Ciobanu` fabuleaza ca in 2-3 saptamani Steaua va reveni in Ghencea , iar pana atunci va schimba gazonul si scaunele. In aproape 10 ani de cand e la Steaua nu a schimbat decat scaunele rupte![]()
Daca intr-adevar ar face treaba si intr-o saptamana ar schimba scaunele si gazonul.In acesti aproape 10 ani ,e drept, s-a facut o spoiala de treaba in modernizarea stadionului : casele de bilete,parcarea de la tribuna oficiala (nu?),scaunele ( care la inceput au fost chiar ok,dar se vede faptul ca : tribunele nu sunt acoperite si scaunele nu 's rabatabile ) si gazonul ( si acela inlocuit dupa o lunga-lunga-lunga perioada de jucat in mocirla ) . Accesul spectatorilor a fost modificat prin introducerea turnichetilor ( e o cerinta obligatorie pt licentiere? )
In ultimul timp s-a vorbit despre faptul ca plecarea din Ghencea a echipei duce la o pierdere a unei parti din identitatea clubului de fotbal ( identitate deja stearsa din multe privinte cu evenimentele din ultimii ani ).
Evident ca momentele petrecute pe Ghencea sunt de neuitat ( calificari in Cupele Europene,victorii cu rivalele Dinamo si Rapid,meciuri decisive pentru campionat ),insa eu cred ca supararea cea mai mare vine ca urmare a faptului ca aceasta plecare din Ghencea nu vine ca efect al unei situatii de normalitate ( vezi : Arsenal sau mai stiu eu cine si-a schimbat arena ),asa cum au dorit (mai ales Stoica) ''conducatorii'' sa afirme prin interventiile lor televizate menite sa spele si mai mult creierele unor suporteri care,chiar si in aceste momente grele, ei ''suporta echipa neconditionat''.
Spun cu tristete ca nu ma deranjeaza c-a plecat de pe Ghencea. De ce? Fiindca aceasta plecare poate fi suportata mai usor,cel putin de mine, in fata ideii ca va reveni cu false promisiuni. False promisiuni in conditiile in care un stadion Ghencea cu o capacitate marita,tribune acoperite si acoperis mobil sunt ''SF-uri'' este un deziderat nu numai pentru sustinatorii romani dar si un pas catre civilizatie in fotbalul european.
Chiar si asa,mi-e tare dor de un stadion plin si de bucuria marcarii unui gol de catre favoriti.