FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Concluziile perioadei de pregatire

«12»
fcsteaua.ro14.02.2009 15:25

Astazi, 14 februarie 2009, Steaua a disputat ultimul meci de pregatire inainte de inceperea campionatului. Meciul amical a fost impotriva locului 4 din Muntenegru, Rudar Pljevalja, si la finalul celor 90 de minute scorul a fost 1-1.

Echipa Stelei in prima repriza:

Zapata - Petre Marin, Tudose, Ghionea, Golanski - Tiago - Szekely, Stancu, Semedo, Daryro Moreno - Kapetanos

La fel ca si pana acum, Steaua a inceput greu. Prima ocazie a "militarilor" a venit de abia in minutul 20. Marius Lacatus a dorit sa faca in acest ultim meci de pregatire ce nu a facut pana acum in toata pauza dintre tur si retur: sa experimenteze. Astfel, Dayro a jucat in stanga, Semedo in centru, iar pe postul de fundas stanga a fost folosit Golanski. Aceste schimbari trebuiau facute la inceputul perioadei de pregatire dar...mai bine mai tarziu decat niciodata.

Si a fost mai bine. Incepand cu apararea, Golanski a blocat orice adversar pe partea stanga. Din acea parte a terenului nu a plecat nici o faza periculoasa spre poarta Stelei, polonezul dovedind ca e un jucator polivalent. A existat un minus in ceea ce priveste atacul avand in vedere ca Golo e un jucator de picior drept dar evolutia lui in aparare a fost fara gresala.

Daryro Moreno a jucat si el in stanga si a dat impresia ca se simte mult mai bine decat in centru. Atacantul se simte mult mai bine ca extrema decat ca mijlocas la constructie. Avand mai putine responsabilitati pe acest post, columbianul a fost mult mai prezent in joc decat in restul amicalelor. Faptul ca e dreptaci a fost, la fel ca si in cazul lui Golanski, o mica piedica dar Dayro a incercat sa treaca peste acest obstacol folosindu-se de creativitatea si viteza sa de reactie.

Semedo si Stancu au profitat si ei de sansele date. In atac Steaua pare un cuirasat iar cei 4 mijlocasi ofensivi ai sai par baterii de rachete si tunuri. Cand sunt cu mingea la picior si isi permit, trag de la distanta(asa a venit si golul lui Stancu in minutul 69.) iar cand fundasii centrali ai Stelei trimit mingi lungi, cei 4 mijlocasi pleaca sa le intercepteze la fel ca niste rachete.

La finalul meciului echipa Stelei era:

Cernea - Petre Marin, Baciu, Ghionea, Filip - Onicas - Stratila, Litu, Lazar, Abuzatoaie - Pedriel.

Golul muntenegrenilor a venit in urma unei lipse de concentrare a fundasilor stelisti. Profitand de faptul ca Steaua tocmai il schimbase pe Tudose cu Baciu, un fundas muntenegrean a reluat in minutul 64 pe spate o minge trimisa dintr-o lovitura libera. Dupa golul egalizator Steaua a inceput sa faca multe schimbari, in teren intrand mai multi tineri de la echipa a doua.

Desi s-ar fi crezut ca acest lucru ar aduce inca un minus, intrarea tinerilor a insemnat un joc mult mai ambitios si mai curajos al Stelei. A crescut si nivelul tehnicii si actiunile ofensive. Alexandru Lazar a "crosetat" 3 adversari cu o usurinta incredibila, Stratila a fost mult mai prezent in joc ca orice mijlocas de banda folosit de Steaua in aceste amicale, Onicas a incercat sa fie o gaura neagra pentru toate mingile de la mijlocul terenului, luandu-si in serios rolul de inchizator, iar Litu a "bagat materiale" de parca juca un meci oficial.

Concluzii

Plusuri

1. Adaptarea lui Toja.

Columbianul a facut in aceasta perioada de pregatire jocuri foarte bune si a aratat ca poate fi coordonatorul de joc pe care Steaua il cauta de mult, mult timp. Sa speram ca va juca la fel de bine si in meciuri oficiale.

2. Integrarea lui Tudose.

Tanarul fundas stelist a aratat calitati foarte bune si ca se poate conta pe el in aparare. Are tehnica si viteza foarte buna, se bate pentru orice minge, e puternic si are un fizic bun pentru un fundas, e atent sa nu faca faulturi in zone periculoase si ajuta foarte mult atacul prin pase lungi foarte precise. Ar putea juca atat fundas central cat si fundas dreapta. In cazul plecarii lui Ogararu la Ajax, Tudose ar putea fi o solutie foarte buna pentru acest post.

3. Atacantii tineri sunt foarte ambitiosi.

Cei doi "debutanti" Litu si Pedriel au aratat ca vor sa fie titulari. Au calitati. Ramane de vazut daca vor reusi sa faca fata statutului de rezerva. In acest moment Kapetanos pare de neclintit din primul 11. Grecul a confirmat, lucru care nu poate fi inca spus despre cei doi tineri.

4. Revenirea lui Szekely.

Fostul "otelar" pare sa isi fii revenit la forma pe care a avut-o inainte sa se accidenteze in meciul contra lui Poli Iasi. A avut insa jocuri bune doar pe partea dreapta iar acolo e prezent Nicolita. Ramane de vazut pe cine va prefera Lacatus.(desi nu e greu de ghicit)

5. Concurenta Cernea - Zapata

Se pare ca aceasta concurenta le-a prins bine celor 2 portari. Amandoi au aratat in ultimele meciuri de pregatire ca se poate conta pe ei.

6. Golanski si Rada pe stanga

Cei doi au aratat ca pot juca pe postul de fundas stanga. Ar putea fi solutii de moment.

Minusuri

1. Petre Marin

Petrica a arata ca nu mai prea poate. Fie ca a jucat in stanga sau in dreapta, adversarii si-au creat foarte multe ocazii de pe partea lui.

2. Sistemul 4-1-4-1

Acest sistem nu ajuta cu nimic Steaua. Jucatorilor nu le place si randamentul lor e astfel foarte scazut.

3. Folosirea unui singur atacant.

Steaua isi creeaza foarte greu faze de poarta. Kapetanos se zbate mult dar de foarte putine ori reuseste ceva.

4. Lipsa jucatorilor de picior stang din echipa.

In acest moment Rada, Toja, Ochirosii si Petre Marin sunt singurii stangaci din lotul Stelei. Dintre ei se pare ca doar Petre Marin va fi folosit pe partea stanga. Toja va juca in centru iar Rada si Ochirosii par sa nu faca parte din planurile lui Lacatus.

5. Slaba promovare a tinerilor.

Dintre toti tinerii folositi doar Litu sau Pedriel s-ar putea sa aibe sanse sa joace in amicale. Si asta pentru ca Steaua are doar un singur atacant de acest profil: Kapteanos. Tudose a aratat ca are calitati dar e doar a patra sau a cincea solutie pentru postul de fundas central. Ochirosii, Bicfalvi, Ionescu si ceilalti tineri nu prea au primit sanse de joc de la Lacatus.

6. Lipsa de incredere a jucatorilor.

Fotbalistii Stelei arata pe teren foarte multa frica. Nu prea isi asuma responsabilitati si prefera sa joace sigur parand ca merg pe ideea: "un egal e totusi un punct castigat".

7. Antrenorul Marius Lacatus

Jocul pe care Lacatus l-a impus la Steaua e lipsit de spectacol si mai ales de eficacitate. Fazele fixe au disparut aproape complet iar Lacatus nu le da incredere deloc jucatorilor sai. Sunt folosite acum pase scurte si sigure, de cele mai multe ori date inapoi, contructia mergand astfel foarte greu. Mingile sunt scoase in permanenta pe flancuri de unde se asteapta centrari de calitate pentru unicul varf stelist aflat in careu. E inutil sa mai spunem ca aceste centrari sunt rezolvate fara probleme de cele mai multe ori de catre apararea adversa. Steaua traieste din experienta si valoarea individuala a jucatorilor sai insa, fara organizare, e greu de crezut ca se va realiza ceva in acest retur.

Echipa Stelei in acest retur:

Zapata - Ogararu, Goian, Ghionea, Petre Marin - Ovidiu Petre - Szekely, Dayro, Toja, Semedo - Kapetanos

Ne asteapta o perioada foarte grea, cea mai grea de multi, multi ani. Bani nu sunt, managementul e defectuos, echipa nu merge si spiritul Stelei pare sa se piarda tot mai mult. Mai ramanem doar noi sa tinem Steaua in viata.

Adrian

piturca200214.02.2009 15:57

Adrian sa stii ca ai putea fi un excelent ziarist pentru prosport si gsp iar cei care iti vor citi atent postarile isi dau seama de asta

Lari14.02.2009 16:02

Eu cred ca daca am evolua compact si la 40 de metri de poarta, am face o branza cu mai mult gust in atac.

Cred ca Lacatus se teme sa atace cu mai mult de 4-5 oameni, acestia pierzandu-se usor in marea de aparatori adversi. Sunt de parere ca am fi o echipa ceva mai "fortoasa" in atac daca nu am pastra multi jucatori la peste 30 de metri de faza ofensiva.

Ba mai mult, din acest motiv, adversarii pleaca foarte usor pe contraatac. Este suficient un atacant gen Gigel Bucur si niste oameni dispusi sa bubuie mingile in jumatatea noastra de teren si... voila cum are Steaua probleme.

Cred ca un joc la fel de compact si in atac, asa cum facem deseori in aparare, ar da mult mai multe rezultate, pentru ca am putera recupera destul de rapid baloane pierdute si asa s-ar putea pune in evidenta si un-doi-urile pe care le tot exerseaza Lacatus la antrenamente.

Mai sunt de parere ca este dificil sa vorbim de sisteme tactice in meciurile Stelei din Liga I, atata vreme cat mai toate echipele se aseaza pe trei randuri, la 40 de metri de buturile proprii. In aceste situatii ai nevoie de scheme de atac bazate pe un-doi-uri extrem de rapide si indelung exersate, ai nevoie de executii cum a reusit Stancu in meciul cu Rudar, de oameni care sa-ti centreze foarte bine de pe flancuri si, nu in ultimul rand, de atacanti care sa se demarce inspirat in padurea de fundasi adversi.

Nu cred ca sistemul tactic este neaparat problema la Steaua, ci reprofilarile si modul in care (nu) sunt exersate meciurile contra apararilor supraaglomerate.

Adrian14.02.2009 16:02

piturca2002

Multumesc frumos pentru aprecieri.

Noi, cei de la FCSteaua.ro, incercam sa ne mentinem la nivelul Stelei. Sa fim cei mai buni si sa facem cele mai bune lucruri pentru ce a mai ramas din Steaua, adica suporterii ei.

:)

Nu cred insa ca as putea lucra la gesepe sau prosport. Nu ma pricep la scandal la fel de bine ca ei.

Lari

Lotul Stelei are un potential foarte mare. Avem jucatori valorosi, jucatori cu experienta si tineri care promit mult. Cu putina organizare am putea face multe.

Eu m-am bucurat cand a venit Hagi la Steaua pt ca Hagi era un adept al stilului lui Cruyff, adica al fotbalului total. Te aperi cu toata echipa, ataci cu toata echipa.

Asa ar trebui sa joace Steaua.

Din pacate, la noi, echipa e rupta in doua.

Si asta datorita modului de a se antrena.

Am inteles ca Lacatus se ocupa de mijlocasi si de atacanti iar Pedrazzini de aparatori.

Ce e asta?

Echipa trebuie sa faca faza de atac impreuna si faza de aparare tot impreuna.

De aia nu mai exista la Steaua faze fixe, de aia nu functioneaza atacul si de aia incepe sa scartaie si apararea.

alexmk1714.02.2009 16:12

Destul de corecta aceasta analiza!

Dar mai am completari!

Am vazut aceeasi echipa lipsita de idei! Am vazut atati jucatori slabi! Stiti ce inseamna asta?? Inseamna ca antrenorul nu stie sa-i puna in valoare! Am vazut la ultimele meciuri, cand au intrat tineri din echipa a 2-a, cum pustii astia jucau din prima si spre poarta!

Nu pot spune ca Steaua joaca prost, pentru ca joaca exact cum ma asteptam de la antrenorul Marius Lacatus! Mi-a parut rau cand a revenit si poate lumea nu intelege, dar o va face in curand! Acest timp cat i-a mai ramas SIMBOLULUI la Steaua va insemna terminarea carierei de antrenor a lui Marius Lacatus!

Sperante de mai bine nu pot fi! Valoarea antrenorului Marius Lacatus este definita!

Poate veti spune ca sunt doar amicale si nu conteaza atat de mult rezultatul sau chiar jocul! Conteaza acumulari fizice si relatiile de joc intre jucatori!

DA! DA! Asta conteaza! Dar am vazut urmatoarele:

1. Portarii si fundasii degajau mingi aiurea in fata! Schema???

2. Aceleasi atingeri de CEL PUTIN 3-4 ori a mingii de la fiecare fotbalist!

3. Aceleasi faze de blocare in tusa a omului cu mingea intre 3-4 adversari!

4. Acelasi joc stalcit si uneori la intamplare!

5. Acelasi stil de a ataca terenul de-a latul si nu de-a lungul inspre poarta! Parca am juca rugby si nu avem voie sa facem inainte!

6. Acelasi Banel bate TOATE fazele fixe, PROST ca din totdeauna! (Ati vazut vreodata in viata ca Banel sa dea o pasa din prima inainte????)

7. Se vor promova tinerii! CARE tineri??? Care vor fi eterne rezerve ale unor Banei, Lovini??

8. De ce Rusu de la echipa a-2-a nu a fost promovat, desi are 19 ani??? LA Arsenal la 19 ani esti deja veteran!

9. De ce tzipa antrenorul Marius Lacatus la eternul secund mediocru Pedrazzini?? Ce rezolvi nea Simboale daca tipi la secund ca x, y, z nu stiu ce sa faca cu mingea! Nu e vina ta ca nu stii sa-i asezi in teren si ca nu stii sa dai indicatii???

10. Steaua nu progreseaza, dimpotriva, regreseaza jalnic si patetic!

11. Dayro Moreno, Toja, Semedo, Szekely, B.Stancu: jucatori care cica nu dau randament, dar sunt mereu pusi prost in teren si se calca pe picioare! Vedeti aerisire in jocul Stelei?? Vedeti placere?? Vedeti ca ataca poarta?? Vedeti ca trag mereu la poarta??

E usor sa comentezi din afara, stiu, dar oricat de prosti suntem noi toti, suporterii, parca incepem sa ne dam seama!

Comentez de mult despre Lovin, Banel, Ov. Petre! Nu mai au ce cauta la Steaua, daca vrem progres!

Rezultate nu vom obtine anul asta si premizele arata ca nu vom putea termina in primele 5 echipe! Poate vom prinde UEFA, desi stim toti ce program avem in ultimele 7 etape!

Voi merge la meciul cu Vaslui, dar ma astept la o umilinta! Poate nu de scor, dar de joc! Si chiar daca vom castiga chinuit, eu nu mai am incredere nici 0,1 % in antrenorul Marius Lacatus!

Lari14.02.2009 16:16

Si pe vremea lui Zenga tot Pedrazzini se ocupa de aparare. Numai ca Zenga superviza totul.

Zenga era extrem de preocupat si de coeziune, adica de modul in care se leaga jocul fundasilor de cel al mijlocasilor si cel al liniei mediane, de atac. Momentan, nu stiu cum se desfasoara antrenamentele noastre.

Ma rog... discutia este mai ampla, dupa parerea mea.

De exemplu, Lacatus le cere jucatorilor determinare, iar Semedo, Stancu sau Bicfalvi, am luat 3 nume la intamplare, dau rareori senzatia ca ar manca pamantul pentru victorie. Ce sa le faca Lacatus? Sa-i bata?

Lacatus le mai cere si pase rapide sau un joc in viteza, cu capul sus. De multe ori l-am auzit spunand asta. Ai vazut tu asa ceva? Eu nu. Sau incercarile lor sunt penibile, zici ca de-abia atunci incearca sa dea drumul la minge imediat ce au primit-o. Si, cu toate astea, ei asta fac la antrenamente!!!

Cred ca Lacatus nu stie sa-i descatuseze pe oamenii astia. Pentru ca si eu sunt convins ca lotul nostru are un potential imens.

zloty14.02.2009 16:27

Adrian

unde e "bicicleta"? el nu are cum sa lipseasca din primu 11

Adrian14.02.2009 16:40

Zloty

Ai dreptate.

Acolo e un semn de intrebare, totusi. Dupa cum exista un semn de intrebare si in privinta utlizarii lui Dayro.

S-ar putea ca pe dreapta sa apara Nicolita iar in centru, langa Toja, Tiago.

c.ronaldo1714.02.2009 16:44

As prefera: Zapata- Ogararu, Goian, Ghionea, Golo- Banel/Szekely, O.Petre, Tiago, Toja, Dayro(mijlocas stanga)- Kapetanos.

Cu primele rezerve: Cernea(portar), Tudose(fundasi), Stancu(mijlocas ofensiv), Pedriel/Litu(varf).

piturca200214.02.2009 17:24
As prefera: Zapata- Ogararu, Goian, Ghionea, Golo- Banel/Szekely, O.Petre, Tiago, Toja, Dayro(mijlocas stanga)- Kapetanos.

Cu primele rezerve: Cernea(portar), Tudose(fundasi), Stancu(mijlocas ofensiv), Pedriel/Litu(varf).

ultimele rezerve care ar fi

Le reseau pansant14.02.2009 17:30
De exemplu, Lacatus le cere jucatorilor determinare, iar Semedo, Stancu sau Bicfalvi, am luat 3 nume la intamplare, dau rareori senzatia ca ar manca pamantul pentru victorie. Ce sa le faca Lacatus? Sa-i bata?

Lacatus trebuie ca imediat dupa meci sa faca o sedinta in vestiar in care "sa-i execute", in care sa le spuna pe un ton ultimativ ca daca nu respecta indicatiile dupa banca si daca nu lupta cu toate fortele pana in ultima clipa, in momentul acela si-au impachetat bagajele si Ghencea o mai vad doar din poze sau transmisii TV. Am mai spus-o sistemul primelor/premierilor si al sanctiunilor atat individuale cat si colective, ai luat cartonas rosu degeaba- foarte bine, 3 meciuri nu mai primesti prima + amenda, nu lupti pana la capat la fel de bine, ai timp sa stai acasa pentru odihna, la Steaua avem nevoie de fotbalisti nu de balerine, nu de figuranti. Nu respecti indicatiile dupa margine ale antrenorului- iti faci bagajele si buna ziua, Steaua este un club unde ordinele/indicatiile antrenorului trebuie sa fie respectate, pentru asta nu trebuie sa fii rugat, sa iti cada lumea in genunchi.

Am mai spus, ca sa fii antrenor trebuie sa fii autoritar si sa fii ascultat, in momentul in care un singur jucator nu te urmeaza munca ta e in zadar iar pentru a remedia e simplu- fie "decimezi" toata echipa, fie jucatorul respectiv e ostracizat si prezentat ca satana, solutia ulterioara fiind debarasarea de el ca de un gunoi, fara regrete, fara remuscari.

Lotul e indiciplinat, nu te asculta, protesteaza la antrenamente, sta la parlamentari in clipa aceea aduni "clica de razboinici" si ii puni sa iti spuna continuarea pentru antrenament si strategia pentru meciul imediat urmator, cine nu vine cu o solutie viabila eliminarea din lot pe o perioada nedeterminata, indiferent de nume, indiferent de cine e nasu, finu', cuscru', socru'.

Lacatus le mai cere si pase rapide sau un joc in viteza, cu capul sus. De multe ori l-am auzit spunand asta. Ai vazut tu asa ceva? Eu nu. Sau incercarile lor sunt penibile, zici ca de-abia atunci incearca sa dea drumul la minge imediat ce au primit-o. Si, cu toate astea, ei asta fac la antrenamente!!!

Aici e o vina colectiva scouter-jucatori-antrenori in momentul in care transferi un jucatori il pui la anumite probe dintre care unele elementare gen: pase in diagonale, stopuri, relatie de joc, raspunsul la indicatiile tehnice.

Daca vezi ca echipa in general are deficienta la un anumit capitol, pe care tu ca antrenor il consideri esential pentru jocul echipei, in momentul acela antrenamentul trebuie sa se axeze majoritar pe insusirea acelor elemente, asfel incat jucatorul sa fie sigur pe el ca in timpul unui joc este capabil sa transpuna/aplice schemele, indicatiile primite de la antrenor in maniera in care acesta le cere.

Mobilitatea-asta este o tema care se studiaza la orice scoala de razboi, orice ofiter stie ca in timpul razboiului daca stai pe loc esti mancat de adversar. Aceiasi regula se aplica si fotbalului, mobilitatea si viteza de reactie sunt esentiale, in momentul in care o echipa nu stapaneste aceste tehnici, cand jucatorii ei sunt incapabili sa le aplice intr-un ritm sustinut acea echipa nu va reusii mare lucuru.

Daca nu ma credeti uitati-va la "atacurile pozitionale" ale Stelei din epoca Olaroiu, in care relatia jucator-centrare-jucator-preluare se facea exclusiv dupa pozitii statice.

Uitati aici legat de mobilitate si de importanta acesteia, autorii acelui studiu, ca si al intregii organizarii a frontului fiind 2 ofiteri germani.

Potrivit relatãrilor lui Hasso von Manteuffel (unul din cei doi comandanți germani de divizie) și Frido von Senger und Etterlin, forțele germane au respins o ofensivã sovieticã majorã, provocând pierderi serioase în al doilea front ucrainian. Bãtãlia de la Târgu Frumos a fost folositã drept caz de studiu în educarea tacticã a ofițerilor din Armata SUA, oferind un exemplu pentru cum o apãrare mobilã poate învinge un avans de blindate.

c.ronaldo1714.02.2009 17:35
ultimele rezerve care ar fi

Il las pe Laca sa decida. :innocent:

Lari14.02.2009 17:47

@Le reseau pansant

Pai tipa la ei Lacatus in timpul antrenamentelor de-i sparge. Urla la ei si in timpul meciurilor. Am vazut in multe materiale TV ca vorbeste mult cu fiecare jucator in parte.

Evident ca el este principalul vinovat. Atunci cand oamenii tai nu te asculta, ai o problema. Imensa!

Am evidentiat toate acele lucruri pentru ca mi se pare ca, deseori, analizam fara sa luam in calcul si faptul ca jucatorii sunt indolenti sau lipsiti de valoare.

Pai daca s-ar fi marcat macar jumatate de goluri din numarul de ocazii pe care ni le-am creat in acest stagiu din Antalaya, am fi fost laudati de presa mai ceva ca niste campioni mondiali.

Asa... Stancu isi baga ceva atunci cand ramane singur cu portarul, Semedo vrea sa intre cu mingea in poarta si nu da drumu' la mingea aia nici sa-l ameninti cu bataia, oamenii din linia a doua se pierd ca fetele mari in noaptea nuntii la 20 de metri de buturile adverse.

Ne trebuie un antrenor (sau altceva, nu stiu ce) care sa-i descatuseze pe jucatori.

Le reseau pansant14.02.2009 17:54
Ne trebuie un antrenor (sau altceva, nu stiu ce) care sa-i descatuseze pe jucatori.

ne trebuie pentru inceput un sniper, si pe urma cineva care sa le spuna la jucatori c*aie alergi pana te ia mama dracu, daca nu auf wiedersehen. Antrenor avem, e bun asa cum este, doar ca trebuie sa fie mai smecher in relatia cu jucatorii, mai autoritar, sa isi impuna intotdeauna punctul de vedere, sa nu se lase tarat de jucatori, chiar daca nu are dreptate.

PS: (dupa editare din partea moderatorilor) hai frate ca nu am spus nimic vulgar, pana la urma, cuvantul ala definea perfect cum trebuie sa fie Laca.

1on14.02.2009 19:08

Pânã la urmã, tot rãul va fi spre bine. jj nu va mai avea niciun motiv sã ținã echipa. În UCL, șansele de calificare dacã nu luãm campionatul, tind spre zero (mai ales cu jocul ãsta), deci nu va lua nici banii de acolo. Jucãtorii, chiar dacã sunt valoroși, atât timp cât joacã prost, n-o sã-i ia nimeni. Dacã nu vor mai fi rezultate, nici imagine nu mai are cum sã-și facã, suporterii vor continua sã-l înjure. Pãcat de Lãcãtuș...

costhinia14.02.2009 19:46

suntem vai mama noastra !

Lacatus nu este antrenor, iar ceilalti sunt niste jigodii: Nicolita, Lovin, Baciu

Protasov15.02.2009 00:38

Cuvantul cheie este "frica"! Pe Lacatus (participantii la acest forum stiu asta), eu nu il pot critica.

Fara indoiala insa, ii este FRICA sa nu greseasca. Are o trupa slaba, este ezitant, are foarte putine sanse sa faca treaba buna. Dumnezeu sa(il) ne ajute!

KERATOCONUS15.02.2009 00:41

Eu nu nteleg, de ce Laca tot insista sa implementeze sistemul 4-1-4-1 sau sitemul folosit in tur 4-2-3-1? Noi am obtinut cele mai importante rezultate in sistemul 4-4-2 sau 4-4-1-1.Cat de defensivi erau Zenga si Oli, ei foloseau in compartimentul ofensiv de fiecare data, indiferent de adversar, doi atacanti.

Protasov15.02.2009 00:41

@Lari, Lacatus este un tip nesigur, ii este frica, asa cum spuneam. Pt momentul asta, la Steaua cu atatia jucatori fara experienta este necesar un antrenor dur si sigur pe el. Lacatus urla dar nu stie de ce.

xray_rom15.02.2009 05:41

Constat cu durere ca Steaua pare a deveni o rampa de prostire si nu o rampa de lansare a fotbalistilor.

Ma uitam la Szekely si parca nu-mi venea sa cred ca este acelasi jucator din pregatiri si inceputul turului, pana la accidentarea de la Iasi. Nu mai are nimic din acel jucator penetrant cu dribling in viteza...etc. A devenit un Banel II. Fuge si gandeste ca un iepure...capul in pamant urmarind mingea dupa miros si nu dupa un traseu tactic.

Idem Semedo, care in curand va face faza de aparare mult mai bine decat cea de atac, dar nu ca ar invata apararea, ci pentru ca s-a prostit rau tare in atac. La fel ca Banel, isi da pasa inainte si pleaca lansat ca la 100 m plat intr-un sprint cu fundasii de parca scopul final este cine ajunge primul la minge si nu penetrarea apararii.

Stancu e pe cale de a deveni o umbra a "pustiului" minune de la Urziceni, care prin driblinguri fine si derutante intorcea si executa cu sange rece fundasii. E si el in nota celor doi mai sus amintiti.

Toja si Dayro parca au pierdut si ei abilitatile tehnice cu care ne-au incantat la inceput si s-au asezat si ei cuminti in randul jucatorilor care mai repede se dribleaza pe ei decat adversarii. Orice "floricica" este ca o pedala de frana pe atac si nu de acceleratie.

Pana si Golanski a devenit un Gica Tavalitu, gata oricand sa sara la bataie si mai putin la joc... La joc parca e din sticla si cu picioarele impiedicate. Nu este contact din care sa nu se dea lovit si nemultumit. Singurul lui punct forte a ramas....executarea auturilor:))

Tiago se apropie vetiginos de starea de spirit si joc a lui Golanski si Lovin. Samanta de scandal si faulturi inutile. Mi-am pierdut speranta de a vedea in el un nou Lita Dumitru(ca joc).

Kapetanos nu poate face minuni daca ceilalti nu-l ajuta cu pase utile, iar Pedriel tinde sa se titularizeze pe postul de "eterna enigma"...

Nu mai povestesc de prostirea lui Plesan si Rada ... Ce au fost la Timisoara, respectiv Rapid si ce au ajuns la Steaua...

Cei tineri (legiunea Buzau + Steaua II)...

Intre ei si pustimea rusa e o diferenta de cel putin o divizie!Nu mai spun intre ei si Torje, de exemplu.

Cei "vechi"(Petre Marin, Ghionea, Goian, Lovin, Banel, etc.) ...

In nota in care ne-au obisnuit...de la agonie la extaz ... tur-retur:)

Un lucru este in progres. Nu mai pasam atat de des ... jenat de prost din 2-3 metri, dar ne stingem copilareste la 20-25 m de careul advers prin pase "subtile" la...adversar sau impiedicandu-ne in minge...

Din pacate, caderea in freza a lui Becali va coincide(sau are directa legatura) si cu declinul Stelei. Clasarea in primele 6 va fi un eveniment si nu un esec! Dinamo, CFR, Timisoara, Rapid, Craoiva si Urziceni au "trupe" peste ce au aratat ai nostri in aceste amicale. O spun cu o MARE durere in suflet! Plecarea lui Nesu, Arthoro, Neaga si Abel a dezechilibrat potentialul lotului in contextul in care in aceasta iarna nu s-a adus nimic in loc si se incearca "umplutura" cu ex-buzoienii ... care au aratat si acum in pregatiri ce am vazut ca au facut la Gloria...Adica, mai nimic!

mountytoma15.02.2009 11:23

concluziile mele ar fi urmatoarele;

1. nu avem antrenor, asta e cel mai mare minus al nostru. daca nu ar fi asta, cred ca nu am avea altele

2. nu pot sa cred ca onicas, stratila, abuzatoaie au aratat in cateva minute ce nu am vazut la Dayro, Semedo, szekely, toja, etc... pustii aia au avut TUPEU, au INDRAZNIT sa paseze, sa combine! uluitor! cred ca celor din prima echipa, inclusiv rezervelor, le este atat de teama de Becali, incat, ca sa nu greseasca, prefera sa faca doar ce trebuie. si uite asa plimba mingea pana la disperare! astea e jocul Stelei de acum: sa circule mingea, sa nu gresim, daca iese vreun gol bine, daca nu, nu. zicem ca am avut ghinion!

3. Cernea e mai bun decat zapata in momentul asta. si ar fi timpul ca zapata sa stea pe tusa sa-si rezerve problemele medicale acum, cat e Cernea in forma!

4. pedriel este un atacant de rasa care se va pierde daca nu joaca

5. nu conteaza cine, dar trebuie sa fie mereu doua varfuri in teren. as opta cu pedriel - kapetanos, si la pauza sa intre Stancu sau Litu in locul unuia din cei doi, care e mai obosit sau mai putin in forma sa iasa la pauza, nu in minutul 70!

6. golanski sa joace pe dreapta si Marin pe stanga, altfel vom avea un dreptaci cu doua picioare stangi pe teren!

7. cineva trebuie sa stea cu batul pe Stancu, asta stie si poate dar nu vrea...

8. lui Semedo trebuie sa i se interzica sa joace pe partea stanga. altfel jucam mereu cu cel putin un om in minus

9. ne trebuie si un antrenor secund adevarat. pedrazzini cred ca bun la contabilitate

10. echipa chiar are nevoie de suportul nostru. va trebui sa combinam cumva incurajarile pentru echipa cu muhuielile catre Becali. nu trebuie sa renuntam la nici una din astea doua!

mai departe, Doamne-ajuta!

piturca200215.02.2009 11:34

@ Xray_rom

sa stii ca mai ales plecarile lui arthuro si lui abel moreno au destabilizat jocul formidabil al echipei

nu imi aduc aminte ca in perioadele de pregatire din anii trecuti Steaua sa fi avut un joc fenomenal , sa fi invins in amicale echipele valoaroase vorbesc inclusiv si de perioada de pregatire dinaintea sezonului in care a fost in semifinale ,doar ca fata de anii trecuti a crescut gradul de prostie, nesimtire si manelizare al presei sportive si a crescut si numarul naivilor care cred tot ce li se spune pe cele 2 canale abjecte de sport

mai bine lasa-ti frustrarile si nemultumirile , veniti la stadion ,lasati semintele si goarnele si incurajati echipa

@Mountytoma

cititul de prese sportiva in exces dauneaza grav inteligentei

ce mare lucru ai fi putut tu sa vezi in 10 minute la niste jucatori de nivelul diviziei c

@Lari, Lacatus este un tip nesigur, ii este frica, asa cum spuneam. Pt momentul asta, la Steaua cu atatia jucatori fara experienta este necesar un antrenor dur si sigur pe el. Lacatus urla dar nu stie de ce.

nu mai citi ziarele de sport ai fost in cantonamentul Stelei sau in tribuna la meciurile amicale sa vezi ce face Lacatus nu mai fii asa naiv

suntem vai mama noastra !

Lacatus nu este antrenor, iar ceilalti sunt niste jigodii: Nicolita, Lovin, Baciu

mentalitate de samantar si gornist

Zloty

Ai dreptate.

Acolo e un semn de intrebare, totusi. Dupa cum exista un semn de intrebare si in privinta utlizarii lui Dayro.

S-ar putea ca pe dreapta sa apara Nicolita iar in centru, langa Toja, Tiago.

toja nu are ce cauta in lotul Stelei dar in prima echipa din simplu motiv ca nu stie sa joace fotbal nu are calitatile necesare nici pentru un campionat modest din europa

mountytoma15.02.2009 16:49
@Mountytoma

cititul de prese sportiva in exces dauneaza grav inteligentei

ce mare lucru ai fi putut tu sa vezi in 10 minute la niste jucatori de nivelul diviziei c

spre informarea domniei-tale, ultima data am citit presa sportiva cu multi ani in urma.

daca tie nu-ti ajung nici 18 luni sa vezi ce poate un jucator, e treaba ta. asa-i ca dupa tine Dayro e cel mai tare?

bruno castellano15.02.2009 17:27

Steaua nu arata rau. Nu arata rau in comparatie cu pretendentele la titlu. Isa arata foarte rau in ceea ce priveste obiectivele pe care si le-a propus. Arata foarte rau cind privim jocul ei in ansamblu...

Cine e de vina?! ca intotdeauna cautam vinovatii.... unde sunt, cine sunt?! Toti as zivce eu si sunt acolo chiar la club incepind cu presedintele si terminind cu Badea care a ajuns la echipa a doua...

Avem citiva maratonisti in echipa, citva jucatori care s-au nascut talente si vor murii sperante ca, de dat ceva in fotbal nu mai au timp pt ca se supara nea Jiji si ii trimite la echipa a doua, a treia sau cita o mai fii...

Avem si vreo 3-4 jucatori care te poti baza pe ei oricind si in rest nu prea are sens sa mai vornbim pt ca ii cunoastem cu totii cine sunt si ce le poate capu sau picioarele ca, in acest sport nu este de-ajuns sa faci 100 de metri sub 10 secunded ci sa dai si in minge.

Antrnor?! S-a vorbit si inca se mai vorbeste. Lacatus este slabut pt pretentiile Stelei. Este genul de antrenor care se nbate oricind la titlu dar niciodata nu va reusi sa il cistige - cu toate ca, mi-as dori din toata inima acest lucru. Daca va cistiga campionatul imi voi cdere scuze pt cele scris mai sus. Dar deocamdata asa gindesc despre Lacatus. Si mai este o problema: cit de mult este lasat sa-si faca meseria?!

Probabil ca la vara va veni si Dan Petrescu la Steaua. Dar va fi prea tirziu poagte pt ca Gigi nu va mai fi dispus sa investeasca si nici rabdare nu va avea sa creeze Dan o ecipa mare. in consecinta viitorul este plin de sperante dar lipsit de idei....

enjoy15.02.2009 18:05

din pacate, ai dreptate spunand ca Steaua este un cuirasat! asta inseamna material vechi, greoi, bun doar pentru aparare! astazi navele moderne folosesc materiale futuriste si imbina armonios apararea cu atacul insa Steaua e departe de asa ceva! cat despre bateriile de rachete si tunuri eu zic ca sunt tunuri de cires si prastii, cel putin deocamdata! in rest numai de bine si haide Steaua!

«12»