Salutari tuturor stelistilor!Din pacate mesajul acestui articol este un pic fortat. Ce legatura este intre gloria trecuta cu prezentul dezastruos? Ce legatura are "simbolul" cu "antrenorul"? A incerca o translatare a gloriei de la un "simbol de succes" la un "antrenor de succes" reprezinta cea mai grava eroare. A presupune ca un jucator de geniu este, irefutabil, antrenor de succes, iar in conditiile in care FAPTELE demonstreaza contrariul, sa vii sa sustii ca negarea calitatii de antrenor e un atac, mi se pare o jignire. FAPTELE demonstraza ca Lacatus a fost un jucator exceptional, galonat ca nimeni altul in panoplia de vedete si glorii ale Stelei, dar asta nu inseamna ca din postura de antrenor reprezinta acelasi lucru. Este un antrenor mediocru, slab ca si coloana vertebrala, nu stie sa isi impuna un punct de vedere legat de alcatuirea echipei in fata gibonului, nu stie sa-si aseze jucatorii in functie de randamentul lor pe posturi, si exemplele ar putea continua. Dar ce are contestarea calitatilor sale de antrenor cu faptul ca este SIMBOLUL Stelei? Da, este SIMBOLUL Stelei, dar din perspectiva JUCATORULUI, nu din perspectiva ANTRENORULUI. A nega calitatea de antrenor a lui Lacatus s-a transformat in opinia multora in atac la adresa simbolurilor, fostelor glorii s.a.m.d. CE AU DE A FACE UNA CU ALTA? Daca cineva crede ca Lacatus nu e antrenor, asta inseamna automat ca jigneste, da cu parul, umileste un simbol al Stelei? Daca prin aceasta prisma vedem simbolistica Stelei, in acest caz eu sunt unul care fac parte din cei care jignesc, umilesc fostele simboluri care reusesc cu brio sa ingroape ceea ce simbolizeaza.
Poate de la Cluj asa s-a vazut:)
Reciteste, daca timpul iti permite si poate realizezi ca nu am spus nicaieri ce susti tu:) Esti in totala eroare de sens.
Nu am facut nicio legatura intre gloria trecuta si prezentul dezastros, intre jucatorul de ieri si antrenorul de azi.
Am aratat doar obrazul virtual terfelirii unor simboluri.
Iti traduc pe scurt:
NU este terfelire sau jignire daca il contesti ca antrenor, daca-l critici in fel si chip dur si vehement cu sau fara argumente sportive, ca-l acuzi ca duce Steaua de rapa cu tactica lui, etc.
ESTE terfelire si jignire este atunci cand folosesti cuvinte: "capra, carpa, sluga, pupincurist, caracter de rahat, etc." ca argumente critice cu pretentia ca ii judeci performantele ca antrenor.
Si apoi mai e si chestie de verticalitate personala. Scuipi unde pana acum ai lins?Te poti opri cu demnitate din lins, daca nu-ti mai convine!![]()
La asta m-am referit si am si explicitat in text, delimitand critica, de jignire.
Daca nici acum nu te-am limpezit, trimite ploaia aia de Cluj sa ma spele de pacatele neintelegerii tale, ca pe cele ale linsului nu l-am avut:)
PS. Ca bonus, ce nu am spus in articol.
Si parerea mea este ca Marius nu are inca anvergura si bagajul de cunostiinte ale unui mare antrenor. Nici nu a avut unde sa si-o faca. Ca jucator a activat prea putin afara, iar ca antrenor cred ca a fost rupt de up-date la metodele moderne de antrenament, etc.
A cam ramas tot ca-n comunism cu heirupismul, unde dragostea de tara si partid trebuia sa suplineasca absenta tehnologiilor avansate capitaliste.
Razvan il are mentor pe tac-su si instruiri scurte pe la echipe mari. Dan Petrescu are scoala Cheasea, Rednic harsit prin Belgia si exemplele pot continua. Marius al nostru a cam ramas pe acasa "la coada vacii", cum se spune, din acest punct de vedere.