In lumina celor spuse de tine, eu am urmatoarele nelamuriri:
- cata vreme situl nu a avut o anume directie impusa de la "centru", dar cata vreme au existat mai multi redactori care sa munceasca, articolele anti-guie au fost predominante. De ce sa ne irosim fortele sa cream un nou sistem cand ne putem rezuma/va puteti rezuma doar la a aduce oameni care sa scrie?
- dupa umilea mea parere, voi ati inceput aceasta discutie de la concluzie: "vrem radicalizare". Chestia asta - o idee abstracta - este o consecinta a anumitor politici editoriale si de moderare, chestiuni cat se poate de practice. Aici este cheia atator neintelegeri. E ca in discutiile cu politicienii: o sa adoptam masuri de dreapta/stanga, asa ca votati-ne. Doar cu atata lucru, niciun partid nu va castiga vreodata alegerile.
Prin urmare, acesta este motivul pentru care nu cred ca se va dezbate nimic in urmatoarele 2-3 luni, daca nu veniti cu chestiuni cat se poate de palpabile.
- s-a demonstrat ca Steaua a invins-o pe AEK Larnaca pentru ca Ilie Stan nu a ascultat de iLojica. Dupa parerea voastra, sa se scoata sau nu in evidenta acest lucru?
Nu se poate ca redactia sa scrie numai despre faptul ca Jiji este cancer si moderatorii sa permita adevaratilor sa comenteze. Nu vor mai fi permise: comentariile in care protestatarii sunt jigniti (de la "stati acasa, noi suntem adevaratii" la injurii, nu conteaza), articolele vor fi comentate decent, fara jigniri. Nu vom mai permite tuturor agramatilor care intra din an in paste la victorii sa vina, sa provoace si apoi sa dispara pana la urmatoarea victorie. Respectivii vor fi banati 7 zile din prima, fara avertizare. Pentru ca nu poti sustine ca cel mai important este sa-l dam jos pe guie dar, in acelasi timp, sa permitem tuturor adevaratilor sa provoace lumea pe aici. Stiu ca asta inseamna restrictia libertatii de exprimare pentru unii, dar nu ii poti multumi pe toti. Si, momentan, Steaua ar trebui sa fie interesul nostru, nu libertatea de exprimare a unora pe care eu, personal, nu-i consider stelisti.
Prin 2004/2005, se dadeau banuri pentru greseli flagrante de limba romana, iar asta a fost unul dintre motivele pentru care am si ramas pe acest site/forum.
Sunt PENTRU a se da ban (1-3 zile) pentru provocari. Dar aici as dori sa fie inclusi si posturile prin care "radicalii" care se rafuiesc aiurea cu persoane precum Le Reseau Pansant.
- "stati acasa, noi suntem adevaratii" as incadra-o la provocare. Dar, nu mi se va parea in regula sa se dea ban pentru "imi pare rau ca va pierdeti vremea comentand aici in loc sa incurajati echipa". In schimb, mi se va parea normal sa se dea ban pentru "care e oaia care a debitat asa ceva?".
Sunt total impotriva stergerii nuantelor din chestiunea "Steaua inseamna Becali" si a privitului exclusiv in culori alb/negru. Daca vreti sa faceti acest lucru, count me off. Nu sunt atat de orgolios incat sa ma consider detinatorul adevarului absolut si nici nu vreau sa fac parte dintr-un cerc de oameni (virtual ori nu) atat de adevarati.
Expresia "libertate de exprimare" nu inseamna nimic pentru mine. Cand vine vorba de asa ceva, ai si drepturi, dar si obligatii. Atunci cand incalci vreuna din astea doua "prostii", nu esti cu nimic mai bun decat guie.
Si sa rezum si pozitia mea: sunt dispus sa continuu sa contribui, atat cat ma duce capu', la orice fel de lupta anti-cioban. Injuraturile au avut drept scop atragerea atentiei presei ca exista cineva care i se opune. Am realizat chestia asta. ORICE actiune care ne va asemana cu el ne va aduce cu un pas mai aproape de esec.
Steaua e o stare de spirit diametral opusa guismului. Sunt dispus sa aratam acest lucru, nu altceva. Iar guie este: grobian, lipsit de respect la adresa rivalilor/dusmanilor, lipsit de fair-play (adica nu recunoaste atunci cand greseste). Sunt de acord sa raspundem la intrebarea "cum facem asta?". Nu vreau sa raspund la "intrebarea" muje guie!.
Daca discutia dintre mine si Mo se va opri aici, ori se va rezuma la un dialog exclusiv intre mine si Mo/Alex, va urez de pe acum "Multa bafta in tot ce va propuneti!". Indiferent care tabara "castiga".