Anul trecut, pe vremea asta echipa statea sensibil la fel... Eram pe locul I (ca acum), pierdusem in giulesti dar batusem in groapa, ne calificam in grupele UEFA si ratam Cupa Romaniei.
Diferente ? Zenga avea intr-adevar fler la schimbari, iar Steaua inspira mai multa siguranta. Practic, daca ajungeam sa conducem intr-un meci, nu prea mai avea ce sa se intample... Prin comparatie, meciurile pe care le-a ratat Protasov le-a ratat prin reveniri ale adversarilor (cu cainii ambele, cu rosenborg acasa). Echipa nu mai are aceeasi siguranta in aparare, desi apararea ar fi trebuit sa fie mai omogena cu un an :roll:
Haideti insa sa recunoastem ce credeam despre jocul Stelei anul trecut ? Nu-mi veniti cu clisee gen "o echipa joaca bine cand invinge". Steaua anul trecut nu etala mai deloc un joc spectaculos, invingea mai degraba cu 1-0, in deplasare ne chinuiam de ne treceau toate apele... Iarasi prin comparatie, in meciurile cu Shelbourne, Rosenborg (acasa) si Dinamo (acasa, prima repriza) eu unul am vazut cel mai frumos joc etalat de Steaua in ultimii ani ! Cel putin in meciul cu cainii, in prima repriza pana la golul lor am jucat un fotbal de vis !
Nu are sens sa discutam de ce am pierdut pana la urma. Ideea este ca sistemul lui Protasov este unul care este mai riscant, dar aduce si satisfactii mai mari ! Pana anul asta, eram noi cei care bateau cu chiu cu vai, dar bateam. Anul asta a venit randul nostru sa incercam sa jucam fotbal si sa ne mai si impiedicam ! Sincer, sezonul trecut singurul meci cat de cat memorabil al Stelei este din punctul meu de vedere 5-1 cu National, in care echipa a zburdat (nu ma refer aici la cupele europene
)! In rest, am iesit campioni invingand cu 1-0, 2-0 acasa si facand egaluri in deplasare ! Sezonul asta mi-au ramas deja 3 in minte...orice-ar fi !