FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Steaua a fost dorita de investitori straini.

«12»
Virgil09.11.2005 09:09

Din Gazeta din 18 octombrie 2005 putem afla :

A refuzat 50 de milioane de dolari,

Gigi Becali n-a acceptat oferta facuta de un industrias rus, care ar fi vrut sa cumpere clubul Steaua. "Nu vand Steaua nici cu un miliard de dolari. Este un bun national si n-ar fi normal sa intre pe mina unor straini", a declarat patronul ros-albastrilor

Ovidiu Ioanitoaia

Astazi se implinesc 8 luni de cind Adunarea Generala a AFC Steaua a decis transformarea clubului in societate comerciala si investirea lui Gigi Becali in functia de actionar majoritar, cu 51 la suta. Gruparea din Ghencea a fost evaluata atunci la 10 milioane de dolari, insa latifundiarul din Pipera a primit in urma cu doua saptamini o oferta extrem de consistenta pentru a vinde clubul: 50 de milioane de dolari!

Propunerea a fost facuta prin intermediul lui Dumitru Dragomir de un industrias rus din anturajul lui Roman Abramovici, proprietarul lui Chelsea. Solicitarea, confirmata de seful LPF, a fost respinsa categoric de Becali. "Nu vand Steaua nici cu un miliard de dolari. Este un bun national si n-ar fi normal sa intre pe mina unor straini", a declarat patronul ros-albastrilor.

Exista informatii conform carora magnatii din spatiul ex-sovietic incearca sa cumpere cluburi importante in majoritatea tarilor europene, pentru a dobindi o putere sporita prin intermediul simpatiei maselor de suporteri. Rusul Abramovici a cheltuit 300 de milioane de euro la Chelsea, ucraineanul David Pitterman a investit 50 de milioane la gruparea spaniola Racing Santander, in timp ce fosta vedeta a URSS, atacantul Igor Belanov, este actionar majoritar la FC Wil (Elvetia), fiind implicat financiar si la Slovan Bratislava (Slovacia).

Copiata de pe www.latifundiarul.com

Bogdan4Steaua09.11.2005 09:14

Atunci Steaua era un bun national si acum nu mai da doi lei pe traditie, pe palmares? E ceva ciudat la mijloc....

bebeto09.11.2005 10:34

oferta asta a fost facuta in primavara lui 2003 daca tin bine minte.

din pacate prezenta lui Becali la club a impiedicat Steaua sa fie o super echipa acuma.ginditiva citi bani ar fi bagat rusul acela in Steaua.fiinca o investitie de 50mil sau mai mult se recupereaza doar prin participare cit mai lunga in c.l.

vedeti...ce se facea Steaua fara Becali..

redandblue09.11.2005 10:35

Chiar asa cum se poate explica circul facut in presa de Gigi dc el considera Steaua un bun national...sau chiar ca pe familia lui...

Virgil09.11.2005 11:40

Lozinca folosita de Becali,cum ca Steaua este un bun national si nu poate fi vanduta strainilor,se trage propabil din lozinca la moda imediat dupa Revolutie."Nu ne vindem tara !" suna aceea.

Acum dupa ce au trecut 16 ani,timp in care s-au vandut extrem de multe obiective de mare interes national,vine Gigi si spune ca nu se poate vinde Steaua.

Praf in ochisori.Asta a aruncat Gigisor,pentru ca intre timp,adica in timpul trecut de la acea propunere si pana in prezent,a devenit foarte cunoscut,a putut sa-si etaleze averea si sa se fuduleasca,a candidat la presedintia tarii.

Ma rog,nu a vandut-o pentru ca avea o avere superioara ofertei facute de magnatul rus,iar oferta era inferioara chiar imaginii pe care si-a facut-o.

Un lucru uita Gigi.Ca fara suporteri Steaua ar fi fost si ar fi ceva gen Sportul Studentesc,FC National,etc.

Stie cineva cine e patronul Nationalului ? Si-a facut el imagine prin aceasta echipa ? Si cu toate acestea Nationalul e mai mereu clasata pe locurile fruntase.

Gigi a dobandit odata cu Steaua,ceva incomensurabil,ceva fara de care Steaua ar fi fost un club fara sare si piper.A dobandit fara sa-l coste absolut nimic,in mod gratuit deci,milioanele de suporteri ale caror inimi bat pentru culorile ros-albastre.

Daca ar fi stiut sa gestioneze acest mare capital de suflet,Gigi ar fi obtinut mult mai mult decat are acum.Ar fi fost foarte iubit intre pamanteni.

In ingamfarea sa,alimentata de mentalitatea parvenitului,de incultura si de necunoastere a sufletului omenesc,a dispretuit iubirea oamenilor pentru Steaua.Care e mai de pret decat toata averea lui.O vorba spune : "cum iti asterni,asa vei dormi".

Gigi,spune sincer,tu poti dormi ?

redandblue09.11.2005 11:48
Lozinca folosita de Becali,cum ca Steaua este un bun national si nu poate fi vanduta strainilor,se trage propabil din lozinca la moda imediat dupa Revolutie."Nu ne vindem tara !" suna aceea.

Acum dupa ce au trecut 16 ani,timp in care s-au vandut extrem de multe obiective de mare interes national,vine Gigi si spune ca nu se poate vinde Steaua.

Praf in ochisori.Asta a aruncat Gigisor,pentru ca intre timp,adica in timpul trecut de la acea propunere si pana in prezent,a devenit foarte cunoscut,a putut sa-si etaleze averea si sa se fuduleasca,a candidat la presedintia tarii.

Ma rog,nu a vandut-o pentru ca avea o avere superioara ofertei facute de magnatul rus,iar oferta era inferioara chiar imaginii pe care si-a facut-o.

Un lucru uita Gigi.Ca fara suporteri Steaua ar fi fost si ar fi ceva gen Sportul Studentesc,FC National,etc.

Stie cineva cine e patronul Nationalului ? Si-a facut el imagine prin aceasta echipa ? Si cu toate acestea Nationalul e mai mereu clasata pe locurile fruntase.

Gigi a dobandit odata cu Steaua,ceva incomensurabil,ceva fara de care Steaua ar fi fost un club fara sare si piper.A dobandit fara sa-l coste absolut nimic,in mod gratuit deci,milioanele de suporteri ale caror inimi bat pentru culorile ros-albastre.

Daca ar fi stiut sa gestioneze acest mare capital de suflet,Gigi ar fi obtinut mult mai mult decat are acum.Ar fi fost foarte iubit intre pamanteni.

In ingamfarea sa,alimentata de mentalitatea parvenitului,de incultura si de necunoastere a sufletului omenesc,a dispretuit iubirea oamenilor pentru Steaua.Care e mai de pret decat toata averea lui.O vorba spune : "cum iti asterni,asa vei dormi".

Gigi,spune sincer,tu poti dormi ?

In totalitate de acord...

sorin_77709.11.2005 14:20

De ce Doamne nu mai au fost Paunesti cand a venit rusul? Aia o dadeau si eram fericiti si dormeam si noi linistiti noaptea... ne trezeam dimineata cu gandul ca seara trebuie sa mergem la meci impotriva lui Chelsea, Real, Barca... vise.... vise... vise.

bebeto09.11.2005 15:00

jijel al nostru declara saptamina trecuta ca daca ai ofera cineva 20mil,da Steaua.ma indoiesc ca chiar ar face asta,dar ar fi bine sa apara cineva cu o oferta ca sa vedem ce zice beecali.

redandblue09.11.2005 15:22

Dc ar avea o oferta concreta Jiji probabil iar ar incepe cu faze de genul:'Steaua este bun national','Steaua este a romanilor'.

I.N.Money09.11.2005 15:26

Imi surade ideea sa avem investitori straini..dar asta inseamna sa sustina Steaua....nu sa o faca satelitul nush carui echipa.

ann09.11.2005 16:04

Ideea cu investitorii straini nu mi se pare chiar asa de rea .Nu vad cum ar putea dauna Stelei , asta numai in cazul in care nu este folosita pe post de satelit pentru alta echipa.Fazele de genul ca Steaua e a romanilor nu i-si au rostul din moment ce cluburile au libertatea de a cumpara jucatori straini si antrenor strain,etc.Oricum ,cand joaca afara tot Steaua Bucuresti o sa se numeasca si tot din Romania o sa se stie ca este.

redandblue09.11.2005 16:09

Chiar ca nu ar strica niste bani in plus de la straini sa mai luam si noi niste jucatori ca destul am luat din aia la numar...

zarboss09.11.2005 16:37
Ideea cu investitorii straini nu mi se pare chiar asa de rea .Nu vad cum ar putea dauna Stelei , asta numai in cazul in care nu este folosita pe post de satelit pentru alta echipa.Fazele de genul ca Steaua e a romanilor nu i-si au rostul din moment ce cluburile au libertatea de a cumpara jucatori straini si antrenor strain,etc.Oricum ,cand joaca afara tot Steaua Bucuresti o sa se numeasca si tot din Romania o sa se stie ca este.

in locul lui Jiji era binevenit orice om din afara tarii cu bani

redandblue09.11.2005 16:40

in locul lui Jiji era binevenit orice om din afara tarii cu bani

Oricine cu conditia sa nu fie cioban si sa nu'l cunoasca pe MM :lol:

I.N.Money10.11.2005 10:43

Poate vine Gigi si cu Meme...dar varianta straina :lol:

redandblue10.11.2005 11:59
Poate vine Gigi si cu Meme...dar varianta straina  :lol:

Ar fi vai de noi...

sorin_77710.11.2005 17:23

Ar fi prea de tot... pe astia ai nostri mai ii intelegem, ce ne facem daca aia nu stiu nici macar o limba de circulatie internationala ca eu cand ma uit la TV si il vad pe Oleg ca vb. la o conferinta de presa incep sa cred ca Steaua nu e a Romaniei... :wink:

redandblue10.11.2005 18:38

Ar fi prea de tot... pe astia ai nostri mai ii intelegem, ce ne facem daca aia nu stiu nici macar o limba de circulatie internationala ca eu cand ma uit la TV si il vad pe Oleg ca vb. la o conferinta de presa incep sa cred ca Steaua nu e a Romaniei... :wink:

Conteaza mai putin cum vb Protasov ci cum antreneaza...

ann11.11.2005 13:34

Conteaza mai putin cum vb Protasov ci cum antreneaza...

asa e , ce conteaza cum vorbeste?,din moment ce mesajul este transmis jucatorilor ,si are efectul dorit.BRAVO Protasov! :)

reddog11.11.2005 13:39

In ultimul timp eu sincer nu stiu ce sa zic nici de maniera lui de a antrena...Doua infrangeri la rand... In UEFA se pare insa ca a dat rezultate pana acum, mai ramane de vazut insa.

ann11.11.2005 13:45
In ultimul timp eu sincer nu stiu ce sa zic nici de maniera lui de a antrena...Doua infrangeri la rand... In UEFA se pare insa ca a dat rezultate pana acum, mai ramane de vazut insa.

Pai asta nu e vina lui Protasov , si Cupa UEFA mi se pare ca e prioritatea principala.Asa sunt toate echipele mari si nu numai,cu urcusuri si coborasuri.Si Ando e un antrenor bun , dar nu tot tp a obtinut ce si-a propus.

reddog11.11.2005 13:49

Stiu, e cam imposibil sa obtii chiar tot ce ti-ai propus... Dar nici chiar sa neglijezi campionatul. Dupa cate spui tu UEFA e mai importanta, dar daca UEFA se termina dupa faza grupelor??? Daca dupa grupe cadeti cu o echipa gen Villarreal de anul trecut? Nu reveniti iar la batranul nostru campionat??? Parerea mea: o echipa serioasa ar trebui sa se tina si de competitiile externe dar si de campionat.

Teoctist11.11.2005 13:51

Cu un lot atat de subtire,e cam greu.

reddog11.11.2005 13:54

La cine te referi acum? La Steaua sau Dinamo? Stati linistiti ca inca nu s-a terminat nici pentru noi, mai avem sanse cu toate ca Mircea Lucescu ne cam subestimeaza, ca multi, de altfel....

Motanu D11.11.2005 13:55
La cine te referi acum? La Steaua sau Dinamo? Stati linistiti ca inca nu s-a terminat nici pentru noi, mai avem sanse cu toate ca Mircea Lucescu ne cam subestimeaza, ca multi, de altfel....

Pai eu ma tem ca si unii din conducere va subestimeaza... Altfel n-ar mai exista suspiciuni desapre unele meciuri...

Altfel, ce se intampla cu Petre ? Ni-l dati noua ?

«12»