FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Inca un pas spre adevar... Adevarata fata a Timisoarei

«12»
IL_Diablo13.09.2005 07:58

Mesaj de la niste mitici

Aversiunea Timisoarei față de bucuresteni este un semn de frustrare provinciala Și atit

Hai să discutam sincer. Ca de la mitic plin de defecte la banățeanul debordind de virtuti. Iată cum stă treaba. O parte dintre noi am obosit să ne dezvinovățim pentru vini imaginare. Ne-am plictisit să fim cavaleri si să ni se raspundă cu mitocanii. Ne-am saturat să intoarcem si obrazul celalalt pentru palmele si scuipatii made in Bega doar pe motiv că ne-am nascut ceva mai la est de Viena. Uite-asa, n-avem vocatie de martiri ai Diviziei A, si Burger pe deasupra! Mai ales că ne-am edificat asupra spiritului european care domneste in sinul minunatei galerii timisorene după meciul impotriva Stelei. Și in alte ocazii. Și de va fi cu banat, vom spune citeva lucruri care vor increti fruntea perfect netedă a unor banățeni care-și inchipuie că au brevetat bunul simt onoarea, cinstea, iubirea de fotbal si valul la goluri.

De ce se intimplă asa? Fiindcă adevarul rostit partial e anticamera minciunii. Platim acum dobinda facerii de bine cu forta. Tentativa de impacare venită dinspre Bucuresti a fost privită ca o altă formă de mirșăvie a fanariotilor cu laptop din Baneasa. Un viclesug ticluit să-i destabilizeze pe dinsii, singurii cetățeni cu pedigree de UE din bicisnicul spatiu carpato-danubiano-pontic. La bunavoință, ei au raspuns cu frustrari provinciale.

Timisoara fotbalistică a beneficiat de un cec in alb din partea tuturor, nu doar a miticilor din oribila Capitala Simteam că e nevoie de aer proaspat si am deschis larg fereastra. Luni in sir, mizerabila asta presă bucuresteana aservită oligarhilor regățeni, n-a incetat să aplaude fenomenul Timisoara. Închegarea unei echipe frumoase. Mostenitoare in acte a Fulgerului Bragadiru. Din jucatori mitici, cu antrenor mitic. Am ridicat elegant mingi la fileu, desi multe lucruri erau in neregula incepind cu finantarea asigurată de preacuviosii frati Iancu si incheind cu palmaresul care zace si acum in buzunarele lui Zambon.

Niciodata nici o echipă bucuresteană nu a beneficiat de tratamentul absolut preferential destinat lui Poli si suporterilor sai. Naivi, am gindit că Timisoara iși va asuma barbateste rolul de alternativă la puterea celor trei mari bucurestene. Dinamovistii, stelistii si rapidistii chiar au motive să fie suparati. În aceeasi notă de naivitate blegoasa credeam că ne saturaseram de aceeasi tară si doream să o schimbam. Inclusiv prin fotbalul vindecat de bolile profesionale: minciuna prefacatorie, spagi, trafic de influență, nonvaloare.

Am gresit grav. Noi voiam să schimbam Romania bolnavă cu una sanatoasa dumnealor iși doresc altă tara Pur si simplu. Alt campionat, in altă tara Cum au procedat ei cu bunavointa si simpatia celorlalti? Simplu, au facut-o sul si au pus-o la WC. Iată de ce, macar unii dintre noi, nu ne mai simtim solidari cu minunatul public al Timisoarei care la binete raspunde cu sudalmi. Iar dacă echipa va reusi performanță si ne va face in continuare concesia de a evolua in Divizia A, vom apaluda sincer, indiferenti la mesajele lor cu carpete si rapiri din serai.

Cristian Geambasu GSP 13 septembrie 2005

IL_Diablo13.09.2005 08:04

Dupa umflarea gratuita a banatenilor de catre anumite posturi TV si ziare (in special Pro TV), continua seria de articole impotriva "civilitudinii"( cunvantul preferat al unui mare comentator costi mocanu :roll: ).

Putem asista cu placere in aceasta perioada cum presa se trezeste si adevarata fata a timisoarei este taxata. Din marea iubire a mass mediei din ultimul timp, Poli risca sa ajunga o echipa blamata. Morala? Nu are rost sa incerci sa faci dintr-o echipa de provincie cu mentalitati de provincie, o mare echipa. Nu functioneaza. Frustrarile ies la iveala la fiecare fraza pronuntata.

Bravo Geambasu, un articol ironic bine construit.

FanSteaua4Life13.09.2005 08:17

Mie unul mi-ar fi rusine sa tin cu o echipa care de fapt nu a existat nici o data, o echipa care nu are palmares, nu are istorie, o echipa rasarita ca ciupercile dupa ploaie, o echipa care nu spune nimik in fotbalul european, prin aducerea unor jucatori care fiin vorba intre noi nu sunt de cine stie ce valoare, jucand un amical cu iuve...cu toate asta banateni se cred superior, au apucaturi de campioni dar nu sunt in stare sa castige in fata bacaului, se cred cei mai civilizati dar isi cotesta fosti jucatori...ma bucur insa ca presa si cei care ii ridicau acum cateva luni la rangul de super eroi acum isi dau seama de greseala facuta si ii lasa sa se stinga...

Allen13.09.2005 09:09

Imi pare bine ca in sfarsit a inceput presa sa le dea peste nas timisorenilor.

Nu am pretentia sa fim noi cei laudati dar am pretentia de la presa romaneasca sa trateze suporterii tuturor echipelor in mod egal, fara discriminari. Sa nu ne mai judece pe toti dupa comportamentul a cativa dintre noi sau dupa vorbele si actiunile patronilor, presedintilor sau jucatorilor.

ccipri13.09.2005 11:29

Nu sunt bucurestean sunt de undeva din vestul tarii dar sunt un stelist infocat.Permiteti-mi sa subscriu la ce s-a zis pana acum si eu m-am saturat pana peste cap de asa zisul "minunat public din Timisoara".Ei prea se cred buricul pamantului si imi pare bine ca li s-a dat in sfarsit peste nas si vreau sa le zic timisorenilor ca sunt dintr-un oras mult mai aproape de viena decat este Timisoara dar de asta nu ma cred cu nimik superior si mai plin de calitati fata de cel din Bucuresti sau Constanta sau orice alt oras vreti voi!!!

FORZZA Steaua

ADRIAN PACURAR13.09.2005 13:29

Sa nu uitam ca au avut mesaje in care si-au exprimat dezacordul fata de ce s-a intamplat in Peluza Sud

Bodanel13.09.2005 16:20

In sfarsit un dus rece pt cei care cred ca fac parte din Europa. Sunt curios care va fi reactia "europenilor".

poli_forever14.09.2005 01:51
Sa nu uitam ca au avut mesaje in care si-au exprimat dezacordul fata de ce s-a intamplat in Peluza Sud

Exista o multime de frustrati la noi care cand nu pot sa se impuna prin propriile fapte le ramane un ultim refugiu ,inatacabil in mintea lor :superioritatea ca fiinte umane numai datorita zonei in care traiesc ,superioritatea ca cetateni ai tarii fata de "mitici"nu prin ceva anume ci prin simplul fapt ca ei sunt "timisoreni ,banateni".

Faptul ca lucrurile nu pot sta asa ,ca in general orice generalizare de genul asta("miticii sunt milogi"etc)e stupida ,este o evidenta pentru orice om sanatos la cap.

Dar nu e normal nici sa acoperiti anormalitatile de la voi cu alte generalizari la adresa noastra la fel de stupide!

Nici noi nu suntem "tarani ,frustrati"etc cu totii!

Adrian,nu stiu in ce sens te referi la mesajele noastre fata de ce s-a intamplat in peluza voastra...

Ale mele ,cel putin au vizat doar un regret pentru ca sunteti atat de dezbinati (si unii probabil chiar lasi!)incat sa fiti "manevrati"pana la a va "omori"intre voi.

Respect SUD!

Respect pentru cei care lupta pentru echipa lor!

ADRIAN PACURAR14.09.2005 03:32

Am aprobat in sensul pozitiv acele mesaje , sincer .Si ma bucur , de fapt eram sigur ca numai voi o sa treceti peste orgolii.in schimb cu supioritatea cred ca este peste tot , se vede la toti , lipsa de educatie , fiecare oras are frustratii sai , taranii si etc... Oricum tarisoara noastra sufera la capitolul onoare , demnitate , unitate .

FanSteaua4Life14.09.2005 08:14

Poli-forever...sunteti o galerie frumoasa dar umpi cu nasul pe sus, ati fost umpic mai mult umflati de presa, dar cat credeti ca o sa dureze iuberea asta pentru echipa?de acum au inceput scandarile, daca nu vei reusi nici macar sa prindeti un loc de cupa europeana credeti ca o sa mai vina asa multa lume la stadion?sti vorba aia...tot ce e nou e frumos...dar ati inceput sa va invechiti...oricum coregrafiile voastre nu prea imi plac...sunt prea nasoale...

Bogdan4Steaua14.09.2005 08:37

Voi scapati esenta. Atacurile au aparut datorita acelor bannere anti-Gazeta Sporturilor. E un nou conflict inventat de Gazeta Sporturilor. Ei au reactionat la mizeriile din presa. Si nu se poate spune ca au fost pana acum huliti de presa. Ba din contra. La toate magariile din Gazeta si Prosport, pe care de altfel le sanctionam si noi pe site si pe forum, ei au luat atitudine. Noi preferam sa nu o facem din pacate. Ei vor avea acum de suferit pentru ca au spus lucrurilor pe nume, iar noi ne uitam acum la ei si ne bucuram. Si sa fim seriosi: momentan Timisoara nu reprezinta o amenintare pentru noi in campionat. Asa ca in loc sa ne solidarizam in actiuni impotriva presei, ne bucuram de raul altuia. Eu unul as prefera sa fie invers.

In ceea ce priveste solidaritatea cu Peluza Sud, eu unul ii apreciez pentru acest lucru.

P.S.: Cititi cu atentie toate mesajele din acest topic de pe forumul GSP. Poate va schimbati parerea.

http://www.gsp.ro/forum/viewtopic.php?t=61...der=asc&start=0

SSK14.09.2005 14:45

Si eu cred ca in cel mai bun spirit romanesc, ne apucam sa lovim din rasputeri capra vecinului din Timisoara. Desi timisorenii sunt si ei oameni si in plus romani, desi sufera si ei de unele din "miticismele" brevetate in afara Carpati, desi au dat cu bata-n balta la meciul cu noi, haideti sa fim un pic obiectivi : Timisoara are un public mult mai civilizat (in medie) decat publicul bucurestean ! Se observa din foarte multe amanunte : din lipsa (in general a) injuraturilor, din cantecele "neaose" cu care isi incurajeaza echipa ("Timisoara da-le gol" :roll: ), din prezenta femeilor la meciuri.

Sigur, patimesc si ei la capitolul "aroganta" si probabil ca merita sa li se aminteasca din cand in cand ca totusi nu sunt ei buricul pamantului si, ca sa citez, nu au brevetat ei onoarea, cinstea, iubirea de fotbal si valul la goluri. Totusi, este atat de greu sa recunoastem ca publicul din Timisoara este in general mai civilizat decat cel din Bucuresti ?..

Mai ales ca graba cu care lumea se bucura acum de punerea Timisoarei in banca ei de catre gsp denota din punctul meu de vedere un singur lucru : rautate ! Cei care isi doresc la randul lor un public civilizat si occidental pe Ghencea se bucura pentru ca stiu ca de fapt pe Ghencea publicul este mai necivilizat decat la Timisoara. Iar cei care isi doresc un public "ultra", pus pe "contestarea cu orice pret a rivalilor" si conflicte cu jandarmeria nu inteleg de ce se agita : ei oricum nu pun mare pret pe civilizatia publicului. Si atunci, de unde atat deranj ?...

IL_Diablo14.09.2005 15:23
Mai ales ca graba cu care lumea se bucura acum de punerea Timisoarei in banca ei de catre gsp denota din punctul meu de vedere un singur lucru : rautate !

:lol: hmm... aici m-ai prins. Nu m-am putut abtine sa nu ma bucur citinde acest articol. si nu este singurul de acest gen in ultima perioada. de ce? pt ca de exemplu atunc cand noi jucam cu rosenborg iar ei amicalu cu juventus s-a creat o mare nedreptate. Majoritatea mass mediei a pus pe primul plan amicalul :o 8O ... lucru care mi s-a parut foarte ciudat. Apoi, sunt satul de Timisoara pana peste cap. Vorbe in vant si atat. tipic romanesc.. nu e nevoie de rezultate ci de vorbarie. Iar la vorbarie, Poli este campioana.

SSK14.09.2005 15:38

Diablo, departe de mine de a ma face avocatul timisorenilor. Mai mult decat atat, mi se pare ca ai pus punctul pe i : prea multe vorbe ! Daca ei si-ar fi vazut linistiti de propriii suporteri si nu si-ar fi luat-o atat in cap, iar daca noi, pe de alta parte, ne-am uita mai degraba in ograda noastra decat peste gard la vecinu' (ca avem si noi niste oratanii... :oops: ), atunci toata lumea ar fi mai castigata.

IL_Diablo14.09.2005 15:50
iar daca noi, pe de alta parte, ne-am uita mai degraba in ograda noastra decat peste gard la vecinu' (ca avem si noi niste oratanii... :oops: ), atunci toata lumea ar fi mai castigata.

:) Nu e vorba ca ne uitam in ograda altuia dar sa stim si noi ce se mai intampla cu alte echipe. Iar la Poli situatia este cel putin hazlie. Bine, o bila neagra pentru presa care se tot suceste. Ba Poli e cea mai tare ba nu e. E o joaca a unor ziaristi, iar Timisoara nu are experienta sa iasa cum trebuie din aceasta situatie.

luc19.10.2005 22:56

problema e in faptul ca in cele doaua orase sunt tinerii care vor sa faca pe revolutionarii,dar nu au iesit din cartier doar ca sa mearga la meci,si cred ca stiu multe despre celalalt oras si eu cred ca aceasta ostilitate e rodul unei dorinte de afirmare a acestor baieti(in general elevi si studenti)pentru ca eu nu cred ca vine un om dintr-un oras in celalalt si vrea sa manance dar nu este servit din cauza accentului.asta e o timpenie!rivalitatea e buna dar cu respect,nu ceea ce se intampla acum("ne pisam pe capitala voastra" sau "ne pisam pe martirii vostrii"),ce-i asta?care-s mai destepti,care injura mai mult?

ROMREVO.JPG

iancu dragosh20.10.2005 03:50

Aceasta ostilitate nu este una creata de anumiti tineri teribilisti si nici nu este prezenta doar intre Timisoara si Bucuresti. La nivelul intregii tari este usor de remarcat o aversiune fata de Bucuresti. Acest fenomen este des intalnit in tarile in care Capitala acapareaza in totalitate puterea. Sa nu uitam ca suntem o tara ca a fost condusa in mai toata istoria ei de la centru, fara ca problemele provinciei sa apara pe agenda politica.

In termeni de specialitate acest fenomen se numeste "clivajul centru-periferie", si dupa cum spuneam nu este unul propriu Romaniei. Franta de exemplu este o alta tara in care se putea face remarcat acest fenomen socil, aici Parisul a punctul in jurul caruia gfravita intreaga Franta. de cand au inceupt procesul de descentralizare si de delegare a unor atributii de la centru catre celelalte regiuni lucrurile au inceput sa se schimbe, desi e nevoie de cateva generatii pentru a se incheia acest proces.

luc20.10.2005 06:45

eu n-as numi-o ostilitate ci rivalitate,pentru ca inca nu sa ajuns la batai decat in cazul partidelor de fotbal,ceea ce se intampla si intre suporterii echipelor din acelasi oras.iar aceasta rivalitate sigur ca nu a fost creata de acesti tineri,ci ei sunt cei care o dezvolta prin inuraturi si alte atacuri prostesti[vezi cei doi bucuresteni(stelisti) aruncati in bega]si aici unde locuiesc eu exista rivalitate intre orase,chiar f. mare, dar nu auzi lumea pe stadioane strigand "**** cutare oras"sau "ne pisam pe al vostru"iar ce se intampla acum in peluze e revoltator,la un meci se supune ca vi sa te relaxezi si sa vezi un spectacol nu sa te terorizeze io stiu ce baiat de cartier ca nu canti destul de tare ce vrajala e asta,sau Romania nu mai e o tara libera?si atunci pot sa zic ca toti ne-am pisat pe martirii nostri,pacat.respect

reddog22.10.2005 18:54

Ce experienta sa aibe? Avant da, dorinte de a face ceva pentru fotbalul timisorean da, de a reinvia spiritul demult decedat a Ripensiei si Chinezului da. Cam atat. De la dorinta la infaptuire sunt multi pasi. Degeaba public, degeaba stadion, nici un trecut...Doar o echipa fara nici un palmares, care nu am inca drept nici asupra istoriei lui Poli Timisoara...sau cel putin asta stiu eu.

luc24.10.2005 07:31
Ce experienta sa aibe? Avant da, dorinte de a face ceva pentru fotbalul timisorean da, de a reinvia spiritul demult decedat a Ripensiei si Chinezului da. Cam atat. De la dorinta la infaptuire sunt multi pasi. Degeaba public, degeaba stadion, nici un trecut...Doar o echipa fara nici un palmares, care nu am inca drept nici asupra istoriei lui Poli Timisoara...sau cel putin asta stiu eu.

sigur ca nu avem experientasi alte lucruri necesare dar speram ca in timp sa reusim macar jumate cat au reusit pana acum alte echipe iar despre faptul ca asta e o alta echipa,etc.nu comentez,pentru ca oricum nu ati intelege si se ajunge iar la discutii tampite.singura mea dorinta e ca aceasta rivalitate sa nu degenereze asa cum cred ca le-ar place multora,iar Poli e acolo unde e din cauza noastra si nu trebuie sa ne faceti sa ne simtim vinovati ca vrem si noi o echipa,buna,rea e a noastra si suntem mandrii de ea,pentru ca ea va reprezenta spiritul orasului,care incet,incet se stinge din pacate

iancu dragosh08.11.2005 05:49

Acceptarea lui craciunescu in functia de presedinte de catre suporterii acestei echipe mi se pare o pata pentru galeria Timisoarei. Altfel, anti-dinamovisti convinsi, unii chiar anti-Bucuresteni, timisorenii in dorinta l;or de rezultate nu se mai uita ca il coopteaza pe acest om corupt, care sta la mila lui netoiu si al lui Becali. ba mai mult, nici macar nu este omul lui Badea sau Cohn. macar atunci puteati spune ca e doar Dinamovist. Este sub comanda a doi oameni ordinari care reprezinta partea cea mai urata a capitalei nostre: contrabanda si bisnita.Dupa Fratii Iancu o noua pata pe obrazul Timisoarei.

Motanu D08.11.2005 05:55
Acceptarea lui craciunescu in functia de presedinte de catre suporterii acestei echipe mi se pare o pata pentru galeria Timisoarei. Altfel, anti-dinamovisti convinsi, unii chiar anti-Bucuresteni, timisorenii in dorinta l;or de rezultate nu se mai uita ca il coopteaza pe acest om corupt, care sta la mila lui netoiu si al lui Becali. ba mai mult, nici macar nu este omul lui Badea sau Cohn. macar atunci puteati spune ca e doar Dinamovist. Este sub comanda a doi oameni ordinari care reprezinta partea cea mai urata a capitalei nostre: contrabanda si bisnita.Dupa Fratii Iancu o noua pata pe obrazul Timisoarei.

Crezi ca cei de mai sus sunt pete mai mari pe obrazul unei echipe decat Jiji Becali ?!

Altfel, in ultima vreme obrazul timisoarei incepe sa fie din ce in ce mai tocit. Greu de crezut ca Regele il poate finisa...

iancu dragosh08.11.2005 06:02

Bineinteles ca nu. intotdeauna am spus ca Gigi si MM au strict imaginea acestui club si dupa cum vedem indiferent de performantele care le obtinem nu putem repara acest lucru. ideea este ca majopritatea suporterii stelisti vad asta si ii trateaza ca atare. Eu nu am criticat atat venirea lui Iancu si Craciunescu la Timisoara cat faptul ca suporterii i-au primit cu bratele deschise.

Motanu D08.11.2005 06:09
Bineinteles ca nu. intotdeauna am spus  ca Gigi si MM au strict imaginea acestui club si dupa cum vedem indiferent de performantele care le obtinem nu putem repara acest lucru. ideea este ca majopritatea suporterii stelisti vad asta si ii trateaza ca atare. Eu nu am criticat atat venirea lui Iancu si Craciunescu la Timisoara cat faptul ca suporterii i-au primit cu bratele deschise.

Pe Iancu era normal sa-l accepte. Multi nu stiau cine e si dupa ticalosi ca Zambon trebuia cineva care sa dea banu'

Din cate stiu l-au contestat pe Craciunescu...

Virgil08.11.2005 06:09

Inainte de a fi cinstit sau nu,Craciunescu este un foarte competent om de fotbal.Om care a fost pana acum trei zile si ceva,aparatorul regulamentului de fotbal.Unul dintre cei mai valorosi profesionisti in materie de arbitraj.Fiecare club mare are cate unul.Nu toti sunt mari sau cunoscuti.

Poli tocmai a luat unul de top.Unul caruia ii place sa lupte.

E si o lovitura de imagine.

«12»