FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Inscriere la Handbal

«12»
mRy_11.04.2010 17:24

Salut! Practic fotbal de 3 ani si as vrea sa ma inscriu la handbal deoarece mi se pare mai potrivit pt mine. Am 1.82 m , 73 kg.

pytycrys11.04.2010 17:52

Mult noroc.

mq_messi11.04.2010 17:56

eu zic ca ai avea mai mult noroc cautand la niste cluburi de handbal . bft

f234567k11.04.2010 18:02

O varsta ai si tu? Cate cluburi crezi ca te-ar primi daca deja ai 14-15-16 ani?

Daniel-Ionut11.04.2010 18:38
O varsta ai si tu? Cate cluburi crezi ca te-ar primi daca deja ai 14-15-16 ani?

Pai cred ca ar fi bine daca ar avea la 14 ani 1.82... ar fi ceva.

Tanaru` Young12.04.2010 07:51
Pai cred ca ar fi bine daca ar avea la 14 ani 1.82... ar fi ceva.

Dar nu si 73 de kg...In orice caz,iti dorim mult succes si cred ca ai avea mai mult noroc ,asa cum te-a sfatuit si cineva inaintea mea,daca te-ai interesa la un club de handbal.

Moskopole12.04.2010 08:59

La 14 ani, singurul sport pe care ai putea, la un club mai modest, sa-l incepi, ar fi rugby-ul. Elementele tehnice dela handbal sunt greu de invatat la o varsta cand, se cam face selectia pentru intrarea in linie dreapta pentru perioada de pre-performanta.

Daca ai facut trei ani fotbal si renunti, inseamna ori ca nu poti face fata, caz in care, la handbal n-ai nicio sansa, ori ca nu-ti mai place, caz in care, la handbal, chiar ca n-ai nicio sansa.

Mi se pare bizara situatia ta. De performanta nu poate fi vorba, atunci de ce vrei la handbal? Daca iti placea handbalul, te duceai din prima! Dar tu te-ai dus la fotbal, ca acum sa renunti, si sa spui ca vrei la handbal, spre 15 ani?!

Du-te la rugby. e cel mai usor sport de invatat. La fizicul tau, poti sa mai cresti pana spre 1.90, sau, in acelasi timp, poti sa stagnezi. Indiferent de caz, rugby-ul e singurul sport unde ai putea face o oarecare performanta.

Poti sa fii aripa sau linia a doua. Si ai o sansa mare. Sa fii nr. 10. In general, la rugby, se duc direct, fara a trece pe la alte sporturi, cei care nu pot face fata in alta parte. Tu, daca ai facut fotbal, si ai o minima calitate in lovirea balonului, te reprofilezi f. usor. La handbal mi se pare imposibil. Nu-i asculta pe cei care te sfatuiesc spre handbal. 1.82, la ce se cauta acum, e o data medie, si repet, procedeele tehnice, sunt aproape imposibil de invatat. Chiar nu vad, cine te-ar primi la o grupa de varsta care intra in subtilitati tehnico-tactice. Ar sta antrenorul sa faca cu tine separat? Pe ceilalti i-ar invata ecuatii si fractii, si pe tine, tabla adunarii? Niciodata!

Sa-ti iasa handbalul din cap. N-ai nicio sansa!

Incearca la rugby, e un sport frumos!

Succes!

Padrese12.04.2010 09:12

:D:)) halal incurajari - daca baiatul vrea sa faca un sport si e atras de handbal nu cred ca trebuie sa-i dam in cap. Daca va face orice sport cu placere e imposibil sa nu reuseasca. Si mie mi s-a sugerat sa fac volei in locul handbalul si nu am dezarmat am muncit ceva si am reusit sa joc cativa ani buni handbal fara nicio problema.

In ceea ce priveste complexitatea - din punctul meu de vedere rugby-ul e peste handbal ca dificultate, este un sport in care trebuie sa folosesti si mainile si picioarele si forta si inteligenta in aceeasi masura.

Lari12.04.2010 10:41

Mai oameni buni, terminati cu tampeniile. Cand eram in primul an de facultate, antrenorii de acolo faceau selectii si la handbal si la volei si nu a cerut nimeni CV-uri de sportivi cu o anumita experienta. Si se putea ajunge destul de departe daca erai inzestrat cu calitatile fizice si psihice necesare, ca Universitatea aia era bine infipta in sportul romanesc.

Pe site-ul Federatiei Romane de Handbal sunt notate toate adresele si numerele de telefon de la toate cluburile din tara. Vezi unde ai putea ajunge mai usor si da cateva telefoane sa intrebi de preselectii.

BAFTA mry!!!

@Padrese

Da, si eu sunt de parere ca in lumea rugby-ului se patrunde mai greu decat la alte sporturi. Acolo, daca nu te nasti cu niste calitati fizice cu adevarat deosebite, e greu sa ajungi pana mai incolo. La alte sporturi, lucrurile mai pot fi remediate pe parcurs.

Daniel-Ionut12.04.2010 10:44

Ba da nici nu a spus ce varsta are... in primul rand :D

Moskopole12.04.2010 13:54

Padrese, asta e valabil pentru unul de pana in 9-10 ani, dar si aici cu anumite conditionari. Il amagesti degeaba.

Lari, ce selectii faceau aia la 19 ani? pentru ce? pentru purtatori de cuvant? pentru directori de marketing? Din celelalte posturi, imi faceai impresia unuia mai orientat.

In ceea ce priveste rugby-ul, habar n-aveti ce vorbiti. Cand ati fost ultima oara la un meci? In ultimii 5 ani la cate meciuri ati fost? Calitatile fizice trebuie sa fie de exceptie, dar exceptia asta are un sens mult mai larg decat la alte sporturi. Cica la alte sporturi, lucrurile pot fi remediate pe parcurs. Esti amuzant in ignoranta asta a ta. Remedieaza tu lipsa de motricitate la handbal, forta exploziva, simtul tactic, forta elastica . Toate astea, nu conteaza la rugby. Poti sa fii dizarmonic, lent, amotric, nici vreun simt tactic nu-ti trebuie. E sportul cu cele mai putine rigori, in sensul ca cerintele pe care le presupune, pot fi acumulate de sportiv prin antrenament, si in lipsa calitatilor naturale. La alte sporturi nu.

Ce incurajari vrei sa primeasaca? Du-te tata, si intra intr-o grupa in care sunt internationali, care face turnee in strainatate, jucatori care sunt deja formati, ca tie iti place handbalul.

Sa stii ca cei care schimba sportul, din experienta, nu fac performanta, decat in conditii exceptionale.

MRY, nu-i asculta pe ca habar n-au ce spun. Jucatorul la 14 ani e deja format, si, in absenta unor calitati cu adevarat de exceptie, nu poate face performanta.Iar calitati de exceptie, inseamana ori dela 1.90 in sus, ori viteza deosebita, ori un talent tehnic, dar tu nu ai nimic din toate astea, ca daca le aveai, nu plecai dela fotbal. Asculta-i pe ei, si du-te la vreun club, sa vedem daca sta cineva de vorba cu tine. Nu te baga nici dracu in seama.

Cand o sa ajunga sa faca performanta unul care schimba sportul dupa 14-15 ani, la handbal sau fotbal, imi tai capul. La rugby, e altceva. Dar handbalul e un sport f. greu. Verisorul meu e handbalist de oarecare performanta, si chiar daca acum e esuat in postul de conducator de joc cu nr. 11 al unei echipe fara interi, nu stiu daca ati auzit de ea; e sponsorizata de unul cu niste mustati uite asa, care n-a mai platit salariile de vreo 5 luni... La 15 ani era capitanul echipei nationale, cu multiple selectii, si din echipa aia care a castigat doua titluri de capioni nationali de juniori pentru Constanta, ultimul dintre ei venise la handbal la 11 ani.

Asa ca, mry, nu-i asculta, ca gresesc. Sunt baieti buni, dar habar n-au de ce vorbesc.

P.S. Tot ce am spus mai sus cade, daca ai vreo 12, 13 ani. Atunci ai potentialul ca, dela 1.82, sa te duci spre 1.95, si se discuta altfel. Dar tu ai vreo 15 ani, asa ca nu e cazul.

P.P.S. In Romania, din pacate, nu exista un cadru organizat, in care sa te duci, la orice varsta, si sa practici un sport la nivel de amator, cum e in Luxemburg, de ex.:platesti o taxa, si de doua ori pe saptamana, te duci la sala, la bazin, sau la teren: o saptamana face volei si inot , cealalta, fotbal si atletism; o saptamana face rugby si baschet, cealalta handbal si gimnastica.

Singura sansa e la un club profesionist, care, exprima si urmareste vocatia performantei, care pentru cei de peste 14 ani, este o himera.

Totusi, ai obligatia, fata de tine, sa incerci. De pierdut, nu pierzi nimic, dar nu te du cu ce ti-au bagat ei in cap, ca faci performanta si la 19 ani, daca ai calitati fizice si psihice, si ca daca o sa-l faci cu placere, e imposibil sa nu reusesti. Astea-s bazaconii nerealiste si false.

Marius12.04.2010 14:15

parca mai era unul acum doi ani cu posturi d-astea kilometrice ce pareau la prima vedere oarecum argumentate.

moskopole tata, mai usurel ca te agiti degeaba si poate faci dracu' vreun atac. Atunci sa vezi plansete pentru ca nu mai e nimeni care sa-l denigreze pe Hagi cu prostii "prinse" pe la diverse chermeze in care s-a intamplat sa se afle in apropiere de vreun cunoscut de-al lui Gica.

in alta ordine de idei, o freci aiurea-n tramvai cu calitati si formare de jucatori in Romania. omul e posibil sa nu tinteasca finala Ligii Campionilor, ci doar sa incerce altceva. poate nu-i mai place fotbalul, poate considera ca ar face fata mai bine la handbal, intrebarea care se pune este cine plm esti sa-i spui ca nu e bun de handbal si ca trebuie sa se duca la rugby stiind doar inaltimea si greutatea? sau poate iti place sa dai cu presupusu' pozand in mare cunoscator al fenomenului sportiv de la noi?

mai las-o usor ca macane, ti-am mai zis sa inveti intai regulile de scriere in lb. romana si apoi sa dai lectii altora.

Moskopole12.04.2010 14:25

Tu habar n-ai de notiuni elementare ce tin de sportul real, nu impresii forumiste, si-ti dai cu parerea despre ceva ce n-ai mirosit nici macar dela distanta.

Ramai la chestiile administrative, ca tupeul si artificiile de limbaj nu pot sa ascunda evidenta asta...

Marius12.04.2010 15:20

puiule, eu m-am lasat de fotbal la un pas fiind de div. B, la juventus Bucuresti. tu ce mare performanta ai, in afara de datul din gura?

Lari12.04.2010 15:48
Lari, ce selectii faceau aia la 19 ani? pentru ce? pentru purtatori de cuvant? pentru directori de marketing? Din celelalte posturi, imi faceai impresia unuia mai orientat.

Sunt curios ce ai fi spus tu daca ti-as fi adus eu o astfel de argumentatie la vreunul din posturile tale. In fine...

Am prostul obicei de a nu-mi da cu parerea decat daca sunt sigur pe ceva. Chestiile alea le-am vazut, auzit si citit cu ochii mei. Chiar unul din colegii mei de modul, cu mult timp liber la dispozitie a fost selectionat in echipa universitatii, pentru a se lasa doua luni mai tarziu. Ce sa-i faci!? Omului ii placea mai mult viata de noapte, bautura, fetele de moravuri usoare. Iar antrenamentele (rigide, din multe puncte de vedere) chiar nu erau pentru oricine. Si acum imi pare rau ca nu am participat la preselectie, gandindu-ma ca baza erau pilele/banii. Am judecat gresit, ala nu suporta astfel de rahaturi, aveam sa aflu doar o idee prea tarziu.

Ma mai gandesc daca sa dau chiar nume (de universitate, de profesor, tot tacamu'), verificabile foarte usor. Inclin spre NU, pentru ca oricum n-are rost. Mai spun doar ca omu' ala avea peste 20 de ani de experienta ca antrenor de handbal, iar locu' ala era un centru sportiv apreciat in lumea universitara.

RedScorpyON12.04.2010 16:11

Zice 'nea ala mai sus ca daca cineva care a schimbat sportul la 14-15 ani a facut performanta,isi taie capu'.

Spor la dat din satar, T. Henry,un nimeni in fotbal,campion mondial,european la nivel de nationala,campion mondial,european,al Spaniei,al Angliei de multe ori(nu stiu cate) la nivel de club,primul marcator din istoria lui Arsenal Londra(o echipa mediocra de altfel,pe vremea lui Titi),s-a apucat si el de fotbal cand avea vreo,culmea,14-15 ani...

Ia sa vedem cu te ajuta fizicul sportiv sa dai cu satarul...

SA SARA SANGEEEE! :death:

Moskopole12.04.2010 16:12
puiule, eu m-am lasat de fotbal la un pas fiind de div. B, la juventus Bucuresti. tu ce mare performanta ai, in afara de datul din gura?

Nu am nimic impotriva orientarilor tale sexuale, dar eu sunt hetero, asa ca "puiule" vorbeste cu tovarasii tai.

"La un pas" de ceva au fost 90% din jucatorii de oriunde.

Am vazut sute de sportivi care veneau si plecau, sau stateau si faceau performanta, la rugby, nu vorbesc de fotbal. Am vazut mari sperante cum se rateaza, si unii care nu anuntau mare lucru cum ajung sa joace la prima Liga. Cunosc f. bine psihologia sportivului roman, si stiu exact unde se incadreaza mry.

Cat despre tine, cum spunea Ienei, cand i-a zis cineva ca Dinu l-a criticat:"Nu vorbesc despre fotbal cu omul care l-a pus pe Belodedici la marcaj."

Faptul ca nu intelegeai prin niste posturi ce cauta Lovin la Steaua, cand spuneai ca Ochirosii e de 1000 de ori mai valoros decat Surdu, cand apreciai faptul ca Ovidiu Petre fusese huiduit, si peste toate, faptul ca ai folosit ca argument intr-o discutie, IQ-ul tau, nu te face decat un baron Munchausen, care te tragi cand de o chica, cand de cealalta.

Moskopole12.04.2010 16:17
Zice 'nea ala mai sus ca daca cineva care a schimbat sportul la 14-15 ani a facut performanta,isi taie capu'.

Spor la dat din satar, T. Henry,un nimeni in fotbal,campion mondial,european la nivel de nationala,campion mondial,european,al Spaniei,al Angliei de multe ori(nu stiu cate) la nivel de club,primul marcator din istoria lui Arsenal Londra(o echipa mediocra de altfel,pe vremea lui Titi),s-a apucat si el de fotbal cand avea vreo,culmea,14-15 ani...

Ia sa vedem cu te ajuta fizicul sportiv sa dai cu satarul...

SA SARA SANGEEEE! :death:

Scorpyoane, eu am precizat clar:"... in absenta unor calitati cu adevarat de exceptie..." Ala e considerat cel mai rapid om care a incaltat vreodata ghetele de fotbal...

Asa, si Marian Cosma a schimbat de la baschet la handbal, la 16 ani, dar avea calitati fizice de exceptie.

Si Tiriac si Lupu, dela hochei la tenis si fotbal, dar astia aveau calitati de exceptie.

bogdanbog12.04.2010 16:22

Pai si copilul acesta de ce nu ar avea asemenea calitati? Ai adus o gramada argumente aiurea, nestiind nimic despre ceea ce poate la momentul actual, si nici despre posibilitatea lui de a progresa. Va certati pe un topic deschis aiurea de un baiat nou pe forum care nici nu cred ca a intrat sa citeasca ce ati scris.

RedScorpyON12.04.2010 16:24

Si de unde stii tu ce calitati are el...?Asta nu inteleg! Lasa omu' sa se duca si daca e bun ramane,daca nu,a 2-a zi nu-l mai primeste nimeni...

Moskopole12.04.2010 16:35

Mai Bogdane, mai Scorpyoane, stiu, pentru ca am vazut zeci ca el. Oricine a trait intr-o atmosfera de-asta polisportiva, stie. El spune ca face fotbal de trei ani, dar vrea sa se lase si sa vina la handbal, dar nu intreba un profesor dela scoala, nu se duce la cel mai apropiat club, sau la vreo Directie de Sport. Daca avea asemenea calitati nu pleca dela fotbal. Nimeni n-a facut-o. Niciodata! Faptul ca se intereseaza pe aici, arata ca este un moft, un capriciu. Daca le avea, venea handbalul la el, il remarca cineva. Lui ii e greu acolo la fotbal, si s-a plictisit, si ce si-a zis: Ma duc la handbal! Sanchi, i s-ar potrivi. De unde naibii stie ca i se potriveste, daca intra aici sa intrebe de posibilitatea legitimarii?

Eu i-am raspuns, tocmai pentru ca trebuie sa-i ajutam pe cei care vor sa se indrepte spre sport(chiar si prin calculator), dar asta nu inseamna sa-i amagim cu tot felul de lozinci. De asta i-am sugerat rugby-ul, ca jucator de picior. Sa aveti de o suta de euro in buzunar, cati de astia am vazut eu.

Marius12.04.2010 16:39

puisor, ma faci sa repet ceea ce ti-au spus deja mai toti cu care ai "dialogat" pe forum: nu te duce capul :) cu un pas la juventus inseamna cooptat in lot, de la div C apropo, mers in cantonament, lasat pentru ca aveam si am alte prioritati.

Faptul ca ai fost chelner la "seri de auditie" nu dovedeste nimic, ai niste argumente de clasa a 3-a intr-o generala din judetul Vaslui iar faptul ca abuzezi de citate nu da nicicum masura unor cunostinte nemaintalnite, ci doar a incapacitatii de a te exprima in limba romana.

In incheiere, faptul ca iti permiti, cu o obraznicie caracteristica indivizilor ce nu au primit macar o educatie elementara in familie, sa "sfatuiesti" un copil despre care nu stii absolut nimic sa nu practice un anumit sport, doar pentru "stii tu mai bine ce-i poate pielea" denota doar prostie crasa si un egocentrism demn de "bercea mondialu'".

Cat despre Lovin, Ochirosii sau Ovidelu, chiar te rog sa-mi spui unde m-am inselat :)

P.S. in ceea ce priveste I.cu.-ul, sunt dispus oricand "sa nu le masuram", iar ala mai mic e liber sa se arunce de pe un bloc cu 10 etaje, poate asa mai scapam de un pseudo-intelectual cu ifose de zabrauti si o bruma de cultura mai subtire decat firul de par.

Moskopole12.04.2010 16:48

Subiectul a degenerat deja, pentru ca au vrut unii sa ne arate ca nu sunt simpli contopisti. Faptul ca au jucat la un nivel bun, in conditiile in care sunt si inteligenti, pe mine ma dezarmeaza si nu pot decat sa cedez primul, pentru ca daca ma pun la mintea lor, o sa incepem sa ne masuram nu numai iq-urile, ci si sculele, masinile, conturile, slujbele...

Daniel-Ionut13.04.2010 14:22

Ce discutii fara rost :D

Baiatul a postat ca vrea sa se duca la handbal si ca 1.80 si nush cate kg... restul ati inceput sa va dati cu parerea, cati ani ar avea, calitati etc... :)

Joga Bonito14.04.2010 12:09
In incheiere, faptul ca iti permiti, cu o obraznicie caracteristica indivizilor ce nu au primit macar o educatie elementara in familie, sa "sfatuiesti" un copil despre care nu stii absolut nimic sa nu practice un anumit sport, doar pentru "stii tu mai bine ce-i poate pielea" denota doar prostie crasa si un egocentrism demn de "bercea mondialu'".

[...]

P.S. in ceea ce priveste I.cu.-ul, sunt dispus oricand "sa nu le masuram", iar ala mai mic e liber sa se arunce de pe un bloc cu 10 etaje, poate asa mai scapam de un pseudo-intelectual cu ifose de zabrauti si o bruma de cultura mai subtire decat firul de par.

Ar fi culmea ca tipul respectiv sa urmeze sfaturile unui strain de pe un forum, nu crezi? In plus de asta, tind sa cred ca are cel putin 17-18 ani.

Doi la mana, urmand replicile din topicul asta, am ramas putin siderat. Si tu scriai ca un cocalar acum 2 ani si ceva, abuzand de "k" si "cu (de la Quebec :)) )" sau alte neologisme descoperite prin ferentari, dar nimeni nu ti-a dat in cap sau te-a jignit asa grosolan la cea mai mica greseala gramaticala. Moskopole mi se pare un baiat bine intentionat, cu postari bine argumentate si obiective spre deosebire de o gramada de moderatori esuati si vanitosi.

«12»