FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

GAFELE ZIARISTILOR (EXPRIMARE + IDEE)

«12»
cristianotopeanu28.12.2005 04:07

Propun ca fiecare sa scrie (ar fi ideal) ce l-a deranjat la gazetarii nostri. Este vorba de modul de exprimare si de ideile expuse. Bravii nostri "gazetari" din ale caror tastaturi ies niste idei (si, mai ales, exprimari de mahala) incat si copiii lor s-ar ascunde in pamant de rusine.

Incep eu cu un exemplu:

Tolontan, intr-unul din accesele sale de dreptate extrasportiva (?!), afirma astfel: "DOMNULE PRESEDINTE, CARA-TE DIN VESTIAR! ".

Neobrazarea a mers pana acolo incat insusi seful statului (indiferent care ar fi acela), a fost tratat cu niste cuvinte pe care doar copilul lui Tolontan le-ar putea auzi, daca lui Tolontan nu i-ar fi jena cumva de propriul sau copil. Ca de insusi seful statului, nu are nici o rusine.

Si eu imi permit sa-i dau lui Tolontan, cu tot respectul pe care l-a acordat si el, o recomandare : Domnule Tolontan, cara-te din meseria de ziarist.

steauaclub.tk28.12.2005 10:32
Si eu imi permit sa-i dau lui Tolontan, cu tot respectul pe care l-a acordat si el, o recomandare : Domnule Tolontan, cara-te din meseria de ziarist.

Hmmm...daca nici Tolontan nu este ziarist, atunci nu mai este nimeni! A avut dreptate cand i-a zis sa se care. Ce cauta el acolo? :evil: Bineinteles ca ai dreptul sa-i spui sa se care :)! Nu cred ca a fost o gafa! Intr-un comentariu autorul articolului are dreptul la orice fel de parere si il stim pe Tolontan ca este cateodata putin cam rautacios.

misha28.12.2005 12:03

si daca nu se ducea Basescu in vestiar...oare ce mai spunea :roll: ...oricum tot ceva de rau despre Basescu :roll:

Motanu D28.12.2005 12:06

Si care-i problema cu Tolontan ?! Eu cred ca are dreptate ! Daca tot avem moderatori rai de ce sa nu avem si "ziaristi rai" ?!

Cat despre Basescu...

armanovici28.12.2005 14:47

CARA-TE

De aici problema...ESTE CORECT??

steauaclub.tk28.12.2005 17:58
CARA-TE

De aici problema...ESTE CORECT??

Spune tu daca este. :wink:

cristianotopeanu28.12.2005 19:02

Da, este vorba de exprimarea mojiceasca pe care Tolomacu' i-a aplicat-o insusi presedintelui Basescu !!!

Presedintele a dorit, in calitatea sa de sef al statului, sa incurajeze sportivele. Acolo era vorba de un moment care putea aduce glorie unei tari, iar presedintele s-a simtit dator sa incurajeze echipa, ca un gest venit din partea sefului statului.

Tolontan a gasit de cuvinta sa scrie "Cara-te d-le presedinte" .... atunci sa se care si el din meseria de ziarist!!

brav028.12.2005 19:13

Vai, dar la cate ar fi de zis depre ziaristii si presa noastra si in special sportiva si in special in jurul echipelor de fotbal... as scrie 10 carti despre aberatiile, minciunile, influentele, spagile (sponsorizarile) daca le-as fi notat de cand au inceput ele. Cat despre ce a adus dl Cristian Otopeanu in discutie... daca unora vi se pare normala asa exprimare... no comment, dar ganditi-va totusi ca este Presedintele Romaniei, dincolo de toate este o institutie a Statului ce merita respect.

Motanu D28.12.2005 19:46
dar ganditi-va totusi ca este Presedintele Romaniei, dincolo de toate este o institutie a Statului ce merita respect.

Asa spune teoria. Si subscriu ideeilor exprimate in acest sens.

Practica demonstreaza ca in Romania nimeni nu respecta pe nimeni. Avand in vedere nivelul de trai e clar ca institutiile statului nu respecta cetateanul. Deci... nu cred ca ar trebui sa pretinda respect.

Altfel desi in principiu Tolontan are dreptate - cred eu - nu cred ca a ales cea mai potrivita cale de a-si exprima ideeile !

I.N.Money29.12.2005 07:31

Ziaristi din Romania la ora actuala incearca sa iasa in evidenta.Mie personal incearca sa urmeze exemplul ziarelor engleze,care atunci cand nationala Albionului pierde sunt facuti gunoaie de acestia.Din pacate si la noi s-a pierdut limita bunului simt.Despre reactia lui Tolontan putem sa zicem ceva?? din pacate pentru el nu o sa fie din un sfert din Cristian Topescu sau regretatul Ioan Chirila.

dbd29.12.2005 09:07

Lsa-tii ba sa traiasca si ei !!! :lol: :lol: :lol:

Virgil29.12.2005 12:16

Tolontan a zis-o perfect.A punctat in limitele regulamentului.Ce sa caute presedintele si premierul acolo decat reclama ieftina?Populism.

Puteau foarte bine sa ramana acasa si sa le primeasca la Cotroceni sau Victoria pentru a le felicita si a le oferi eventuale distictii.

Sportu-i sport,politica e altceva si amestecate nu prea merg.Produc stari de disconfort.Cel putin.

Daca presedintele si premierul si-ar face treaba asa cum au facut-o handbalistele,lumea ar duce-o mai bine,ar fi mai relaxata si mai civilizata.

Mefisto29.12.2005 12:28

virgile bati campii...dupa mintea ta ar trebui ca premierul si presedintele sa nu se implice deloc in sport,ca doar sportul e sport si politica e politica...si atunci de unde ar veni fondurile la federatii? ca se vede unde nu vin bani de la guvern . si in al II-lea rand...basescu a fost acolo nu neaparat de propaganda ci mai degraba ca suporter...pt ca el s-a simtit dator ca roman sa se duca sa suntina echipa.

armanovici29.12.2005 12:32

@steauaclub.tk

este...am vrut sa va verific:)

Teoctist29.12.2005 13:19
virgile bati campii...dupa mintea ta ar trebui ca premierul si presedintele sa nu se implice deloc in sport,ca doar sportul e sport si politica e politica...si atunci de unde ar veni fondurile la federatii? ca se vede unde nu vin bani de la guvern . si in al II-lea rand...basescu a fost acolo nu neaparat de propaganda ci mai degraba ca suporter...pt ca el s-a simtit dator ca roman sa se duca sa suntina echipa.

E parerea ta.EU cred ca tu bati câmpii.

Nu am nimic impotriva sa se implice,dar sa se implice si la greu.

Ca suporter putea sa aiba o prezenta discreta.Ceea ce a facut mi s-a parut a fi un circ ieftin.Daca tu ai inteles altfel nu ma deranjeaza,e doar parerea unui om care-l simpatizeaza pe presedinte.Iarasi nu ma deranjeaza.Ai dreptul sa simpatizezi pe cine ti s-a lipit de inima.

Mefisto29.12.2005 14:00

mai intai nu il simpatizez...daca tot te dai rotund ai stii ca presedintele nu are putere de implicare cum vrei tu...inca un lucru,cum putea ca presedinte sa aiba o prezenta discreta??? sa stea in peluza cand te invita presedintele unui alt stat sa stai langa el tu ii zici ca nu vrei ca sa nu te vada lumea??? halal gandire!!! :evil:

cristianotopeanu29.12.2005 14:07
Nu am nimic impotriva sa se implice,dar sa se implice si la greu. Ca suporter putea sa aiba o prezenta discreta.Ceea ce a facut mi s-a parut a fi un circ ieftin.

Repet : presedintele a dorit, in calitatea sa de sef al statului, sa incurajeze sportivele. Acolo era vorba de un moment care putea aduce glorie unei tari, iar presedintele s-a simtit dator sa incurajeze echipa, ca un gest venit din partea sefului statului. Sa nu politizam chiar totul ....

P.S. Noroc ca nu am reformulat ultima fraza, pentru ca eu chiar nu stiu cui ma adresez :)

steauaclub.tk29.12.2005 16:21

Poate ca lumea s-a suparat pe Basescu pentru ca este fanul sportului doar atunci cand se obtin performante sau la vreun meci mai urmarit. De ce sportul nu are nici un fel de importanta in platforma politica a aliantei?

E adevarat ca o dam in politica, dar e combinata cu sport. :lol:

armanovici29.12.2005 16:52

E un gest foarte normal ca un presedinte de stat sa fie prezent la un eveniment sportiv de interes national!!!

Virgil30.12.2005 05:45
...inca un lucru,cum putea ca presedinte sa aiba o prezenta discreta??? sa stea in peluza cand te invita presedintele unui alt stat sa stai langa el tu ii zici ca nu vrei ca sa nu te vada lumea??? halal gandire!!!  :evil:

Ma refeream la faptul ca inmanarea medaliilor nu era treaba lui si ca a facut-o peste capul organizatorilor.A tinut sa iasa in fata.Sa fie vazut.A dat dovada de lipsa de discretie.Inmanarea medaliilor era treaba lui Cristian Gatu.Apoi la faptul ca facea nota discordanta cu restul personalitatilor in privinta felului in care era imbracat.Tinuta lejera de strada fata de tinuta la 4 ace a celorlati.Si e sef de stat.Sincer m-am jenat.Nu mai vorbesc de engleza de balta pe care a afisat-o in acel speech din final.

Inteleg ca e plin de intentii bune,dar trebuie sa-si aleaga momentele cu mai multa grija.

Sper ca in sfarsit ai reusit sa pricepi de ce am sustinut critica facuta de Tolontan presedintelui.

Si mai sper sa-ti pastrezi cuvintele de "apreciere" pentru cazuri mai controversate.

Oricum,ai fost dialectic.M-ai ajutat sa ajung la sublinierea unui adevar.O parte din merite iti apartin.

Mefisto30.12.2005 06:54

a inmnat medaliile la invitatia rusilor...singura chestie care mi s-a parut cam deplasata,a fost ca mers la pauza in vestiar.

brav030.12.2005 12:07

Un singur post de televiziune a reluat cu amanunt toata parada de acolo, mi se apre ca Pro TV. Presedintele venise ca simplu spectator si suporter al Romaniei. A fost invitat sa tina un discurs. A refuzat spunand ca nu este bine imbracat/aranjat si ca a venit ca simplu spectator (cei de la Pro TV chiar subtitrau imaginile) dar la insistentele persoanelor de acolo a coborat. El nu a dorit nici un moment sa iasa in fata.

I.N.Money30.12.2005 13:45

Faptul ca Tolontan l-a critic pe presedinte si pe premier este total justificat,pentru ca trebuia sa fie alaturi de fete de la inceputul competitiei,insa limbajul folosit este total deplasat.

cristianotopeanu30.12.2005 15:44

Asa este: "Domnu-le presedinte, cara-te ...." reprezinta una din frazele nerusinate ale "gazetarilor". Au mai fost si altele. Dar sa-i spui "cara-te" unui sef de stat, dovedeste o nesimtire fara margini.

dbd30.12.2005 17:01

Cara-te unui presedinte ???

are tupeu nu gluma...

«12»