FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Analiza Turului De Campionat 2009-2010

«12»
Adrian25.12.2009 16:55

La inceputul acestui sezon, am inceput alaturi de utilizatorul Maye o contabilizare a performantelor jucatorilor la fiecare meci jucat in campionat, cupa sau cupe europene. Am reusit, astfel, sa facem o statistica care sa ne poata ajuta sa tragem cateva concluzii dar si ca sa ne putem face o idee asupra returului.

Mai jos voi pune datele jucatorilor din Campionat:

1. Zapata - 12 meciuri / 8 goluri primite

3. Goian - 1 meci

4. Golanski - 10 meciuri / 1 pasa de gol / 3 galbene

5. Rada - 11 meciuri / 1 pasa de gol / 3 galbene

6.Tanase - 8 meciuri / 1 gol / 1 galben

7. Szekely - 15 meciuri / 5 goluri (1 din penalty) / 5 pase de gol / 1 penalty obtinut / 4 galbene

8. Ov. Petre - 4 meciuri

9. Kapetanos - 14 meciuri / 9 goluri (1 din penalty) / 1 pasa de gol / 1 rosu

10. Grzelak - 6 meciuri

11. Surdu - 17 meciuri/ 3 goluri / 2 pase de gol /2 penalty-uri obtinute / 1 galben

12. Tatarusanu - 5 meciuri / 6 goluri primite

14. Toja - 13 meciuri / 1 gol / 3 galbene / 1 rosu

15. Tudose - 3 meciuri

16. Nicolita - 16 meciuri / 2 goluri / 1 pasa de gol

17. Baciu - 13 meciuri / 1 galben /

18. P. Marin - 15 meciuri / 1 Gol - 1 din penalty / 2 galbene

19. Ionescu - 7 meciuri / 1 pasa de gol

20. Tininho

21. Ochirosii - 5 meciuri/ 1 galben

22. Plesan - 8 meciuri / 1 pase de gol / 3 galbene

23. Dayro - 5 meciuri / 2 goluri

24. Ghionea - 12 meciuri / 4 galbene

25. Onicas - 8 meciuri / 3 galbene

26. Bicfalvi - 6 meciuri

27. Iacob - 1 meci

28. Stancu - 10 meciuri/ 1 gol /1 pasa de gol / 1 galben / 1 rosu

30. Emeghara - 1 meci

31. Ninu - 6 meciuri / 1 galben /

32. Filip - 1 meci

36. Rusu

99. Bibishkov - 1 meci

Urmeaza statistica din Cupa:

1. Zapata - 1 meci / 0 goluri primite

4. Golanski

5. Rada - 2 meciuri

6.Tanase - 1 meci

7. Szekely - 2 meciuri / 1 penalty transformat /

8. Ov. Petre - 1 meci / 1 cpt. /

9. Kapetanos - 1 meci / 2 goluri

10. Grzelak - 1 meci / 1 galben

11. Surdu - 1 meci

12. Tatarusanu - 1 meci / 0 goluri primite

14. Toja

15. Tudose - 1 meci

16. Nicolita - 1 meci

17. Baciu - 2 meciuri / 1 penalty transformat

18. P. Marin - 1 meci / 1 pase de gol /1 galben

19. Ionescu - 1 meci

20. Tininho

21. Ochirosii - 2 meciuri / 2 galbene

22. Plesan - 1 meci / 1 galben / 1 penalty transformat

23. Dayro - 1 meci / 1 galben / 1 penalty transformat

24. Ghionea - 1 meci / 1 cpt /

25. Onicas - 2 meciuri / 1 rosu

26. Bicfalvi - 2 meciuri / 1 galben

27. Iacob

28. Stancu - 1 meci

30. Emeghara

31. Ninu

33. C.Lungu

99. Bibishkov - 1 meci / 1 galben / 1 penalty ratat

-- .Batfoi

-- .M.Albu

Si statistica din cupele europene:

1. Zapata - 8 meciuri / 8 goluri primite

3. Goian - 3 meciuri / 2 galbene / 1 penalty ratat / 2 cpt

4. Golanski - 7 meciuri / 2 galbene

5. Rada - 6 meciuri / 2 galbene

6. Tanase - 4 meciuri / 1 galben

7. Szekely - 10 meciuri / 1 gol / 2 galbene

8. Ov. Petre

9. Kapetanos - 8 meciuri / 2 goluri /1 rosu / 1 pasa de gol

10. Grzelak - 6 meciuri / 1 gol / 2 pase de gol

11. Surdu - 10 meciuri / 1 gol / 3 pase de gol / 1 penalty obtinut / 1 galben

12. Tatarusanu - 4 meciuri / 1 gol primit

14. Toja - 8 meciuri / 1 gol / 3 galbene

15. Tudose - 3 meciuri

16. Nicolita - 11 meciuri / 3 goluri / 3 pase de gol

17. Baciu - 7 meciuri

18. P. Marin - 7 meciuri / 1 gol (1 din penalty) / 2 galbene / 1 rosu / 1 cpt

19. Ionescu - 8 meciuri / 1 galben

20. Tininho - 1 meci

21. Ochirosii - 6 meciuri / 1 gol /1 galben

23. Dayro - 3 meciuri

24. Ghionea - 9 meciuri / 9 cpt

25. Onicas - 9 meciuri

26. Bicfalvi - 6 meciuri / 2 galbene

27. Iacob - 1 meci

28. Stancu - 9 meciuri / 6 goluri / 3 pase de gol / 1 penalty obtinut

29. Rusu

30. Emeghara - 1 meci

31. Ninu - 7 meciuri / 4 galbene

99. Bibishkov - 3 meciuri

Statistica returului(cupa, campionat si cupe europene):

1. Zapata - 21 meci / 16 goluri primite

3. Goian - 4 meciuri / 2 galbene / 1 penalty ratat / 2 cpt - Transferat

4. Golanski - 17 meciuri / 1 pasa de gol / 5 galbene

5. Rada - 19 meciuri / 1 pasa de gol / 5 galbene

6.Tanase - 8 meciuri / 1 gol / 2 galbene

7. Szekely - 27 meciuri / 7 goluri (2 din penalty) / 5 pase de gol / 1 penalty obtinut / 6 galbene

8. Ov. Petre - 5 meciuri / 1 cpt. /

9. Kapetanos - 23 meciuri / 13 goluri (1 din penalty) / 2 pase de gol / 2 cartonase rosii

10. Grzelak - 12 meciuri / 1gol / 2 pase de gol/ 1 galben

11. Surdu - 28 meciuri/ 4 goluri / 5 pase de gol /3 penalty-uri obtinute / 5 galbene

12. Tatarusanu - 10 meciuri / 7 goluri primite

14. Toja - 21 meciuri / 2 goluri / 6 galbene / 1 rosu

15. Tudose - 7 meciuri

16. Nicolita - 28 meciuri / 5 goluri / 4 pase de gol

17. Baciu - 22 meciuri / 1 galben / 1 penalty transformat

18. P. Marin - 23 meciuri / 2 Goluri - 2 din penalty / 5 galbene/ 1 pase de gol /1 rosu/ 1 cpt.

19. Ionescu - 16 meciuri / 1 pasa de gol / 1 galben

20. Tininho - 1 meci

21. Ochirosii - 13 meciuri / 4 galbene / 1 gol

22. Plesan - 9 meciuri / 1 pasa de gol / 4 galbene / 1 penalty transformat

23. Dayro - 9 meciuri / 3 goluri (1 din penalty) / 1 galben /

24. Ghionea - 22 meciuri / 4 galbene

25. Onicas - 19 meciuri / 3 galbene/ 1 rosu

26. Bicfalvi - 14 meciuri / 4 galbene

27. Iacob - 2 meciuri

28. Stancu - 20 meciuri/ 7 goluri /4 pase de gol / 1 galben / 1 rosu / 1 penalty obtinut

30. Emeghara - 2 meciuri

31. Ninu - 13 meciuri / 5 galbene /

32. Filip - 1 meci

33. C.Lungu

36. Rusu

99. Bibishkov - 5 meciuri / 1 galben / 1 penalty ratat

-- .Batfoi

-- .M.Albu

Astfel, putem face o echipa ideala a turului:

Zapata - Golanski, Ghionea, Rada, Petre Marin - Szekely, Plesan, Toja, Nicolita - Stancu, Kapetanos

In alcatuirea acestei echipe nu au fost luate in considerare doar numarul de meciuri jucate, ci impactul pe care jucatorul l-a avut odata cu intrarea in teren si mai ales forma aratata.

Portari

Zapata e cel mai bun portar stelist. Chiar daca Tatarusanu a primit mai putine goluri decat Rufay in meciurile jucate in Cupa UEFA, columbianul i-a luat clar fata in campionat dar si in meciurile grele din grupele Europa League. Tatarusanu mai are multe de invatat pana sa ajunga la nivelul lui Zapata. Cezar Lungu a impresionat in meciurile de Liga 2 si in cele ale nationalei de tineret, acolo unde i-a luat locul lui Lung jr.. Mai are insa mult de lucrat pana a ajunge sa emita pretentii la titularizarea in echipa mare. Ca valoare, intre Cezar Lungu si Tatarusanu nu e foarte mare diferenta.

De asemenea, statistica spune ca Rufay e cel mai bun dintre portarii din Liga 1.

Fundasi

Desi parea ca acesta va fi sezonul tinerilor, Ninu si Tudose au iesit, incet, incet, din primul 11, facandu-le loc mai experimentatilor Golanski si Rada. Baciu a ramas rezerva de nadejde in timp ce Tininho a plecat fara sa transpire macar in tricoul Stelei.

Pentru retur ramane de vazut daca Emeghara isi va putea reveni la forma pe care a aratat-o inainte sa se accidenteze.

E posibil ca, in aceasta iarna, Steaua sa se desparta de Ghionea, Golanski si Rada, adica de 3 din cei 4 fundasi de baza din acest sezon.

Mijlocasi

Ca niciodata, in acest sezon Steaua a functionat mai bine de la mijloc in sus decat de la mijloc in jos. Szekely a fost fara dar si poate cel mai bun mijlocas din acest tur, dovedindu-se decisiv atat in meciurile din cupele europene cat si in cele din campionat. Mijlocasul a reusit sa treca peste toate povestile lui Gigi Becali si s-a impus castigandu-si un contract pe viata la Steaua.

Trebuie sa amintim si de revenirea lui Plesan, un jucator care, pe final de tur, s-a dovedit foarte important. Plesan si-a castigat locul de titular si a ajutat foarte mult mijlocul stelist, fiind unul dintre cei mai buni stelisti din campionat.

In retur trebuie sa ne asteptam la revenirile lui Ovidiu Petre si Tanase. Acestia au fost accidentati si au pierdut pregatirea de vara.

Dintre mijlocasi, se pare ca Toja e pe picior de plecare in aceasta iarna. Grzelak, Ochirosii si Bicfalvi sunt si ei pe lista de despartiri. De venit, se zvonesc multe transferuri, dar cu siguranta nu va veni nimeni.

Atacanti

Kapetanos dovedeste cu fiecare meci pe care il joaca ca e cel mai bun transfer facut de Steaua in ultimii 10 ani. Grecul are o medie de goluri ce depaseste 50%, e golgeterul echipei si, cu siguranta, va fi titular incontestabil in retur. Stancu a fost accidentat in o puna parte din acest tur si e de asteptat ca revenirea lui sa fie un plus pentru atacul Stelei. Surdu, desi a inceput bine, s-a stins pe final, probabil datorita multelor reprofilari facute de Stoichita. Si de la el se asteapta multe in retur.

Dayro a venit de la echipa a 2a, din b, unde a facut furori si si-a lasat imediat amprenta asupra jocului. Ca le place unora sau nu sa recunoasca, Dayro a fost decisiv in meciurile cu Timisoara, Rapid si Iasi, aducand echipei 7 puncte.

Se pare ca nu a fost destul. Felul sau de a fi, faptul ca majoritatea colegilor nu il plac si dorinta inexplicabila a lui Stoichita de a-l folosi pe Tanase atacant au fost decisive in alungarea lui de la echipa.

Odata cu plecarea lui si despartirea de Bibishkov, Steaua va ramane in 3 atacanti(plus reprofilatul Tanase). Sa vedem daca va fi destul...

Antrenori

Stoichita si Bergodi sunt 2 oameni total opusi.

Daca Bergodi pune mult accent pe seriozitate si pe mandria sa, refuzand unii jucatori si saturandu-se de Gigi Becali, pentru Stoichita, scopul scuza mijloacele.

Cele mai bune mutari ale lui Stoichita au fost reactivarile jucatorilor trecuti pe linie moarta de catre Bergodi: Rada, Plesan, Dayro (poate si Zapata).

Fata de Bergodi, Stoichita a refuzat promovarea tinerilor si a ales sa mearga doar pe mana jucatorilor experimentati, intrarea acestora in a doua jumatate a campionatului, dand Stelei o noua fata si prinzand adversarii pe picior gresit. (vezi norocul lui Stoichita pe final de campionat)

Ramane de discutat, insa, daca rezultatele sunt decisive sau nu. In retur, echipele pretendente la titlu vor scapa de chinurile cupelor europene si se vor putea concentra pe campionat. Astfel, nu vor mai face la fel de multe greseli ca in tur, greseli de care Steaua a profitat din plin.

Concluzii

Odata cu revenirile lui Stancu, Ovidiu Petre si Emeghara, Steaua poate spune ca devine favorita la titlu in ceea ce priveste valoarea lotului. Asta in conditiile in care adversarele raman cu loturile actuale sau pierd din jucatorii actuali fara sa mai aduca nimic in locul lor si Steaua nu renunta la nici unul din jucatorii ei.

Cum insa e greu de crezut ca Steaua nu va da din jucatori, ca va aduce in locul celor plecati oameni de valoare si ca adversarele nu se vor intari(Vasluiul l-a cumparat deja pe Sanmartean. Si CFR-ul si dinam0 si-au adus jucatori noi), titlul pare totusi un pod prea indepartat.

p.s. Vom face o noua astfel de analiza la inceputul returului si vom include acolo si evolutiile loturilor echipelor din Liga 1.

Ronnie25.12.2009 17:02

Avem vreo 3-4 jucatori mai rasariti, in niciun caz cel mai bun lot din campionat. Antrenor nu avem, jucatori nu avem, conducere nu avem, suporteri pe stadion nu avem => sanse la titlu nu avem.

Marius25.12.2009 17:04
Baciu a ramas rezerva de nadejde

lol. Daca nu ma inseala instinctul, Baciu e fundasul cel mai des folosit in acest tur asa ca "rezerva de nadejde" e destul de aiurea spus :).

Adrian25.12.2009 17:07
lol. Daca nu ma inseala instinctul, Baciu e fundasul cel mai des folosit in acest tur asa ca "rezerva de nadejde" e destul de aiurea spus :) .

Cel mai des folosit nu inseamna si cel mai des folosit ca titular. Din pacate, noi nu am facut diferenta intre meciurile jucate de baieti ca titulari si cele in care au intrat din postura de rezerva. Oricum, cred ca stie toata lumea ca Baciu a fost rezerva atunci cand Rada si Ghionea si Golanski au fost apti.

danimarcu25.12.2009 19:32

Despre Baciu pot doar sa spun ca are un nume predestinat pt a lucra sub "bagheta" lui Jiji Becali...

In rest,voi il apreciati,eu nu.

Rasariti in echipa asta sunt doar vreo 3-4 jucatori,in rest sunt de pluton,la fel ca Baciu.Dintre aia rasariti Golanski pleaca,Tanase e de viitor,Stancu e in asteptare si Zapata ar putea visa si el la mai bine in curand.Ghionea este asa si asa,oscilant,iar Marin ne mai incarunteste inca un an si jumate.

Suntem varza din toate punctele de vedere,pacat ca suntem pe primele locuri.Asta nu face decat sa ridice si mai multa ceata pe ochii conducatorilor nostri dragi...

MoWeed25.12.2009 20:54

Suntem praf. Singurul motiv pentru care suntem acolo sus e ca si celalalte echipe sunt vai de mama lor. Daca aveam o conducere competenta, acum eram aproape campioni, la cat de slab s-au prezentat contracandidatele noastre

Maye25.12.2009 21:20
lol. Daca nu ma inseala instinctul, Baciu e fundasul cel mai des folosit in acest tur asa ca "rezerva de nadejde" e destul de aiurea spus :).

Instinctul te inseala.Petre Marin a fost cel mai folosit fundas.

Tiganul , jucatorul cu cele mai multe meciuri.

Daniel-Ionut27.12.2009 09:13

FC Steaua - Unirea Urziceni 0-1 (gol luat aiurea, meci jucat fara spectatori, lucru care a contat enorm) -1p

FC Steaua - Gloria Bistrita 1-1 (autogol) -2p

FC Astra Ploiesti - FC Steaua 2-1 (dupa ce am condus cu 1-0 aproape tot meciul am ajuns ca in minutul 90 scorul sa fie 2-1 pentru ei, neatentie, pentru ca si 1-1 era in cele din urma favorabil acum...) -3p, -1

Deci cu 4 puncte, sau chiar 6 in plus acum, aveam o iarna linistita, am pierdut puncte foarte importante cu echipe gen Bistrita acasa, sau nou-promovata Astra...

Maye27.12.2009 09:33
Deci cu 4 puncte, sau chiar 6 in plus acum, aveam o iarna linistita, am pierdut puncte foarte importante cu echipe gen Bistrita acasa, sau nou-promovata Astra...

O iarna linistita?Stiu ca fac off-topic , dar si daca eram pe locul 1 la 20 de pct distanta , eu nu puteam avea o iarna linistita cu jegul la conducere.

Te las pe tine sa fi linistit.

red&blue_boy27.12.2009 09:42
dar si daca eram pe locul 1 la 20 de pct distanta , eu nu puteam avea o iarna linistita cu jegul la conducere.

Corect,cam la fel simt si eu.Pana nu pleaca Jiji,n-ai cum sa te mai poti bucura cu adevarat de vreun eventual succes al Stelei...

In rest,la ce lot avem,cu doar cativa fotbalisti,restul asa zisi jucatori de fotbal,cu un antrenor supus lojei,e greu sa cred ca putem lua titlul...

Daniel-Ionut27.12.2009 09:48
O iarna linistita?Stiu ca fac off-topic , dar si daca eram pe locul 1 la 20 de pct distanta , eu nu puteam avea o iarna linistita cu jegul la conducere.

Te las pe tine sa fi linistit.

O iarna linistita in clasament... da oricum tu esti gicu-contra la orice spun eu... asa ca te las in pace, n'am chef astazi sa ma contrazic... :thumbdown:

MoWeed27.12.2009 10:18

Dar de cand e asta o noutate?

Anul trecut am facut 1-1 acasa cu Otopeni, Buzau si Farul, echipe care au retrogradat.

Daca aveam o conducere competenta, acum eram deja campioni

SS Lazio27.12.2009 11:52

O analiză la obiect, matematică și o statistică migăloasă. Felicitări artizanilor lor.:)

Totuși, un mare totuși, statisticele te inșeală adesea, numerele seci pe o foaie neputând reda frumusețea sau - de ce nu?- inconmensurabilul, insondabilul și , mai rar, inefabilul din vreun meci. Așa că ar fi bine să discutăm atât despre cifre, cât și despre lucrurile care nu reies din cifre.

Impresia artistică contează enorm in fotbal, la fel ca felul de a da un imbold echipei. Ca să nu mai vorbesc de dăruire, atitudine, disciplină și alte valori necuantificabile, dar atât de importante.

Voi incepe eu.

Capitolul blazați:(numerele nu reprezintă vreun top, ci doar ordinea in care imi vin in minte).

Din păcate, 1. căpitanul Ghionea, deși in meciul cu Twente din Olanda a fost cel mai bun. În mediul asfixiant și instabil până la Dumnezeu al lui Becali iți pierzi răbdarea, deci nu am ce să-i reproșez. Și-a făcut treaba.

2. Tănase. Dar e un subiect prea gps-izat ca să mai vorbesc. Să sperăm că golul cu Curtea-de-Argeș reprezintă o schimbare, chit că e greu de crezut.

3. Stancu. Un potențial enorm, foarte tânăr, adus pe o sumă-record, ca o speranță de la echipa ce apoi a câștigat titlul, e greu de ințeles ce e cu el. SĂ' sperăm că va reveni la forma de până in septembrie când inscria, mai ales in UEFA, cu un randament uluitor. Eu incă țin minte golul din Scoția. Fantastic șut. :)

Și toți tinerii, neadaptați, bâtrinicioși inainte de timp, Rusu, bietul Ochiroșii(alt mare talent), Onicaș, Bicfalvi. Mi-e chiar milă de ei și sper ca ei să-ți revină. De Ionescu nici nu are rost să vorbim, că e deja in dizgrația balaurului de la conducere.

Neputincioși:

1.Lider incotestabil de 3 ani: Bănel. Cel mai prost jucător, cel mai sensibil, cel mai ușor de demoralizat, cele mai dezolante și exasperante momente le oferă(vezi centrări in minutul 90 in peluză, ratări din out, cornere de tip satelist, etc), cel mai contagios prin neputință.

Nu face meciuri bune NICIODATĂ' când echipa e la anaghie , ci doar atunci când totul e bine și frumos, exact cum lăutarii cântă doar acolo unde sunt bani. La nevoie nimic, la bunăstare mai merge cât de cât jocul lui.

Fiind iubit de patron doar pentru capitalul de simpatie din rândul etniei din care face parte, deci pe cu totul alte criterii decât cele fotbalistice, sportive, Bănel este decepția continuă, deziluzia ascendentă, crescândă, etern hrănită și susținută de antrenori, conducere și media. E fetișul tuturor, exceptând a naostră. Asta cu atât mai mult ne oripilează și ne enervează.

Va fi principalul motor de formare a unei noi Stele, a unor noi suporteri. Adică simbolul aproape sanctificabil al țigănizării, manelizării și, citez, "imbecalizării". Toată lumea e convinsă de abilitățile sale.

2.Toja. Are niște execuții uneori, niște momente, dar aproape intotdeauna duce mingea in spate, intârzie, e handicapat de un picior, viteză nu are, recuperează intr-un mod aproape psihedelic. Alternează evoluțiile exasperante cu cele ușor mediocre. Nici măcar meteoric nu se poate spune că joacă, ci eminamente doar prost.

Felul său de a fi, exact ca și cel de mai sus, contagios prin neputință ii compromite orice imbold al său. NU POATE și cu asta-basta. Nu știe nimic și nimic nu-l ajută.

Amândoi trebuie să plece cât văd cu ochii, deși , cel mai probabil, vor rămâne, fiind protejații lui Gigi.

Și, cei nu prea menționați, cu abilități de lider, talentați, fotbaliști valoroși demni de Steaua.

1. Szekely. Atitudinea nu reiese așa ușor din statistică. Așa că voi spune iarăși că are vână, e un neobosit, un ambițios, chiar perfecționist, a reușit pentru prima dată doar prin fotbal și joc să invingă atât setea de bani a lui Becali( ofertă de la Iancu , de reîntoarcere in orașul natal), cât și concluziile prestabilite de nestrămutat a nestrămutatului creditor , (inexorabilul bijnițăresc a Ciobanului psdist).

Nu zic doar de golurile determinante, ci și de felul in care impulsionează intreg jocul echipei. Cel mai bun bun transfer a lui Becali din ultimul timp, acest "7" veritabil.

2. Kapetanos. Un grec pragmatic, știm despre el. Despre el se știe din cifre, dar parcă e mai frumos dacă am fi spus și de minutele in care dă, sau dădea, golurile. Când il ai doar pe Szekely care mai știe centra, e un miracol ce face Kapetanos. Pare tipul jucătoruli-stâncă, gen Giggs :D A fost chilipirul numărul 1 al ciobanului, care i-a-ieșit cu SIGURANȚĂ' din noroc! Să sperăm că fi golghterul campionatului, atacantul nostru inat și rezistent. Eu de pe acum i-aș da titlul de cel mai bun jucător la joc de cap, poziționare și pragmatism din Liga 1! Asperitățile de la mijloc dacă n-ar fi fost, s -ar fi propulsat de mult Kapteanos și mai sus!

3. Rada. Și el a dat o palmă intregii conduceri, s-a schimbat, a fost constant și nu de puține ori dregea ce alții stricau copilărește. Deși apărarea e acum foarte deficitară, fără Rada era și mai rău. Vine și-n atac, fuge, e inalt, să sperăm că va fi și mai sigur. A reușit să invingă banca aia claustrantă de rezervă, a fost civilizat , răbdător și profesionist. Bravo Rada!

Și, un capitol aparte, dileme:

1. Surdu. La Brașov cu el s-a realizat mitul Păsării Phoenix cu Râzvan. La Steaua a inceput, iarăși, fulminant, metamorfozat complet, dar apoi i-a mai scăzut turația. De el depinde dacă va intra la blazați , ori la cei demni de Steaua. Eu incă sper la Romică.

2.Pleșan. L-aș fi pus deja la cei demni, dar parcă potențialul său il recomandă al mai mult. Și el poate fi chiar de nivelul unui Paraschiv mai de mult, cu aptitudini de Vlădoiu, de, poate, de libero.

În ultimii 2 imi pun mari speranțe.

De restul se cam știe, dar despre cei de sus era de menționat asta.

Oricum, indiferent de radiografierea mea( care va fi considerată pe alocuri rebarbativă și/sau aspră, ori prea elogiativă), problema conducerii va bara orice dezvoltare.

Orice planuri și idei aș fi scris, suntem condamnați aceleiași fatalități.

Cred că am făcut aceasta analiză proprie din reflex, din romantismul meu naiv, din pasiunea mea acum infrănată. Adevărul meu devine dezmințirea mea. NU o luați ca pe un hedonism această tastare, ci simplu ca o iubire de nemărturisit care mă apasă.

Cenzurile de sus, imixtiunile ciobănești ruinează totul, eu am scris asta incercând să fac abstracție de faptul că totul se va surpa și compromite.

Un Crăciun fericit vă urez cu intârziere și tot ce vă doriți! :)

David27.12.2009 13:10

Cu o conducere profesionista,nici o echipa din Liga I nu ar fi putut pune probleme Stelei.In primul rand,cu tot cu neprofesionisti pana in cele mai mici maruntaie ale staffului,Steaua e pe primul loc!Exclusiv datorita valorii lotului.Nimeni din intreg stafful nu are nici urma de merit pentru ca s-a ajuns ca jucatori ca Bogdan Stancu,Szekely sau Kapetanos sa ajuns la Steaua.In opinia mea este vorba de faptul ca majoritatea microbistilor romani sunt stelisti,Steaua are un nume mare chiar si in Europa,iar astfel si marea majoritate a jucatorilor de nivel mediu din estul europei au Steaua ca optiune.Asa au venit si Kapetanos si Grzelak.Iar cei autohtoni au dorit sa joace la Steaua,pentru ca jucatori de o anumita valoare nu concep sa ajunga la o echipa mediocra.Era un pas superior de la Urziceni la Steaua,chiar daca Unirea a luat campionatul iar de la Galati la Steaua nici nu se pune problema.

Steaua are un lot in care jucatori buni nu sunt pusi in valoare(Grzelak[szekely si Kapetanos pana au confirmat indiscutabil]),jucatori care confirma meci de meci salveaza echipa de fiecare data,veterani care inca formeaza nucleul echipei (Ghionea;P Marin,Ov. Petre,Plesan),jucatori atat de buni incat nici ciobanul nu-i putea considera slabi precum Tanase si Emeghara si dezastre totale care au dus la dezastruosul loc din clasament de anul trecut(Toja,Dayro Moreno,Nicolita)

Tinerii nu au sanse sa confirme la o echipa in care conducerea abuzeaza incredibil de puterea pe care o are,iar jucatori mai vechi care nu prindeau lotul datorita unor fotbalisti ca Radoi si Goian incep incet-incet sa confirme la un nivel mediu de Liga I,aici referindu-ma la Baciu si Rada,poate chiar Golanski.

mircea_1027.12.2009 20:56

@SS Lazio: l-ai uitat pe Zapata la capitolul demni de Steaua

Virgil28.12.2009 06:40

Felicitari lui Adrian si lui Maye pentru statistica si pentru concluzii finale. Pentru mine e o imagine a intregului tur de campionat al editiei 2009/2010. O poza, o amintire pentru viitor. Asemenea statistici ar trebui stranse intr-o sectiune speciala. Asa cum exista sectiunea pentru meciurile Stelei, asa ar trebui sa fie o sectiune pentru astfel de statistici. Pentru fiecare meci in parte si la final de tur si mai ales retur o sinteza a cestor statistici in intregul lor.

Aceste sinteze pot fi facute si de altii in afara de cei doi. Imi vin cateva nume in minte: Marius, SS Lazio, Predatorpulse. Si in afara de ei toti cei care se simt in stare sa faca asa ceva si mai ales isi doresc.

Forza Steaua!

Astristul28.12.2009 18:39

Ce-mi plac statisticile! :)

Felicitari celor care au cules toata aceasta informatie. Aur-pur, zic eu! :thumbsup:

mountytoma30.12.2009 09:05

felicitari pentru rabdare si munca depusa! sincer, parca statisticile astea arata mai bine decat ce am simtit eu "la cald".

ca Becali, Argaseala, sunt prosti facuti gramada si nocivi Stelei, asta stie toata lumea, mai putin cei doi.

ca bergodi ar fi facut o treaba excelenta dac aera lasat sa continue, e parerea mea. Stoichita e un slugoi de care mi-e sila.

zapata este de parte cel mai valoros jucator din lotul de azi. chiar daca a gresit O DATA la tiraspol, merita o statuie pentru cate a scos in turul asta!

tatarusanu nu e rau, dar nici mare portar. sper sa ii prinda bine trecerea in rezerva, ca prea i se urcase la cap.

golanski e un jucator bun, mai ales cand nu e Banel pe partea lui! ca si caracter, golanski e un OM adevarat.

ninu putea ajunge un jucator bun, dar a gresit si apoi s-au pus prostii cu tunurile pe el. a clacat psihic si nu cred ca isi va mai reveni, la Steaua cel putin.

Ghionea a incercat sa fie mai mult capitan, decat fundas. cred ca e satul de Becali si isi doreste prea mult sa scape de jegosul ala de la loja. cred ca va ajunge la Urziceni. cu Meme va redeveni un jucator excelent.

Baciu - rezerva de altadata care isi facea datoria, a ajuns titular in multe meciuri si de multe ori a fost cel mai sigur aparator. dupa mine e cel mai profesionist jucator din lotul actual.

rada - ce-o fi fost in sufletul baiatului astuia, numai el stie. exilat la echipa a doua, pentru ca 'strica atmosfera", readus inapoi la prima echipa si chiar titularizat, apoi plecat pe mai nimica dar pe un salariu frumusel la "statiune" in dubai. si-a indeplinit "visul romanesc"! sa ajungi sa duci o viata de boier fara sa depui prea mare efort...

Tudose - la fel ca si ninu, putea ajunge jucator bun. insa ghinionul lui a fost o extrem de proasta inspiratie la meciul cu motherwell parca, dupa care prostia jegaliana l-a terminat si pe el. daca s-ar utiliza aceleasi masuri fata de toti jucatorii, atunci pe Banel ar trebui sa il traga pe roata dupa turul asta de campionat.

tininho - o gluma proasta care dovedeste inca o data ce priceputi sunt Gigi si argatul la transferuri.

Petre Marin - jenant sa constati ca tocmai el a fost in cea mai buna forma fizica in acest tur! de multe ori, a fost si cel mai bun om din aparare.

szekely a inceput sa fie ceea ce poate fi el.

onicas - un jucator umflat de presa si de Jiji, dezumflat de prestatiile proprii in teren

Andrei ionescu - sub bergodi incepuse sa devina un super-jucator, coordonatorul care ii lipseste Stelei de ani de zile. pu-lippi l-a terminat si pe el

bicfalvi - harnic uneori, delasator alteori, e cel mai inconstant jucator. locul lui e pe banca de rezerve doecamdata

toja - enervant pana la exasperare, columbianul ar trebui sa plece de la Steaua odata cu Becali. lent si egoist, pierde mingi care devin letale pentru noi fara sa ii pese prea mult

ov Petre - sanatos sa fie, ca fotbal stie

Nicolita - tiganul a stricat cam tot ce se putea strica in turul asta. centrari aiurea, pase la adversar, a resuti sa strice toate combinatiile in care nu a putu fi ocolit de coechipieri, exasperati si ei de felul cum sare mingea din "cel mai valoros fotbalist din Liga I". sa stea la Steaua, numai asa nu mai pupam noi performante, numai asa scapam de becakat! statistica nu minte: o sigura pasa de gol in 16 meciuri din campionat!

Ochirosii - asta moare speranta

tanase - mi-e teama ca s-a trezit prea devreme vedeta. are insa clasa

Stancu - inger in cupele europene, demon in campionat. am incredere in el si ma bucura fiecare reusita a lui

surdu - sub bergodi, a reusit sa ne arate ca si fotbalistul roman poate fi altruist, ceea ce nu vedem decat in strainatate. sper sa nu moara de tot sub Stoichita, care l-a sacrificat de fiecare data

bibishkov - nu m-as mira sa auzim ca face furori la alta echipa

grzelak - polonezul asta mie mi se pare un super-jucator. a dat niste pase cum nu am mai vazut la Steaua de foarte foarte multi ani. nu-i de mirare ca prosti ca Banel nu pot sa-l inteleaga!

KAPETANOS- grecul a dovedit tuturor, mai putin lui Ilie Dumitrescu (care l-a vazut drept un mare goleador de la inceput), ca s-au inselat la inceput cand l-au si catalogat drept noul arthuro. statistica lui este foarte buna, si sincer cred ca grecul ar putea juca foarte bine si intr-o echipa mare ca Bayern Munchen, de exemplu, sau Chelsea. daca e jucat bine de coechipieri, Pantelis este un superjucator. desi stiu ca Stelei adevarate nu ii fac bine succesele sportive acum (pentru ca altfel nu scapam de ciuma de la loja), m-am bucurat ca un copil la fiecare reusita a lui Pantelis Kapetanos, un jucator si un OM deosebit.

in retur, nici nu stiu ce sa fac, sa ma bucur de reusitele jucatorilor, sau sa imi doresc infrangeri pe linie ca sa scapam de becaliot?

nimic nu e mai important decat sa scapam de ciuma!

David30.12.2009 14:50

In cel mai bun caz(dpdv fotbalistic) am avea echipa asta:

-------------Zapata------------

--Emeghara--Ghionea--Baciu--P.Marin

-Szkeley----Ov.Petre----Plesan----Tanase

-------Stancu/Surdu------Kapetanos

Cu aparea asta zdrentuita luam o gramada de goluri pe mijlocul apararii.Luam 2 goluri cu CFR,cel putin un gol cu Urziceni,probabil tampim ca deobicei meciul cu Otelul,insa ala se poate castiga,facem egal cu pechinezii(sper totusi sa le dea Kape,Stancu si Tanase trei boabe si sa-i batem! :finger: )o ploaie de goluri de ambele parti la Mediasi,totusi ii batem,stam in Emeghara,Ghionea,Szekely si Kape la meciul cu Pandurii,ne trantim cu fundul de pamant la Brasov,ciuruim blatistii bistriteni,facem la fel si cu Poli Iasi,batem tiganii,ca la aparea astora,au spatiu si timp Szekely,Kape sau Tanase,iar la calitatea acestor jucatorii,Bornescu sa plimbe ursu',batem cu noroc Timisoara,batem in mod banal Alba Iulia,cu noroc batem si Vasluiul,victorie in banie in stil caracteristic,batem la scor Interul si terminam in primele 3.

Bineinteles,ca acest lucru sa se intample,trebuie sa ii cada o piatra in cap lui Pippi sa-si dea seama ca Tanase e aripa,sa-si dea seama ca Stancu si Surdu sunt atacanti calitativi iar Banel sa se accidenteze mai ceva decat Eme.

M-asi astepta cam la scoruri de genul: Steaua-Ceahlalul:3-1

CFR-Steaua:2-1

Urziceni-Steaua:1-2

Steaua-Otelul:2-1

Steaua-Dinamo:3-0

Steaua-Gaz Metan:5-3

Steaua-Brasov:0-1

Pandurii-Steaua:1-1

Bistrita-Steaua:1-3

Steaua-Poli Iasi-3-0

Rapid-Steaua:1-3

Steaua-Timisoara:1-0

Unirea Alba Iulia-Steaua:0-2

Steaua-Astra:2-0

FC Vaslui-Steaua:1-3

Steaua-Univ Craiova:2-1

Steaua-Inter.Curtea de Arges:3-0

Practic am termina campiontul cu 74 de puncte.

mircea_1030.12.2009 17:00
Ochirosii - asta moare speranta

logic...doar trebuie sa joace Nicolita :puke:

Vlad Bogdan30.12.2009 18:29

Eu cred ca ne mai impiedicam si in retur cu candidatele la retrogradare.

red&blue_boy30.12.2009 19:07
.................Practic am termina campiontul cu 74 de puncte.

Foarte optimist,prea optimist....Eu nu cred ca e posibil....

Ronnie30.12.2009 22:39
M-asi astepta cam la scoruri de genul: Steaua-Ceahlalul:3-1

CFR-Steaua:2-1

Urziceni-Steaua:1-2

Steaua-Otelul:2-1

Steaua-Dinamo:3-0

Steaua-Gaz Metan:5-3

Steaua-Brasov:0-1

Pandurii-Steaua:1-1

Bistrita-Steaua:1-3

Steaua-Poli Iasi-3-0

Rapid-Steaua:1-3

Steaua-Timisoara:1-0

Unirea Alba Iulia-Steaua:0-2

Steaua-Astra:2-0

FC Vaslui-Steaua:1-3

Steaua-Univ Craiova:2-1

Steaua-Inter.Curtea de Arges:3-0

Practic am termina campiontul cu 74 de puncte.

Baga si scorurile de la pauza te rog. :)

Revenind cu picioarele pe pamant acum vreau sa imi exprim si eu o parere serioasa.

Turul acesta de campionat a fost unul dintre cele mai interesante din ultimii ani in care am participat. Foarte multe meciuri cu rezultate surprinzatoare, o inconstanta incredibila (0-1 acasa cu Dinamo, 0-1 victorie la Timisoara), meciuri superbe (2-4 la Medias, 3-2 cu Inter, 1-1 cu Rapid), esecuri neasteptate (1-1 acasa cu Bistrita, 2-1 la Ploiesti), victorii in ultimul minut (Vaslui si Craiova) si meciuri la care pur si simplu adormeai (0-2 la Piatra Neamt, 0-1 cu Dinamo, 2-1 acasa cu Vaslui)

Daca la inceputul campionatului avea in primul 11 jucatori tineri precum Tatarusanu, Ninu, Onicas, Ionescu sau Stancu, in ultimele etape nu a mai supravietuit nimeni. Fiecare a fost inlocuit cu jucatori de peste 25 de ani: Zapata, Golanski/Marin, Plesan, Toja si Kapetanos (Surdu a fost titular in mandatul lui Bergodi alaturi de Stancu). E adevarat, unii dintre ei chiar merita, dar daca tot vrem sa facem si ceva frumos, Onicas nu ar trebui sa lipseasca din prima echipa. El este viitorul numar 1 al nostru. Si ca sa ma laud putin, ma pricep la jucatori tineri. Totusi, aveam nick-ul c.ronaldo17 in momentul in care Cristiano Ronaldo era un nimeni ca jucator (era la echipa doua a lui Man.Utd). :)

O alta chestiune importanta: am schimbat deja un antrenor in nici 3 luni. Nu poti face performanta daca nu pastrezi un antrenor minim 2 ani. E lege.

Dupa parerea mea, o echipa campiona nu poate fi in halul asta de inconstanta.

Referitor la retur, cu Dumnezeu inainte si ce-o fi o fi. Oricum, sanse la campionat nu avem. Si cei care spun ca avem stiu si ei in sinea lor ca se mint singuri.

STELIST 8621.01.2010 18:22
O analiză la obiect, matematică si o statistică migaloasa Felicitari artizanilor lor. :)

Totusi, un mare totusi, statisticele te inseală adesea, numerele seci pe o foaie neputand reda frumusetea sau - de ce nu?- inconmensurabilul, insondabilul si , mai rar, inefabilul din vreun meci. Asa că ar fi bine să discutam atat despre cifre, cat si despre lucrurile care nu reies din cifre.

Impresia artistică contează enorm in fotbal, la fel ca felul de a da un imbold echipei. Ca să nu mai vorbesc de daruire, atitudine, disciplină si alte valori necuantificabile, dar atat de importante.

Voi incepe eu.

Capitolul blazati:(numerele nu reprezintă vreun top, ci doar ordinea in care imi vin in minte).

Din pacate, 1. capitanul Ghionea, desi in meciul cu Twente din Olanda a fost cel mai bun. În mediul asfixiant si instabil pană la Dumnezeu al lui Becali iți pierzi rabdarea, deci nu am ce să-i reprosez. Și-a facut treaba.

2. Tanase. Dar e un subiect prea gps-izat ca să mai vorbesc. Să speram că golul cu Curtea-de-Argeș reprezintă o schimbare, chit că e greu de crezut.

3. Stancu. Un potential enorm, foarte tanar, adus pe o sumă-record, ca o speranță de la echipa ce apoi a câștigat titlul, e greu de inteles ce e cu el. SĂ' speram că va reveni la forma de pană in septembrie cand inscria, mai ales in UEFA, cu un randament uluitor. Eu incă tin minte golul din Scotia. Fantastic sut. :)

Și toti tinerii, neadaptati, batriniciosi inainte de timp, Rusu, bietul Ochirosii(alt mare talent), Onicas Bicfalvi. Mi-e chiar milă de ei si sper ca ei să-ți revina De Ionescu nici nu are rost să vorbim, că e deja in dizgratia balaurului de la conducere.

Neputinciosi:

1.Lider incotestabil de 3 ani: Banel. Cel mai prost jucator, cel mai sensibil, cel mai usor de demoralizat, cele mai dezolante si exasperante momente le oferă(vezi centrari in minutul 90 in peluza ratari din out, cornere de tip satelist, etc), cel mai contagios prin neputință.

Nu face meciuri bune NICIODATĂ' cand echipa e la anaghie , ci doar atunci cand totul e bine si frumos, exact cum lautarii cantă doar acolo unde sunt bani. La nevoie nimic, la bunastare mai merge cat de cat jocul lui.

Fiind iubit de patron doar pentru capitalul de simpatie din randul etniei din care face parte, deci pe cu totul alte criterii decat cele fotbalistice, sportive, Banel este deceptia continua deziluzia ascendenta crescanda etern hranită si sustinută de antrenori, conducere si media. E fetisul tuturor, exceptand a naostra Asta cu atat mai mult ne oripilează si ne enerveaza

Va fi principalul motor de formare a unei noi Stele, a unor noi suporteri. Adică simbolul aproape sanctificabil al tiganizarii, manelizarii si, citez, "imbecalizarii". Toată lumea e convinsă de abilitățile sale.

2.Toja. Are niste executii uneori, niste momente, dar aproape intotdeauna duce mingea in spate, intarzie, e handicapat de un picior, viteză nu are, recuperează intr-un mod aproape psihedelic. Alternează evolutiile exasperante cu cele usor mediocre. Nici macar meteoric nu se poate spune că joaca ci eminamente doar prost.

Felul sau de a fi, exact ca si cel de mai sus, contagios prin neputință ii compromite orice imbold al sau. NU POATE si cu asta-basta. Nu stie nimic si nimic nu-l ajuta

Amandoi trebuie să plece cat vad cu ochii, desi , cel mai probabil, vor ramane, fiind protejatii lui Gigi.

Și, cei nu prea mentionati, cu abilități de lider, talentati, fotbalisti valorosi demni de Steaua.

1. Szekely. Atitudinea nu reiese asa usor din statistica Asa că voi spune iarăși că are vana e un neobosit, un ambitios, chiar perfectionist, a reusit pentru prima dată doar prin fotbal si joc să invingă atat setea de bani a lui Becali( ofertă de la Iancu , de reintoarcere in orasul natal), cat si concluziile prestabilite de nestramutat a nestramutatului creditor , (inexorabilul bijnițăresc a Ciobanului psdist).

Nu zic doar de golurile determinante, ci si de felul in care impulsionează intreg jocul echipei. Cel mai bun bun transfer a lui Becali din ultimul timp, acest "7" veritabil.

2. Kapetanos. Un grec pragmatic, stim despre el. Despre el se stie din cifre, dar parcă e mai frumos dacă am fi spus si de minutele in care da sau dadea, golurile. Cand il ai doar pe Szekely care mai stie centra, e un miracol ce face Kapetanos. Pare tipul jucatoruli-stanca gen Giggs :D A fost chilipirul numarul 1 al ciobanului, care i-a-iesit cu SIGURANȚĂ' din noroc! Să speram că fi golghterul campionatului, atacantul nostru inat si rezistent. Eu de pe acum i-aș da titlul de cel mai bun jucator la joc de cap, pozitionare si pragmatism din Liga 1! Asperitățile de la mijloc dacă n-ar fi fost, s -ar fi propulsat de mult Kapteanos si mai sus!

3. Rada. Și el a dat o palmă intregii conduceri, s-a schimbat, a fost constant si nu de putine ori dregea ce altii stricau copilareste. Desi apararea e acum foarte deficitara fară Rada era si mai rau. Vine si-n atac, fuge, e inalt, să speram că va fi si mai sigur. A reusit să invingă banca aia claustrantă de rezerva a fost civilizat , rabdator si profesionist. Bravo Rada!

Și, un capitol aparte, dileme:

1. Surdu. La Brasov cu el s-a realizat mitul Pasarii Phoenix cu Razvan. La Steaua a inceput, iarăși, fulminant, metamorfozat complet, dar apoi i-a mai scazut turatia. De el depinde dacă va intra la blazati , ori la cei demni de Steaua. Eu incă sper la Romica

2.Plesan. L-aș fi pus deja la cei demni, dar parcă potentialul sau il recomandă al mai mult. Și el poate fi chiar de nivelul unui Paraschiv mai de mult, cu aptitudini de Vladoiu, de, poate, de libero.

În ultimii 2 imi pun mari sperante.

De restul se cam stie, dar despre cei de sus era de mentionat asta.

Oricum, indiferent de radiografierea mea( care va fi considerată pe alocuri rebarbativă si/sau aspra ori prea elogiativă), problema conducerii va bara orice dezvoltare.

Orice planuri si idei aș fi scris, suntem condamnati aceleiasi fatalități.

Cred că am facut aceasta analiză proprie din reflex, din romantismul meu naiv, din pasiunea mea acum infranata Adevarul meu devine dezmintirea mea. NU o luati ca pe un hedonism această tastare, ci simplu ca o iubire de nemarturisit care mă apasa

Cenzurile de sus, imixtiunile ciobanesti ruinează totul, eu am scris asta incercand să fac abstractie de faptul că totul se va surpa si compromite.

Un Craciun fericit vă urez cu intarziere si tot ce vă doriti! :)

Ai pus punctul pe I.Bravo!

David22.01.2010 20:59

Luam campionatul asta cu o singura conditie.Sa nu fie loc de pista de decolare aviatica in zona fundasilor centrali.

«12»