Sub o înfãțișare încã de copil, Romeo Surdu (25 de ani) ascunde secrete de oameni mari. Atacantul care în amicalul de miercuri, 3-0 cu Celje, a marcat de douã ori și a fost cel mai bun stelist de pe teren vorbește pentru Gazeta Sporturilor despre întîmplãrile care i-au marcat viața.
A vrut sã se lase de fotbal dupã moartea mamei
Înainte cu douã sãptãmîni sã ajungã la vîrsta majoratului, Surdu a primit o loviturã crîncenã. "Mi-am pierdut mama, cea mai dragã ființã de pe Pãmînt. Eram la juniorii lui FC Brașov, dar tocmai debutasem la prima echipã. Timp de un an dupã aceea am luat-o pe cãi greșite. Am vrut sã mã las de fotbal. Norocul meu s-a numit antrenorul Szabo, care m-a ajutat sã revin pe drumul cel drept", povestește acum atacantul Stelei.
"La 20 de ani am cunoscut-o pe actuala mea soție, Diana. Ea a reușit sã-mi aducã echilibrul total. Îmi e dor de ea și de Darius, abia aștept sã mã-ntorc în țarã".
Rãnit de Lãcãtuș
În august 2007 a venit la Steaua. A urmat un sezon slab, plus un episod care l-a marcat profund. În centrul poveștii, antrenorul Marius Lãcãtuș. "Anul trecut, înaintea unui meci în care nu fusesem reținut în lotul de 18, l-am rugat sã mã lase sã plec la Brașov. Soția mea urma sã nascã și voiam din tot sufletul sã fiu lîngã ea, sã asist la nașterea primului nostru copil. Lãcãtuș nu mi-a dat voie, m-a ținut la antrenament ... Am ajuns la maternitate abia seara tîrziu, dupã ce Darius venise pe lume. Cînd l-am vãzut m-am simțit cel mai fericit om de pe pãmînt".
"Arsenal, ce echipã!"
Meciul Stelei cu Arsenal, 0-1 în Ghencea, în octombrie 2007, e considerat de Surdu vîrful carierei sale de pînã acum. "E o senzație incredibilã sã joci împotria unei echipe care a fãcut și mai face istorie în fotbalul englez. Iar atmosfera unui meci de Liga Campionilor nu poate fi înțeleascã decît dacã este trãitã", spune Romeo, care a bifat 6 partide în cea mai importantã competiție intercluburi.
"M-am întors ca sã fiu campion!"
În copilãrie, idolii lui Surdu au fost Lãcãtuș și Adi Ilie. Ajuns la Steaua, echipa pe care a iubit-o de mic, fotbalistul povestește: "Am plecat de la CFR pentru cã acolo vroiau sã facã echipã numai de strãini. Am avut de ales între Poli Timișoara și Steaua. Nu îmi venea sã cred cã sînt dorit în Ghencea! N-am ezitat nici o secundã și am venit cu bucurie în suflet la echipa pe care am iubit-o de mic"
Ce urmeazã? "E adevãrat cã n-am avut multe realizãri la prima mea experiențã aici, dar acum cred cã sînt pregãtit sã fiu la înãlțime. Vreau sã fiu campion, asta visam de cînd eram copil, sã alerg cu un trofeu în brațe în fața unui stadion Ghencea plin ochi de oameni fericiți".
De ce a ales numãrul 11
Surdu sperã cã o datã cu revenirea sa la Steaua sã spargã toate ghinioanele: "Trebuia sã scap de numãrul 84, care nu mi-a purtat deloc noroc în primul an jucat în Ghencea. Așa cã am ales 11, dupã plecarea lui Lițu. De ce? Este numãrul pe care l-a avut prietenul meu, Adrian Ilie. Sper sã îmi poarte, de-acum, același noroc pe care i l-a adus și lui în cariera de fotbalist".
"Faptul cã Romeo Surdu a revenit în forțã este numai meritul lui. La Brașov, cît l-am antrenat, mi-a demonstrat cã este un profesionist desãvîrșit"
Rãzvan Lucescu, ex-antrenor FC Brașov
0 goluri are Surdu la Steaua în cele 20 de partide jucate în sezonul 2007-2008.
8 goluri a marcat Surdu anul trecut pentru Brașov, fiind golgeterul echipei.
gsp