FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Al patrulea mandat al antrenorului Piturca la Steaua

«12»
Adrian21.06.2010 07:27

Am decis sa deschid acest topic pentru a discuta despre ceea ce se intampla la echipa in aceasta perioada. Am vazut ca multi sunt entuziasmati de venirea lui Piturca si se bucura de toate aceste transferuri chiar daca nu e vorba de calitate(cel putin nu acum. In viitor, cine stie?!) ci de cantitate. Totusi, aici nu doresc sa se vorbeasca doar despre transferuri ci si despre celelalte mutari de la Steaua.

Pentru cei care nu stiu, spun inca de la inceput ca eu sunt impotriva lui Victor Piturca si inca sustin protestul. Consider ca doar plecarea lui becalii e de bine pentru Steaua.

Vreau intai sa vorbesc despre transferurile facute de Piturca. A adus multi jucatori si a renuntat la si mai multi. Dintre cei veniti, majoritatea sunt necunoscuti(la nivel inalt), nu au demonstrat inca nimic si ar trebui sa nu ne bucuram asa de mult, sa fim mai rezervati.

Dintre cei veniti, 5 sunt fundasi: Todorov, Dorel, Gardos, Abrudan si Martinovici. Dintre acestia, nici unul nu a indraznit sa ia tricoul cu numarul 6. Mie asta imi spune ca nu sunt jucatori cu personalitate. Adica sunt fix jucatorii care ii plac lui Piturca. Piti a procedat la fel si in ultimele sale 2 mandate la Steaua. Acum, Piturca l-a indepartat pe Zapata, un jucator influent(mai ales in randul strainilor) si a adus oameni cu frica, care sa nu ii iasa din cuvant.

Acum sa vorbim despre valoare. Steaua a transferat 3 jucatori de la o echipa retrogradata: Stanca, Martinovic, Pacurar. Ce valoare pot avea acesti 3 oameni daca echipa lor a retrogradat? Si, atentie, Pandurii Targu Jiu nu sunt o echipa oarecare. Pandurii sunt o echipa cu resurse din toate punctele de vedere.

Intreb si eu, cu jucatori obisnuiti sa joace la retrogradare, poti face performanta?

La fel ca la inceputul anilor 2000, Piturca si-a adus la echipa doar favoritii si le-a si facut loc in echipa. (A renuntat la Zapata pentru a-i face loc lui Stanca, cel pe care el l-a promovat la nationala. La fel a facut Ovidiu Petre, Onicas, Tudose sau Ninu. I-a indepartat pentru a-i face loc lui Dorel)

Au fost adusi pe valoare sau pe prietenii? Asta trebuie sa se intrebe suporterii.

Despre cei doi tineri, Gardos si Radut, prefer sa nu vorbesc inca. Cine ma cunoaste, stie ca sunt pentru promovarea tinerilor. De aceea inca sper ca Onicas, Tudose sau Ninu sa fie doar imprumutati, nu cedati definitiv.Onicas, mai ales, e un jucator care chiar poate sa ajunga sus.

Din ce am inteles in cazul lui Todorov, baiatul e doar imprumutat. Deci, e destul de clar ca, daca nu da randament rapid, o sa fie un nou caz Grzelak. Cat despre Abrudan si Pacurar, 2 jucatori de valoare medie pentru Liga 1, cu experienta, nu cred ca sunt peste ceea ce Steaua avea pana acum in lot.Nu vad, sincer, cum pot cei doi sa influenteze in bine jocul Stelei.

Pacurar si Radut sunt 2 jucatori de profil ofensiv care, in sezonul recent incheiat, au dat 5, respectiv 4, goluri. Ce inseamna asta? Nimic. Si stiti de ce? Pentru ca, la echipele lor, cei doi aveau libertate mare de miscare, jucand foarte ofensiv. Sa va asteptati ca, la Steaua, cei doi sa primeasca multe sarcini defensive, ca asta e Piturca. Si, atunci, statisticile se vor schimba in rau.

Din acelasi motiv, nu vad cu ochi buni transferul(probabil) lui Moraes. La Gloria, omul asta a jucat varf impins. Toate mingile il cautau pe el, toti lucrau pentru el. La noi, ma indoiesc ca o sa fie la fel. In cel mai bun caz, daca vine, el va juca in spatele unui varf de forta(ramane de vazut daca va fi Kapetanos), avand, de asemenea, sarcini defensive. Iarasi, statisticile se schimba.

Sa vorbim acum de mutarile din staff. Piturca si-a adus oamenii lui, oameni care nu au avut pana acum legatura cu Steaua(nici Boldici-care a mai lucrat la Steaua- si nici Neagoe nu au jucat la Steaua. ) Sunt doi olteni de-ai lui Piti, la fel ca si Costesin(alt om promovat de Piti la echipa, in locul lui Mache). E bine ca sunt indepartati de la echipa toti nepotii becalieni dar, avand in vedere ca sunt inlocuiti cu acoloti piturcieni, ce se schimba?

De asemenea, 2 lucruri imi dau dreptate cand spun ca nu trebuie sa avem incredere in Piturca:

1. Ezitarea lui Emeric Ienei de a veni la echipa. Probabil ca si dansul a simtit ca va fi folosit doar ca scut uman impotriva suporterilor.

2. Aducerea doctorului Pompiliu Popescu, omul care l-a sustinut pe Piturca in razboiul cu Radoi de la nationala, sustinand ca Mirel nu are nimic si nu are, deci, nevoie de operatie. S-a vazut in cele din urma cat de grave erau problemele lui.

Acum, Piturca aduce la echipa pe cei care l-au ajutat, plateste datoriile. Si asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca fostul doctor al nationalei e un personaj destul de controversat.

Alta mutare deranjanta e faptul ca a fost inchis departamentul de marketing. Avand in vedere ca acesta aducea cate 2 milioane de euro anual in contul Stelei, e ilogica aceasta mutare. Ca manager general, Piturca nu ar fi trebuit sa accepte niciodata. Mai ales ca departamentul de marketing poate aduce si suporterii mai aproape de echipa.

Dar inchiderea acestui departament e mana lui becalii, acesta dorind sa demonstreze ca nu foloseste stadionul Ghencea decat cateva ore pe saptamana si , astfel, sa scape de plata datoriilor catre MApN.

A fost inchis muzeul, turul stadionului a fost desfiintat si toate doar pentru a insela statul.

Acestea sunt parerile mele si le astept pe ale voastre.Urmatoarele mutari ale lui Piti la Steaua vor fi discutate tot in acest topic.

vlad21.06.2010 08:26

Ai omis un alt oltean,mogul bun de felul lui. Un personaj "insignifiant" in tranzactia Steaua-Becali.

Venirea lui Piturca consolideaza si linisteste domnia lui Dragomir la LPF . A fost printre primele miscari pe care le-a facut Piturca la a 4-a descalecare in Ghencea: vizita la Nea Mitica.

Piturca doar ii prelungeste agonia Berbecului Sef. Praful si pulberea sa se aleaga de "brandul" Becali.

y-jam21.06.2010 08:31

Din pacate, cam asta este realitatea. Sa ne asteptam ca si Szekely sa ne paraseasca, avand in vedere ca omul este bazat doar pe propriile lui forte. De Onicas... ce sa mai zic? Si mie mi se pae cea mai mare prostie ca s-a renuntat la el, dar si Ionescu era util. Nu stiu ce a fost in capul lui Piti... vom vedea la sfarsitul campionatului viitor. Oricum, din pacate, si sezonul asta ce va urma, va fi un sezon in care voi fi cu ochii pe meciurile cainilor mai mult decat meciurile noastre, deoarece, ca si in anii trecuti, scopul meu va fi ca Dinamo sa nu ia nici un trofeu, indiferent de locul Stelei in clasament. Dupa ce va pleca domnul cioban, abia atunci ma voi putea bucura de succesele obtinute de echipa de fotbal. Nu ma judecati prea aspru, dar asta simt...

1on21.06.2010 09:12

Inchiderea departamentului de marketing si modul in care e redata in presa sunt tampite. Din ce dau ziarele, gsp-ul adica, rezulta ca o sa-i dea pur si simplu foc din simplul motiv ca nenorocitul nu vrea sa plateasca taxele. Pai de ce trebuie sa inchida tot departamentul (adica toate magazinele din toata tara)? Nu poate inchide doar magazinul de la club?

red&blue_boy21.06.2010 09:22

Si eu sustin protestul,sunt impotriva lui Becali,orice ar fi.Cum am mai zis,pentru mine nu mai e cale de intoarcere.Poate sa castige si Sampion Lig! :) In schimb,nu pot sa spun ca sunt total impotriva lui Piturca,in primul rand din respect ca fost mare jucator stelist.Din perspectiva antrenorului Piturca,nu prea sunt extaziat,il respect pentru ca are principii de la care nu se prea abate,dar jocul echipei nu m-a incantat nici inainte cand a mai antrenat la noi.Un joc de multe ori bazat pe o posesie prelungita,sterila.Nu e in spiritul jocului Stelei din perioada sa ca jucator,bazat pe viteza si atac...Apoi faptul ca el cu Paunescu l-au adus pe Becali in club,ulterior favorizandu-i poate acestuia si preluarea clubului,n-are cum sa imi faca placere,nu se poate uita...

Cat priveste transferurile,asa e,deocamdata doar cantitate,calitate mai putin.Steaua avea nevoie de jucatori pentru primul 11,de ceva certitudini,nu doar incercari haotice...Singurii de care ma bucur cat de cat ca au venit la noi sunt tinerii Gardos si Radut.Ramane de vazut daca vor si confirma,se vor adapta.in schimb,sunt sceptic cu privire la Stanca,Pacurar sau Dorel...Despre bulgar nu stiu ce sa spun,pana nu-l vad jucand...

In conducerea tehnica a echipei se mege tot pe filiera olteneasca,sper ca barem Florin Marin sa nu vina,nu mai stiu,poate a si fost adus...In schimb,Jenei de ce n-a mai venit?Sau inca n-a venit?Ca doar spunea ca daca vine Piturca o sa vina si el sigur...Iar cooptarea lui Paunescu e facuta cred pentru a asigura un climat caldut dinpre LPF...

Ramane de vazut ce-o sa faca Piturca,poate va reusi,poate nu...Mi-e ca va fi a doua varianta...

Ronnie21.06.2010 14:21
Dintre cei veniti, 5 sunt fundasi: Todorov, Dorel, Gardos, Abrudan si Martinovici. Dintre acestia, nici unul nu a indraznit sa ia tricoul cu numarul 6. Mie asta imi spune ca nu sunt jucatori cu personalitate.

S-au stabilit numerele de joc ale noilor transferati?

PS: Adriane, asta e copilarism. Poate jucatorii au alte numere preferate. :)

Adrian21.06.2010 14:30

Ronnie

De cand a plecat Radoi, toti se feresc de 6 ca de otrava. Tanase l-a purtat un pic si a renuntat repede la el. Tall, Parpas si Jelev au ales alte numere. Si, din ce am vazut eu, atat Gardos cat si Dorel au avut nr 6 la fostele lor echipe.

Le e frica de aceasta presiune imaginara. Le e frica sa nu sara in ochii lu' Gigi daca o dau in bara, sa nu fie comparati cu Radoi. Nu au sange in ei.

vlad21.06.2010 15:49
Ronnie

De cand a plecat Radoi, toti se feresc de 6 ca de otrava. Tanase l-a purtat un pic si a renuntat repede la el. Tall, Parpas si Jelev au ales alte numere. Si, din ce am vazut eu, atat Gardos cat si Dorel au avut nr 6 la fostele lor echipe.

Le e frica de aceasta presiune imaginara. Le e frica sa nu sara in ochii lu' Gigi daca o dau in bara, sa nu fie comparati cu Radoi. Nu au sange in ei.

Le este frica sa nu ajunga cumva la arabi. Nu prea gasesti bautura la orice taraba ca aici. S-a terminat cu spritul.

Maye21.06.2010 16:14
S-au stabilit numerele de joc ale noilor transferati?

PS: Adriane, asta e copilarism. Poate jucatorii au alte numere preferate. :)

Abrudan 4

D. Stoica 5

Gardoș 8

Pacurar 11

Raduț 21

Martinovici 22

Gardos fundas central.

Martinovici fundas central.

De ce ti-ai alege 8 si 22 cand 6 e liber?:)

E o frica de numarul ala.

Dodel de abia astepta sa scape de el.

y-jam21.06.2010 16:16
De cand a plecat Radoi, toti se feresc de 6 ca de otrava. Tanase l-a purtat un pic si a renuntat repede la el.

Ei, sa nu ne hazardam. Tanase a renuntat la vestitul numar 6, deoarece spurcatul a considerat ca Grzelak nu este demn de numarul 10, dandu-l astfel lui Tanase. Nu cred ca numarul 6 este chiar de speriat pentru marii fotbalisti ai Stelei. Adica, mai de speriat mi se pare 10 sau 7 decat 6. Iar daca ar fi sa ne bagam in astfel de jocuri, Tanase a ales un numar cu niste "responsabilitati" mai mari decat cel initial. Nu cred ca pe mizeria asta umrba lui Mirel bantuie echipa din Ghencea chiar atat de tare incat oamenilor sa le fie frica de acest numar.

Oricum, una peste alta, articolul este foarte bun, si sunt intrutotul de acord cu el.

Alex88pl21.06.2010 18:33

cu un lucru te contrazic..dac un jucator vine la Steaua si nu ia tricoul cu numarul 6 nu inseamna ca nu are personalitate.sa fim seriosi.nimeni nu vine la Steaua si isi alege numarul pe tricou.poate doar mache.in rest nici eu nu am incredere in Piturca si in proiectul lui.daca meciurile se vor juca iar la o partida de table in loja atunci avem cea mai buna ofensiva din Europa.

red&blue_boy21.06.2010 19:21

Cred ca e mai putin important numarul de pe tricou al noilor veniti,barem sa arate ei in teren ceva,ca sunt cat de cat demni sa poarte tricoul Stelei...

Adrian21.06.2010 21:16

Asta cu tricoul e putin relevanta. Eu am vorbit de faptul ca baietii astia nu sunt caractere puternice, care sa se poata impune, care sa dea incredere.

Nu stiu daca voi mai tineti minte dar, cand Radoi a venit la Steaua, a purtat numerul 24(daca nu ma insel). Numarul 6 era purtat de Belodedici, Cand acesta s-a retras, Mirel a preluat numarul. Nu a stat la discutii cu alti baieti care poate il voiau si ei.

Oricum, o sa ramana un mister de ce numarul 6 nu e dorit de nimeni la Steaua.

navodarean21.06.2010 21:54

Indiferent de rezultat, jijinho de la Steaua-l vreau plecat !

Maye21.06.2010 21:55
Asta cu tricoul e putin relevanta. Eu am vorbit de faptul ca baietii astia nu sunt caractere puternice, care sa se poata impune, care sa dea incredere.

Nu stiu daca voi mai tineti minte dar, cand Radoi a venit la Steaua, a purtat numerul 24(daca nu ma insel).

22

The Game22.06.2010 09:21

Toata treaba asta cu numarul 6 este accentuata grav si de presa,nu doar de cioban.Aduceti-va aminte cati fundasi tineri au venit la Steaua in ultimii ani si presa a sarit repede sa-i catalogheze drept "noul Radoi"....

Adrian22.06.2010 09:38

Noi avem(sau aveam) 4 noi Radoi in lot: Tudose, Iacob, Onicas si Gardos :D

DelPiero1022.06.2010 10:01
Din pacate, cam asta este realitatea. Sa ne asteptam ca si Szekely sa ne paraseasca, avand in vedere ca omul este bazat doar pe propriile lui forte. De Onicas... ce sa mai zic? Si mie mi se pae cea mai mare prostie ca s-a renuntat la el, dar si Ionescu era util. Nu stiu ce a fost in capul lui Piti... vom vedea la sfarsitul campionatului viitor. Oricum, din pacate, si sezonul asta ce va urma, va fi un sezon in care voi fi cu ochii pe meciurile cainilor mai mult decat meciurile noastre, deoarece, ca si in anii trecuti, scopul meu va fi ca Dinamo sa nu ia nici un trofeu, indiferent de locul Stelei in clasament. Dupa ce va pleca domnul cioban, abia atunci ma voi putea bucura de succesele obtinute de echipa de fotbal. Nu ma judecati prea aspru, dar asta simt...

Asa iubesti tu Steaua?

Suntem intr-o mizerie,insa situatia pare sa se prefigureze mai optimist de data asta.Piturca chiar e singurul care poate sa-l faca pe Jiji sa taca.Iar ca antrenor,Piturca e bun.Diferenta o vedeti la Nationala.De bine,de rau,luptam pt calificari pe vremea lui,ne-am si calificat la Euro 2008,si am scos 2 puncte in cea mai tare grupa posibila.Bineinteles ca Becali trebuie sa plece.Dar vom mai avea mult de asteptat.

y-jam22.06.2010 10:41
Asa iubesti tu Steaua?

Suntem intr-o mizerie,insa situatia pare sa se prefigureze mai optimist de data asta.Piturca chiar e singurul care poate sa-l faca pe Jiji sa taca.Iar ca antrenor,Piturca e bun.Diferenta o vedeti la Nationala.De bine,de rau,luptam pt calificari pe vremea lui,ne-am si calificat la Euro 2008,si am scos 2 puncte in cea mai tare grupa posibila.Bineinteles ca Becali trebuie sa plece.Dar vom mai avea mult de asteptat.

Da, asa iubesc eu Steaua. Poate ca nici nu sunt stelist adevarat, poate ca nu imi pasa de Steaua. Dar cu siguranta imi pasa de onoarea clubului si de istoria ei mai presus de toate. Nu imi pasa de Steaua, pentru ca, exceptand Cupa Romaniei care nu aduce nici un ban ciobanului, chiar nu imi doresc nici o performanta si nici un trofeu pentru echipa de fotbal. Cat timp avem performante, ciobanul nu va pleca. Pai cine e prost sa plece de acolo de unde curge miere? Nimeni. Nu imi pasa ca nu va mai aparea la TV, nu imi pasa ca nu va mai critica jucatorii... Cat timp el este acolo, nu voi mai avea nici o tragere de inima pentru echipa de fotbal. Asa ca ma repet: cat timp ciobanul este la echipa, scopul meu va fi ca Dinamo sa nu ia nici un trofeu.

Si apropo, niciodata nu am criticat calitatile de antrenor ale lui Piturca, si nici pe cele de stelist. In schimb, l-am criticat si il critic pentru caracterul sau, si pentru faptul ca a ales sa antreneze echipa de fotbal trecand peste parerea suporterilor, asemeni lui Stoichita. Mai mult decat atat, domnul Piturca are si pretentia ca echipa sa fie sustinuta NECONDITIONAT, deci atentie: neconditionat.

RobYnho22.06.2010 11:00
Asa iubesti tu Steaua?

Steaua inseamna CSA, nu doar cacatul asta de fotbal.

Astristul22.06.2010 11:31
Da, asa iubesc eu Steaua. Poate ca nici nu sunt stelist adevarat, poate ca nu imi pasa de Steaua. Dar cu siguranta imi pasa de onoarea clubului si de istoria ei mai presus de toate. Nu imi pasa de Steaua, pentru ca, exceptand Cupa Romaniei care nu aduce nici un ban ciobanului, chiar nu imi doresc nici o performanta si nici un trofeu pentru echipa de fotbal. Cat timp avem performante, ciobanul nu va pleca. Pai cine e prost sa plece de acolo de unde curge miere? Nimeni. Nu imi pasa ca nu va mai aparea la TV, nu imi pasa ca nu va mai critica jucatorii... Cat timp el este acolo, nu voi mai avea nici o tragere de inima pentru echipa de fotbal. Asa ca ma repet: cat timp ciobanul este la echipa, scopul meu va fi ca Dinamo sa nu ia nici un trofeu.

Si apropo, niciodata nu am criticat calitatile de antrenor ale lui Piturca, si nici pe cele de stelist. In schimb, l-am criticat si il critic pentru caracterul sau, si pentru faptul ca a ales sa antreneze echipa de fotbal trecand peste parerea suporterilor, asemeni lui Stoichita. Mai mult decat atat, domnul Piturca are si pretentia ca echipa sa fie sustinuta NECONDITIONAT, deci atentie: neconditionat.

Nota 10 pentru comentariu! Sunt in asentimentul tau! ;)

David22.06.2010 11:31

Revenind la treaba cu numerele,de remarcat ca Szekely a luat numarul 7 imediat,desi antrenor la acea vreme era nimeni altul decat Marius Lacatus.

*Alecs*22.06.2010 11:42

De cateva zile imi tot trec prin cap mai multe intrebari si anume:

Daca Piturca blufeaza? Daca toata povestea cu conditiile si cu faptul ca il va face pe Gigi sa taca e doar de ochii presei si a suporterilor cand de fapt scopurile sunt altele? De ce se reface trio-ul Becali-Piturca-Paunescu? Eu nu cred ca Piturca a rupt prietenia cu Becali si acum relatia lor este doar una de colaborare. Doar in perioada 2000-2004 au facut multe afaceri impreuna. Nu m-ar mira ca in aceasta vara, Piturca de fapt sa-l fi ajutat pe Becali sa ramana la Steaua, venind el cu bani de acasa(poate chiar si Paunescu sa fi dat) cu conditia sa ii recupereze din viitoare participari in Champions League sau din vanzari de jucatori. Daca in trecut, cei doi i-au cerut lui Becali sa crediteze clubul, de ce acum nu ar fi invers? Prietenul la nevoie se cunoaste, nu?

Daca tot au existat acele conditii dure pana sa accepte sa vina la Steaua (salarii platite, contract cu MaPN, bani de transferuri etc), de ce apoi au fost dati afara jucatori buni cu salarii mari sau au fost vanduti(Ov.Petre), iar in schimbul lor au fost adusi multi jucatori gratis sau pe care s-a platit putin si cu salari mai mici? Poate ca nu vrea sa dea nici Piti prea multi bani de la inceput, nu? Doar e oltean. Apoi de ce ar accepta Piturca sa fie inchis magazinul si muzeul clubului? Stie ca suporterii nu ar fi de acord cu asta.

Ramane de vazut daca cei trei s-au reunit pentru a face din nou combinatii sau daca de data aceasta suntem pe drumul cel bun. Personal, ma indoiesc ca ne indreptam spre lucruri bune. Si daca nu s-ar proba ce am scris mai sus, nu am incredere in antrenorul Piturca si nu-mi place stilul lui. E fricos, iar jocul nu place ochiului. Un fel de Domenech. A stat un an si ceva pe bara si nu au existat oferte concrete din parte vreunei echipe. Chiar daca a calificat echipa nationala la EURO 2008. Asta spune ceva. Iar cu lotul pe care il avem nu-l vad sa faca mare lucru.

Asa ca, inainte sa se ia vreo decizie trebuie cantarita foarte bine situatia.

Adrian22.06.2010 17:01

Alecs

Stii foarte bine ca ai dreptate in tot ce ai zis acolo.

Clauzele alea nu exista. Sunt praf in ochii nostri, atat. Unde ati mai intalnit voi clauza care sa te faca sa platesti 2 milioane euro daca zici ceva de un jucator? Asta e o jignire la adresa inteligentei noastre. Totul e o mare minciuna. Piturca a venit la Steaua ca ambitie personala, ca sa isi faca lui bine, nu Stelei. A venit ca sa fie iar luminile pe el, sa isi faca un nume ca si antrenor. De aia nu s-a dus in strainatate. Ce sa faca acolo? E slab si stie ca e slab. Dar, la Steaua, intr-un campionat slab, poate sa faca performanta folosindu-se si de pilele lui de pe la federatie si Liga. Nu degeaba l-a chemat inapoi pe Paunescu.

Si va spun ca sunt suta la suta sigur ca transferurile facute pana acum au fost facute din banii lui Piturca, urmand ca el sa incaseze banii cand jucatorii sunt vanduti sau cand intra echipa in CL.

Ronnie15.07.2010 08:36
Todorov, Dorel, Gardos, Abrudan si Martinovici. Dintre acestia, nici unul nu a indraznit sa ia tricoul cu numarul 6. Mie asta imi spune ca nu sunt jucatori cu personalitate. Adica sunt fix jucatorii care ii plac lui Piturca.

Se pare ca Gardos a luat tricoul cu numarul 6, insa in stilul clasic romanesc aruncam cu rahat dinainte...

«12»