FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Mihai Onicas

«12»
I.N.Money15.07.2009 13:44

onicasprofil.th.jpg

25. Mihai Marian Onicas

Nascut: 27 ianuarie 1990, Cluj-Napoca

Nationalitate: romana

Primul club: Universitatea Cluj

Clubul anterior: Steaua Bucuresti II

Debut la Steaua: 10 iunie 2009 * FC Unirea Urziceni - FC Steaua Bucuresti 1-1

Mihai Onicas este unul dintre tinerii pe care Steaua mizeaza ca vor deveni jucatori de elita ai fotbalului romanesc. Mijlocasul defensiv in varsta de 19 ani a fost capitan la Steaua II in sezonul 2008-2009, cand s-a obtinut promovarea echipei in Liga a II-a, fiind unul dintre artizanii acelei performante si cel mai constant jucator din echipa. A debutat pentru echipa mare in ultima etapa a sezonului 2008-2009, in deplasarea de la Urziceni, incheiata cu scorul de 1-1. Si-a ales tricoul cu numarul 25, purtat in sezonul trecut de celebrul atacant Adrian Neaga.

SteauA-fan19.07.2009 19:13

un jucator foarte promitator , eu zica ca se va impune la Steaua daca este bagat titular , da oricum pe postu ala Steaua are il are si pe Bicfalvi care deasemenea este un jucator tanar care poate creste , ii va fi greu lu Bergodi sa aleaga :D

Lari20.07.2009 00:09

La 19 ani, Mihai Onicaș este una dintre marile speranțe ale Stelei pentru sezonul viitor, fiind aruncat joi în arenã de antrenorul Cristiano Bergodi la meciul-tur cu Ujpest, din turul doi preliminar al Ligii Europa. Profitând de criza mijlocașilor defensivi cu care se confruntã ?roș-albaștrii?, dupã exilarea lui Mihãițã Pleșan la echipa a doua, vânzarea lui Florin Lovin la Munchen 1860, eșuarea negocierilor Tiago și interminabilele accidentãri ale lui Ovidiu Petre, tânãrul mijlocaș pare sã fi ?arestat? tricoul de titular. Este privit deja ca urmașul lui Mirel Rãdoi și are aceeași vârstã la care a debutat în Ghencea, acum nouã ani, ex-cãpitanul ?militarilor?.

A ținut cu Universitatea Cluj

Nãscut la Cluj, Mihai a dat fotbalul jucat în spatele blocului pe cel organizat, cu ajutorul tatãlui sãu, care l-a luat de mânã și l-a dus la echipa Universitatea. ?Noi suntem din Cluj, așa cã suntem cu toții fani ai celor de la ?U?. Acum am devenit steliști, normal, dar toatã familia a ținut cu Universitatea?, ne-a declarat Marian Onicaș, tatãl jucãtorului.

Ajuns la Steaua II, mijlocașul nu s-a acomodat la început, iar la un moment dat a vrut sã renunțe. Nu îi pria Bucureștiul, nu era folosit de antrenorul Leo Strizu, astfel cã a ajuns, sub formã de împrumut, la Mureșul Deva, în Liga secundã, acolo unde și-a câștigat locul de titular, la 17 ani.

Antrenorul Gheorghe Barbu, care l-a modelat la Deva, are numai cuvinte de laudã despre Mihai. ?Am simțit cã are potențial. Are o determinare extraordinarã. Sunt asemãnãri între el și Mirel Rãdoi, mai ales în ceea ce privește sacrificiul din teren. Eu eram la Extensiv când Rãdoi s-a transferat la Steaua. Mihai juca la 17 ani cu experiența unui fotbalist de 27-28 de ani. Uneori îmi era fricã sã nu se accidenteze. Nu am avut niciodatã probleme cu el, nu merge în cluburi, nu fumeazã, nu bea. Am vorbit des cu el în ultimul timp. Este un tip mai retras. Mã sunã și acum și îmi cere sfaturi tactice?, ne-a povestit Barbu, fost jucãtor, printre altele, la Farul Con - stanța și FC Național.

?Îi spusesem sã nu aibã emoții?

Marian Onicaș vorbește cu mândrie despre fiul sãu și povestește cum a trãit debutul lui Mihai în cupele europene: ?Am fost toatã familia la meciul cu Ujpest. Când l-am vãzut pe teren, am fost foarte emoționat. Mi-au dat lacrimile. Vorbisem cu el înainte și îi spusesem sã nu aibã emoții. A glumit și mi-a zis cã de ce ar avea emoții, fiindcã nu vor fi decât 18.000 de oameni în tribune! Nu mai jucase cu atâția spectatori. La final, era foarte obosit, dar fericit?.

?La un moment dat, Mihai a vrut sã renunțe la Steaua?

Marian Onicaș, tatãl lui Mihai, lucreazã la o agenție de turism patronatã de un prieten, iar soția muncește la o firmã

de asigurãri. Tatãl lui Mihai Onicaș a vorbit deschis despre vedeta familiei.

EVZ: Cum caracterizați saltul fãcut de Mihai?

Marian Onicaș: Sunt foarte mândru de el. Mai are multe de demonstrat, dar a ajuns acolo unde orice jucãtor își dorește. La un moment dat, Mihai a vrut sã renunțe la Steaua, sã plece din București, dar i-am spus cã nu poate sã dea cu piciorul la o asemenea șansã.

Un jucãtor de 19 ani venit în București este supus multor tentații. Vã este teamã sã nu se piardã?

Am încredere totalã în el fiindcã știu cã este un bãiat cuminte. E plecat de la o vârstã fragedã de-acasã. Stãtea singur în București, nu a creat niciodatã probleme. La vârsta lui, nu are mașinã, nu are nici permis de conducere, nu prea iese prin cluburi.

La ce echipã mare din Europa ar dori sã joace?

Oriunde, indiferent cã e Spania, Anglia sau Italia. Mihai nu se plânge de aspectul financiar

. Nu banii sunt foarte importanți acum.

Urmãriți meciurile Stelei?

Avem tot timpul televizoarele fixate pe canalele de sport. La meciuri se uitã si soția, și fata. O sã mergem și la Budapesta, la meciul-retur cu Ujpest.

Mihai are destul timp și pentru fotbal, pentru școalã?

A învãțat foarte bine în școala generalã. Era premiant. Apoi, fiind foarte ocupat cu fotbalul, nu prea a mai avut timp de școalã. A terminat liceul și o sã dea Bac-ul. De facultate nu știu dacã are timp acum.

ªi-a cinstit antrenorul

Stelistul Mihai Onicaș a rãmas foarte apropiat de Gheorghe Barbu, omul care i-a dat încredere în perioada când evolua la Mureșul Deva. Revenit la Steaua II, mijlocașul evolua în Liga a treia vineri dupã-amiazã, iar sâmbãtã dimineața mergea sã urmãreascã partidele celor din Deva, care evolueazã la matineu. ?Odatã s-a trezit la ora cinci și a plecat de la București pânã la Râmnicu-Vâlcea, acolo unde juca Mureșul, pentru a-și vedea fostul antrenor, pe Gheorghe Barbu. Nu venise cu mâna goalã, i-a adus și o sticlã de vin cadou?, ne-a povestit un apropiat al echipei Mureșul Deva.

EvZ

red&blue_boy20.07.2009 06:44

Sper ca Onicas sa confirme,sa ajunga un jucator cu adevarat bun.Pare un baiat simtit,modest,sa ramana asa,sa se antreneze cum trebuie in continuare.

mircea_1020.07.2009 07:19

Mult succes Mihai. Sper sa ajungi un titular incontestabil la Steaua

D4v1dstelist20.07.2009 10:58

Mult succes la Steaua!

gby1020.07.2009 15:24

Un jucator de perspectiva...sper sa ajunga ceva ...parerea mea e ca ar trebui sa se afirme mai mult in joc...ii este frica...daca pot sa spun asa :shifty:

Stryker30.07.2009 21:24

Are ceva calitati , poate creste cu timpul , insa, din pacate Tiago era cu cel putin doua clase peste ...

ady_ultras30.07.2009 21:49

si cu vreo 4 ani mai are ;)

_yang31.07.2009 08:49

Tutored as the next Sorin Paraschiv...(pentru cunoscatori :steag_sah_mic: )

Alinut.31.07.2009 09:23

daca se tine de antrenamente si nu i se urca la cap o sa fie un jucator de viitor

Blackzie10.08.2009 14:31

Arata destul de bine pana acum. Sa speram ca o sa joace din ce in ce mai bine.

Fan FC Steaua10.08.2009 21:50
Arata destul de bine pana acum. Sa speram ca o sa joace din ce in ce mai bine.

Glumesti, nu?

Onicas a fost penibil in toate meciurile in care a jucat pentru prima echipa!

Ronnie10.08.2009 22:00

Foarte bun Onicas pana acum pentru nivelul la care este. Mult succes pe viitor!

Maye10.08.2009 22:15

Nu e tot timpul sigur pe el , dar arata ca vrea si se daruieste.Daca va munci va ajunge sus.

MoWeed11.08.2009 07:56

E de viitor, dar cred ca momentan ar trebui un jucator mai experimentat cu echipele mari.

Blackzie11.08.2009 10:51
E de viitor, dar cred ca momentan ar trebui un jucator mai experimentat cu echipele mari.

Eh uite aici cred ca ai dreptate.

Lari30.10.2009 07:10

Onicaș parcurge repede drumul de la "noul Rădoi" la "puștiul care și-a luat-o cap". Caracterizările ii aparțin lui Gigi Becali, iar ultima dintre ele a venit in urma eșecului din Cupă.

Mijlocașul a evoluat doar 45 de minute contra Bistriței. A intrat pe teren in minutul 36 și a plecat la cabine in minutul 81, fiind eliminat de Istvan Kovacs. Decizia "centralului" a fost exagerată, insă șefii Stelei l-au pus la zid pe jucător.

"Onicaș a luat roșu pentru un gest idiot. Ce să spun, a căutat el să se răzbune pe adversar! Se vede și el acum mare fotbalist. Nici o problemă, va suporta o sancțiune conformă cu Regulamentul de Ordine Interioară pentru asta. Va plăti amendă și cu asta-basta, ca să nu se creadă mare vedetă!", a declarat Becali.

Regulamentului intern al Stelei spune că pentru gestul său, Onicaș poate incasa o amendă de 1.000 de euro, ceea ce inseamnă o treime din salariul lunar al mijlocașului! Pînă in urmă cu două luni, Onicaș cîștiga 12.000 de euro pe an, dar Becali a decis să-i mărească salariul la 36.000.

Onicaș (19 ani și 8 luni) a fost cel mai tînăr jucător pe care Stoichiță l-a folosit in meciul cu Gloria Bistrița.

4 cartonașe a incasat Onicaș, 3 "galbene" și unul roșu, in cele 19 meciuri jucate in acest sezon pentru Steaua, toate fiind primite in competițiile interne.

gsp

MoWeed30.10.2009 08:36

Tare mi-e frica sa nu inceapa dobitocul sa-l porcaiasca si pe el ca pe Szekely. Probabil acum trebuie injurat ca a revenit unul din favoritii patronului, "ceasul"

Daniel-Ionut30.10.2009 16:11
Tare mi-e frica sa nu inceapa dobitocul sa-l porcaiasca si pe el ca pe Szekely. Probabil acum trebuie injurat ca a revenit unul din favoritii patronului, "ceasul"

Doamne cat ma bucur ca a revenit ceasul :happy:

Cat despre Onicas... o sa lipseasca la Timisoara nu? :hmmm:

Lari30.10.2009 19:45

Si cu Alba Iulia.

Stryker30.10.2009 23:02

Nu e deloc o pierdere ... Bicfalvi e peste el si Tiago era peste amandoi ...

red&blue_boy31.10.2009 07:47

Da,cam asa e,nu mi s-a parut asa bun Onicas asta,Jiji l-a tot laudat la inceput,poate sa-i faca cota,ca poate-l vinde.Bicfalvi cel putin e mai prezent pe faza ofensiva.De Tiago ce sa mai zic,pacat ca n-a ramas,ne-ar fi fost de folos....

mircea_1001.11.2009 09:02

Tiago era peste amandoi la un loc, ridicati la puterea a doua :thumbup:

Lari27.01.2010 01:49

LA MULTI ANI, Mihaita!

Daca vei avea chef de munca pe cat talent ai, vei ajunge mare. Daca nu, vei ajunge un soi de Plesan, asa...

BAFTA si SPOR LA MUNCA!

«12»