FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Culoar spre cap de serie in preliminariile Ligii

«12»
armanovici13.02.2006 21:12

Steaua e tot mai aproape de Liga Campionilor!

Ionuț Iordache

Datoritã rezultatelor foarte bune obținute în ultimii doi ani în cupele europene, Steaua are o mare șansã ca în august sã fie desemnatã cap de serie în al treilea tur preliminar al Ligii Campionilor, în cazul în care terminã pe primul loc în Divizia A. În clasamentul coeficienților UEFA pe ultimii cinci ani, pe baza cãruia se stabilesc capii de serie, Steaua are în fața sa 35 de echipe din Europa. Pentru a putea beneficia de statutul de cap de serie, roș-albaștrii ar trebuie sã mai urce cel puțin 4 locuri.

Acest lucru s-ar putea realiza dacã Steaua va continua parcursul bun din Cupa UEFA sau dacã dintre cele 35 echipe mai bine poziționate vor fi cel puțin patru care nu vor reuși sã se claseze în campionatele interne pe poziții care sã le asigure intrarea în preliminariile Ligii Campionilor. În cazul Rapidului, probabilitatea de a fi cap de serie este mult mai micã, giuleștenii avînd de depãșit 14 echipe mai bine poziționate.

33,181 este coeficientul UEFA al Stelei în ultimii cinci ani pe baza cãruia se stabilesc capii de serie în viitoarea ediție a Ligii Campionilor. Rapidul are un coeficient de 19,181, iar Dinamo 20,181

SUPERLATIVE

Cel mai bun sezon din ultimii 16 ani!

10,166 este coeficientul UEFA al României în acest sezon, țara noastrã fiind pe locul 3 în Europa, dupã Anglia (10,857) și Italia (10,785), dar înaintea Spaniei (9,642) sau Germaniei (7,812). Acest coeficient este cel mai bun din istoria fotbalului românesc

15 este locul ocupat în acest sezon de Steaua în Europa, avînd un coeficient UEFA de 13,355. Roș-albaștrii se gãsesc înaintea multor echipe cu nume din Europa: PSV Eindhoven (13,227), Manchester (11,582) sau AS Roma (11,559). Rapidul este pe 20 cu un coeficient de 12,355

90% sînt șansele ca România sã poatã înscrie în sezonul 2007-2008 douã echipe în preliminariile Ligii Campionilor. În acest moment, ocupãm locul 15, ultimul care asigurã acest lucru, și pentru a ne menține pe aceastã poziție trebuie sã obținem rezultate la fel de bune ca echipele din Elveția, țarã care se gãsește pe locul 16

9 meciuri consecutive fãrã înfrîngere a reușit Rapidul în aceastã ediție de Cupa UEFA, un record pentru fotbalul românesc. Steaua are o serie de 6 meciuri în care nu a pierdut, dar poate sã-și îmbunãtãțeascã aceastã performanțã în dubla cu Heerenveen

0 este numãrul golurilor primite de Steaua în faza grupelor Cupei UEFA. Din cele 40 de echipe care au participat în aceastã fazã a competiției, doar Middlesbrough și Hertha se mai pot lãuda cu aceastã performanțã

SURSA GSP

untitled1-137920084f6efbf0c1bd7_600_453_

GRAFICUL SPUNE TOTUL!

Virgil14.02.2006 12:53

Super ! Cap de serie inseamna sa joci cu echipe inferioare valoric tie.Inseamna sperante mai mari sa intri in grupele CL si in cele din urma de ce nu,sperante incununate cu o reusita.

Mai ramane sa castigam campionatul.

sorin_77714.02.2006 17:49

Mai greu e sa castigam campionatul decat sa adunam un puct macar din intalnirea cu herenveen (asta in cele mai negre vise)

Virgil14.02.2006 18:40

Nu as spune neaparat mai greu,ci mai... indelungat.

Dinamo are o aparare penala,care a primit 4 goluri recent de la CSKA Sofia.In mod firesc primenirile de efectiv scad omogenitatea.Nu mai spun ca Esteban Vigo,mi se pare un antrenor modest.

Poli,a facut si ea modificari in lot,iar valoarea ca antrenor a lui Hagi nu este o certitudine.

Rapid poate fi un contracandidat periculos prin prisma faptului ca a mentinut echipa de baza.Numai eventualii nostri nedoriti pasi gresiti ar putea-o apropia la mai putin de actuala diferenta de 6 puncte.

CFR-ul e la numai 5 puncte in spatele nostru,dar ceva imi spune ca le va fi imposibil sa termine campionatul pe podium.Mai degraba in 4 labe asa cum au facut-o si anul trecut.

Nationalul are cu 4 puncte mai putin decat noi,dar ei nu au avut niciodata forta de a castiga campionatul.Nu au nici-o sansa in fata noastra.

Concluzia : campioni am fost,campioni vom fi/in anul 6,dupa 2000.

dbd14.02.2006 20:22

nu sunt rele concluziile...avem sanse dar totusi sa nu depasim limita optimismului si a sperantei ! :lol: :o

radoi8614.02.2006 20:22

Sa ai gura aurita!!!

devotee15.02.2006 12:17

Daca batem javrele in groapa cea infecta, cred ca sansele la titlu sunt mari. Daca le-o dam la scor, ii ametim cateva etape. Plus ca le face si giovanni zilele amare... :twisted: Asa cred ca ne poate veni si noua mintea la cap asa incat sa nu mai facem pasi gresiti. Inclusiv cu Rapid...

Cat despre cupele europene, eu cred ca indiferent cu cine picam, trebuie sa ne concentram. Nu e suficienta ardoarea si dorinta de victorie (vezi meciul cu Rosenborg)... Trebuie o sclipire de profesionalism si un dram de noroc. Asa putem bate cam pe oricine (in limite rezonabile, evident).

Virgil16.02.2006 15:25

Cred ca am prins un culoar bun spre finala.Primii 12,5% i-am parcurs.Dupa returul cu olandezii,dupa care vom fi parcurs 25%,nu ma indoiesc ca dupa dubla cu Betis vom fi la mijlocul drumului.Acolo de unde Europa ne va vedea si ne va auzi mai clar.

SSK17.02.2006 00:33

Da - si eu ma tot gandesc ca cheia campionatului va sta in meciul din groapa. Sincer insa, nici nu stiu de exemplu de ce ma tem mai mult de Dinamo decat de Rapid de exemplu. Poate din cauza "mijloacelor specifice".

Oricum, cainii au retur greu - deplasari absolut infernale - Cluj, Timisoara, Constanta, giulesti. Am incredere ca vor calca stramb des.

Daca luam titlul - nu vindem nimic + un fundas stanga, un mijlocas dreapta si un atacant si suntem in Liga !

Virgil17.02.2006 09:37

Avem doi fundasi stanga buni.Nesu si P.Marin,care in plus cunosc si se incadreaza perfect in jocul echipei.Nu cre ca e cazul.

Criss17.02.2006 10:21

Sa privim si partea plina a paharului la faptul ca jucam in UEFA. Daca jucam in CL nu adunam cu siguranta atatea victorii, si coeficientul era mai mic. Poate eram chiar eliminati...

Criss17.02.2006 11:14

"Steaua e o echipă echilibrată, fără zone vulnerabile. Un monolit, o formaţie de luptă instruită la cataramă. Compartimentele se încheagă, se suplinesc, se contopesc, se transformă într-o şenilă ce calcă totul în cale."(Ion Cunpen)

Virgil17.02.2006 11:20

Sa nu uitam ca Steaua de astazi reprezinta rezultatul muncii a 4 antrenori.Piturca,Zenga,Protasov si foarte putin deocamdata Olaroiu.

Nu mai putin adevarat e ca aceasta formatie inseamna si rabdarea lui Becali de a mentine nucleul jucatorilor valorosi.Cu vreo doua-trei exceptii.

ultras200617.02.2006 11:29

aaaa

Virgil17.02.2006 11:31

S-o fi gandit la primele patru dupa primele doua.

ultras200617.02.2006 11:36

aaaa

ultras200617.02.2006 11:39

aaaa

armanovici17.02.2006 21:08

Nu as fi zis ca regula era corecta dar ca sa te califici in UCL trebuie sa ocupi un loc care sa iti permita asta,in campionatul intern...Ceea ce Liverpool nu a facut.

Trebuia sa se gandeasca la asta inainte de situatia asta..

By the way...Stii ca Grecia daca nu se califica la Europene nu isi poate apara trofeul??

daca ai fost bun cu un sezon in urma nu inseamna automat ca esti bun si anul in curs.

Da...ai ghicit, nu simpatizez cu Liverpool,din contra ii urasc.Au aceleasi culori ca si dusmanul de moarte,Dinamo,ar fi un motiv-lista poate continua la nesfarsit!

ultras200618.02.2006 10:12

aaaa

armanovici18.02.2006 11:33
Grecia nu e vreo echipa puternica de top si a castigat titlul in 2004 din noroc si din antijocul care l-au facut, si daca nu se califica din preliminarii nu cred ca va ajunge la campionatul european din 2008, dar cred ca vor trage tare sa se califice si sa-si apere titlul!

Senzationala gandire!

UEFA nu a facut nici o lege inainte de cazul Liverpool ci DUPA CAZUL Liverpool.S-a discutat atunci foarte mult pe tema asta si cu noroc au fost primiti in acea editie.

Ce zici tu despre Grecia se potriveste ca nuca in perete..cum adica?.Daca esti campioana europeana si ai un joc frumos iti este permis sa iti aperi trofeul iar daca nu joci frumos pleci acasa?

Iti dai seama ce criteriu aberant?

Nu dezinforma lumea.

In fine nu vreau sa deviem on-topic,hai sa discutam despre cum am putea ajunge direct,cap de serie vom fi 99% in ipoteza ca vom castiga campionatul!

ultras200618.02.2006 20:49

aaaa

«12»