FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Campanie Pentru Schimbarea Denumirii De "rom" In "tigan"

«12»
Mihai Somanescu06.03.2009 16:55

Jurnalul National a inceput o campanie pentru schimbarea denumirii de "rom" care se foloseste in loc de normalul "tigani".

"Jurnalul Național propune printr-un proiect de lege revenirea la folosirea cuvântului "țigan" în loc de "rom", atât în plan intern, cât și internațional pentru a evita confuzia. În plan intern, folosirea cuvântului "rom" este reglementatã printr-un memorandum emis în anul 2000 în urma unor presiuni interne asupra autoritãților române de a schimba un alt memorandum din 1995 care instituise folosirea termenului de țigan".

Daca vrea cineva sa contribuie, pe site, gasiti si un formular. Am vazut multi care in comentarii doreau o revenire la normalitate. Acum e momentul sa o aratati.

http://www.jurnalul.ro/librarie_fisiere/pu...8314115ac77.pdf - aici este pdf.ul.

P.S. Scuze anticipat daca am incadrat aiurea topicul.

Lari06.03.2009 16:59

I'm in!

Stanici06.03.2009 17:02

Oooo, daaa! :bananadance:

redondo06.03.2009 17:06

Corect!

MoWeed06.03.2009 17:24

In sfarsit! Sper sa aiba deznodamantul scontat...

Adrian06.03.2009 17:33

Eu sunt pentru "tigan".

Nu de alta dar, din cate stiu, romul se bea.

Mihai Somanescu06.03.2009 18:00

Daca sunteti asa de incantati, puneti mana pe un formular si strangeti semnaturi. Daca vreti, imi puteti pasa mie formularele, ma duc cu cu al meu la Casa Presei. Acolo trebuie depuse.

STARforce06.03.2009 19:00

Luni la prima ora o sa ma apuc de strans.Sper sa strang macar 100.

Fane06.03.2009 20:38

Cum spun de o viata...LA SAPUN CU EI !!!

Fan FC Steaua06.03.2009 20:48

Rromi isi spun ei intre ei...noi, cei din alta rasa, le spunem tigani... ! E aiurea protestul ... nu suntem tigani sa le zicem romi...

maye06.03.2009 21:24
Rromi isi spun ei intre ei...noi, cei din alta rasa, le spunem tigani... ! E aiurea protestul ... nu suntem tigani sa le zicem romi...

Isi spun rom..Si romales inseamna in tiganeste "om".De aceea isi spun asa intre ei si de aceea s-a cazut de acord la denumirea de rom.Din pacate este confundat termenul rom cu Romania..Ceea ce nu e corect.

Trebuie redenumiti,dupa vechiul lor nume.TIGANI!

Guardian06.03.2009 23:10

Suuuntem made in romaniiii :yeahh:

cristian01407.03.2009 00:28

Hai ca poate o sa avem voie sa strigam "Am avut si vom avea mereu..", fara sa fim acuzati de discriminare. :hypocrite:

Robinson Rufay Zapata07.03.2009 08:25

Vreau schimbarea din nou in tigan , dar tot degeaba , ei tot niste caractere 0 vor ramane , niste prosti care altceva decat a fura si a da in cap nu stiu

STARforce07.03.2009 09:07

NU tatii, LA FRANGHIE data cu sapun!

SS Lazio07.03.2009 09:19

Campanie foarte, foarte bunã.

Felicitãri redactorului Mihai, pentru promovarea acestei campanii, de asemenea lãudabile, a unui... ziar. Nu putea fi chiar totul rãu în presã.

Spor la treabã!

P.S: Parcã era mai bine sã se propunã sã le zicã "insecte columbace", nu țigani, cã s-ar fi apropiat mai mult de realitate și pãrerea(corectã) generalã a românilor.

buRn07.03.2009 09:50
Isi spun rom..Si romales inseamna in tiganeste "om".De aceea isi spun asa intre ei si de aceea s-a cazut de acord la denumirea de rom.Din pacate este confundat termenul rom cu Romania..Ceea ce nu e corect.

Trebuie redenumiti,dupa vechiul lor nume.TIGANI!

nu ai dreptate...ei intre ei isi spun tigani, asta e ironia...dar se ridica unii care au pretentii si bani si vor sa fie altfel.intreaba un sarantoc sau un GABOR ce sunt ..si o sa afli adevarul.multi se mandresc ca sunt tigani.zic ei ca asta-i diferentiaza de rromii corciti din piata chiliei (cartier din constanta plin de tigani nespalati)

nu ai dreptate...ei intre ei isi spun tigani, asta e ironia...dar se ridica unii care au pretentii si bani si vor sa fie altfel.intreaba un sarantoc sau un GABOR ce sunt ..si o sa afli adevarul.multi se mandresc ca sunt tigani.zic ei ca asta-i diferentiaza de rromii corciti din piata chiliei (cartier din constanta plin de tigani nespalati)

p.s. forta Steaua...

Mihai Somanescu07.03.2009 09:58

Daca mai aveti dubii, in ceea ce priveste asocierea numelui Romania cu tiganii din cauza folosirii termenului "rom", uitati-va ce am gasit pe forumul Romania-Italia. E vorba despre un atlas geografic cu tarile lumii, fiecare cu specificul ei. La rusi e piata rosie, la unguri, cladirea parlamentului din Budapesta, la bulgari, catedrala din Sofia. La romani....o satra cu tigani.

Imaginea este la al cincilea post, la topicul storia della Romania.

http://www.Romania-italia.info/portal/inde...mp;topic=2488.0

Adrian07.03.2009 10:05

Aceasta e poza despre care vorbeste Mihai.

rosz2.jpg

Trebuie totusi sa luam in considerare si faptul ca aceasta a fost facuta de niste monumente ale prostiei.

Altfel, eu nu imi pot explica cum naiba Cosmodromul de la Baikonur, din Kazahstan, a ajuns in Ucraina.

strezahuzum07.03.2009 10:29

Iarta-l Doamne, ca nu stie ce spune.

Fane07.03.2009 10:44

@strezahuzum

Nu am niciun resentiment fata de ei si chiar am vorbit serios.

strezahuzum07.03.2009 10:49

Fascinant. Vrei ca o intreaga etnie sa fie "transformata in sapun", dar nu ai nici un resentiment fata de ei. Pariez ca si italienii aia care voiau sa-i linseze pe amaratii aia doi ( pe care probele ADN i-au scos nevinovati ) au spus ceva asemanator.

A nu se intelege ca sunt mare simpatizant al hetniei conlocuitoare. Dar nici hei-rupuri din astea pseudo-naziste nu sunt solutia.

Fane07.03.2009 10:55

Din cauza ca suntem impasibili si ignoranti la tot ce se intampla in jurul nostru s-a ajuns la problemele acestea delicate.Daca am fi pus piciorul in prag mai devreme nu cred ca s-ar fi ajuns pana la a ne face de ras prin toata Europa.Si ca sa fiu ceva mai bland as merge pe"sterilizarea"lor.

strezahuzum07.03.2009 11:39

Puiule, tu ai vizitat Europa asta de care vorbesti ? Stai tu linistit, ca romanii sunt perfect capabili sa se faca de ras si fara ajutorul tiganilor. Asta-iarna, pe o partie din Austria, puteai admira in toata splendoarea lor o familie de romani get-beget care se dadeau cu capacul de la WC ( furat din hotel probabil ) pe o partie pentru schiori. Si in ciuda a ceea ce scriu ziarele, exista si cersetori romani in fata Domului din Milano. Majoritatea sunt tiganci cu puradei, dar existau si babe si vreo 2 "handicapati fizic" ce nu pareau deloc rromi/tigani/martieni.

Mihai Somanescu07.03.2009 12:40

@Adrian

monumente sau nu de prostie, cateva zecii de mii de oameni au citit. Si apoi, daca vine unu si le spune ca romanii nu's tigani, vine unu si zice, uite ce scrie in atlas! Cine il mai contrazice?

Si apoi, imaginea Cosmodromului de la Baikonur e un pic mai buna decat a tiganilor, in Europa.

@streza

Omule, tu ai spus-o. Majoritatea cersetorilor de la Dom sunt tigani. E de ajuns, pentru ca pe pasaport scrie Romania, iar lor li se zice ROM. Daca vii tu alb si imaculat, destept, roman get beget si descoperi tratamentul la cancerc, italienii aia de la DOM, o sa zica: uite si un ROM destept!

Despre asta e vorba.

Inca ceva: Cehia e nazista?

«12»