Am decis sa deschid acest topic pentru a discuta despre ceea ce se intampla la echipa in aceasta perioada. Am vazut ca multi sunt entuziasmati de venirea lui Piturca si se bucura de toate aceste transferuri chiar daca nu e vorba de calitate(cel putin nu acum. In viitor, cine stie?!) ci de cantitate. Totusi, aici nu doresc sa se vorbeasca doar despre transferuri ci si despre celelalte mutari de la Steaua.
Pentru cei care nu stiu, spun inca de la inceput ca eu sunt impotriva lui Victor Piturca si inca sustin protestul. Consider ca doar plecarea lui becalii e de bine pentru Steaua.
Vreau intai sa vorbesc despre transferurile facute de Piturca. A adus multi jucatori si a renuntat la si mai multi. Dintre cei veniti, majoritatea sunt necunoscuti(la nivel inalt), nu au demonstrat inca nimic si ar trebui sa nu ne bucuram asa de mult, sa fim mai rezervati.
Dintre cei veniti, 5 sunt fundasi: Todorov, Dorel, Gardos, Abrudan si Martinovici. Dintre acestia, nici unul nu a indraznit sa ia tricoul cu numarul 6. Mie asta imi spune ca nu sunt jucatori cu personalitate. Adica sunt fix jucatorii care ii plac lui Piturca. Piti a procedat la fel si in ultimele sale 2 mandate la Steaua. Acum, Piturca l-a indepartat pe Zapata, un jucator influent(mai ales in randul strainilor) si a adus oameni cu frica, care sa nu ii iasa din cuvant.
Acum sa vorbim despre valoare. Steaua a transferat 3 jucatori de la o echipa retrogradata: Stanca, Martinovic, Pacurar. Ce valoare pot avea acesti 3 oameni daca echipa lor a retrogradat? Si, atentie, Pandurii Targu Jiu nu sunt o echipa oarecare. Pandurii sunt o echipa cu resurse din toate punctele de vedere.
Intreb si eu, cu jucatori obisnuiti sa joace la retrogradare, poti face performanta?
La fel ca la inceputul anilor 2000, Piturca si-a adus la echipa doar favoritii si le-a si facut loc in echipa. (A renuntat la Zapata pentru a-i face loc lui Stanca, cel pe care el l-a promovat la nationala. La fel a facut Ovidiu Petre, Onicas, Tudose sau Ninu. I-a indepartat pentru a-i face loc lui Dorel)
Au fost adusi pe valoare sau pe prietenii? Asta trebuie sa se intrebe suporterii.
Despre cei doi tineri, Gardos si Radut, prefer sa nu vorbesc inca. Cine ma cunoaste, stie ca sunt pentru promovarea tinerilor. De aceea inca sper ca Onicas, Tudose sau Ninu sa fie doar imprumutati, nu cedati definitiv.Onicas, mai ales, e un jucator care chiar poate sa ajunga sus.
Din ce am inteles in cazul lui Todorov, baiatul e doar imprumutat. Deci, e destul de clar ca, daca nu da randament rapid, o sa fie un nou caz Grzelak. Cat despre Abrudan si Pacurar, 2 jucatori de valoare medie pentru Liga 1, cu experienta, nu cred ca sunt peste ceea ce Steaua avea pana acum in lot.Nu vad, sincer, cum pot cei doi sa influenteze in bine jocul Stelei.
Pacurar si Radut sunt 2 jucatori de profil ofensiv care, in sezonul recent incheiat, au dat 5, respectiv 4, goluri. Ce inseamna asta? Nimic. Si stiti de ce? Pentru ca, la echipele lor, cei doi aveau libertate mare de miscare, jucand foarte ofensiv. Sa va asteptati ca, la Steaua, cei doi sa primeasca multe sarcini defensive, ca asta e Piturca. Si, atunci, statisticile se vor schimba in rau.
Din acelasi motiv, nu vad cu ochi buni transferul(probabil) lui Moraes. La Gloria, omul asta a jucat varf impins. Toate mingile il cautau pe el, toti lucrau pentru el. La noi, ma indoiesc ca o sa fie la fel. In cel mai bun caz, daca vine, el va juca in spatele unui varf de forta(ramane de vazut daca va fi Kapetanos), avand, de asemenea, sarcini defensive. Iarasi, statisticile se schimba.
Sa vorbim acum de mutarile din staff. Piturca si-a adus oamenii lui, oameni care nu au avut pana acum legatura cu Steaua(nici Boldici-care a mai lucrat la Steaua- si nici Neagoe nu au jucat la Steaua. ) Sunt doi olteni de-ai lui Piti, la fel ca si Costesin(alt om promovat de Piti la echipa, in locul lui Mache). E bine ca sunt indepartati de la echipa toti nepotii becalieni dar, avand in vedere ca sunt inlocuiti cu acoloti piturcieni, ce se schimba?
De asemenea, 2 lucruri imi dau dreptate cand spun ca nu trebuie sa avem incredere in Piturca:
1. Ezitarea lui Emeric Ienei de a veni la echipa. Probabil ca si dansul a simtit ca va fi folosit doar ca scut uman impotriva suporterilor.
2. Aducerea doctorului Pompiliu Popescu, omul care l-a sustinut pe Piturca in razboiul cu Radoi de la nationala, sustinand ca Mirel nu are nimic si nu are, deci, nevoie de operatie. S-a vazut in cele din urma cat de grave erau problemele lui.
Acum, Piturca aduce la echipa pe cei care l-au ajutat, plateste datoriile. Si asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca fostul doctor al nationalei e un personaj destul de controversat.
Alta mutare deranjanta e faptul ca a fost inchis departamentul de marketing. Avand in vedere ca acesta aducea cate 2 milioane de euro anual in contul Stelei, e ilogica aceasta mutare. Ca manager general, Piturca nu ar fi trebuit sa accepte niciodata. Mai ales ca departamentul de marketing poate aduce si suporterii mai aproape de echipa.
Dar inchiderea acestui departament e mana lui becalii, acesta dorind sa demonstreze ca nu foloseste stadionul Ghencea decat cateva ore pe saptamana si , astfel, sa scape de plata datoriilor catre MApN.
A fost inchis muzeul, turul stadionului a fost desfiintat si toate doar pentru a insela statul.
Acestea sunt parerile mele si le astept pe ale voastre.Urmatoarele mutari ale lui Piti la Steaua vor fi discutate tot in acest topic.