"Cainii" s-au inteles, verbal, ieri, cu Alexandru Tudose, iar azi, fotbalistul care poate juca si fundaș central, dar si mijlocaș la inchidere, va semna pană in vară cu roș-albii.
A refuzat Rusia pentru Dinamo
Povestea acestei mutari este cel putin interesantă si se poate spune că dinamovistii au avut norocul de partea lor reusind să-și acopere in ultimul moment un post deficitar, cel de mijlocaș la acoperire. În tur, Tudose a evoluat pentru Gloria Bistrita, insă in pauza competitională si-a reziliat contractul cu ardelenii si si-a cautat un contract in strainatate. Fotbalistul a negociat cu Volga Nizhny Novgorod, echipă care l-a luat pe Adrian Ropotan, dar in cele din urmă transferul la locul 13 din campionatul Rusiei nu s-a mai concretizat.
Ieri, oficialii lui Dinamo au aflat de situatia lui Tudose si au decis să-l contacteze. Discutiile telefonice nu au durat foarte mult, fotbalistul fiind convins rapid să semneze cu Dinamo. Jucatorul de 25 de ani va mai avea in această dimineață o ultimă discutie cu oficialii "cainilor" si, in conditii normale, va parafa un contract pană la finalul sezonului, cu o optiune de prelungire.
A stat la Steaua 5 ani
Tudose a fost format chiar de rivala de moarte a dinamovistilor, Steaua, acolo unde a ajuns in 2005 de la Galati si unde a evoluat pană in 2010. Desi mult timp a fost alintat cu titulatura de "noul Radoi", fiind cel mai promițător fotbalist al generatiei sale, mijlocasul defensiv nu a primit prea multe sanse in Ghencea, unde a strans doar 10 meciuri pentru echipa mare si astfel a fost imprumutat la UTA si Gloria Buzau. În 2010 a ajuns la Gloria Bistrita, unde a jucat pană in această
iarna
"N-am putut să refuz!"
Alex, noi stim că esti in negocieri cu Dinamo...
Maine (n.r. - azi) voi discuta cu conducerea si probabil voi semna contractul! M-a sunat domnul Țălnar, m-a intrebat dacă vreau să vin. I-am spus că nu mă interesează banii, eu vreau să joc. Voi da totul pentru această echipa cred că Dinamo poate prinde o cupă europeana
Știm că ai fost aproape de a semna un contract in Rusia
Asa este, dar decat să joc in Rusia, la o echipă mica mai bine vin la Dinamo! Chiar dacă in in acest moment, in Ștefan cel Mare situatia nu este roz, prin forta grupului, printr-o organizare bună si prin disciplina echipa poate ajunge pe podium. Dacă nu credeam in acest lucru, atunci nu alegeam să imbrac tricoul alb-rosu.
Avand in vedere trecutul tau, cum crezi că te vor intampina fanii lui Dinamo?
Sunt profesionist, imi voi da sufletul pentru echipa care mă plateste! Cunosc Dinamo foarte bine, toti prietenii mei sunt dinamovisti, Alexe, Predescu, Bratu, Axente, Curtean, Ropotan. Cum să refuz Dinamo? Echipa asta are traditie, nu ai cum s-o refuzi!
Ce iți propui de la acest contract?
Nu vin la Dinamo pentru bani, vin să joc si să pun umarul la redresarea echipei! Traditia de zeci de ani o obligă să parasească locul 7. Plus ca lotul echipei este foarte bun, cu fotbalisti de mare clasa Danciulescu, Alexe, Munteanu, e imposibil să nu facem performanță.
Dintre toate ofertele, am decis să aleg Dinamo pentru că este un club cu traditie. Mai bine la Dinamo decat in Rusia, la o echipă obscură - Alexandru Tudose, mijlocaș Dinamo
Îmi place Dinamo. Nu vin pentru bani, vin să fac perfor-manță si să imi ajut echipa să termine pe podium - Alexandru Tudose, mijlocaș Dinamo
Tudose nu va avea foarte mare concurență la Dinamo pentru că in acest moment Cornel Țălnar nu are la dispozitie niciun mijlocaș central la acoperire
11 meciuri a strans Tudose in prima parte a campionatului la Bistrita, toate ca titular, absentele sale fiind cauzate de accidentari sau suspendari
9 selectii a strans Tudose la echipa natională de tineret, acolo unde a fost capitanul echipei
81 de partide a evoluat fundasul de 25 de ani in Liga I, reusind să marcheze de două ori
ProSport