FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Fumatul Ar Trebui Interzis?

«12»
Joga Bonito01.09.2009 18:49
N-am inteles niciodata faza cu fumatul.N-am fumat in viata mea insa cred ca am bagat in mod pasiv cateva pachete in mine la cati prieteni/colegi fumatori am avut.Macar faza cu alcoolul o inteleg partial pentru ca te mai dezgheata daca esti un tip mai introvertit si vrei sa fii mai volubil intr-un context social si macar alcoolul poate aduce ceva beneficii corpului consumat in cantitati mici,vezi faimoasa regula cu paharul de vin in Franta.Nici cu alcoolul nu prea le-am avut insa macar asta mai are ceva beneficii.Mici dar sunt.

Ce iti aduce fumatul? Unii au impresia ca arata a smecheri cu tigara in gura si pentru unii e ceva cu care sa isi ocupe mainile.pentru aceste mici prostioare te alegi cu o gura imputita,hainele iti miros a fum(mai ales daca stai pe langa alti fumatori),iti belesti plamanii si vei regreta asta pe viitor.Am 23 de ani insa nici pana in ziua de azi n-am inteles de ce unii oameni aleg sa-si bage fum in plamani.E treaba lor atat timp cat nu ma afecteaza pe mine.

Fumatul ar trebui interzis cand intri intr-un loc public si prin loc public ma refer la un spatiu deschis publicului dar inchis,intr-o cladire.Nu sunt de acord sa il opresti pe unul daca isi aprinde tigara pe strada,e treaba lui,nu te obliga nimeni sa stai langa el.Insa daca stau la un restaurant/bar,intr-o atmosfera inchisa si respir numai fum atunci imi bag p**a in el de local si am plecat.Ar trebui sa existe locuri pentru fumatori/nefumatori insa stim cum se respecta regulile in Romanica.

Complet de acord cu tine.

Maye, nu cred ca e o solutie cresterea pretului la pachetul de tigari, ci o mai bine educare a poporului in legatura cu riscul fumatului. In medie ,o tigara fumata iti scurteaza cu 6 minute viata. La asta trebuie sa se gandeasca fiecare cand aprinde bricheta...

Melku, ia calculeaza cati zile sau luni ai pierdut in acei 8 ani de fumat.

Maye01.09.2009 19:45
Maye, nu cred ca e o solutie cresterea pretului la pachetul de tigari, ci o mai bine educare a poporului in legatura cu riscul fumatului. I

Joga , eu nu am sustinut ca o crestere a pretului ar fi o solutie.Tocmai , am spus ca nu as fi de acord cu o crestere a preturilor.Citeste mai bine.Am si aratat o parte buna a mentinerii preturilor acestea :)

1on04.09.2009 17:38
dupa liceu ? mai nou este inainte d liceu k nu cumva sa nu fie si ei cool cand sunt bobocei ...copilasii astia fumeaza sa fie si ei in rand cu toti din anturaj,sa para interesanti

Am zis-o pentru ca majoritatea fumatorilor se apuca atunci, la modul regulat. Mergeam ieri pe strada si un ghiaur, mai mult de 12 ani nu cred c-avea, hai 13, mi-a cerut o tigara... Si nu era pui de tigan. Era chiar blond si imbracat ingrijit.

Iar la faza cu anturajul, mi se pare o prostie. Cred ca 90 % din prietenii mei fumeaza.

Si nu-i pot intelege nici pe parintii care fumeaza. Ce fel de exemplu dau ei? Desi asta nu-i neaparat o cauza, pentru ca am prieteni fumatori ai caror parinti nu fumeaza, si prieteni nefumatori (ma rog, unul singur, din cate stiu), ai caror parinti ar manca tigarile cu mamaliga si fumeaza pana si-n cimitir (iar asta nu-n sens figurat).

«12»