![]()
Data nasterii: 28 iulie 1981
Locul nasterii: Plovdiv
Inaltime: 1,72 m
Greutate: 69
Porecla: Dancho
Numar pe tricou: 2
Fundasul bulgar Iordan Todorov a semnat, joi 10 iunie 2010, un contract cu Steaua.
"Am venit la Steaua sa fac performanta si sunt foarte fericit. Mi s-a oferit aceasta sansa si nu am stat prea mult pe ganduri. Acum astept sa-mi cunosc noii colegi si sper sa castigam tiltul impreuna", a spus Todorov pentru site-ul oficial al clubului din Bulevardul Ghencea.
Fostul capitan al lui CSKA Sofia, care pe piata transferurilor este cotat la 450.000 euro, a venit la Steaua din postura de jucator liber de contract. El a efectuat joi vizita medicala, iar luni se va prezenta la reunirea lotului. Pana sa ajunga la Steaua, Todorov a mai jucat la Maritsa Plovdiv (1998-2000), Cernomoret Burgas (2000-2003), CSKA Sofia (2003-2010) si Lokomotiv Plovdiv (2010). Todorov a imbracat si tricoul nationalei Bulgariei, pentru care a marcat doua goluri in noua partide.
Todorov este un fotbalist extrem de ofensiv, cu o buna disponibilitate la efort. Desi nu este foarte inalt, acesta compenseaza prin determinare. Este foarte rapid si creativ, reusind sa impresioneze prin pasele decisive extrem de exacte.
26 de goluri in 201 partide a marcat Todorov pentru CSKA
Bun venit, Iordan Todorov! Добре дошли, Ð'ордан Тодоров!