FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Culoar spre cap de serie in preliminariile Ligii

«12»
Stryker15.01.2006 19:39

Conform onlinesport:

Steaua are sanse mari (99%), daca va castiga titlul in acest an, sa fie cap de serie in turul al treilea preliminar al Ligii Campionilor, sezonul 2006/2007. Iata calculele si rationamentul logic.

Steaua, echipa romaneasca aflata pe cel mai bun loc in clasamentul coeficientilor UEFA, poate fi cap de serie in turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2006/2007.

Conditiile?

1. Sa castige aceasta editie de campionat.

2. Sa obtina cel putin un punct din dubla mansa cu Heerenveen.

Concret este vorba de o demonstratie simpla , care are la baza urmatorul clasament:

Punctul de plecare :

Steaua este pe locul 65 in Europa in acest moment in acest clasament.

Punctul de sosire:

Teoretic este este pe locul 36 .

Cum am ajuns la aceasta concluzie :

Tarile mari din lumea fotbalului european (Spania, Italia, Anglia, Franta, Olanda si Germania ) au cate 6,7,8 echipe plasate mai bine ca Steaua. Insa stim ca o tara poate inscrie maxim 4 echipe, 3 etc, in functie de coeficientul UEFA.

Deci vom lua in considerare doar numarul maxim de echipe care pot intra in Liga.

1. Spania - are 11 echipe mai bine plasate cu Steaua , insa poate inscrie numai 4 . Rezulta ca Steaua urca 7 pozitii (11-4) ... de pe 65 pe 58.

2. Italia - are 6 echipe peste Steaua , inscrie 4 ==> Steaua urca de pe 58 pe 56

3. Anglia - 7 echipe mai bune ca Steaua , inscrie maxim 4 ==> Steaua urca de pe 56 pe 53 .

4. Franta - 9 echipe peste Steaua , inscrie maxim 3 ==> Steaua urca 6 pozitii ... de pe 53 pe 47

5. Germania - 7 echipe , inscrie maxim 3 ==> Steaua urca de pe 47 pe 43

6. Portugalia - 4 echipe peste Steaua , inscrie maxim 3 ==> Steaua urca de pe 43 pe 42

7. Olanda - 4 echipe , inscrie maxim 2 ==> Steaua de pe 42 pe 40

8. Grecia - 4 echipe , inscrie maxim 2 ==> 40 - 38

9. Norvegia - Roseborg e peste Steaua , insa nu s-a calficat in Liga Campionilor (campionat incheiat ) ==> Steaua pe 37

10. Rusia - Lokomotiv e peste Steaua , insa nu s-a calificat in Liga (campionat incheiat ==> Steaua pe 36

Ce ar trebui sa se intample pentru ca Steaua sa ajunga pe locul 32 , sa fie 100 % cap de serie in Liga Campionilor?

Are nevoie de 4 situatii favorabile , insa e posibil sa fie mult mai multe.

1. Turcia

- Galatasaray are 33.634 coeficient UEFA , iar Steaua 33.181

Steaua ar putea depasi pe Galatasaray, daca in dubla mansa cu Herenveen face minim 1 punct (Galata nu mai poate aduna nici o fractiune de punct)

Sanse de a depasi pe Galatasaray - 80 %

Besiktas este pe locul 5 in Turcia cu 25 de puncte, la 16p de Galatasaray ==> imposibil sa se califice in Liga ==> Steaua poate avansa un loc

Sansele lui Fenerbahce de a se califica in Liga - 5 % (sanse ca Steaua sa avanseze o pozitie in dauna lui Fenerbahce ) - 95 %

Avand in vedere aceste doua situatii, care au sanse extrem de mari de reusita , rezulta ca Steaua mai are nevoie de 2 situatii favorabile.

Ia-ta cateva exemple:

2. Italia (Fiorentina sa termine pe 3 sau 4) ... sau oricare dintre echipele Lazio , AS Roma sau Parma sa nu termine pe locul 3 sau 4

3. Cehia - Sparta Praga - locul 10 cu 20 p , sa nu termine pe locul 1 sau 2 (locul II are 30 p ) ... mai sunt 14 etape !

4. Spania - Osasuna sa termine pe 3 sau 4 (putin probabil)

5. Scotia - Glasgow Rangers - locul 4 cu 34 de p, sa nu termine pe 2 unde acum e Hearts (47 de p ) ... sau jucat 22 din cele 44 de etape

6. In Belgia actualul lider Standard Liege , sa termine pe locul 2 (astfel ori Anderlecht ori Brugges - mai bine clasate ca noi , nu se califice)

Alte aspecte ale problemei :

In cazul unui parcurs bun, Steaua ar putea depasi (prin punctele acumulate in clasamentul coeficientilor UEFA) echipe gen Dinamo Kiev (37 p) , Lens (37) , Anderlecht (39) , AEK (39).

Toate aceste 4 echipe au sanse mari sa intre in Liga (mai ales Anderlecht si Dinami Kiev)

Aspectele negative:

- Sahtior Donetsk e foarte aproape de Steaua, deci ar putea-o depasi.

In concluzie :

Steaua trebuie sa ia titlul ca sa fie cap de serie in turul III preliminar al Ligii Campionilor.

sorin_77716.01.2006 05:10

Nu stiu de ce nu imi fac sperante... parca si anul trecut ne-am intalnit cu o sansa numita Rosenbourg care s-a dovedit in final a fi o mare dezamagire.... Cu oricine am cadea in preliminariile CL (daca luam titlul) va fi la fel de greu...

Bogdan4Steaua16.01.2006 06:10

Ai dreptate, insa oricum sansele cresc simtitor daca suntem capi de serie.

Bodanel16.01.2006 06:38

nu va mai bucurati atat intai sa luam campionatul si sa trecem de herenveen si pe urma sa facem calcule

I.N.Money16.01.2006 08:34

Este un avantaj dar asta nu inseamna neaparat ca intram si in grupe.Daca luam exemplul din turul 3 din acest an al Ligii,putem sa ne uitam la meciul Inter-Shahtior ,meci in care ambele echipe erau in turul al treilea calificate direct.A fi cap de serie in turul 3 preliminar nu inseamna automat si un adversar mai slab.

sorin_77716.01.2006 08:46

Adica anul trecut Inter a fost cap de serie in turul III preliminar si Sahtior doar calificata direct in turul III preliminar?

I.N.Money16.01.2006 08:49

Da....Sahtior fiind campioana Ucrainei a fost calificata in turul 3..iar Dinamo Kyev,vicecampioana a fost in tutul 2 preliminar,de unde a fost si eliminata...

Virgil16.01.2006 09:51

Cam multe "obstacole" trebuie sa depasim pentru a ajunge la luminita de la capatul tunelului.

Unele nici macar nu fac obiectul efortului nostru,ci al hazardului.

Sa speram insa ca vom deveni cap de serie.

Wow,ce bine ar fi sa fim cap de serie...

Am avea calificarea in grupe foarte aproape.

Apoi o grupa usoara si calificarea mai departe de pe locul 1.

Mama-mama...

SSK16.01.2006 23:26

Se pare ca Dumnezeu ne mai intinde o mana si de data asta. Evident, primul pas este sa castigam campionatul - lucru deloc simplu anul acesta, daca stam sa ne uitam bine. In orice caz, o sa avem concurenta serioasa. Insa daca in primele 4 etape luam maximum de puncte (adica sa batem in groapa), avem sanse mari.

Iar daca luam titlul si ajungem cap de serie in turul al treilea al UCL, cred ca nu ne vom mai rata sansa si de data aceasta ! Mai ales ca e de asteptat ca in aceste conditii sa nu mai plece jucatori nici in vara, caz in care echipa va fi suficient de matura si de valoroasa (cu 1-2 transferuri potrivite...alea din iarna asta sper !) ca sa treaca de un adversar venind cel putin din turul II.

sorin_77717.01.2006 05:08

Din declaratiile lui GG care a aflat de acest culoar reiese clar faptul ca e constient de sansa si ca nu ar vrea sa il mai dea pe Iacob... Toti acesti jucatori pot avea o cota cel putin dubla daca se vor califica in grupele CL...

alpopa17.01.2006 10:29

Faptul ca am putea fi capi de serie in turul III nu are legatura cu turul in care vom intra in competitzie. Turul in care intri tzine de coeficientul de tara, iar capii de serie se fac in functzie de coeficientul de echipa.

La fel ca si anul trecut vom intra in turul II preliminar. Apoi, in functzie de rezultatul dublei manshe, vom fi fie noi, fie adversarii noshtrii capi de serie in turul III; deshi eu unul sper sa n-avem probleme d-astea. Turul III ne va asigura adversari accesibili, insa nu sunt de neglijat posibilele Osasuna sau Fiorentina, care n-au un coeficient suficient de mare ca sa fie capi de serie dar au shanse sa termine campionatele lor pe locurile 3 sau 4...

In proportzie de 80% vom accede in Liga daca vom lua campionatul si vom mai aduce ceva puncte din Europa in aceasta primavara. Restul de 20% tzin de "norocul" de care am avut parte cu Rosenborg...

sorin_77717.01.2006 11:06

Ideea este ca jucatorii au sanse mari sa-si repare greselile de anul trecut comise cu Rosenbourg... Daca ar fi sa cadem cu echipe gen Real, Manchester, Milan sau Inter aceste sanse nu ar mai exista...

pe gand Osasuna sau Fiorentina nu e chiar asa de speriat...

Bodanel07.02.2006 07:25

si eu cred ca fiorentina si osasuna sunt acceptabile. pai daca ne speriem si de umbra noastra cum naiba sa jucam o finala de cupa europeana? sau daca ajungem acolo si jucam cu real ,barca, Manchester incepem "vai ce ghinion avem"? asta e picam cu real sau oricare alta si facem tot ce putem nu ne plangem de mila ca in povestea cu drobu' de sare. poate aia fiind o echipa de vedete se iau la pumni in vestiar si joaca de toata kk si noi jucand ca o echipa dam 5-0 pana la puaza :D . daca o sa gandim asa nu o sa mai avem niciodata performante.

strezahuzum07.02.2006 12:27

Cred ca ne grabim putin cu afirmatiile astea ( 90% culoar deschis, etc ). Oare cam ce gandeam cu totii cand am auzit de Rosenborg asta-vara ? Praf ii facem, ha-ha-ha, au antrenor venit de la echipa feminina, sunt pe 13 in campionat, n-au nici o sansa .... etc. Cred ca eram 99% siguri ca-i batem !

Steaua sa joace si sa demonstreze pe teren ca merita un loc in grupele CL. Ca asa din gura ... suntem tari !

PS : Nu comentez afirmatiile mega-hazlii ale "vedetei" Zicu, refuzatul de la toate echipele unde a jucat, mai putin javrutele ... cum ca la vara au sa joace ei in "Sampion Lig" :D:D:D .... cum sa nu ... vezi numai sa nu nimeriti peste vreo super-echipa, precum Levsky, Polonia Varsovia, 17 Nentori, Knagspirr, etc ...

Virgil07.02.2006 13:02

Calculele sunt necesare.Cel mai bine ar fi sa batem tot.Sa ajungem cat de sus putem in Cupa UEFA si obligatoriu sa castigam campionatul.

bostina2307.02.2006 16:41
Calculele sunt necesare.Cel mai bine ar fi sa batem tot.Sa ajungem cat de sus putem in Cupa UEFA si obligatoriu sa castigam campionatul.

cel mai bine castigam Cupa UEFA :lol: asa avem un loc asigurat in UCL (din cate stiu eu) :lol:

George Stan07.02.2006 16:51

:) :) :)

Asta a fost fraza zilei!

Lasand la o parte utopia castigarii cupei UEFA, este evident ca, castigatoarea acestei competitii nu obtine automat loc de CL. (vezi TSKA Moscova). Iti amintesti ca s-a facut o intreaga discutie (si in final o exceptie) pentru ca Liverpool (care castigase chiar CL) sa participe automat si in editia de anul asta ?

sorin_77707.02.2006 17:05

:lol: :lol: :lol: tare de tot, desi nu ar fi fost rau o asa solutie pe viitor, ar mari gradul de importanta al acestei cupe UEFA... Cine face o scrisoare scrisa la UEFA? :lol:

Virgil08.02.2006 10:50

Ar fi un motiv in plus sa castigam Cupa UEFA.

Daca Doamne fereste ne impotmolim inainte de a ajunge in finala,sau daca fiind in finala n-o castigam,asta ar putea fi un bun motiv de scuza. :)

armanovici08.02.2006 21:25
Liverpool (care castigase chiar CL) sa participe automat si in editia de anul asta ?

Liverpool nu merita sa fie in UCL sezonul asta!

Virgil08.02.2006 21:39

Rosenborg merita si mai putin.

Numai cine merita(Steaua),nu se intalneste cu asa o sansa.

armanovici08.02.2006 21:40

Din pacate da!!

Meritam sa fim,insa ne-am facut-o cu manutza noastra...si asta este cel mai important...Sa invatam din greselile trecutului..

Virgil08.02.2006 21:45

A fost ghinion curat la Bucuresti.Trebuia sa le dam la pas 2-3 goluri.Au avut un noroc chior.Desi prosti n-au fost.

MadFroG09.02.2006 12:34

Trebuie sa fim mandri ca echipa noastra este foarte bine cotata in Europa...avem o sansa imensa nu mai trebuie sa o dam in bara si de data asta ...important este sa castigam campionatul

ultras200609.02.2006 17:09

aaaa

«12»