FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Rusine maxima!

«12»
fcsteaua.ro06.02.2009 06:29

Ieri, 5 februarie 2009, s-a intamplat unul dintre cele mai rusinoase lucruri pe care actuala conducere din Ghencea le-a facut de la venire si pana acum. Pentru multi 5 februarie nu zice nimic. E doar o data oarecare. Cei care iubesc fotbalul stiu insa ca aceasta zi reprezinta ziua de nastere a lui Gica Hagi.

Zis si "Regele", Gica Hagi a jucat la Steaua intre 1987 si 1990 si a inscris 76 de goluri in 97 de meciuri pentru echipa militara. Pe langa cupe(3), campionate(3) si finale de cupe europene, Hagi a adus Stelei si Supercupa Europei. A fost chiar primul lui meci la Steaua, meci pe care Hagi l-a castigat cu un gol marcat din lovitura libera.

Dupa revolutie s-a transferat la Real Madrid pe o suma record(Record batut doar in 2009 prin transferul lui Radoi la Al Hilal) de 4 milioane de dolari (sau in jurul acestei sume.Oficial, bineinteles.) . Pe langa Real, el a mai jucat la Brescia si Barcelona iar ultimii 5 ani din cariera si i-a petrecut la Galatasaray.

Cu Hagi in teren, echipa Nationala a Romaniei a facut cele mai mari performante din istorie. A jucat 125 de meciuri pentru Romania si a inscris 35 de goluri, fiind de 65 de ori capitan de echipa.

Desi suntem pe siteul suporterilor Stelisti si ar trebui sa vorbesc despre perioada petrecuta de Hagi la Steaua, nu o voi face. Voi vorbi mai bine despre perioada petrecuta de el la Galatasaray.

Hagi a ajuns la Galata in 1996 si a jucat pana in 2001. In 132 de meciuri a inscris 59 de goluri. Ca jucator, Hagi a castigat cu Galata 4 campionate ale Turciei, 2 cupe ale turciei, Cupa UEFA si Supercupa Europei. Ca antrenor, Hagi le-a mai adus fanilor lui Galatsaray inca o cupa a Turciei.

Fara sa exageram, putem spune ca Hagi i-a invatat pe turci fotbal. Zic asta pentru ca Hagi e respectat in intreaga Asie Mica. Ca e fan al Galatei sau al lui Fener, nimeni nu zice nimic lipsit de respect despre Gica Hagi. El e un erou in turcia, e un erou pentru fanii Galatei iar acestia il iubesc si ii arata asta in fiecare zi.

Ieri, de ziua lui, site-ul oficial al echipei Galatasaray Istanbul, pe pagina principala, i-a urat "La multi ani" "Regelui".O intreaga pagina i-a fost dedicata lui Hagi.

Sa ne intoarcem la Steaua.

Pe site-ul oficial, si Steaua i-a urat "La multi ani" lui Gica Hagi.

Steaua i-a urat "La multi ani" printr-o fraza amarata, fraza situata in articolul care ne informa ca ieri a fost si ziua jucatorului stelist Eric Bicfalvi si ca Steaua ii ureaza "La multi ani".

Aici s-a ajuns. Steaua a uitat cine e si mai ales cine a facut-o. Nici nu ar trebui sa ne surprinda. E normal sa se ajunga aici. De ani buni se intampla astfel de lucruri. Fosti mari jucatori stelisti sunt dati afara de la echipele de juniori si inlocuiti cu nepoti. In conducerea echipei isi fac loc veri. Si asta in timp ce castigatorii de la Sevilla conduc taxiuri ca sa traiasca de pe o zi pe alta.

Acum, ura patronului a facut ca aceasta echipa, echipa noastra(?!), sa ignore cel mai mare fotbalist roman, fost fotbalist de-al ei, chiar de ziua lui.

Domnule Becali, ati zis ca vreti sa va impacati cu Gica Hagi. Asa vreti sa va impacati cu el? Incercand sa il faceti uitat? RUSINE!

Dar Hagi nu va fi uitat niciodata!

Poate ca actuala Steaua nu mai e Steaua noastra. Poate ca Steaua noastra a disparut si poate ca nu va mai reveni niciodata. Dar, Steaua lui Ilie Savu si Ion Alecsandrescu, a lui Marcel Raducanu si a lui Iordanescu, a lui Lacatus de la Sevilla, a lui Adi Ilie si a lui Hagi, aia e Steaua noastra. Acea Steaua nu ne-o poate lua nimeni, niciodata.

Asa ca, Gica Hagi, in numele tuturor stelistilor, eu iti zic "La multi ani!" si "Te vom iubi mereu!". Chiar daca cei care se numesc stelisti si care poarta tricouri ros-albastre incearca sa uite, noi nu vom uita!

P.S.

Dupa ce a fugit din tara, regimul comunist a incercat sa stearga din arhive intreaga existenta a lui Marcel Raducanu. S-a mers pana acolo incat el a fost taiat din pozele de grup. Domnule Becali, ziceati cumva ca nu ii suportati pe tiranii comunisti?

In cazul asta, cred ca va e foarte greu sa va suportati.

Adrian

Padrese06.02.2009 06:41

Situatia care s-a intamplat ieri este clar datorata conflictului pe care Hagi a avut-o si o are cu gibonul care imprumuta clubul in acest moment.

Cred ca important este ca Gica sa stie ca stelistii de pretudindeni il pretuiesc si il iubesc, iar ce fac cei care sunt la club acum putin conteaza.

c.ronaldo1706.02.2009 08:24
Chiar daca cei care se numesc stelisti si care poarta tricouri ros-albastre incearca sa uite, noi nu vom uita!

Aici la cine te referi, ca nu prea am inteles?

In rest, perfect de acord.

MoWeed06.02.2009 09:10

Asta e datorita jegului de Becali. Nu stiu daca e neaparat din cauza conflictului cu Hagi, tin minte ca si la sarbatorirea a 60 de ani de existenta clubul nu a facut nimic.

Un om ca Becali nu poate sa respecte istoria. El crede ca Steaua a inceput si se va termina cu el...

Oricum e trist faptul ca Gica Hagi, considerat de multi drept cel mai bun fotbalist roman din istorie, este mai iubit in Turcia decat in tara sa. Foarte trist!

Adrian06.02.2009 09:16

Ronaldo

Ma refeream la conducatorii echipei. Mai nou, cica, ei sunt stelistii adevarati, nu noi.

E rusinos ce s-a intamplat. Chiar daca exista ura asa de mare intre becalii si Hagi, tot nu trebuia sa fie umilit(pt ca Hagi a fost umilit prin ceea ce a facut Steaua) in asa hal.

Hagi e stelist adevarat, stelist de mic.

Steaua ii e datoare!

Nu stiu cum s-a simtit cand a vazut ca in Turcia e mai respectat ca aici.

c.ronaldo1706.02.2009 09:26

Ahh, aveam impresia ca te referi la jucatori. :)

redondo06.02.2009 10:17

Hagi chiar era stelist de mic?

Marius06.02.2009 10:22

1." Pe langa cupe(3), campionate(3) si finale de cupe europene" - in afara de aia din '89, ce finale a mai jucat?

2." Dupa revolutie s-a transferat la Real Madrid pe o suma record(Record batut doar in 2009 prin transferul lui Radoi la Al Hilal" - aiurea Mazilu si Stefan Radu au batut suma de 4 milioane de dolari. Chiar si Thereau sau Ogararu, daca n-au depasit, cu siguranta s-au apropiat foarte mult de 4 milioane de dolari.

Adrian06.02.2009 10:28

Se vorbeste de o suma de 4-4,3 mil dolari platita pentru Hagi.

Sincer, nu stiu daca e adevarata sau nu.

Ziarele din vest ziceau ceva de o suma care ajungea pe la 9 milioane de dolari.

Si oricum, atunci altfel era dolarul.

mountytoma06.02.2009 10:30
1." Pe langa cupe(3), campionate(3) si finale de cupe europene" - in afara de aia din '89, ce finale a mai jucat?

2." Dupa revolutie s-a transferat la Real Madrid pe o suma record(Record batut doar in 2009 prin transferul lui Radoi la Al Hilal" - aiurea Mazilu si Stefan Radu au batut suma de 4 milioane de dolari. Chiar si Thereau sau Ogararu, daca n-au depasit, cu siguranta s-au apropiat foarte mult de 4 milioane de dolari.

Supercupa '87 e tot o finala. Castigata.

Cei 4 milioane de dolari de atunci inseamna mai mult decat banii pe Mazilu si Stefan radu, mai ales ca nu s-au incasat inca toti!

in plus, in 1990 se declarau foarte putini bani din cei incasati de fapt. de ce credeti ca este si ramane mitica in fruntea LPF? pentru ca ii are pe toti la mana cu evaziunile din perioada aceea!

maye06.02.2009 10:31

Dar sincer Adrian...te asteptai la un alt tratament?

Atata timp cat e ciobanul ala infect in club asa o sa pateasca toate gloriile noastre.si nu e trist...e FOARTE trist!

MoWeed06.02.2009 10:34
Se vorbeste de o suma de 4-4,3 mil dolari platita pentru Hagi.

4 milioane de dolari erau foarte multi bani atunci. Mult mai mult decat sumele platite pe Sapunel, Radu sau Mazilu anul trecut

c.ronaldo1706.02.2009 10:35

Din cate stiu eu, Mazilu a plecat de la Rapid pe 4 milioane , Thereau pe 2.9 milioane, Ogararu pe 3.2 milioane. La Radu Stefan nu sunt sigur, 4 sau 5 milioane, nu mai retin. Hagi 4,3 milioane - iar acesti 4,3 milioane acum 15 ani inseamna mult mai mult decat inseamna acum. Dintr-o statistica prezentata de curand la TV, retin ca primul era Mirel Radoi care a plecat cu 6 milioane, iar al doilea Gica Hagi.

Iar pe Sapunaru s-au platit abia 2 milioane. Abia din vara daca Porto doreste sa il pastreze mai trebuie sa plateasca inca 2 milioane, iar pentru a-l avea in proprietate 100% mai trebuie sa plateasca inca 2 milioane.

mountytoma06.02.2009 10:45

nu doar ca 4 milioane dolari acum 18 ani inseamna poate vreo 10 milioane de dolari de azi (dolarul atunci era rege, acum e la pamant fata de euro), dar trebuie sa tinem cont ca probabil pe Hagi s-a primit o suma dubla. 9 milioane dolari pare mult mai plauzibil

va amintiti cum plecau fotbalistii romani de aici pe 1 milion de dolari pentru ca dupa un an sau doi sa plece mai departe pe 4-7 milioane? asta pentru cei ce zic ca evaziunea aia e poveste!

iNsTiGaToR06.02.2009 11:12
Aici la cine te referi, ca nu prea am inteles?

In rest, perfect de acord.

aici se refera la cei care sunt stelisti doar ci vorba...care nu stiu cine a fost si este Gica Hagi ... se refera la cei din conducere..care..se presupune ca poarta tricouri ros-albastre..dar ei nu se gandesc decat la bani si ATAT,nimic altceva,nici jucatori (de ex: daca (ciobanu) tinea la jucatori il lasa pe Radoi sa plece la Inter, nu la arabi,dar ce vrei?...asta e ciobanu,nai ce sai faci babuinului),nici suporteri, NIMIC !!!

un edit : nam vazut raspunsul lui Adrian pentru k nam intrat direct pe forum,am vazut pe prima pagina si nam vazut toate comentariile

Oricum,excelent articol :clap:

danimarcu06.02.2009 11:16

1.Finala Supercupei Europei din '87,castigata de Steaua prin golul lui Hagi iti spune ceva?...

2.4 milioane in 90 echivaleaza in ziua de azi cu mai mult de 25 de milioane de euro.

In anii 90 iti cumparai o casa cu 2-3.000 de dolari,astazi iei aceiasi casa cu 100.000.

Cat de naiv poti fii sa compari sumele astea la o distanta asa mare de ani? :spank:

Mihai Somanescu06.02.2009 12:44

@Marius

Intr-o perioada in care orice echipa de jumatatea clasamentului din spania isi permite sa dea 4-5 milioane pe argentinieni anonimi, cele 3 sau 4 luate pe Thereau nu inseamna asa mult.

Insa cand acum 20 de ani, cand cele mai scumpe transferuri din lume nu depaseau 10 milioane, 4 milioane inseamna IMENS.

RESPECT Hagi!

xray_rom06.02.2009 13:05

Adrian!

Inca o data se adevereste proverbul ca mai repede se vede paiul din ochiul altuia decat barna din propriul ochi.

Articolul tau ar fi fost ok, daca era si o autocritica! Poate mi-a scapat mie, dar nu am vazut nimic pe acest site legat de ziua lui Hagi. Altceva decat filipica ta la adresa lui Becali, fireste!:) Chiar si asta scrisa, cu urari cu tot, la o zi dupa eveniment!!!

Apoi sa-ti mai spun ceva. Se "ocupa" Becali cu mai toate rele de la Steaua, dar a-i pune in carca si administrarea sau politica editoriala a site-ului oficial e deja o exagerare care frizeaza ridicolul din bancul cu basca(de ce ai basca?, de ce n-ai basca?...cred ca il stii).

Mai mult, daca ai urmarit emisiunea Informatia de la sport.ro ai fi aflat ce a raspuns acolo legat de acest subiect.

Idolii si fostele glorile steliste nu traiesc in catastife sau in pozele de pe peretii clubului, ci in inimile suporterilor stelisti. Aici trebuia omagiat mai mult decat in "oficiosul" lui Becali! Dar aici a fost ... "silenzio stampa"!

Asa ca..."amicus Platon, sed magis amica veritas"!

Adrian06.02.2009 13:17

Gresesti Xray.

Site-ul FCSteaua.ro i-a urat lui Hagi "La multi ani" atat pe prima pagina cat si in rubrica "sarbatoritii zilei".

Ai dreptate ca nu am facut un articol special de ziua "Regelui" dar cei care lucreaza pt acest site nu sunt platiti ca sa faca asta. Ei au si alte treburi pe langa buna administrarea a siteului.

In schimb, cei care se ocupa de SteauaFC.ro sunt platiti pt asta.

Ideea nu era oricum legata de suporteri.

Eu vorbeam despre faptul ca echipa Galatasaray are mult mai mult respect pt Hagi decat echipa Steaua. Lucru care nu mi se pare normal avand in vedere ca Hagi e stelist pur sange si mai ales ca a facut multe pt acest club.

Robinson Rufay Zapata06.02.2009 13:21

nu cred ca s'a uitat ca e ziua lui Hagi , ciobanul infect nu a vrut sa se aduca mai bine aminte de acest lucru

xray_rom06.02.2009 13:31
Ai dreptate ca nu am facut un articol special de ziua "Regelui" dar cei care lucreaza pt acest site nu sunt platiti ca sa faca asta. Ei au si alte treburi pe langa buna administrarea a siteului.

In schimb, cei care se ocupa de SteauaFC.ro sunt platiti pt asta.

Ideea nu era oricum legata de suporteri.

Eu vorbeam despre faptul ca echipa Galatasaray are mult mai mult respect pt Hagi decat echipa Steaua. Lucru care nu mi se pare normal avand in vedere ca Hagi e stelist pur sange si mai ales ca a facut multe pt acest club.

1)Din ce spui tu se intelege ca suporterii stelisti care se ocupa de site ar fi facut-o daca erau platiti?:)) E ridicol sa creada cineva asta si nici nu cred ca ai vrut sa spui asta! Ce sa o dam de gard si sa cautam nod in papura lui Becali cand "nodul" este si-n papura noastra. Si aici, din partea suporterilor neplatiti si acolo de la angajatii platiti a primit acelasi lucru!

2) Echipa Galata este masa suporterilor!Nu trebuie sa te mire!Cum a fost si este primit Hagi in Ghencea si cum a fost si este primit acolo? Este exact diferenta dintre o pagina omagiala si o urare la doua randuri.

Adrian06.02.2009 13:44

Eu am zis doar ca cei care lucreaza la acest site nu au tot timpul din lume la dispozitie ca sa faca tot ce doresc ei.Pe langa administrarea acestui site, ei mai si lucreaza.

In schimb, cei care administreaza siteul Stelei sunt platiti pt asta.

Ei nu trebuie sa lucreze pt a-si castiga banii in alta parte.

Nu, nu trebuie sa ne plateasca nimeni ca sa facem articole despre Steaua, despre stelisti sau simple urari. Astea le facem din placere.

Daca ai fi intrat ieri pe site, ai fi vazut ca pe pagina principala echipa FCSteaua.ro ii ura lui Gica Hagi "la multi ani" de ziua lui.

Nu au fost articole dar macar a fost mai mult decat ce a facut echipa de fotbal.

Acum, hai sa iti arat si paiul din ochiul tau.

Daca tot esti revoltat ca nu au fost articole dedicate lui Hagi de ziua lui, eu iti propun ceva.

Scrie tu articole despre sarbatoritii zilei si trimite-le la noi. Daca sunt bune, vor fi publicate, te asigur.

Ce zici?

Si ca sa te ajut, intra in fiecare zi la ora 00.00 pe site si pe pagina principala vei vedea care fost sau actual stelist e sarbatoritul zilei.

Te bagi?

xray_rom06.02.2009 13:58

Daca tot esti revoltat ca nu au fost articole dedicate lui Hagi de ziua lui, eu iti propun ceva.

Scrie tu articole despre sarbatoritii zilei si trimite-le la noi. Daca sunt bune, vor fi publicate, te asigur.

Ce zici?

Si ca sa te ajut, intra in fiecare zi la ora 00.00 pe site si pe pagina principala vei vedea care fost sau actual stelist e sarbatoritul zilei.

Te bagi?

Dragul meu!

Nu pot sa cred ca tu ai perceput replica mea ca o revolta ca nu a fost aici un articol dedicat lui Hagi!!???

Oare nu mai vorbesc romaneste sau ai uitat ca cel revoltat de absenta unei pagine omagiale dedicate lui Hagi esti tu??Si cum Becali este anticristu de serviciu, i-ai mai pus si asta in carca ca e trandy)))

Pe scurt!Am spus ca articolul tau ar fi fost ok daca era si o autocritica! Punct!

PS

1. Nu mai detaliez replica cu "neplatii sau "platitii" pt chiar nu are nici relevanta si nici logica justificativa!Cum s-a gasit timp pt filipica se gasea si pt omagiu, daca tot ma obligi sa fiu carcotas:))))

2. Cum nu am reclamat absenta unui articol omagial, ci doar ti-am amintit ca nici aici nu a fost. te rog sa nu te superi daca declin oferta ta generoasa de a scrie articole omagiale! Nu am vocatie de scriitor! Sunt un simplu cititor, care a invatat si sa scrie doar cat sa nu fie priceput ... de altii:))

florin_b_*06.02.2009 14:08
Eu am zis doar ca cei care lucreaza la acest site nu au tot timpul din lume la dispozitie ca sa faca tot ce doresc ei.Pe langa administrarea acestui site, ei mai si lucreaza.

In schimb, cei care administreaza siteul Stelei sunt platiti pt asta.

Ei nu trebuie sa lucreze pt a-si castiga banii in alta parte.

Nu, nu trebuie sa ne plateasca nimeni ca sa facem articole despre Steaua, despre stelisti sau simple urari. Astea le facem din placere.

Daca ai fi intrat ieri pe site, ai fi vazut ca pe pagina principala echipa FCSteaua.ro ii ura lui Gica Hagi "la multi ani" de ziua lui.

Nu au fost articole dar macar a fost mai mult decat ce a facut echipa de fotbal.

Ce zici?

Te bagi?

Bravo tata, i-ai zis-o!!!

E frumos sa critici..mai greu e sa faci ceva :D

PS: Nu va luati dupa toti astia de pa prost sport, GoguSP si altii....ei au o misiune clara de a da in Becali si implicit in Steaua...deci hai sa nu ii mai bagam in seama mai mult decat trebuie!!

xray_rom06.02.2009 14:12
Bravo tata, i-ai zis-o!!!

E frumos sa critici..mai greu e sa faci ceva :D

PS: Nu va luati dupa toti astia de pa prost sport, GoguSP si altii....ei au o misiune clara de a da in Becali si implicit in Steaua...deci hai sa nu ii mai bagam in seama mai mult decat trebuie!!

Prietene!

Ce nu ai inteles tu este ca nu eu am criticat, ci el!Incearca pe litere si poate iti iese sensul!

«12»