Mijlocasul spune că a plecat de la Craiova pentru a nu mai fi nevoit să joace gratis, renunțind la peste 270.000 de dolari pe care Mititelu ii datorează din salariu si prime.
Stoica dezvaluie de ce a jucat sub o presiune imensă contra Craiovei, anunță ce obiective si-a impus cu Steaua si de ce fanii olteni sunt sub cei din Ghencea.
Dorel Stoica e poate cel mai bun fotbalist al Stelei in primele două etape. O spun cifrele firmei italiene care monitorizează jocurile din Liga 1. Olteanul a avut parte de un debut perfect la Steaua, insă nu se poate bucura pe deplin de acest lucru din cauza litigiului pe care il are cu Craiova si cu Mititelu, cei care ii solicită un milion de euro pentru că a semnat cu Steaua. Ieri, după antrenamentul de dimineață, după duș si după un masaj scurt, a acceptat un dialog in care a vorbit in premiera in detaliu, despre relatia cu Adrian Mititelu.
- Dorel, te-ai acomodat cu Steaua?
- Nu sunt probleme. Îi multumesc lui nea Piti că mi-a oferit sansa să evoluez la un club foarte mare, asa cum este Steaua! Sper ca spectatorii să mă agreeze, iar eu să le ofer evolutii foarte bune.
- Cum ai fost primit in vestiar?
- Toti jucatorii care am venit acum au fost primiti extraordinar de bine, acesta cred că e cel mai important lucru la un club serios, să nu se facă diferente intre fotbalisti.
- Ce e diferit la Steaua față de Craiova?
- Respectul față de jucatori, dar si al jucatorului pentru el insusi. Apoi, mai e ceva, seriozitate maximă la antrenamente.
"Mi-a fost teamă de reactia fanilor"
- Cu ce a fost cel mai greu să te acomodezi pină in momentul de față?
- Meciul cu Craiova l-am jucat intr-o atmosferă infernală pentru că mă gindeam ce s-ar fi intimplat dacă faceam o eroare, dadeam o pasă gresită din care ar fi iesit un gol al Craiovei. Cred că asta a si fost cheia jocului meu, că am avut o concentrare de 200 la sută si eram supermotivat si superconectat la meci.
- Nu ti-a fost teamă că suporterii nu te vor primi bine?
- Sincer, de reactia suporterilor mi-era cel mai teama Dar am ramas placut surprins de fanii Stelei, care m-au primit extraordinar si chiar tin să le multumesc din suflet.
- Poti să faci o comparatie intre fanii Stelei si cei ai Craiovei?
- Eu vă dezvalui ceva. Atmosferă ca etapa trecută in Ghencea, cind am invins Universitatea, eu n-am mai vazut! Absolut senzatională a fost reactia publicului, care la 0-1 si imediat după acel gol anulat Craiovei a rabufnit si ne-a purtat spre succes.
- Te simti mai liber ca mijlocaș sau ca fundas
- Nu stiu dacă mă simt mai liber. Depinde si de calitățile jucatorului, dar pentru mine e mai bine să joc mijlocas Ca fundas in aparare, dacă greseti e fatal. Cred că nea Piti stie cel mai bine unde dau randament maxim.
"Am facut un bine Craiovei si acum..."
- Cei de la Craiova continuă să te ameninte că te vor forta să te lasi de fotbal...
- sunt surprins că in continuare vad că se bate la poarta mea. E momentul să dam cartile pe față in ceea ce s-a intimplat cu Adrian Mititelu. Eu aveam un salariu de 400.000 de dolari pe an la Craiova, insă ultimele 6 luni am jucat gratis, n-am vazut nici macar un dolar. Nimic.
- Dar...
- Stati un pic. Mai aveam 5.000 de euro pentru fiecare victorie si in acel sezon cred că am avut 15-16 victorii. Nici un ban din acei 75.000-80.000 n-am vazut. Am zis să plec de la Craiova si să fiu baiat bun să nu pun clubul să platească acele restante in valoare de peste 270.000 de dolari. Am plecat in Arabia si am facut un bine Craiovei. Am plecat ca să nu mai fiu nevoit să joc gratis la Craiova, asta trebuie să stie lumea. În plus, Mititelu a vrut să mă dea afară de la Universitatea de vreo 3 ori si tot de atitea ori a venit la mine să ne impacam si să mă-ntorc la echipa
- Dar ai semnat clauza aceea care spune că trebuie să dai un milion de euro Craiovei dacă te duci la altă echipă din Liga 1?
- Da, am semnat-o, intr-adevar, insă după ce am revenit din Arabia am avut o discutie cu Adrian Mititelu, mi-a zis că mă vrea inapoi si eu i-am zis să mă sune să-mi facă o oferta Am asteptat zi după zi, saptamină după saptamină aproape o luna Nici un semn, nimic. Ce dorea oare Mititelu, să vin si să-l rog să joc gratis? Apoi, m-a sunat domnul Piturca
- Și ce ti-a zis?
- Că mă vrea la Steaua si m-a intrebat dacă sunt ceva probleme cu Craiova că el nu vrea să se certe cu Mititelu. I-am spus că vin cu cea mai mare placere să lucrez cu dinsul. Ce era să fac, să-l astept la infinit pe Mititelu? Să ajung pe drumuri, să n-am ce să le ofer copiilor de mincare? Am o familie si trebuia să o intretin, nici nu mai am 22 de ani să nu mă gindesc la bani.
- Și Mititelu nu te-a mai cautat?
- Nu, a facut-o in ultima zi din al doilea cantonament cu Steaua. M-a sunat si mi-a zis să ingropam securea razboiului si că mă asteaptă la Craiova. Eu cred că el fie nu m-a dorit la Craiova, fie a avut alt motiv, iar acum vad că face ce face.
"Iau titlul cu Steaua si voi juca in Europa"
- Ți-e teamă că la comisii nu o să ai cîștig de cauza
- Domnul Piturcă mi-a zis să stau linistit, să nu-mi fac probleme. Mititelu poate să mă bage si la puscarie, eu de unde să-i dau un milion sau 5 milioane dacă ar fi să pierd. Dar oare el uită că mi-era dator cu peste 270.000 de dolari si că eu am renuntat de bună voie la acei bani?
- Victoria de simbată a fost ca o revanșă?
- Nu, pentru că eu nu sunt un tip razbunator. Apoi, ce razbunare să am eu cu baietii din echipa Craiovei? sunt prieten cu ei si am ramas in relatii bune, ei nu mi-au facut nici un rau.
- De ce ai ajuns atit de tirziu să faci pasul spre fotbalul de inalt nivel?
- Pentru că provin dintr-o zona Turnu Severin, unde jucatorii nu au expunere si nu prea sunt vazuti. Tocmai din acest motiv ii voi fi recunoscator toată viata lui Nae Ungureanu, care m-a observat, a avut incredere in mine si m-a luat la Caracal, in B.
- Nu crezi că e cam tirziu acum, cind ai ajuns deja la 31 de ani?
- Niciodată nu e tirziu pentru nimic in viață. O să vedeti că mai am multe de spus in fotbal, chiar dacă am trecut de 30 de ani. Mai am citeva obiective incă neatinste pe care le voi obtine cu Steaua: să iau un titlu de campion si să joc in cupele europene.
"Am vrut să renunț la fotbal si să merg la muncă in Spania"
- E adevarat că la un moment dat ai avut intentia să renunti la fotbal si să mergi să muncesti in Spania?
- Da. Se intimpla cind eram la Caracal, acum vreo 6-7 ani, i-am si zis presedintelui de acolo că mă las de fotbal fiindcă nu cîștig suficienti bani si că mă duc in Spania, să fac orice ca să-mi cîștig existenta.
- Cu ce echipă credeti că o să vă bateti la titlu?
- Cu Rapid, in primul rind. E o echipă care a aratat bine in primele meciuri, e foarte puternica dar sunt si altele care s-au intarit si vor campionatul.
- Peste 10 ani unde si ce anume te vezi facind?
- Spre să fiu antrenor.
- Dacă nu ai fi ajuns fotbalist, ce crezi că ai fi facut?
- Dacă faceam sport, cred că tenis de cimp, imi place si chiar l-am jucat si il mai joc si acum. Cind eram copil mai jucam baschet, tenis de masa
"Chiar dacă sunt printre cei mai in virstă in vestiarul Stelei, nu mă consider un lider. Toti sintem egali in fata lui Piturcă si trebuie să ne respectam"
Dorel Stoica
"Cu Gigi Becali n-am discutat deloc, numai după meciul cu U Cluj am batut palma cu dinsul. Doar prin prestatiile mele pot intretine o relatie bună cu patronul"
Dorel Stoica
"Nu sunt un clubber, ies rar cu amicii, dar nu exagerez. Timp de distractii o să fie mai incolo"
Dorel Stoica
"Pentru mine, Radoi e exemplul perfect si incerc să-l copiez. Am copilarit impreună si sper să nu dezamagesc la echipa unde el a fost capitan"
Dorel Stoica
Ce calitate crede că are
1. Ambitia iesită din comun. Nu suport să pierd
Ce defect crede că are
2. În toată cariera mea n-am bagat alunecari
De ce n-a mai batut lovituri libere
Desi in prima parte a perioadei de la Craiova era principalul executant al loviturilor libere, in ultima vreme Dorel Stoica nu s-a mai bagat să bată astfel de faze. "Înainte o faceam pentru că exersam mult după antrenamente, insă pină să plec in Arabia Saudită am dat de doi-trei antrenori care mi-au interzis să repet loviturile. Îmi ziceau să plec la vestiare să nu cumva să mă accidentez", a explicat Dorel.
gesepe