N-am inteles niciodata faza cu fumatul.N-am fumat in viata mea insa cred ca am bagat in mod pasiv cateva pachete in mine la cati prieteni/colegi fumatori am avut.Macar faza cu alcoolul o inteleg partial pentru ca te mai dezgheata daca esti un tip mai introvertit si vrei sa fii mai volubil intr-un context social si macar alcoolul poate aduce ceva beneficii corpului consumat in cantitati mici,vezi faimoasa regula cu paharul de vin in Franta.Nici cu alcoolul nu prea le-am avut insa macar asta mai are ceva beneficii.Mici dar sunt.
Ce iti aduce fumatul? Unii au impresia ca arata a smecheri cu tigara in gura si pentru unii e ceva cu care sa isi ocupe mainile.pentru aceste mici prostioare te alegi cu o gura imputita,hainele iti miros a fum(mai ales daca stai pe langa alti fumatori),iti belesti plamanii si vei regreta asta pe viitor.Am 23 de ani insa nici pana in ziua de azi n-am inteles de ce unii oameni aleg sa-si bage fum in plamani.E treaba lor atat timp cat nu ma afecteaza pe mine.
Fumatul ar trebui interzis cand intri intr-un loc public si prin loc public ma refer la un spatiu deschis publicului dar inchis,intr-o cladire.Nu sunt de acord sa il opresti pe unul daca isi aprinde tigara pe strada,e treaba lui,nu te obliga nimeni sa stai langa el.Insa daca stau la un restaurant/bar,intr-o atmosfera inchisa si respir numai fum atunci imi bag p**a in el de local si am plecat.Ar trebui sa existe locuri pentru fumatori/nefumatori insa stim cum se respecta regulile in Romanica.