Mijlocașul nu crede cã i se potrivește rolul de șef la mijlocul terenului, cum îl considerã Gigi Becali. Florin Lovin (27 de ani) este un tip deschis, atunci când vorbește despre fotbal. El a vorbit pentru "Adevãrul" despre titlu, relația cu fanii, dar și despre sentimentele trãite ca jucãtor în Ligã.
Cum i-ai simțit pe colegi dupã victoria cu Poli Iași?
Meciul cu Iași a avut o încãrcãturã foarte mare, deoarece veneam dupã douã eșecuri, iar un al treilea era catastrofal. Nu știu dacã a fost un sentiment de descãtușare, dar cu siguranțã a fost unul de ușurare.
Câștigați la Pitești?
Pot spune cã victoria cu Iașiul nu are nicio valoare dacã nu este urmatã de alte patru-cinci victorii la rând, deci practic suntem obligați sã obținem trei puncte cu FC Argeș.
Mai credeți în titlu?
Nu prea conteazã ce cred eu sau un alt coleg în legãturã cu locul Stelei la sfârșitul campionatului, ci mai mult conteazã ce facem pentru a termina pe primul loc. Nici locul doi, care permite accesul în preliminariile Ligii Campionilor, nu este de neglijat, chiar dacã anul acesta va fi mai greu.
Cum se va termina rãzboiul cu fanii?
Referitor la atitudinea fanilor fațã de echipã sau fațã de patron, cred cã pot scrie o carte... Aceastã problemã ne afecteazã enorm, iar rezolvarea ei pare îndepãrtatã. Suporterii trebuie sã înțeleagã cã toate rezultatele mari din ultimii ani li se datoreazã și lor, și aici cel mai elocvent exemplu este meciul cu Valencia, când practic ne-au dus spre calificare.
Gigi Becali te-a recomandat ca lider al echipei...
Nu se pune problema. Mã simt mãgulit de declarația patronului, dar un lider trebuie sã fie ales de echipã, de antrenor și sã se identifice cu ceea ce înseamnã o echipã de talia Stelei, ceea ce nu e cazul la mine.
Cum te-ai simțit la meciurile din Ligã, contra celor de la Bayern, Lyon sau Real Madrid?
În primul an, datoritã debutului cu Dinamo Kiev (n.r.: victorie cu 4-1), m-am simțit minunat. Cu trecerea fiecãrui meci însã m-a încercat un puternic sentiment de neputințã, deoarece oricât aș fi muncit și aș fi alergat rezultatul era același. Mã simt binecuvântat cã am avut șansa de a evolua alãturi de cei mai buni fotbaliști ai planetei, cu care, în puținele momente ale unui joc, eram egalul lor și privit cu aceiași ochi.