele, momente in care ne iese sau ne iese ceea ce ne propunem,iar daca noi suporterii gresim fata de echipa, daca noi avem scapari cum putem sa cerem echipei sa fie perfecta?

Ce ne ramane de facut? Sa iubim echipa iubita intotdeauna, indiferent de locul din clasament, de performante sau de contraperformante, de patron, conducere sau jucatori, sa creem atmosfera la fiecare meci, sa cerem pe buna dreptate rezultate si sa fim alaturi de echipa in momentele de grele...

Alex, Constanta

Cer scuze pentru greselile de ortografie...

kreepy06.03.2006 13:21

Am si eu un articol...e unul mai vechi, de anul trecut..dar am participat la un concurs cu el (pe GSP) si am castigat o minge cu autograful lui Para. Il postez si aici, pentru ca eu cred ca este inca de actualitate.

"

Cineva m-a intrebat: De ce tii cu Steaua? De ce te uiti la fotbalul romanesc, de ce investesti bani si mai ales nervi cand stii atat de bine cat de gaunos este fenomenul, cat de indoielnici sunt oamenii din el, cat de departe suntem de fotbalul adevarat. Asta se intampla dupa meciul Steaua - Valencia din aceasta iarna. Conversand pe acest subiect cu prietenul meu, am inceput sa ne certam chiar, pentru ca el nu intelegea de ce ma bucur eu atat de mult, de ce sunt atat de satisfacut, de ce sunt atat de fericit. Iar eu nu intelegeam de ce il intereseaza daca nu e microbist, pasionat sau macar observator. Voiam sa ma lase sa ma bucur. Ei bine, aveti si explicatia titlului acestui articol; asta inseamna Steaua pentru mine si, sunt convins, pentru multi alti suporteri. Oricat de nedemn de atentie ar fi fotbalul nostru, Steaua aduce totusi din cand in cand cata putina bucurie in sufletele noastre "neintelese" de microbisti si nu vreau sa fiu inteles gresit, m-as bucura poate cu aceiasi masura daca si alte echipe romanesti ar obtine performante masurabile cu cele ale Stelei, dar, din pacate cu totii stim istoria fotbalistica a ultimilor ani la nivel de club si iata, mai nou si la echipa nationala. Ei bine, aceasta bucurie si speranta unora viitoare ma face pe mine si pe altii ca mine sa suportam ineptiile si iesirile conducatorilor, marlaniile spuse si "executate" de unii care nu mai merita amintiti aici, mazilirea unor jucatori (si antrenori) in momente cat se poate de nepotrivite si toate celelate murdarii care se petrec la Steaua si in tot fotbalul romanesc. Asta am incercat sa explic persoanelor care ma intrebau de ce atata consum din partea mea cand vine vorba de Steaua. Ei bine, din speranta de a trai momente ca cele de la meciul cu Valencia sau chiar cu Villareal. Din bucuria de a vedea o echipa romaneasca luptand de la egal la egal cu echipa cea mai buna a Europei de anul trecut (chiar daca invidiosii spun ca ar fi fost o umbra a acelei ehipe) si , mai mult, invingand-o intr-un meci atat de frumos si plin de tensiune, de lupta; bucuria a fost enorma si s-a extins si spre sufletul meu de roman, nu numai de stelist. Si, nu in ultimul rand, din speranta de a mai simti bucuria de a canta alaturi de 28 000 de oameni o melodie care deja a intrat in constiinta oricarui Stelist.

"

helena_steaua07.03.2006 16:25

De indata ce am vazut anuntul pe site nu am stat pe ganduri si am inceput sa scriu despre echipa Steaua...Am avut marele ghinion sa ma nasc in Galati,distanta,timpul(scoala),banii,nepermitandu-mi sa vin la toate meciurile mai mult sau mai putin importante ale Stelei de pe teren propiu.Tanjesc din dintii dar ce pot sa fac?Doar decat, sa ma asez pe fotoliul meu din dormitor si sa ma uit la meciuri alaturi de tatal meu dinamovist...Nu e usor pentru mine, e foarte greu atunci cand sti ca Steaua a devenit o obsesie,o boala de care, daca te-ai molipsit nu poti sa mai scapi.Chiar daca vin foarte rar la stadion stiu si eu ce inseamna sa pleci noaptea de acasa fara permisiunea parintilor si sa iei primul tren spre Bucuresti iar cand pasesti pentru prima oara in Templul fotabalului romanesc -Ghencea sa-ti pui in gand doar un singur lucru:asta este lucrul care mi l-am dorit cel mai mult,nu un campionat castigat,nu o finala de cupa europeana, ci doar sa simt si eu ca sunt intradevar stelista.Multa lume nu stie ce inseamna sa fii pana la urma un ADEVARAT suporter.Nu credeti ca e timpul sa renuntem la optimismul exagerat(grupele CL,finala uefe)si sa fim REALISTI?Optimismul exagerat a lasat echipa Steaua acasa in drumul spre grupele ligii,si ne poate oprii si in drumul spre finala daca suporterii,presa,oficialii romani,vor inceta sa mai puna presiune asupra echipei.Nu subestimez valoarea echipei ci doar spun ca jucatorii Stelei nu sunt niste roboti programati sa castige orice meci.,,Romania TREZESTE-TE''era un hit romanesc de acum cativa ani.Steaua TREZESTE-TE este indemnul pe care ar trebui sa-l facem noi suporterii stelisti,sa impingem echipa de la spate,si cu voia lui Dumnezeu vom ajunge si in finala LIGII CAMPIONILOR daca ii sustinem pe baieti IN ORICE MECI,LA ORICE ORA,INDIFERENT DE SCOR,DE CLASAMENT,INDIFERENT DE NIMIC,daca va considerati cu adevarat suporter.Echipa mea la bine si la rau...hhmmm...De mult n-am mai vazut o echipa romanesca sa rezolve meciul in ultimele 20 de minute ale meciului asta in conditiile in care am fost condusi.In fapt asta era un atribut tot al Stelei.In meciul retur cu Herenven,n- am jucat senzational,ci pragmatic,fara,,infloraturi''.Herenven nu este o mare echipa,dar este una greu de depasit.Nu am evoluat spectaculos ci inteligent,la adapostul avantajului de doua goluri din tur.Nimeni nu s-a complicat cu 'floricele'sau driblinguri ci toata lumea si-a facut pur si simplu treaba atingandu-si scopul calificarea mai departe,sacrificand paradele inutile pe altarul disciplinei.Nici un fel de imaginatie,nici o urma de prospetime,ci doar o zbatere continua fara sanse de finalizare.Dar toate acestea ce mai conteaza?Pt asa zisii suporteri conteaza trecand la obisnuitele injuraturi,la critici,demisii,etc.Poate ca ei nu stiu ce inseamna sa te califici a doua oara consecutiv in optimile cupei UEFA,ci doar s-au gandit la ce ar fi facut cu banii dati pe bilet (de-as fi fost in locul vostru)Nu injuri echipa atunci cand stii ca este calificata fara probleme,injura daca ai tupeu la meciurile cand vezi ca jucatorii nu-si dau viata pe teren,sau cand nu fac totposibilul sa castige...Luati exemplu de la mine :meciul Otelul-steaua1-0 cand eram pe punctul de a rata campionatul din cauza acelui meci pe care jucatorii stelisti credeau ca-l aveau in mana fara sa sti ca inainte trebuie sa te bati pe teren ,sa mori daca se poate si apoi sa te gandesti la victorie.I am facut mercenari,le-am strigat afara din Ghencea,i-am facut de kkat ca asta meritau atunci...stiti cum e sa-ti injuri propia echipa cu lacrimi in ochi? ...probabil ca nu...In incheiere o intrebare la care am sa raspund tot cu o intrebare :De ce draq m-am nascut eu in galati?raspuns;daca m-as fi nascut in Bucuresti oare as mai fi fost o stelista?...poate nu poate da...multe intrebari fara raspuns . va multumesc pentru posibilitatea de a scrie acest articol primul pentru mine...astept in continuare alte teme ...mor de curiozitate sa vad despre ce va fi urmatorul meu articol...FOREVER Steaua!

Anonymous09.03.2006 16:00

Eu sunt din Targu-Mures si nu prea am vazut echipa Stelei pe viu decat cand venea la Bistrita, la Cluj sau in urma ca cativa ani a venit chiar la Targu-Mures. Visul meu cel mai mare a fost sa ajung si eu vreodata pe Ghencea. Astfel ca venind de la mare azi vara am ajuns si eu pe Ghencea. Era acel meci cu Shelbourn cand am castigat cu 4-1. Am ajuns pe stadion cu aproximativ 1 ora si jumatate inainte de inceperea meciului. Mi se parea fantastic. Desi nu am mai vazut niciodata terenul il stiam pe de rost si ma simteam ca acasa. Iar can am auzit ca incepe galeria sa cante "trup si suflet pentru culori" mi s-a facut pielea de gaina. Am trait atunci cea mai frumoasa sera din viata mea. Chiar daca pierdeam in acea seara eu eram fericit pentru ca am fost pe Ghencea. Cand Zenga a plecat toata lumea s-a gandit ca a lasta echipa pe primul loc si a eliminat Valencia si nu ca a pierdut la galati sau mai stiu eu unde. Cand Protasov a plecat toata lumea s-a gandit la lens, sampdoria sau berlin nu l-a supercupa sau la rosenborg. Sunt sigur ca si cand va pleca Olaroiu toata lumea se va gandi la performatele sale si nu la esecuri. Asa ca ar trebui sa il incurajem chiar daca ecgiap nu joaca nimic. si ca sa inchei voi scrie un cantec compus de mine si mas bucura foarte tare daca l-as auzi cantat pe stadion:

Am stat in ninsoare cu Villareal

Si in ploaie cu Valencia

Oriunde si oricand

Peeentru Steaua!

number 112.03.2006 17:21

Gigi, Oli si Meme declara la unison ca Steaua de azi seamana cu echipa galactica de la Sevilla '86, in ideea ca putem vorbi de o a doua generatie de aur a vitezistilor….Nimic mai fals! Si cel ce-mi da dreptate, indirect, prin declaratiile sale ponderate si diplomatice ( pentru a-l proteja pe Gigi) este chiar Marius [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color], legenda clubului din Ghencea. Ori cei trei au probleme cu memoria, ori talentul unui fost mare fotbalist este strins legat si de caracterul sau.

Dar hai sa facem un exercitiu de imaginatie si sa incercam sa-l plasam pe [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color], cel din '85-'86, in echipa de azi...Oricum, Marius vede ca daca ar juca astazi in echipa, n-ar avea parte de lansarile verticale cu traiectorii de arc de cerc ale lui Fane Petcu ( chiar Gigi, ai auzit de baiatul asta?). N-ar avea coechipieri cu o dexteritate fantastica de a se descotorosi de cite doi adversari printr-o fenta, gen Tudorel Stoica sau Majearu...L-ar putea avea linga el pe Victoras care este cel putin la fel de vulpoi ca si Piti, pe Radoi care poate chiar il depaseste ca spirit de sacrificiu pe Loti, iar in linia de fund pe Goian, care mai are totusi mult pina la finetea si precizia lui Belo in executii...Bine si in rest? Pai Carlos dribleaza mai bine decit Duckadam, Nesu si Ogararu sunt departe de fermitatea, plasamentul si constitutia atletica ale lui Iovan si Barbulescu, Ghionea mai are pina sa ajunga la tenacitatea si hotarirea lui Bumbescu. La mijloc Banel este un soi de Balint gripat, mai bine zis "vesnic precipitat", un fel de motereta fara directie, care ara terenul si vrea sa suteze, vrea sa dribleze, vrea sa centreze ( vai, la capitolul centrari hazlii doar Nesu il mai intrece), dar aceste lucruri... nu-i ies. Bostina si Dica trebuie sa confirme prin constanta si profunzime pentru a calca pe urmele lui Miti ( Majearu) si Tudorel Stoica.... Iar Para este fratiorul lui Balan, semanind, culmea, chiar si la gabarit: Juma' de buletin....Numai ca Balan nu a fost chiar fruntea echipei...

Ei si acum sa vorbim si de echipa...Vitezistii erau renumiti pentru ca, pe linga faptul ca pasau extrem de usor si de eficient, din citeva miscari ajungeau in fata portii adverse, in situatii bune de a marca si, foarte important, isi impuneau totdeauna tactica proprie. Si ginditi-va ca nu are sens sa mai pomenim de prezenta si aportul lui Hagi, din momentul in care regele a ajuns in Ghencea....

Ce vedem noi la Steaua de azi? Cu Betis si Heerenveen, la Bucuresti, am asistat la o echipa de potentiale valori ale Bucuretsiului latin...jucind englezeste, dar in sensul acela urit si slab. Cu centrari aiurea, la intimplare, ce se repetau la infinit. Cu lansari din propria-i treime, pina in careul advers. Fara pic de constructie. Am vazut o echipa care a uitat sa paseze pe jos, din prima, sa combine si sa incerce sa scoata adversarii din joc si din sarite, prin imaginatie...

In meciul cu Betis, [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color] ar fi fost la fel de anonim ca si Dica, ca si Iacob... pentru ca s-ar fi intilnit cu mingea doar de citeva ori....

Poate ca ar trebui ca Oli sa vizioneze impreuna cu Meme, Gigi si intregul lot, citeva dintre meciurile "Stelei Galactica '86" si poate ca vor intelege, si unii si altii, de ce e retinut in declaratii [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color], de ce pina si dinamovistii cei mai inversunati lasa ciocul mic atunci cind isi amintesc imaginea lui Iovan cu Cupa Campionilor deasupra capului, de ce plingea Borcea in '86 sau, foarte important, de ce sunt loviti de amaraciune suporterii stelisti care-au apucat sa vada echipa de aur la lucru: pentru ca toti stiu ca mai e mult pina ...acolo!

Voly12.03.2006 23:06

Anul 2006 ,Romania. Banul conduce tot, si tot este condus de ban. Rautate la tot pasul ,hotii,incertiudini, munca da sclavi, mizerie ,minciuni si tot ce e mai rau pe lume parca s-a adunat aici, in coltul asta al lumii plin de bogatii naturale si totusi sarac lipit pamantului.

Si totusi exista ceva care ne face sa uitam de toate astea,sa ne bucuram si noi din cand in cand, sa fim si noi fericiti macar de cateva ori pe an. ECHIPA FAVORITA. Fie ca e de fotbal, fie ca e de handbal, hochei, baschet ,fie ca e un intreg club, este singurul lucru la care ti neconditionat, fara avantaje financiare ,si fara sa sti de ce. Pentru ca multi dintre noi care simtim ce simte un fan adevarat, habar n-avem de ce ne ducem la meciuri, de ce ne batem pentru echipa favorita, de ce dam atitia bani pe bilete sau abonamente. Sa imi spuna si mie cineva concret de ce este fan al unei echipe. Toti cred ca or sa raspunda sec : "asa m-am nascut".

Echipa favorita trebuie sustinuta si la bine si la rau. Acesta este punctul care trebuie atins de orice fan adevarat .Dar toti stim ,toti am invatat ca in viata nimic nu este perfect si ca nu putem decat sa incercam sa atingem perfectiunea. La fel si fanii, nu vor fi toti perfecti si se vor comporta diferit cand echipa este "la rau" , dar toti se vor comporta la fel "la bine". Si asta inseamna ca un fan trebuie pana la urma sa dovedeasca ce simte el pentru echipa favorita, mai intai "la rau" si apoi "la bine". Unii tac in tribune, altii pleaca de la meci, altii nici nu vor sa vina, inconstientii striga "rusine sa va fie!", dar acestia nu vor fi suparati pe spiritul si numele echipei ci pe cei care nu au reprezentat cum trebuie acestea din urma. Dar cei care sunt "trup si suflet" sunt cei care canta si incurajeaza in continuare indiferent de situatia din teren. Acestia sunt cei care tind spre perfectiune.

Dar toate astea nu inseamna ca daca nu esti in ultima categorie nu esti suporter . Vei fi chiar daca nu poti sa mai strigi pentru echipa ta de suparare, chiar daca stai la televizor sau iti spun altii ca nu esti suporter. Conteza ce simti si ce gandesti si testul final este acela cand un anonim de pe strada te intreaba "Cu cine tii?" , iar tu mandru ii vei spune numele echipei favorite, echipa la care gazonul e mai verde decat la altii, jucatorii sunt cei mai buni, stadionul e cel mai modern si in care aerul are miros de vctotire!!!

Veveritza14.03.2006 17:49

Am vazut anuntul referitor la acel concurs legat de subiectul "Echipa mea,la bine si la rau"si am decis sa scriu si eu :P.De mica nu mi s-a insuflat dragostea catre o anumita echipa de fotbal.Insa in timp,si cel mai mult in ultima perioada de timp am descoperit ca sunt atrasa de fotbal,si nu doar pentru "a-mi clati ochii"cum sustin diverse persoane din anturajul meu.Am mers pe stadion,recunosc pentru prima data la returul de la Bucuresti, "Steaua-Herrenven" si mi-a fost greu la inceput sa ma integrez in aceea atmosfera,am stat la peluza unde este galeria prezenta mereu sustinandu'si echipa favorita.Pe durata meciului am reusit sa ma integrez si sa devin un nou membru al galeriei.Am fost prezenta si la celalalte meciuri,atmosfera din galerie fiind incurajatoare.Este adevarat ca in momentul in care echipa ta favorita te dezamageste,pe moment galeria este tentata sa huiduie,sa injure,ceea ce nu realizeaza ei (cvei din galerie)este ca demoralizeaza jucatorii Stelei,chiar daca acest lucru nu se vede.Echipa e echipa ,atunci cand este incurajata se simte bine si de cele mai multe ori (cu foarte putine exceptii )se observa in jocul lor,dar cand este huiduita,spiritul jucatorilor este minimalizat.Cu echipa ta favaorita,tii si atunci cand pierde,ii esti alaturi,o incurajezi,sa o faci sa lupte in continuare,sa stie ca are pentru cine si pentru ce sa lupte,iar atunci cand succesul este de partea echipei sa te bucuri alaturi de ea,incurajand-o deasemenea ca norocul ei sa nu inceteze odata cu victoria asupra unui meci.Nu trebuie sa ne descurajam echipa indiferent daca victoria este sau nu de partea ei,trebuie sa o sustinem la bine si la rau,caci pentru asta purtam denumirea de suporteri ai echipei Steaua..... :P pentru asta stam la cozi infernale doar pentru un bilet,pentru a vedea echipa favorita cum joaca,si sa o sustinem sa fim alaturi de ea,are nevoie de noi,daca noi o sprijinim in tot ceea ce intreprinde antrenorul nu mai reprezinta factorul principal dupa care sa se ghideze,ci vor lupta pentru cei ce ii iubesc,si ii sprijina.V-ati gandit vreodata ca poate doar pentru simplul fapt ca echipa a fost huiduita un anumit numar de meciuri,aceasta in subcosntentul ei a observat ca isi dezamageste suporterii si inceteaza sa mai lupte?Deci incercati sa va sustineti echipa la bine si la rau .....si efectele nu vor intarzia sa apara !!! ........sper ca am atins in mare parte subiectul ;)

karas_ultras14.03.2006 23:48

De mic copil am avut in camera mea cel putin o poza a Stelei, daca nu un poster. De la mici decupaje din Sportul, fotografii alb-negru, cu imagini neclare, ca niste stereograme in fata carora stai minute in sir sa le descifrezi continutul, la coperti de reviste ceva mai evoluate din care zambeau stramb eroii momentului... Ce diferenta! De la shooting-urile digitale de azi in care si Banel pare "macho", la fotografiile sepia cu niste baieti usor jenati de postura de vedeta.

Toate aceste imagini au ceva in comun: pe fiecare dintre ele apare emblema clubului. Intr-un colt de pagina oficiala, pe shortul murdar al vreunui jucator, in pieptul mandru al altuia, pe sapca lui Walter, in conferinte de presa sau mazgalita pe fata unui pusti, tatuata, crosetata, desenata, zugravita sau imprimata, emblema clubului, devenita marca in capitalism, a fost cea pentru care am cantat, am fluierat, am plans, ne-am bucurat, am contestat, am adulat si ne-am unit. Diferentele de design de la generatia Iordanescu si Sames la cea a lui Radoi si Rica, n-au facut decat sa pastreze vie imaginea Stelei.

Tot timpul am privit emblema clubului functie de franturi de imagine si am considerat-o stralucitoare alaturata generatiei Sevilla, tupeista pe pieptul lui Marius, sclipitor de inteligenta avandu-l in fundal pe Loti, razboinica langa Radoi, cu serpuiri elegante precum driblingul lui Marcel Raducanu, agresiva ca tackling-urile lui Bumbescu, fericita cu peluza in fundal, posaca langa imaginea lui Pitzi, cu cele doua stelute deasupra, semn de suprematie interna, cu colturile boante cand imi amintesc de Pompi Stoica, Csik, Panait sau altii care mai mult nu puteau...

Alaturarea pozitiva a lui Mirel de ceilalti membri ai generatiei de aur ai Stelei a venit firesc. Pare singurul capabil sa joace in acelasi film cu ilustrii sai inaintasi.

Dar mai presus de toate poate el sa fie liantul intre performantele de atunci si cele de acum? Vom afla joi...

Si daca nu va fi sa fie acum , ne ramane emblema, speranta si mangaierea...

hurricane_msg15.03.2006 23:53

Istoria celei mai galonate echipe de club a inceput cu mult timp in urma. Numele ei insa nu a fost intotdeauna Steaua Bucuresti. De-a lungul timpului a avut mai multe titulaturi, una dintre ele fiind CCA. Intotdeauna Steaua a reprezentat Armata, adica Romania, deoarece cu totii, atunci cand auzim numele unei tari, in primul rand ne gandim la Armata acesteia.

Cea mai mare performanta din istoria clubului a fost realizata in 1986, cand Steaua a castigat Cupa Campionilor, in finala cu Barcelona.

In acei ani Steaua era condusa din umbra de Valentin Ceausescu, care are un merit mare in formarea acelei super-echipe(a fost mult peste asa-numita "generatie de aur", fapt dovedit de performantele celor doua). Insa sa ne gandim cum se faceau "transferurile" atunci...si cum erau pastrati jucatorii la club. Acest lucru il face pe Gigi Becali probabil cel mai important conducator din istoria celei mai mari echipe de club din Romania.

Daca ne gandim la ceea ce era Steaua condusa de Paunescu(dealtfel un om bine intentionat) si la ceea ce este Steaua astazi vom vedea diferenta, diferenta facuta de banii lui Gigi Becali.

Oare ce o fi avand de gand acest om foarte iubit de multa lume. Chiar asa cum este considerat(un om incult, violent, nediplomat), probabil pe drept, eu zic ca fara el Steaua nu ar mai fi fost campioana Diviziei A mult timp, ca sa nu mai vorbim de performantele din Europa.

Fara a vrea sa-l laud, trebuie sa spun ca Gigi Becali este cel care a facut mai multe case pentru sinistrati decat statul roman. Oare are intentii bune? Eu zic ca da. Oare vrea sa fie un dictator? Eu zic ca nu. Si mai zic ca daca va avea alaturi de el niste oameni politici buni, onesti si care urmaresc si altceva in afara de interesul propriu, tara aceasta ar putea ajunge in situatia in care ar fi condusa de Becali(nu neaparat in calitate de presedinte!!!). Merita sa incercam, sa-i dam o sansa? Eu zic ca DA.

Si mai trebuie sa zic ceva: am intalnit dinamovisti care sunt hotarati ca, daca maine ar fi alegeri, sa-l voteze pe Becali sau partidul acestuia. Oare ce inseamna lucrul acesta...?

ramon_NMA16.03.2006 15:24

va dau idee de articol...Becali a copiat..parerea mea...modelul berlusconi...faci bani..iti iei echipa de fotbal..tare dak se poate(a reusit) iti faci televiziune(nu prea a reusit cu Gigi TV:P da are combinatii la otv park sau ceva de genu)...intri in viata politica...a resut cu png`u ....nu si facut el intrarea prea bine...dar acum am auzit ca ar dori sasi faca un partid cu traian basescu....partid de dreapta....daca ar reusi acest lucru...probabil ca basescu ar fi reales presedinte din nou...si Becali prin ministru sau oricum o pozitie influenta..deci parerea mea este ca daca a copiat modelulu berlusconi...a avut acest plan de mult..de cand a luat Steaua de la Paunescu...ar fi interesant sa faceti un articol pe tema asta...pentru ca eu cred ca asta este planul lui...nush acu care este parerea voastra :)

me_as_ch3st3r17.03.2006 02:55

CA stelist.... delcar inca de la inceput ca am plans si ras alaturi de echipa m-am bucurat pt fiecare sansa .... fiecare pasa .... pentru fiecaresut spre poarta care a fost expediat de orice jucato rnu conteaza natinoalitatea lui,etnia,sa culoarea pieli cum sa intamplat la multe alte echipe in tara si nu numai .

Desi uni declarau la inceputul mandatului lui Olaroiu ca nu are ce cauta la Steaua ...el a realizat ca a facut unele greseli si pe care a incercat sa le remedieze.

Intotdeauna cand va veni un antrnor la Steaua eu nu cred ca el ar trebui huiduit sau scandalizat inca de la primu insuces.Ci ar trebui sa i se mai acorde o a 2 sansa.Exemplu poate fi si Walter Zenga care la venirea sa la Steaua nu a fost primit cu aceasi caldura cu care ar fi fost primit [color:red]LA[/color][color:blue]CA[/color][color:red]TUS[/color].SI desi in ciuda faptului ca l-au "renegat" la inceput la finalul campionatului il adulaucea ce dovedeste ca nu intotdeauna avem dreptate.

ORICUM EU ZIC CA ORICE SUPORTER AL ECHIPEI Steaua A PLANS ALATURI DE ECHIPA CAND A FOST CAZUL SI SA BUCURAT ALATURI DE EA.

ASA CA HAI BAIETI si TINETIO TOT ASA FELICITARI SI SA NE TOT ADUCETI BUCURII VA IUBIM:*

ALATURI DE ECHIPA NOI CU TOTI AM FOST

AM PLANS SI SUFERIT,

CU LACRIMI SI SUDOARE

ALATURI DE EA AM FOST

TOTDEAUNA VEI RAMANE

IN A NOASTRE INIMI PURE

SANGE ROS ALBASTRU CURGE

TOTDEAUNA NOI IUBIM

SI VIATA NE-O DARUIM

PENTRU CEEA CE IUBIM

al3xx17.03.2006 08:22

comentariul meu nu se refera la echipa Stelei pentru ca nu sunt nici antrenor nici conducator al vreunui club ci un simplu suporter,un suporter care plange meci de meci pentru echipa sa de suflet;si asta in mijlocul celei mai mari si mai minunate galerii din Romania si Europa de est;

o galerie care meci de meci isi da si viata pentru echipa si care de multe ori este al 12-lea jucator in echipa ros-albastra,si desi Steaua are si va avea o echipa minunata fara galerie nu ar reusi performantele istorice;

asa ca pe langa echipa sa aplaudam si galeria Stelei care isi merita laudele;

Anonymous17.03.2006 08:28

forza Steaua . bravo pentru rezultetele voastre

«12»