FC Steaua Arhiva Forum
Arhiva forumului FC Steaua — conservata in regim doar-citire. Postarea a fost dezactivata. Inapoi la site

Sa fim uniti!

«1345»
horace_198105.02.2009 16:04
Din pacate pt mine, eu nu sunt din Bucuresti. Mi-as dori sa trec mai des pe acolo dar asta e...

Daca vrei sa discutam despre Steaua, nu e nici o problema.

Repet, de asta extista mesajele private.

Hai sa iti spun cate ceva.......iti jur ca nu vreau sa te superi pe mine si iti mai jur ca sunt sincer in tot ceea ce spun,oricum multe despre cine sunt iti voi spune in privat nu pt ca ma ascund!Sa inecpem.....referitor la faptul ca esti din provincie......stiu ca ati avut nenumarate probleme la meciurile Stelei......eu v-am ajutat de cate ori am putut,cu bilete,cu locuri in microbuze(stelistii din buzau,satu mare,constanta,ploiesti stiu asta)!Oricum eu daca eram din Petrosani sa spune,asta mi-a venit in minte,sustineam echipa Jiul si simpatizam doar cu Steaua!Acum si despre mine.........primul meci l-am avut in anul 1985-1986 la un Steaua-Victoria,urmat imediat de Steaua-Anderlecht!Da.....atunci ma duceam la meciuri cu fratele meu!Primele mele deplasari la ciori si la caini au fost in 1991 cand Steaua nu avea galerie in deplasari!Cam de atunci nu am pirdut ABSOLUT nici un meci al Stelei pe Ghencea sau in Bucuresti(cu exceptia celor cu portile inchise)!Am 11 abonamente,iar la restul meciurilor am avut bilet tocmai pt colectie!Mai multe in particular....

iulianbarlad05.02.2009 16:40

cred ca se greseste cand,de dragul de a-l vedea plecat pe Becali se accepta tacit si toate mizeriile care se alunga asupra Stelei.ceea ce nu se intelege sau poate nu se vrea din interese meschine este ca la ora actuala nimeni din Romania nu este dispus sa preia Steaua pentru a-i reda stralucirea.nu este o coincidenta ca atacurile asupra clubului s-au intetit in plina criza economica,se mizeaza pe ceea ce am spus mai sus.din pacate ura fata de Becali a intunecat ratiunea multor suporteri.fiti cool,dragi stelisti si dati din toate puterile in cioban,ajutati-i pe geanta si geambasu sa demoleze Steaua,iar peste doi ani vom urmari meciurile baietilor la matineu.dar nici un sacrificiu nu e prea mare cand e vorba sa plece Becali,nu-i asa?Forza Steaua!!!

xray_rom05.02.2009 18:55

@Norbert

Ai punctat bine! Ma bucur sa vad ca mai sunt si oameni care vad mai departe de virful bocancilor cu care DNA intra in vietile private ca paparazzi CANCAN-ului.

Nu pot decat sa-i deplang pe cei(stelisti sau nestelisti) care aplauda DNA-ul cum au aplaudat altii minerii in Piata Universitatii.

Minerii dateau cu bata in numele unei false dreptatii, iar procurorii DNA "inarmati" cu ceea ce au tras cu urechea, dau stenograme in numele unei dreptati excluse din perimetrul legal si al bunului simt in orice colt al lumii.

Si minerii si procurorii au fost si sunt niste papushi manipulate pentru ... manipularea noastra.

Astazi, maestrii papushari mizeaza pe faptul ca suporterii(si nu numai ei) ii vor capul lui Becali. De aceea, sub girul "e pe placul multimii", nu se dau in laturi de la nicio mizerie! Pe asta s-a bazat si Iliescu cand a adus minerii.

Extrapoland si pastrand proportiile, toti marii dictatori ai indobitocirii umane: Hitler, Stalin, Ceausescu, etc. au avut "binecuvantarea" multimii in tot ceea ce au facut, pana cand "infometarea" a adus-o in pragul dezumanizarii. Ca si acum, toti au avut si talibani, dar si aplaudacii "prostimii".

Cum au inceput?

Prin gasirea unui "dusman al poporului" vinovat de toate relele (evrei, chiaburi, etc), ca Becali in fotbal. Populatia era in extaz! In sfarsit va fi dreptate, egalitate si libertate! Se insela amarnic. In numele acelei lupte contra unui "dusman" definit, a inceput vanatoarea "dusmanului", dar si a incomozilor, acuzati ipotetic ca ar fi simpatizat sau pactizat cu "dusmanul", anihiland orice urma de opozitie.

Ce a urmat?

Ingradirea treptata a libertatilor fundamentale ale "prostimii": libertatea de expresie, violarea corespondentei, etc. Pe masura ce primeau mai multe aplauze, strangeau tot mai mult laztul, convinsi ca poporul e deja la picioarele lor.

Cum dominau?

Prin teroare psihologica, ca tot ceea ce gandesti, faci si spui "se stie"!

Principala arma: delatiunea si "ascultare" puse in mana Gestapoului, KGB-ului, Securitatii ...

Oare prin ceea ce face DNA-ul acum nu induce aceeasi teroare psihologica in masa??? Cine mai spune ceva STRCT PRIVAT la telefon? Ne vom intoarce la era comunicatiei prin ... semne de teama de a nu fi "auziti"? E ca si cum am trai intr-o casa perfect transparenta, cu pereti si mobilier din sticla. Incercati sa va imaginati cum v-ati comporta intr-o astfel de locuinta, cand toti vecinii te vad ce faci in propria casa!

Cum au sfarsit?

Din pacate, abia dupa zeci de ani de "traiasca!", foamea a umplut paharul "prostimii".Nu constiinta! Dar cu ce pret???Si cine l-a platit?Tot "prostimea"!

In fine ...

Ce legatura are cu prezentul? Are!

1) Intentia de a modifica Constitutia si a concentra puterea in mana unui presedinte ("nu spui cine"). Actuala majoritate nu mai are nici o frana legala in acest demes.

2) Legea monitorizarii corespondentei...stiti si voi care...

3) Turul de forta pe care il face DNA-ul cu incalcarea pe fata a drepturilor, menit sa pregateasca terenul pentru urmatorii "incomozi".

Sunt doar cateva premize pt o dictatura, aruncate in fuga, pentru a vedea ca fenomenul stenogramelor depaseste aria care s-ar limita numai la Becali sau Steaua. Crearea unui precendent asumat si nesanctionat este un punct de plecare si de ingrijorare!

Becali nu merita sa fie aparat de noi, dar Steaua, libertatea si inviolabilitatea corespondentei DA!

Nu uitati! Nu numai Becali este lovit, ci toti cei cu care tembelul a intrat in dialog pe telefon! De la antrenori, jucatori, pana la idolii nostri(Lacatus, Radoi, Adi Ilie, etc) si lista poate continua si cu toti nestelistii "dezbracati" intr-un viol mediatic in care DNA-ul tine lumanarea presei!

Stanici05.02.2009 19:23

Ma xray, om avea noi divergente.. dar cand ai dreptate, ai. Adica, pana la urma, pot sa-i trag si maciuci lu' ala si dna-ului, la o adica. Plus ca nu am prea mare respect pentru stat.

Norbinho06.02.2009 01:47

@ xray: dupa un asemenea raspuns cred ca moderatorii ar trebui sa inlocuiasca articolul meu cu ce ai scris tu! nu mai comentez ce ai scris pentru ca vorbele mele ar putea deveni pleonasm.

@joseph:

1. ce s-a discutat concret la palat? cine a fost prezent? eu unul sincer ca nu stiu ...

2. proteste si marsuri da! dar hai la el la palat! si sa nu-l injuram, ci sa il invitam la dialog. daca il injuri, el se va basica si va trimite gorilele. nu ca ar fi prima oara. trebuie sa il facem sa inteleaga faptul ca noi nu il vrem plecat neaparat pe el ca persoana, ci ne dorim un conducator model, fara certuri, fara apa la moara dusmanilor, fara grandomanii si tot restul meniul pe care ni-l serveste in momentul de fata ...

3. corect, adevarul e undeva la mijloc. si eu am zis nu o data "mai bine in c, dar in liniste, decat asa". dar mi-am dat seama ca nici asta nu am putea fi solutia. pentru ca tot Steaua va suferi. noi vom fi luati peste picior, vom fi exclusi de la masa celor mari. nimeni nu va spune "felicitari ca ati scapat de cosmar". in fotbal, ca peste tot, nu poti fi 100% corect, indiferent ca esti bayern münchen, FC Barcelona sau auxerre lugoj! dar Steaua cu siguranta este mult mai curata decat oricare alta echipa din fruntea fotbalului romanesc. insa din pacate, cum am mentionat si in articol, si asta este o strategie: hai sa-i dezbinam pe stelisti, hai sa-i facem sa ajunga la indoieli. ai vazut vreun dinamovist care sa recunoasca macar 1% ca ei ar face magarii? sau vreun CFR-ist din Cluj care sa-si puna macar o data un semn de intrebare dupa hotiile fluierasilor si blaturile echipei lor? sau vreun corsican? uite poveste: sunt bun prieten cu fata antrenorului de la echipa a doua a CFR-ului. asta vara in delta vorbeam si despre fotbal. tipa tine cu CFR, dar nu este cine stie ce patimasa sau antisteaua. si vine vorba de meciurile suspecte ale lor. iar raspunsul ei este "dar nu trebuie sa ne mire avand in vedere ce magarie a facut Steaua in giulesti"! ei bine, eu am incheiat discutia, dar am facut-o cu un gust amar: asta e parerea suporterului de rand. asa au fost indoctrinati! asa li s-a bagat in cap. si zau daca din cauza lui Becali ... asadar, sa revin: de ce sa ne punem noi semne de intrebare, cand de fapt avem incredere in baieti? si asta pe buna dreptate!

4. exact de aceea apelul meu: trebuie sa fim uniti. cei de la tribuna vor incepe sa il perie? ei bine, noi trebuie sa ii educam sa nu o faca. sau macar sa incercam. ai dreptate, cu siguranta nu va fi usor, dar daca nu am incerca, nici nu vom putea stii vreodata ... poate e o solutie ca grupuri din peluza si din membrii acestui site sa se amestece prin tribune si sa vorbeasca cu lumea. cand am ocazia sa vin la meciuri stau mereu la tribuna a doua intr-un grup de baieti extraordinari. varstele difera, dar pasiunea e la fel mare, iar respectivii au o istorie impresionanta de meciuri si cunostiinte in materie. iar pe stadion se discuta, se vorbeste, se schimba opinii. ei bine, un astfel de grup are influenta. poate schimba aplaudacii! pai e ca si cand imi povestesc Andrei sava sau Gica chioru ceva. eu stau si ascult. intelegi ideea. important e sa ne gandim cum putem face sa fim cat mai uniti cu putinta. "in cuget si simtiri". stiu ca teoretic suna aberant si poate mai degraba dictatoric, dar in astfel de situatii trebuie o dictatura: dictatura pro-Steaua! eu nu am pretentia ca as fi priceput. nici ca am stofa de vorbitor, conducator, sau macar idei bune. dar vreau sa trasnmit ca se poate incerca asa ceva. iar impreuna se poate! sunt convins!!!!

5. problema la orice operatie de cancer e ca nu stii daca ai scapat de el, sau daca se agraveaza. nu sunt medic, dar eu asa stiu. daca gresesc rog pe cineva sa ma corecteze!

6. dpdv legal suntem societate pe actiuni. daca vom putea sa-i fortam mana ar fi cu siguranta un succes, dar crezi ca o astfel de miscare se realizeaza in plin sezon? Manchester united s-a vandut dupa etapa 20? o asemenea actiune aduce haosul: jucatorii nu isi mai vad de joc, ci se intereseaza daca isi vor mai lua banii. conducerea va fi dezinteresat de bunul mers al lucrurilor, ba, mai mult, poate incepe cu smecherii: "sa i-o tragem celui ce vine"! suporterii vor fi divizati, multi nu vor mai veni la stadion. acest scenariu nu este deloc fantezist. eu nu il doresc nicicand, cu atat mai putin in situatia actuala ...

@ssinpadureacualune: vezi ce i-am spus joseph despre educarea aplaudacilor. omenirea a putut fi educata sa se spele pe maini, asa ca trebuie sa existe o sansa sa prevenim scenariul mentionat de tine. si daca nu o facem noi, cei care schimbam aici ganduri, noi cei care punem pasiune, pai atunci cine sa o faca? soferul de pe ratb care merge sa sparga seminte? sa nu se inteleaga ca as vrea sa jignesc astfel de persoane (si mie imi plac semintele. nu pe stadion, pentru ca la cat de concentrat sunt nici apa nu pot bea. lol), dar eu consider ca mai degraba esti tu cel care preia o initiativa decat respectivul. poti sa ii prezinti ideile tale? atunci cu siguranta le va accepta ... altfel el va crede ca Gigi e bunavestire, sau eventual ca Steaua face smecherii, cum ii spune evenimentul zilei ...

@iulianbarlad: ai sintetizat exact ce am vrut sa spun si eu. sa nu acceptam atacuri murdare si sa fim cool! total de acord!

joseph06.02.2009 14:09

mai... eu inteleg perfect ce ziceti si aveti in mare dreptate si asa ar trebui procedat intr-o lume civilizata, dar cum sa zic... dupa ce iti trimite de 2-3 ori gorilele in vizita prin peluza, nu prea iti mai vine sa-i faci concesii ciobanului... plus ca noi traim intr-o jungla mai degraba. legat de conversatia de la palat pot sa-ti dau un exemplu elocvent... baietii tot insistau sa nu se mai bage peste antrenor la echipa si ciobanul a zis ca ok... toata lumea s-a gandit ca poate intelege... dar pe urma a continuat cu ceva de genul "daca vreti si nu va place ce fac eu... puteti sa faceti voi echipa". cam cate crezi ca poti sa vorbesti cu omul asta, sa inteleaga si sa il faci sa nu se suceasca cand isi aduce aminte ce bogat destept este el, daca nu poate intelege nici macar niste lucruri elementare.

nimeni nu zice ca DNA-ul face bine dand drumul la stenograme si desi ii fac rau ciobanului nu cred ca sunt multi cei care sa se bucure prea mult pt ca e clar ca indirect dau si in Steaua. in situatia asta noi avem 2 variante... fie suntem mai catolici decat papa si il sustinem pe cioban in fata nedreptatii comise de dna(ceea ce nu cred ca o sa se intample vreodata), fie incercam sa ne delimitam de Becali, sa aratam tuturor ca nu reprezinta Steaua si sa scapam de el... si sa pice toate cacaturile astea in carca lui, dupa cum le si merita... ca nu l-a pus nici un suporter sa faca manevrele astea, ba chiar imi aduc aminte de un meci la care peluzele s-au golit din pricina asta.

parerea mea este ca Becali este oarecum vulnerabil in perioada asta, sunt puse tunurile pe el din mai multe parti... si noi trebuie sa profitam de asta, desi poate nu este cel mai "cavaleresc" mod de a actiona. in varianta "curata" de a protesta eu vad mult prea multe variabile ca sa o pot vedea dusa la un bun sfarsit...

w3bmaster06.02.2009 15:05

Nuj de ce acordam atata atentie Presei ... ?

«1345»