FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

"Puriul niciodata nu m-a dezamagit"

«12»
Adrian31.05.2009 21:25

Era odata o vara ciudata, tare ciudata...

Eu, un foarte tanar Stelist, microbist, innebunit dupa fotbal, devoram absolut tot ce insemna acest sport. De la Divizia B pana la Campionate Modndiale, nimic nu imi scapa. Si, bineinteles, Champions League era creme de la creme-ul. Nu exista meci sub emblema aceea cu mingea instelata care sa fie televizat si pe care eu sa nu il vad.

Si in vara aia ciudata se intampla ca o echipa pe care nu o agream, nu o uram dar nici nu o agream, sa joace in CL. Nu juca in Cl, juca in preliminarii. Si,in aceste preliminarii, echipa asta cu jucatori mai inchisi la culoare a intalnit pe o anume Anderlecht din Belgia. Echipa despre care vorbesc se numeaste rapid. E o echipa dintr-un cartier Bucurestean, o echipa a carei suporteri sunt plini de...sa zicem... dorinte neindeplinite.

Acasa, Rapid a facut un 0-0 cu Anderlecht. In meciul de la Bruxelles, antrenorul lor, un anume Mircea Rednic, zis Puriul, zis Strambul,zis mai multe, a gandit fantastic si la pauza echipa tuciurie conducea cu 2 la 0. Totul parea rezolvat. Nimic nu se mai putea intampla. Se parea ca echipa asta neagra va urma sa joace in CL...

Dar nu a fost sa fie asa...Puriul a mutat genial si rapidul a pierdut cu 3 la 2, ratand si calificarea in CL...

rapidul, o echipa de care nu imi place, a pierdut calificarea in CL.

A fost o zi frumoasa pentru mine, un tanar stelist, a fost o zi in care Puriul, zis si Strambul, mi-a aratat ca pe el se poate conta.

Dupa cativa ani... tot eu, un stelist inca tanar, mai putin innebunit dupa fotbal, mult mai putin interesat de fenomen, priveam un nou meci de calificare in CL. Era vorba de dubla dinam0 - Lazio Roma. Era vorba de un meci care conta enorm pentru echipa pe care o urasc din tot sufletul meu(si deci, conta si pentru mine).

Pe banca lui dinam0, acelasi Puriu zis si Stramb. Dupa un 1 la 1 la Roma, dinam0 conducea cu 1-0 la pauza la Bucuresti. Totul parea transat in favoarea celor care se numesc "cainii". Dar au uitat un lucru. Pe acea banca ros-alba nenorocita statea un om pe nume Rednic, zis Puriul, zis Strambul.

La pauza, privind catre tatal meu, un stelist mult mai mare ca mine, i-am zis scurt: "am incredere in Puriu!".

Si Puriul nu m-a dezamagit. In doar cateva minute, in a doua repriza, Lazio prelua conducerea si termina cu 3 la 1 pe tabela. dinam0, echipa pe care o urasc din tot sufletul, si-a vazut visul zdrobit, nu s-a calificat in CL.

A doua zi, vazandu-ma fericit, mama m-a intrebat de ce sunt asa. I-am raspuns simplu: "Puriul nu m-a dezamagit!"

De atunci au mai trecut cativa ani.

Eu, tot stelist, acum mai batran, foarte dezinteresat de fotbal, foarte dezamagit de ceea ce se intampla cu echipa mea draga, am decis sa las la o parte aceasta mizerie numita Liga 1 si am iesit in oras cu niste prieteni. La televizor erau date 2 meciuri: Dinamo-Brasov si Timisoara-Urziceni. Desi aceste meciuri se jucau intr-un campionat jegos, erau foarte importante. Erau foarte importante pentru ca echipa care avea sa castige, avea prima sansa la intrarea directe in grupele CL.

Dintre cele 4 echipe doar 3 se bateau la titlu: Urziceni, Timisoara si dinam0, echipa pe care o urasc mai mult ca orice.

Pe banca lui dinam0 era acelasi Rednic Mircea, zis Puriu, zis Stramb, zis mai multe lucruri neplacute. Nu o sa ma lungesc si o sa va spun ca, din 2 miscari inspirate, puriul a scos foarte repede pe dinam0 din lupta pentru titlu si, deci, din intrarea directa in CL.

Fericire? Nu a mai fost asa mare. Steaua mea...Steaua mea e departe.

Dar totusi, o zicala veche zice ca nemultumitului i se ia darul asa ca, m-am bucurat ca dinam0, o echipa care a furat in tot acest campionat, care a mers cu arbitrii si cu comisii, care a trisat la greu si care s-a deplasat din scandal in scandal a reusit sa nu intre din nou in CL.

In apropierea miezului noptii, chiar cand aceasta zi in care dinam0 a pierdut tot statea sa se termine am primit un telefon. Era mama si mi-a zis o propozitie scurta si foarte adevarat: "Puriul iar nu te-a dezamagit!".

Da!

Acesta e adevarul.

Puriul ne-a adus multe bucurii!

Acum, in ceasul ingenunchierii lui dinam0, sa il cinstim si sa ii multumim.

Multumesc Puriule!

Niciodata nu m-ai dezamagit!

MoWeed31.05.2009 21:29

Ha ha ha...

Tu povestesti mai bine cand esti beat :D

maye31.05.2009 21:52

Sa te imbeti in fiecare zi Adi! :clap:

Adrian31.05.2009 21:54

Eu sunt un fel de maestru betiv la fel ca si Stanici. Eu sunt...Biatman Forever!

Marius31.05.2009 21:54

bah, tot io ma sa-ti editez titlul? ce dracu, abiam mai vad tastele (totusi, scriu intr-un mare fel :D )

Fane31.05.2009 22:00

Puriuleeee...Strambuleee.... de cand te stiu tot jalnic esti...te iubim si`n gura si`n cur.

dulcicutza31.05.2009 22:00

Buna asta.N-o stiam.de-acum tin si eu ca Puriul sa nu ma dezamageasca vreodata :)

1on31.05.2009 22:03

:)) Frumoasã povestea.

Doar cã prima parte, legatã de meciul Anderlecht-Rapid, îmi aduce aminte de o poveste urâtã.

danimarcu31.05.2009 22:07
:D Amuzant...
I.N.Money31.05.2009 22:20
Eu sunt un fel de maestru betiv la fel ca si Stanici. Eu sunt...Biatman Forever!

Ce Biatman ma , esti un fel de Obi wan contemporan .

dee01.06.2009 04:12
Multumesc Puriule!

Niciodata nu m-ai dezamagit!

dar Trandafirul te-a dezamagit? :rolleyes:

Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus.

JDERUL01.06.2009 05:20

Si totusi, Puriul este STELIST! Spun asta pentru ca nu a scapat niciodata ocazia de a ne oferi cate-o bucurie de genul celei de aseara! :yeahh::bananadance:

Baietelul cu butelii se pregateste pentru CL :wanker:

Adrian01.06.2009 17:42
dar Trandafirul te-a dezamagit? :rolleyes:

Stat rosa pristina nomine, nomina nuda tenemus.

Ca taci tu, nu te mai baga tu, ca vorbesc!

dee01.06.2009 18:30

@Adrian

este urat sa lansezi niste insinuari nefondate la adresa lui Mircea Rednic, un antrenor bun. Ai fi putut posta in paralel si performantele dansului, nu doar sa extragi esecurile (cele care ti-au convenit), sa le contabilizezi si sa pui o sentinta pur subiectiva. Cu totii putem abera, in stilul tau, la fel am facut-o si eu, insa nu mi se pare corect fata de persoana in cauza, care are o cariera in domeniu. Stii bancul cu "puriul" si "trandafirul", nu? de aceea am postat citatul respectiv. Pai hai sa punem contraperformantele lui Marius Lacatus ca si antrenor, sa tragem o linie si sa spunem: Lacatus, cel mai mare dinamovist pt ca a ingropat Steaua?! absurd.

Adrian01.06.2009 18:35

ca tu...taci tu! ca vorbesc!

nu ti-am zis?

p.s. Lacatus chiar e dinamovist :D

dee01.06.2009 18:47
p.s. Lacatus chiar e dinamovist :D

"62-ne vrem clubul inapoi"- slogan dinamovist, nu? Cum vine asta? ne vrem clubul inapoi? pai de cand Steaua a fost clubul oamenilor, a fost clubul Armatei, nu? eventual angajatii Mapn pot sa spuna ca Steaua e a lor, elevii si studentii de la scolile si Academiile Militare pot spune ca Steaua e a lor, restul pot sa admire Steaua, sa se identifice cu ea, dar nu este a lor decat afectiv deci, rezulta ca "ne vrem clubul inapoi"= vrem Steaua sa apartina din nou Ministerului Apararii. Daca e asa, se intelege si sloganul "bateti Steaua, bateti sistemul, bateti mecanismul " Cine-s pana la urma dinamovistii? Eu cred ca te-a afectat prea tare infrangerea lui Dinamo de aseara,iar de fericire ai baut prea mult si nu mai stii ce conexiuni faci . Unirea va bate Steaua, o sa vezi. Sa ma anunti cati oameni vor merge la "62, marsul pt recuperarea stelismului" :) macar de era "62 de ani de stelism" ( un slogan-cod moral), dar "62-ne vrem clubul inapoi" e funny, codul de (dez)activare gsm :-)

Adrian01.06.2009 18:51

Eu cred ca tu esti dinamovista.

dee01.06.2009 18:52
Eu cred ca tu esti dinamovista.

nu prea is dinamovista, adica teoretic militez pentru "lege si ordine" insa in practica nu prea aplic (cel putin nu cu propria persoana) :D nu sunt nici stelista cu acte in regula, caci asta ar insemna " onoare, respect, inalta performanta", iar realitate e ca mai am pana acolo, deci, sunt u-ista (doar "stiinta si informatia", adica cartea) care tinde spre stelism. Iar de rapidisti (c.f.r-isti), "informatia transmisa" - trebuie sa circule de la unul la altul, pentru ca sa fim mereu informati corect, ca sa nu existe neintelegeri intre noi, caci cu totii suntem oameni,ne identificam cu o anumita comunitate (profesionala, colegiala,sportiva, sociala, virtuala, locala etc. etc.) chiar daca suntem diferiti. (mai putin secretele de stat, daca exista, in rest, trebuie gasit un limbaj comun pentru dialog)

Daca-mi definesti tu stelismul si separat dinamovismul iti spun exact ce sunt.

gio_stgloria01.06.2009 18:53

dee de ce esti asa rea cu el ? nu vezi ca l-ai blocat ?

cica offtopic: ce bulagniu

dulcicutza01.06.2009 19:24
daca-mi definesti stelismul si separat dinamovismul iti spun ce sunt :D

1-0 pe dee :))

si eu sunt de parere ca daca Urziceni joaca pe bune n-are Steaua multe sanse...

Adrian01.06.2009 19:29
daca-mi definesti stelismul si separat dinamovismul iti spun ce sunt :D

ce jeguri sunteti mah! cum plm sa puneti intrebarea asta?

pai, daca aveti nevoie sa va defineasca cineva stelismul si sa va spuna care e diferenta intre stelism si dinamuism, nu sunteti stelisti!

pe dee o inteleg, ca ea e uista.

da' restu'?!

si repede ati sarit sa ii dati dreptate.

dulcicutza01.06.2009 19:31

Da cine i-a dat mai dreptate?

dee01.06.2009 19:34

Adriane, recunoaste ca nu poti defini stelismul, tu spui doar atat Steaua= Armata, Dinamo=Militia sau versiunea contemporana Politia.

(nu ma sanctiona pt offtopic, mai degraba scoate-te elegant, daca tot te-ai bagat in seama fara sa stii ce spui, acuzandu-l pe Rednic de neprofesionism)

axl01.06.2009 19:41

Ia uite, sa facem semn in calendar, a scris si Adita ceva simpatic.

danimarcu01.06.2009 19:44

Sa le dau mumu si lui Rednic si uistilor!... :finger:

«12»