Cheia prin care Mircea Sandu l-a atras pe Kaiser e AFAN
Unul dintre punctele prin care Mircea Sandu s-a apropiat de Lupescu este AFAN, organism ignorat până acum de actuala conducere. Nașul l-a băgat in seamă pe Alex Rădulescu, și prin acesta a ajuns la Ionuț Lupescu. De altfel, Florin Prunea, vicepreședintele asociației, a recunoscut că singura ofertă concretă de colaborare a venit de la Sandu. Gică Popescu nu ne-a contactat până acum, a spus Prunea. Sandu a garantat schimbarea contractelor și respectarea lor, asigurarea pensiilor, precum și prezența unui om in Comitetul Executiv.
Îl respect, dar nu cred in Popescu!
Până ieri a fost un critic vehement al politicii lui Mircea Sandu. Astăzi, Ionuț Lupescu recunoaște că ideile sale s-ar putea găsi mai degrabă in programul Nașului.
E Cum e să fii aliatul lui Sandu după ce ani la rând l-ai criticat?
e Din două rele o alegi pe cea mai puțin rea... M-a surprins importanța pe care mi-au dat-o cei doi, pentru că eu nici măcar nu am drept de vot. Mă voi hotărî cu cine voi merge mai departe, dar mai mult ca sigur cu Sandu.
E De ce nu cu Popescu?
e Din două motive. Unu: deși ii respect calitățile manageriale, nu am incredere in programul lui. Doi: inainte de a-și depune candidatura, Gică a spus răspicat că, dacă eu voi ieși președinte, nu va accepta postul de vice. Atunci eu de ce aș accepta viceversa?
E E adevărat că Sandu ți-a promis postul de președinte, el urmând a se ocupa doar de relațiile internaționale?
e Deocamdată nu pot să confirm, insă recunosc că mi-ar face plăcere ca această variantă să fie adevărată. Tot ce pot să vă dezvălui insă este că eu voi ocupa o funcție importantă cu putere executivă.
E Nu crezi că iți vei atrage antipatii?
e Să spunem lucrurilor pe nume. Până acum două luni, inainte de a-și depune candidatura, Gică era, alături de Hagi și de alții, cel mai aprig susținător al lui Mircea Sandu. Eu mă luptam cu el, iar ei chiar nu se sfiau să mă contreze. Acum eu am devenit cel rău?
E Dar 14 componenți ai Generației de Aur au emis un comunicat...
e Nu am primit nimic. Asta spune multe. Generația de Aur nu stă in câțiva jucători. Trebuia intrebați toți cei care au muncit.
14 membri ai Generației de Aur sunt impotriva lui Sandu
Balint, Belodedici, Doboș, Ilie Dumitrescu, Hagi, Adrian Ilie, Viorel Moldovan, Dan Petrescu, Gheorghe Popescu, Răducioiu, Rotariu, Sabău, Selymes și Stelea au dat publicității un comunicat in care iși manifestă nemulțumirea vizavi de actuala stare a fotbalului românesc. În scrisoare se menționează: Cei responsabili cu destinele și viitorul fotbalului s-au ascuns in umbra rezultatelor noastre, fără să construiască nimic durabil. În ultimii cinci ani am avut parte doar de decepții in planul rezultatelor, iar microbiștii doar de dezamăgiri. Membrii Generației de Aur susțin că după ce s-au intors acasă au dorit să pună umărul la reconstrucția fotbalului românesc, dar au fost refuzați.
copy/paste dupa prosport.ro
E clar ca Lupescu va conduce treburile Federatiei,iar Sandu se va ocupa de problemele internationale.Cum sa nu se alieze cu Sandu ? Ar fi chiar un prost.Daca l-ar fi sustinut pe Popescu,nu ar fi primit nimic.
E un moment important in istoria fotbalului romanesc,Lupescu nu e dependent de clanul Becali.De abia acum putem spera ca lucrurile o vor lua pe un fagas bun.